Sztem nem ő adja... de vmelyik olyan mészáros körhöz köthető nagybefektető aki anno még a fuzió előtt 5%felett voltde mostmár nem látszik. Emlékezzünk hogy a Status Capitalnek és a Talentisnek az Opusban a fúzió előtt volt 26,5 + 24,5M részvénye... ők most a közkézhányadba számítanak.... és úgy szórhatják ahogy nekik tetszik. Én inkább rájuk tippelek és bár már sokszor leírtam most is mondom hogy azért kell szórniuk ilyen fájdalmas módon hogy növeljék a valós közkéz hányadot. Anélkül nem lesz forgalom... és forgalom nélkül pedig kutya nehéz lesz további nagybefektetőket behozni. Én így is csodálom hogy folyamatosan megy felfelé a nagybefektetői részvényszám. Emlékezzünk erre is: néhány hónapja még kb 5,4M most pedig már 7,6M. Gondolom a Vanguard nem véletlenül bővít, az Blackrock nem véletlenül van benne.. a UBS pedig nem véletlenül kezdett el belevenni.
https://forum.portfolio.hu/topics/erosodo-phylaxia/6020 . Egyre erősödő Phylaxia-érzésem van. A mai leszúrás már főleg nem vmi bíztató. Kíváncsi vagyok pénteken azért felkőtik-e. Mármint az árfolyamot, mielőtt vmi másra gondolnátok. :)
Én is kitartok Gyuri (mondom ezt egyébként minden longos befektetőnek), bármilyen fájdalmas is most, ennek is vége lesz egyszer. Semmi okot nem látni a mostani árfolyamra (esésre) sem, nem itt lenne a helye, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Leszünk még fordított helyzetben is. Még ha ugyan be is jött végül mégis Pompi egyik korábbi célára a sok közül (a 370-re gondolok), akkor is írtam, most nem régen is írtam, hogy akkor sem fogom eladni (400 alatt sem), mert mindenképpen megvárom az beapportált cégek teljesítményét. Rövidtávon és jelenleg technikailag sajnos tényleg borzalmasan néz ki a papír, de az "erős medve" csak ilyen időtávon domináns. Egyébként már igen túladott az Opus, benne kéne legyen egy erőteljesebb felpattanás, minimum korrekció. Sajnos ismételten nem jött be az elméletem (a 400-zal kapcsolatban sem), de én nem adom fel, a célom nem változott, úgy tekintek mint a cégre, mint befektető és nem mint spekuláns. Nekem nem probléma, ha 2021 vagy 2022 lesz belőle. Aki spekuláns, az nyilván a rövidtávú trendeket lovagolja meg és ilyenkor elad. A jó teljesítmények lehetősége (erős termelő vállalatok révén) a holdingban továbbra is nagyon esélyes, és sok mínuszt fogok érte kapni, de venni fogom továbbra is, ahogy tudom, mert más időtávban gondolkodom. Persze, hogy én is szeretném, ha minél hamarabb elindulna egy tartós emelkedés, ha nem itt tartana az árfolyam, persze, hogy nekem is fáj. De ha most veszem, (mivel hiszek a cégben hosszabb távon) 2-3 év múlva (vagy sokkal hamarabb is) igen jó termést hozhatnak ezek. Ha meg nem jó lóra tettem, akkor meg így jártam, ezt a kockázatot vállaltam, vállalom ez után is. Végigcsinálom mindenképp, amit elterveztem, amíg jó fundát látok. Várom kíváncsian a jövő évet is, a negyedéves gyorsjelentésekkel. Persze előtte a jövő hónap 30-at, meg az egyéb híreket. Egyéni véleményem persze nem befektetési tanácsadás. Tisztelettel minden befektető társnak Egyéb dolog: sok ember feszült, aki pozícióban van, vagy már bukót realizált, de legalább egymást ne bántsátok, aki meg papír nélkül van, ne járjon ide kárörömből, írjon oda, ahol érdekeltsége van, használja az idejét valami értelmes dologra, ha már ilyen sok van belőle...
Köszönöm szépen a részletes, őszinte választ! Mivel neked is megmaradt a bizalmad a" NER legények" iránt, ezért én is továbbra is bízok benned:) Megértem, hogy nem traktálod őket felesleges kérdésekkel. Szvsz jól csepegteted ide a kis infó morzsáidat, soha nem csíptem a tuti infos embereket;) Lehetnél te az opus kapcsolattartója, persze majd csak ha normálisabb lesz az egész cég(vezetés) ;) Osztalékra mennyire hajtotok a legényeiddel, a nagy pakkotok kb. 20-30%-át megtartjátok vagy van egy árfolyam ahol all in eladtok vagy korai ilyenről agyalni?
Engem most vezettek ki az elmeosztályról, de ha az árfolyam így megy tovább akkor kivezetnek még1x. Addig meg marad a rozé fröccs :-) Pótcselekvésként ötletelek addig sincs időm idegeskedni...
NEW OPUS GLOBAL