Topiknyitó: bronz 2011. 02. 19. 12:04

Nincs ingyenebéd, csak ingyenutazás  

link

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
johai 2011. 02. 20. 17:45
Előzmény: #43  aliben
Én tovább mennék,minden szociális juttatást jövedelemhez kötnék,legyen az nyugdijjas,vagy aktiv kereső.

Egyszerüen a több százezres jövedelmüeknek nincs szükségük támogatásra,szinte rákényszeritk öket ezen támogatások felvételére,vegyék már észre hogy nem kell nekik,a gyerekeik után se kéne fizetni egy vasat sem.

Jól felfogott társadalmi érdek a létminimum alatt,körül élők támogatása,azt hiszem ez nyilvánvaló.
aliben 2011. 02. 20. 15:25
bronz, teljesen egyetértek abban, hogy ilyen formában ne legyen ingyenutazás. de, svájban az állam a nyugdijakat kiegésziti a minimálbérre megállapitott megélhetéshez szükséges összeggel, és ott lassan ugyanannyiba kerülnek a helyi buszjegyek, mint mo.-on. az ottani minimálnyugdij 1400 svájci fran, vagyis 280000ft. ebből kifizetni 400ft-os jegyet, nem nagy dolog. itt rengeteg nyugdijas 100000ft alatt kap nyugdijat, és rengeteg 50000ft alatt. én az ingyenutakat a minimálbér alatti nyugdijasoknak adnám, és nem korhoz kötném, ily formában a külföldiek is kiesnének. ingyenegyetemet sem adnék senkinek, valamint helyesnek tartottam a vizitdijat is,( nem szavasztam le akkor a nagyvezér szavára, mert tudtam, hogy nagy ára lesz valamikor. hát most itt van a népszavazás eredménye,igy esik valaki a saját csapdájába)
bronz 2011. 02. 20. 11:16
A nyugdíjasok ingyenes utaztatása mellett állók figyelmébe ajánlanék egy kis felvilágosító anyagot, hátha segít rajtuk...

Egy összehasonlító táblázat, hogy az EU-ban mennyi kedvezményt kapnak a nyugdíjasok a tömegközlekedési eszközökön a különböző országokban.
Kiválóan látszik, hogy úgy néz ki, Magyarország leelőzte Svájcot gazdaságban, hogy ezt a luxust megengedheti magának az adófizetők kontójára.
link

link
plumoza 2011. 02. 20. 10:34
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
"Én a helyedben a Hozzád hasonló gyűlölködő , saját képességei behatároltsága miatt megkeseredett elvbarátaidat is magammal vinném"

Ennél egyszerűbben és szebben össze sem foglalhattad volna az ilyen emberek jellemzőit.Nagyon fején találtad a szöget minden leírtál egy mondatba .

Mélységesen egyet értek veled.
Törölt felhasználó 2011. 02. 20. 09:43
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
Teljesen egyetértek veled.
Törölt felhasználó 2011. 02. 20. 09:21
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
Az elmúlt rendszerben az állam adósság nagyjából a következőkből keletkezett:

Sok hozzá nem értő gazdasági vezető
Emberi lét biztosítása mindenkinek, ha kitermelte, ha nem.
Kisemberek " ügyeskedéseinek" jó indulatú kezelése (sokan picit loptak)

Megváltó új rendszer 5x nagyobb állam adósságának keletkezése

Mindennek elkótyavetyélése , ami bevételt termelne
Tűz közeli emberek " ügyeskedései" (kevesen iszonyú sokat nyúltak le ,)
Az ország gazdasági érdekeinek alárendelése a politikai és egyéni érdekeknek.

Mindeközben keletkezett 2-3 millió szerencsétlen létminimumon tengődő ember.

Miről beszélünk?
pampa 2011. 02. 20. 08:59
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
Esetleg még azt, hogy mennyi volt a nemzeti vagyon akkor és mennyi most?
Törölt felhasználó 2011. 02. 20. 08:57
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
"Kádár alatt jobban és emberségesebben lehetett élni. Igen, szépen meg is nőtt az államadósság a hitelből finanszírozott jólétnek köszönhetően, de ezt sok Kádár nosztalgiázó máig nem fogja fel agyilag. "

Megírnád nekem mennyi volt az adósság rendszerváltáskor és mennyi most?

Törölt felhasználó 2011. 02. 20. 07:57
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
"El kell menni ebből az országból, mert itt még jó ideig az ingyenélők fogják eldönteni az ország sorsát. :-("

A Te esetedben ebben mélységesen egyetértek ! Én a helyedben a Hozzád hasonló gyűlölködő , saját képességei behatároltsága miatt megkeseredett elvbarátaidat is magammal vinném, tudod, együtt könnyeben tudnátok beilleszkedni az új környezetben. Arra azért figyelmeztetnélek, hogy bárhova mennétek,az intelligenciát sehol nem lehet a mások pocskondiázásával pótolni.

Amúgy , igen , abból van mit ennem, hogy mindenkit feljelentettem , nagy részük ma is a Gulágon senyved , " lila gumitökmag" volt a fedőnevem.
mondoka 2011. 02. 20. 06:34
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
No meg ha minden gyermek után jár majd szavazat .... akkor kik és milyenebb irányba viszik majd az ország sorsát?
Törölt felhasználó 2011. 02. 20. 00:34
Előzmény: #27  Phylaxa
Meg lehetne spórolni, ha meglenne rá a politikai akarat, de látszik, hogy nincs meg.
Hiába van 2/3, nem szánják magukat rá, hogy kirúgják a MÁV-tól, BKV-tól pl. az eszetlen mértékű vízfejet.
Hidd el, lenne hol spórolni, de úgy tűnik, hogy továbbra is a pazarlásban érdekeltek a döntéshozók. :-( Közben pedig emelik a járulékot, hogy pár ezer 40 év munkaviszonnyal rendelkező nő el tudjon menni nyugdíjba, mert a demagógiára még ma is van kereslet.
El kell menni ebből az országból, mert itt még jó ideig az ingyenélők fogják eldönteni az ország sorsát. :-(
Törölt felhasználó 2011. 02. 20. 00:30
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Tízmilliárdok sorsa neked bagó? Csak nem egy káder vagy te is, aki az előző rendszerben feldobta az embereket, hogy ennyire jól megy neked?

Kádár alatt jobban és emberségesebben lehetett élni. Igen, szépen meg is nőtt az államadósság a hitelből finanszírozott jólétnek köszönhetően, de ezt sok Kádár nosztalgiázó máig nem fogja fel agyilag.

Ma a kapitalizmusban fenn akarják egyes politikusok tartani a szocializmust, ezért ingyen utazással, gázártámogatással, kisebbségiknek osztott eszetlen mennyiségű segéllyel próbálja megszerezni a szavazatokat minden álrendszerváltó banda.
Az az analfabéta, aki ezt nem veszi észre és azt gondolja, hogy ez az ész nélküli osztogatás a jelenlegi adófizetők, valamint a jövő generációinak kontójára teljesen normális.
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 20:59
Előzmény: #31  marcus
Gondolom, a nyugdíj mértékéhez kötni a támogatást, az nagyon is igazságos lenne.

Más kérdés, hogy mifelénk ezt hogy tudnák normálisan megvalósítani .De mindenképpen jó gondolat, szerintem.
marcus 2011. 02. 19. 20:27
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
" hozzájárulhattam ahhoz, hogy egy 60 ezer forintot kapó nyugdíjas néni ingyen elmehessen a piacra "
...ez szép gondolat, ehhez én is szivesen hozzájárulok, DE szólj már pár mondatot arról is légy szíves : a 100...200...300...vagy akár 500 ezres nyugdíjakhoz miért is szükséges ilyen ingyenes bónuszokat csatolni??? - ha havi 2 - 300 ezerből valaki nem tudja kifizetni az utazási költségét, az ne utazzon! Talán el lehetne költeni hasznosabban is azt a pénzt...vagy nem???
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 17:15
Előzmény: #29  Sarpac
"Biztos lehetsz benne, hogyha a nyugdíjasok ad absurdum 2000 ft/km díjért utaznának, az sem befolyásolná pozitív a rendes bérletek árát! Ebben egész biztos lehetsz"

Nehézségeket okoz számodra a legegyszerűbb szöveg értelmezése is?
Sarpac
Sarpac 2011. 02. 19. 17:01
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Elképesztő vagy!
Szerinted ez a helyes ingyen utazik a nyugdíjas ami az utazó közönség döntő hányada a maradék adófizető meg utazzon 120%-ért!
Emléxem mikor a diák bérletet 50%-ra emelték 2 hónap se telt bele máris visszaállították 90%-ra, mert több mint 10mrd veszteséget termelt a nagy reform, mivel a diákok szartak busszal menni beültek kocsiba 4en és szevasz!
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 16:52
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Bagóról megy a vita.
Amúgy szinte mindenemet ebben a rendszerben szereztem , mégis bizton állítom Neked, hogy a Kádár rendszer alatt jobban és emberségesebben lehetett élni , mint most. Az emberek túlnyomó részének!!!
Ami legendákat illeti , hogy nyalni kellett a rendszernek, kis része igaz , nagy része jellemtelen tehetségtelen emberek alibi keresése. Ugyanakkor napjainkban zajlik éppen, hogy állami helyről még azt is kirúgják, akinél a gyanúja felmerül, hogy nem utálta az Mszp-t .Persze , demokratikusan rúgják ki az anyjába, nem úgy mint a rohadt antidemokratikus régi világba.

A hanyag munkavégzés és a szakmai analfabétizmus ma sokkal jobban jelen van minden téren , mint 25 éve.

Mindenki arra esküszik , akire akar, de a csőlátás káros!
Phylaxa 2011. 02. 19. 16:35
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
A pénz az nem ideológia kérdése. Szándékosan a MÁV-ról írtam, hogy észrevehető legyen, miszerint egy kanyit sem spórolnál azzal, hogy a 65 éven felüliekkel kifizetteted a jegyet. A különbséget egy az egyben minden év végén betolják az adófizetők így is úgyis. Semmit nem nyersz vele. AZ, hogy éppen milyen idológiával akarod igazolni az értelmetlenséget, az persze a te dolgod.
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 16:34
Előzmény: #23  Sarpac
Ugye nem gondolod , hogy ez így működik. Biztos lehetsz benne, hogyha a nyugdíjasok ad absurdum 2000 ft/km díjért utaznának, az sem befolyásolná pozitív a rendes bérletek árát! Ebben egész biztos lehetsz.
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 16:33
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Hidd el, éltem eleget, sok is volt.

Nem kellett külön buszt indítani? Nézz szét vidéken, van egy csomó helyközi járat, amin 95%-ban nyugdíjasokkal van tele, de hogy Pesten maradjunk. Menj ki a Népligethez és próbálj jegyet venni Hévízre, meg fogsz lepődni. Szinte nyugdíjassal van tele az egész, aki meg fizet a jegyért, az állhat végig.

Ezzel az erővel hozhattad volna az alkoholistákat vagy a bagósokat is.

Sajnos nem tudom kijátszani a sarcot, de ha így megy tovább, mindent meg teszek, hogy ki legyen.

A nyugdíjasok ingyenes utaztatatása legalább akkora szociális alapú marhaság, mint az, hogy irdatlan nagy pénzt fizetnek ki évente távhő és gázártámogatásra ahelyett, hogy abból a pénzből a fűtés korszerűsítést támogatnák.

Én igenis kifizettetném a nyugdíjasokkal a jegynek legalább 15-20%-át, ha meg nagyon nyávognak, akkor a narancsos komcsiktól menjenek a vörös komcsikhoz, máshoz úgy se ért nagy részük a Kádár nosztalgián kívül.
exley 2011. 02. 19. 16:04
Előzmény: #23  Sarpac
Mol simán kifizette 150 MILLIÁRD-OT, hER-NADY- A MAGYAROK ANNYIRA SZERETNEK AUTÓZNI, HOGY 500 FT-OS benzinárat is elviselhetőnek tartják, az energia a legjobb biznisz,a matolcsy tudja, emelni kellene a különadó mértékét az emnergia szektirban, a molyt semmi nem állíthatja meg.
Sarpac
Sarpac 2011. 02. 19. 15:56
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Nem itt van a gond, hanem ott, hogy ma kocsival annyiba kerül egy embernek az utazása mint busszal!Szocis időszakban autóval utazni csak 3 ember felett érte meg utazni ma ez 1-re redukálódott!
Bármilyen emelés akármilyen spórolás sokkal többe fog kerülni az államnak mint amit hoz, mert el fognak pártolni a fizető utasok és maradnak a nyugdíjasok és ingyen utazók akik a te adóforintjaidból utazgatnak ingyen minden nap!
Én nem azt mondom, hogy a nyugdíjas fizessen 100%-os jegyet, de egy 10%-ot ami max km-től függően 15-200ft kibír és legalább nem kell emelni a 100%-ot fizetők bérletét sem egy ideig!
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 14:18
Előzmény: #19  gazmber
Nincsenek mások!!! Ez egy kicsi ország, hasonló morális alapokkal bíró emberekkel , hasonló zsigeri gondolkodással, politikus szinten mindenképpen.

Ébresztő!- itt nincsenek csúnya ufók, mi vagyunk itt , tegnap , ma , holnap , a saját gyarlóságunkkal és jóságunkkal, meg a saját " helyi hülyéinkkel"
Törölt felhasználó 2011. 02. 19. 14:10
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Bocsánat , tudom , magánügy, de hány évet éltél a szocializmusban?

Amúgy ismétlem , még soha nem kellett külön buszt indítani a nyugdíjasok miatt!

Szerinted mondjuk azoknak a gyereknek ,akik isznak és drogoznak , a menet közben kialakult egészségügyi problémáik gyógyítása , hány ezerszer költségesebb, mint az ingyen utazás?

Az állam idióta , betarthatatlan sarcainak részben jogos kijátszása ( (mely játéknak te is részese vagy) hány 10 -100 milliárdal kerül többe, mint a nyugdíjas "kéjutazás"

Mi a fenén rugózzunk?

Topik gazda

bronz
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek