10 perc még a mai pokolból és agyvérzésből. Én már felvettem az latexbúslakodót és az álarcot, valamint egy piros golyóval is felpeckeltem a számat. Így várom a holnapi eseményeket.
Budapest, 2019. július 9.
A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: BÉT)
Vezérigazgatója, tekintettel az OPUS GLOBAL Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
(továbbiakban: OPUS) alaptőkeemelésére és tulajdonosi szerkezetével kapcsolatos tájékoztatására,
valamint figyelembe véve az Index Bizottság döntését, a Magyar Indexek Kézikönyvének 4.2.3.1.1,
4.2.3.16, 4.2.3.17 és 3.7.2.2 pontjai alapján a BUX és BUMIX indexekben az OPUS-ra vonatkozó
paramétereket 2019. július 11-étől az alábbiak szerint határozza meg:
BUX
Bevezetett mennyiség (Q) 701.646.050.
Közkézhányad (FF) 31,42%.
BUMIX
Bevezetett mennyiség (Q) 701.646.050.
Közkézhányad (FF) 31,42%.
Súlyozási tényező (WF) 0,348929.
A BÉT a BUX és BUMIX indexek új korrekciós tényezőit (AF) a 2019. július 10-i záróárak alapján
határozza meg, és hozza nyilvánosságra aznap közlemény formájában.
Végh Richárd
vezérigazgató
Sajnos rossz nézni ami itt megy ez az egész sztori nagyon ki van találva előre nem sok közünk van hozzá csak türelem és kitartás mindenkinek. Hónapokra előre megvan a megírt forgatókönyv ez látszik ebbe jó lenne belekukkantani dehát persze erre ehez nincs sok esélyünk hajrá OPI be fog érni a mi gyümölcsünk is.
Mint moderátor Kérlek téged, hogy ezeket a szavakat, hogy kapják be, meg kurva itt ebben a fórumba kerüljed el. Előre is köszönöm :) Én sem vagyok túl boldog a záró árfolyamtól. Köszönöm Bétgyuri
Jól írta valaki! J1G szórja.Kell a pénz lóvéra! Nagy hitel kell 4ig-nek! Meg fog látszódni az árfolyamában. Egy év és kisegítjük, még egy év és zsebre tesszük. Lölőnek most hátra kellett lépnie. Táncrend!
Ma egész nap foglalkoztunk vele. Én is bevallom. De azért az, hogy ilyen bejelentésre így zárt, azt közzétettem. Beszédes. AZ OPUS 9,95%-ban főrészvényes a 4IG Nyrt-ben. Szóval OPUS fórumban nem erkölcstelen dolognak tartom egy kapcsolt részesedéssel való foglalkozás BÉKE :)
A két céget - állítólag - azért egyesítették, hogy átláthatóbb legyen. Nem vette papírjaikat a külföld az át nem láthatóság miatt. Szerintem - így is mutyi maradt, köd és homály az egész, és nem valódi versenyben született - versenyképes - vállalat. :-)
kedves macesz, a hőn imádott 41G-d 1.5 milliárd ft értékben adták napi maxról lefelé napi minimumig kb (zárásra pluszba rántva), egy éve várt és kb köztudott bejelentés után, ha téged ez vidámsággal tölt el, hát sok szerencsét a tőzsdéhez :)
ez egy opus topic, ha jól informált vagyok, opus tulajdonos 41G ben, tudsz valamit, amit mi nem és már 41G is tulajdonos opusban? pellengérezzél a 41G vel a 41G topicban ;)
Te jó ég! Az elkeseredett fórumtársak mit gondoltak, hogy július 1-től az egész világ sorban fog állni a Bét-en, hogy Opust vegyen? Könyörgöm, 1 hét telt el, nyár van, mindenki szabadságon, ez tipikus uborkaszezon a tőzsdén. A nemzetközi színtérre való kilépést őszre tervezték, nyilván a nyári pangás miatt. Ha év végén is ugyan itt tartunk, akkor lehet mérgelődni, de most még ennek nincs értelme. Bírjatok már ki még néhány hónapot.
élvezd ki ezt a fázist, amikor azt hiszed mindenben 150% ban biztos vagy, mindenki más téved és átverni próbál és csak meggazdagodni lehet a tőzsdén és J1G csak azon dolgozik 0/24, hogy te minél több pénzhez juthass ;)
Az árfolyamról alkotott helyes vélemények kifejtése érdekében érdemes megvárni az I. féléves, de igazából majd a jövő tavasszal esedékes konszolidált beszámolót. Mivel egy folyamatosan épülő csoportról van szó, ahol a leányok is folyamatosan fejlesztenek, így igazából majd csak évek távlatában lehet lemérni, hogy a mostani korszak még csak egy "VIP" beszálló időszak volt vagy csak szimpla befektetésként kezelhető a történet. Úgy gondolom a cégcsoport jelenlegi befektetési portfóliója alapján, hogy a mostani árfolyam által vizionált csoport szintű évi 20 - 30 milliárdos nyereséget nem lesz nehéz überelni, akár a közeljövőben, de szerintem stratégiai időtávban ennél sokkal többre lehet számítani. A közkézhányad még az 1/3-ot sem éri el, ezért nem hinném, hogy itt a kisbefektetők kisemmizése lett volna vagy lenne a cél.
A Telekom áprilisi közgyűlésének dokumentumai szerint ugyanis az anyacég nagyjából 42 milliárd forintos könyv szerinti értéken tartja nyilván a leányvállalatot, míg a 4iG-nak három veszteséges év után 2018-ban éppen sikerült pluszban zárni. Azt, hogy a Telekom elvesztette aranytojást tojó tyúkját, a T-Systemst, az is mutatja, hogy a leányvállalat adózott eredménye tavaly 2 milliárd forint volt, árbevétele 114 milliárd, míg a 4iG-é mindössze 14 milliárd, adózott eredménye pedig 102,8 millió. A Magyar Telekom most mégis előzetes megállapodást írt alá a T-Systems Magyarország eladásáról. A vételárat nem tudni, a 4iG a 444 megkeresésére azt közölte, hogy "az akvizíció finanszírozásában (a saját forrás mellett) hitel, várhatóan kötvény, illetve intézményi befektető bevonása is szóba jöhet".
@BetGyuri, nem igaz, hogy nem veszed észre, hogy téged gyaláz 2 napja. Ideette a fene a 4IG-esek (rosszabik) felét, itt járják a táncot a hullánk felett, erre élveznek. Aztán majd innen lehet jó nagyot pofára esni... De miattam hagyjad, had hányjon, ha jó neki...
Állítólag ma bejelentette a 4IG hogy megveszi belföldi használatra a T-Systems logóját 3 évre! Még nem tudják miből fogják ezt finanszírozni, azt sem hogy ez a logó 3 évre mennyibe kerül, de elkezdenek róla tárgyalni!!!!! #logo
Szia Gpeti ! Köszönöm a jelzést. Valóban megtörtént. Az említett macey felhasználót kitiltottam 1 hétre, remélem ez elég lesz arra, hogy ne folytassa a személyeskedést. A mailt ha írtál ma este megnézem : A gyalázást nem akarom eltűrni senkitől sem senki felé. Ez remélem itt minimumnként elvárható. S ez a szabály rám is vonatkozik. Moderátorként is van felelősségem ebben. HAJRÁ OPUS !
Most egy csapat komoly DCF cégértékelések közepette kiszámolja hogy a T-Systems logo mennyit ér 3 évre akkor ha azt csak a magyar piacon lehet használni. #logodeal
Mondjuk kiváncsi vagyok mit szólnak a #logodeal-hez azok akik ma tömegesen bedobálván Opus részvényeiket 1110-1180 között felszívták a 4ig részvényeket, most pedig ott ülnek -2% és -4%-ban egy nap után.... Nyilván ők azok voltak kik 400on vették az Opust és most 430-450-között kidobták, így egyrészt ma az Opuson 10% nyerőt realizáltak. Majd a nap végére kb -1% és -5%-ba fordultak.
Egy valamit mindig elfelejtetek. Opus részvény 700 millió darab, 4ig 94 millió darab. Ebből kb. 70 millió biztos kézben. Könnyű befolyásolni, oda teszik az árat ahova akarják. Amikor márciusban 5100ről pánik eladás beindult 3100nál nem a ksbüfik fordították vissza és nyomták 5900re(1184).
NEW OPUS GLOBAL