Természetesen... de ezt azután tudjuk számolni, miután kiderült, hogy pontosan mennyi lesz a kifizetett osztalék az adózott eredményből... Ezután tudod részvényszámmal elosztani illetve a kapitalizációhoz arányosítani.
Igy így... Tavaly a 23-as év adózott eredményének 15%-át fizették ki. Én remélem, hogy mind az adózott eredmény magasabb lesz a 24-es évre vonatkoztatva és még megtolják a kifizetési százalékot is :) Egy biztos, már csak pár hónap és kiderül.
És arról a fogalomról hallottál már, hogy "dividend yield"? A testvérünknek igaza van, amikor a részvényárfolyamra vetítve jelzi, hogy annak 5%-a lehet az osztalék. Az egy kiváló dividend yield lenne.
Minimum 15 %, ha lesz egyáltalán. Ez csak arra elég, hogy elhallgattassák a befektetőket.Lehetne 60% is, ha akarnák. Ha nincs konkrét célja a tartalékolásnak, ne csak a minimumot osszák k! Majd valamikor, valamire, ez csak elterelés. Az éves rendes közgyűlésen a jelenlévő befektetők erre rákérdezhetnének, kifogásolhatnák. Én kb. 200 km-re élek BP-től, sajnos nem tudok elmenni.
Nagyon jól tudom,de a tv.a rádió,a stb, az árfolyam osztalék arányosan mennyinek felel meg .-:))Erre utaltam,de kiírom 30-32 forint osztalékra számítok.
Mit hozhatok önnek ezen a csodás napon?-Ime a terv!kihoz 2 vodka-martinit!Tudja hogy kell?jég nélkül!és 7.5 perc múlva kihoz még 2t!Utána 5percenként még kettőt,egész addig amíg egyikünk le nem fordul a székről!!-Kiváló terv uram!!-Mm!Mm!Mm!!!
NEW OPUS GLOBAL