Topikgazda: jancsika 2005. 08. 04. 15:37

Nem érdemes adót visszaigényelni? A szakértő válaszol  

Ugrás a cikkhez
A közelmúltban napvilágot látott több olyan eset is, ahol ellentét mutatkozik a közösségi és a magyar szabályozás között. Ezek közül kiemelendő a támogatásokhoz kapcsolódó áfa levonhatóságának kérdése, illetve az iparűzési adó ügye. Többek között ezekkel foglalkozik az Allen & Overy közleménye.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=57183
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
jancsika 2005. 08. 04. 17:03
Előzmény: #2  jancsika
4. Aki a számviteli politikája alapján nem készít havi elszámolást az pontosan mennyi Iparüzési adót szeretne visszakapni?
5. Az olyan cégek, mint Pl az OTP Bank - mivel főtevékenysége tárgyi mentes- amúgy sem fizetnek ÁFÁT - s így nem is értem miért reklamálnak hiszen forgalmi típusú adót ő nem fizet.
6. Aki megkifogásolja IPA-ját, az ugye nem vette tavaly figyelembe adóalapcsökkentőként a befizetett IPA-t? Mert ha igen azzal kvázi elismerte annak jogosságát.
Összefog lalva ha az egyes tagállamok adórendszereréből kiveszünk egy-egy elemet akkor - mivel az állam az egészet csinálja (ösztönöz, és tilt) - akkor nagy-nagy igazságtalanságok várhatók.
jancsika 2005. 08. 04. 16:57
Előzmény: #1  portfolio
Én ezt az egészet már nem is értem:
1. Az európai alapokból származó támogatásoknál nem áll fent a jelenleg hatályos szablyok alapján a megosztási kötelezettség.
2. Ebből fakadóan - mivel az adó tagállami szinten rendeződik el - az állam maga döntheti el, hogy minek engedi meg levonni az ÁFA tartalmát és minek nem.
3 Ha ez nem így lenne, akkor pl a benzinnek is le lehetne vonni az ÁFÁját. ( tehát a magyar ÁFA törvény ezen tiltó passzussa sincs összhangban az Unios szabályozással)

Topik gazda

jancsika
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek