pörgessék, de mondjuk 600 és 800 között, azért itt pörgetik h csak bukóba tudd, tudjuk adni mi kicsi kis körömpiszkok és ajkázó kis senkik, pedig....ha fellázadnánk....:)
Előre is elnézést mindenkitől, hogy nem a topikhoz illő hozzászólást írok.
Kedves Hardcoreterror! Ha megtennéd, felvilágosítanád Last urat az Est topikban, hogy én nem troll vagyok, és egy egyszerű megállapítás miatt kár kitiltani valakit a topikból? Megértem ha máshogy nem tudja levezetni a feszültséget, de nem szeretem a felsőbbrendűsködést. Én is benne ülök most, mert jelenleg használhatatlan az Erste és nem tudtam eladni. Semmi kárörvendés nem volt abban amit írtam. Lehet kár is az ilyesmire pazarolnom az időm, olvasni így is lehet, de nem bírom az igazságtalanságot. Köszönöm Ja és hajrá Opus! :)
Ne menj le óvodás szintre! Inkább tanulj az eddig elkövetett hibáidból és fejlődj. Felnőttként aki vállalja a felelősséget ez lenne az irány! Nem kioktatásnak szántam...
Csak láttam, hogy nem rég írtál oda és ide is, és pont téged szúrtalak ki. :D Mindenesetre nem ma regisztráltam, csak hogy bosszantsak ott mindenkit, van jobb dolgom is, úgy gondolom nem kicsit lett túlreagálva és ezen felhúztam magam. Hirtelen felindulásból neki írtam volna, de mivel más topikban nem volt aktív mostanában, ezért kellett más megoldás. :) És még egyszer bocsi az off-ért.
Vicces, vagyis inkább tragikomikus. Ha ma pirosban zárunk - gondolom így lesz, hiszen 10-ből 9 szer piros az OPI - , akkor elmondhatjuk, hogy nagy forgalommal estünk...
Sajnos mára kiderült, hogy telefonálni sem érdemes Dakó úréknak. 47 perc beszélgetés. Használható infó sehol, csak annyi, hogy nincs befolyásuk az árfolyamra. Én meg hülye vagyok. Sajnos kezd a történet a phylaxia sztori irányba fordulni. Igaz, ott csupa üres céget apportáltak holding építés címszóval. Itt azért kicsit más a helyzet, de a nagyon fontos háttér információk keményen vissza vannak tartva. Megjegyzem, ott is nagyot kaszaltak az offshore cégek tulajdonosai. Hagyjuk a neveket. A kisrészvényes meg csak nézett mint kezdő b... a gőzfürdőben. It valóban vanak fundamentális értékek, de ezeket oda pakolják ahová csak akarják. Az alapok viszont nem veszik a részvényt, ellenkezőleg... Maradok tisztelettel
Én ma már kimérgelődtem magam, aztán lenyugodtam, funda nem tűnt el. Igazából, ha lemenne az oldalazó 400 sáv aljára, technikailag az is benne van. De nem szeretném. Smst kéne írni a vezetőségnek, benne a kívánt célárral. :)
Amikor beindult Mészivel ez a történet, az első gondolatom az volt, hogy anonimmé válás miatt léptek a piacra, most újra ezt feltételezem, az OPUS kirakat, a mögöttes, általa kezelt vagyont birtokolják a zsiros üzleteket szerzők, más épkézláb magyarázat erre a Jászai féle kitárazásra sem nagyon van, az is ezt a feltételezést erősíti.
Bár most már utlom ezt a fos részvényt, de nem fog feljebb menni a mig ki nem megy a nemzetközi piacra. Ezt rég óta mondom, mert olvastam a nyilatkozatot tőlük. De a külföldi piacban már nem bízok ezektöl. Szvsz.
Jól látod. Pontosan erre gondolok én is, visszatartás van. Ami ma történt az hihetetlen de nem véletlen. Jó hír, hogy részvényünk erre is képes, és bizony tudnak itt is forgatni nem kevés pénzt. A részvény forgalma 1.769.454. 428 Ft volt. Második hely :)
A Kötéslista alapján látható, :
10:34:52 OPUS 438 -0.2% 3,710,319 1,625,119,722 Tehát a Forgalom 91%-a csak ez az egy tétel . Ez durva. Nem véletlen. Nembeszélve arról, hogy mindezt egy tételben valaki cég, vagy magánszemély vásárolt és eladott
egyben ennyi részvényt. Ezt bennfentes kereskedésnek
gondolom.
Mi meg hirtelen láttuk az eladó és vevő oldalon a tételt, és
hopp ez lett . Többen is jeleztük. Azért az elgondolkodtató, hogy ez a vevő most kb 5,9 milliós bukoban ül és véletlen
befektető lenne ? Nagyon nem hiszem. Itt valami van a háttérben. Hamarosan remélem megtudjuk mi miért történt. Igaz ezért nem tudok telefonos segítséget kérni. Ha valaki megvesz egy ekkora pakkot brutál mennyiségben és értékben, akkor mostmár csakazértis kitartok. Ő tud valamit ha befektetett. Én pedig továbbra is tartom. Pláne ennek a fényében. Jó éjszakát mindenkinek ! HAJRÁ OPUS !!!!
2-3 hónapja megfogadtam azt a tanácsot, hogy nem nézem naponta az árfolyamokat, és jót tett az idegeimnek. Persze most látom, hogy nem ott van az árfolyam, ahol szerintem kéne, hogy legyen, s pláne nem ott, ahol szeretném, hogy legyen; nem tudom, miért tartunk ott, ahol, és fogalmam sincs, mikor állunk tartósan emelkedő pályára. Másokhoz hasonlóan én is kerestem és keresem a kapaszkodókat (majd a féléves jelentés... majd a fúzió lezárása... majd az ilyen-olyan hír), és rendre koppanok. Ám ennek ellenére nem értem ezt a mostani elkeseredettséget, amelyben már a "nagy öregek" is meginognak, mint pl. betgyuri. Én az Opust mindig is fundásan közelítettem meg, és ilyen szempontból jobbnak látom a helyzetet, mint valaha. Pár dolog, ami idén (tehát a legutóbbi jelentéssel érintett időszakot követően) történt: átadták a visontai búzakeményítőt, és megkezdték a termelést; rendezték a Mátrai Erőmű Zrt. pénzügyi helyzetét, és a cég több milliárd forintos osztalékot fizetett; novekedési pályára állt a Kall Ingredients Kft.; több mint 5 milliárd forint osztalékot fizetett az Opusnak a MÉH Zrt.; közel 26 milliárd forintos szerződést szervált az M&M Kft. egy másik céggel konzorciumban (Tisza-Túr tározó); aztán jött a hír a Budapest-Belgrád vasútról (5 év alatt ~150 milliárd forint bevétel jut az Opus-félre); majd az M&M Kft. egy másik céggel konzorciumban újabb nettó 22 milliárd forintos szerződést nyert (szegedi gázvezetékek)... És mindezt úgy, hogy a "a Beolvadás folyamata bizonyos fokú statikus állapotot igényelt a Társaság részéről". Ha tavaly év végén 314/522 Ft (tisztíott/konszolidált) volt az egy részvényre jutó saját tőke, hol tarthatunk most? A fúzió rendesen, terv szerint lezárult (pozitívan értékelhető személyi változásokkal), s már azóta is volt egy kisebb M&M Kft-hír (893 milliós közbeszerzés), 10 millió eurót toltak a Kall-ba (amit én pozitívumként értékelek, mert a pénz házon belül marad, és arra fordítják, amire hosszabb távon építeni akarnak), és az Opus Befektetési Alapkezelő Zrt-t érintő Tigázos hír is jó (még ha nyilván messze nem is annyira, mint amennyire az Opus Global Nyrt. tulajdonszerzése lett volna). És a további növekedési, akvizíciós és egyéb tervekről szándékosan nem is írok. Én személy szerint az összes BÉT-papír közül, amit jelenleg birtokolok, az Opus miatt aggódom a legkevésbé, csak - mint régebben is írtam - benéztem az időtávot.
Hamarosan kiderül. Bár a short tudtommal fordítva működik. Előbb eladom, és utána visszaveszem. Itt pedig eladás volt és vétel. Jelenleg aki megvette egyben bukóban van.
Ha nem ismerném az OPUS bejelentett béten a kapcsolt vállalkozásainak a szerződés értékét, akkor inognék :) De hidd el, bár nyilván az írásaim nem mindig pozitívak mostanában, de tartom. Pont a funda ( MERT VAN FUNDA ) miatt. Az árfolyamban egy tétel meglepett nem kicsit. Nemhogy ennyiért, de hidd el 1.000 Ft-ért sem adom el. Tisztelettel :)
Takarodhatna már innen a Jászai. Okozott elég kárt eddig nekünk az agymenésével. Fizessék ki minél alacsonyabb áron és csinálhatja nyugodtan tovább a parasztvakítást a 4igben.
Én már csak egy bejelentést várok Jászaitól: "Tegnapi napon OTC ügylet keretében értékesítettem OPUS Global Nyrt. részesedésemet" Kisbefektetők: Köszönjük leülhetsz egyes!
"Jászai Gellért beszélt arról is, hogy jelenleg nincs olyan forgatókönyv, amely szerint a későbbiekben kivásárolná az Opust a 4iG-ből. Az Opus számára jó pénzügyi befektetésnek tűnik a 4iG pakettje a maga közel 10 milliárdos árfolyamnyereségével - mondta. Saját Opus-részesedéséről azt mondta: jó befektetésnek tartja a 4iG-nél zajló kötelező nyilvános vételi ajánlatot követő további 8,2 százalékos tulajdonszerzéséhez, azonban elképzelhető, hogy szükség lesz egy részének az eladására. "Ha sor kerül erre, akkor sem a piacon értékesítem, hanem Mészáros Lőrinccel kötött megállapodásom alapján ezeket majd ő veszi meg" - mondta Jászai Gellért."
NEW OPUS GLOBAL