Topiknyitó: -pny 2018. 02. 08. 13:39

NAPI POLITIKA 2018-2022 - cenzúra nélkül  

Itt lehet folytatni a bezárt topicot.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
qwrtzq 2019. 02. 26. 22:25
Előzmény: #13759  -pny
#13760
humanitáriánus vízum
két szóval megsemmisítettelek szevasz... ennyi energia, aztán kiderül, hogy az ellenzék hazudik :(
szegény te
de te már olyan mélyen benne vagy az összeesküvés elméletben, hogy gyógyult már sose leszel
-pny
-pny 2019. 02. 26. 21:32
#13759
Idézet az Európai Unió működéséről szóló szerződés egységes szerkezetbe foglalt változatából (EU alkotmány):
.
"78. cikk (az EKSz. korábbi 63. cikkének 1. és 2. pontja és a 64. cikkének (2) bekezdése)
.
(1) Az Unió közös menekültügyi, kiegészítő és ideiglenes védelem nyújtására vonatkozó politikát alakít azzal a céllal, hogy a nemzetközi védelmet igénylő harmadik országbeli állampolgárok mindegyike számára megfelelő jogállást kínáljon és biztosítsa a visszaküldés tilalma elvének tiszteletben tartását. E politikának összhangban kell lennie a menekültek jogállásáról szóló, 1951. július 28-ai genfi egyezménnyel és az 1967. január 31-ei jegyzőkönyvvel, valamint az egyéb vonatkozó szerződésekkel.
.
(2) Az (1) bekezdésben foglaltak céljából az Európai Parlament és a Tanács rendes jogalkotási eljárás keretében intézkedéseket állapít meg egy közös európai menekültügyi rendszer létrehozása céljából, amely a következőket foglalja magában:
.
a) az Unió egészén belül érvényes, egységes menekült jogállás a harmadik országok állampolgárai számára,
.
b) egységes kiegészítő védelmet biztosító jogállás a harmadik országok azon állampolgárai számára, akiknek, anélkül hogy európai menekült jogállást kapnának, nemzetközi védelemre van szükségük,
.
c) közös rendszer a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek tömeges beáramlása esetén e személyek ideiglenes védelmére,
.
d) közös eljárások az egységes menekült-, vagy kiegészítő védelmet biztosító jogállás megadására és visszavonására vonatkozóan,
.
e) a menedékjog vagy kiegészítő védelem iránti kérelem elbírálásáért felelős tagállam meghatározására vonatkozó kritériumok és eljárások,
.
f) előírások a menedékkérők és a kiegészítő védelmet kérők befogadásának feltételeire vonatkozóan,
.
g) partnerség és együttműködés a harmadik országokkal a menedékkérők, illetve a kiegészítő vagy ideiglenes védelmet kérő személyek beáramlásának kezelése céljából.
.
(3) Ha egy vagy több tagállam olyan szükséghelyzettel szembesül, amelyet harmadik országok állampolgárainak hirtelen beáramlása jellemez, a Tanács a Bizottság javaslata alapján az érintett tagállam vagy tagállamok érdekében átmeneti intézkedéseket fogadhat el. A Tanács az Európai Parlamenttel folytatott konzultációt követően határoz."
.
https://europaialkotmanyjog.eu/?p=408
-pny
-pny 2019. 02. 25. 22:40
Előzmény: törölt hozzászólás
#13758
Csak a személyeskedés megy neked? Mert így valóban felesleges egy értelmes vitákra szánt szakmai fórumra írogatnod. Lent néhány ténykérdésben kíváncsi lettem volna a véleményedre, de nem lepett meg, hogy a kellemetlen tényekre - igazi kormány propagandistaként - ignorálás, majd személyeskedés a reakciód. Kiszámítható ez: egyrészt már itt is megszoktam ezt a forgatókönyvet, másrészt pedig pont ugyanezt műveli a fővezér is nagyban, így hát nem csoda, hogy a nyája is ennek megfelelően béget.
Zsombor888 2019. 02. 25. 22:24
Törölt hozzászólás
#13757
Zsombor888 2019. 02. 25. 22:22
Törölt hozzászólás
#13756
Zsombor888 2019. 02. 25. 22:17
Törölt hozzászólás
#13755
-pny
-pny 2019. 02. 25. 22:01
Előzmény: #13753  -pny
#13754
És hihetetlen, hogy a Fidesz hívek évek óta szemrebbenés nélkül tolják itt a hazug kormány propagandát.
-pny
-pny 2019. 02. 25. 21:54
#13753
Ennyit Orbánék össze-vissza hazudozásáról.
.
"Brüsszel érthetően, röviden, magyarul összefoglalta a tényeket a migrációs programjairól és az uniós pénzek megvonásáról.
.
„Az Európai Bizottságnak nincsenek „titkos tervei” a migráció fokozására, és amúgy sem születhet semmilyen uniós döntés a tagállamok és az Európai Parlament nélkül” – szögezik le a legelején.
.

- Humanitárius vízumok („migránsvízum”): nincs is miről szavazni. Az Európai Parlament javaslata volt, amely nem kötelező sem az Európai Bizottságra nézve, sem másra. A Bizottság egyértelművé tette, hogy nem szándékozik ilyen javaslatot tenni. „Az EU működése ilyen: sok különböző intézmény együttműködésén alapul. Ha akár az EP, akár a tagállami miniszterekből álló Tanács nem ért egyet egy javaslattal, nem lesz belőle uniós jogszabály – szögezik le. – Pláne, ha a Bizottság nem is tesz ilyen javaslatot, mert akkor nincs is miről szavazni.”
.
- Határvédelem: az európai határőrség nem venne el jogokat Magyarországtól.
„Európában mindenki számára egyértelmű: az EU külső határainak védelme alapvető fontosságú közös biztonságunk érdekében” – írja az EB. Ezért tavaly szeptemberben azt javasolták, hogy hozzanak létre egy 10 ezer fős közös határvédelmi alakulatot, azért, hogy segítsenek védeni a határokat és megállítani az illegális migrációt. Az a tagállam irányítaná és felügyelné őket, amelyiknek segítségre van szüksége.                        
.
- Menekültügyi ügynökség: nem dönt Magyarország helyett a menekültekről. Az európai Menekültügyi Ügynökséghez azzal fordulhatna Magyarország, hogy segítsen eldönteni: kapjon-e valaki menedékjogot, vagy ne. Akkor lehetne tőle segítséget kérni, ha a magyar hatóságok nem tudnák elég gyorsan vagy hatékonyan elbírálni a menedékkérelmeket. A döntést mindenképpen a magyar hatóság hozná meg.
.
- Migránskártyák: ez egy görögországi program. A regisztrált menedékkérők minden országban kapnak pénzt, hogy ne haljanak éhen. Görögországban van egy olyan program, ahol nem készpénzben, hanem kártyán kapják ezt a juttatást. Csak olyanok kaphatnak ilyen kártyát, aki már Görögországban vannak, és jogszerűen vannak ott. Nem is lehet a kártyákat máshol használni, csak ott. Havonta ellenőrzik, hogy annál van-e a kártya, akinek kiadták. ű
.
- Kötelező kvóták: egyelőre nincsenek, valószínűleg nem is lesznek. „Az érvényes uniós menedékjogi szabályok nem tartalmaznak semmilyen kötelező kvótát az EU-ba érkező menekültek elosztására” – írja az Európai Bizottság. Viszont tárgyalnak róla, hogy mit kellene csinálni, mert úgy gondolják, hogy minden tagállamtól elvárható, hogy szolidáris legyen a többiekkel. „Ez a szolidaritás sokféle formában elképzelhető” – szögezik le. Hogy később lesz-e ilyen kvóta, arról a kormányok, köztük a magyar kormány közösen fognak dönteni. A magyaron kívül más kormányok is jelezték már, hogy nem fogadnak el egy kötelező kvótát.
.
- Betelepítések: minden ország maga dönt erről, de össze lehetne hangolni.
Az uniós országok most is telepítenek át embereket veszélyes helyekről (a magyar kormány például Venezuelából).   A Bizottság azt javasolta, hogy jobban hangolják össze ezeket az önkéntes alapú akciókat.  Ettől azonban még semmiben nem változna Magyarország joga arra, hogy önállóan eldöntse: részt vesznek-e ilyen tevékenységben, vagy nem, és ha igen, akkor hány menekültet telepítene át.
.
- Uniós költségvetés: nincs büntetés, viszont több jut határvédelemre.  „A Bizottságnak a 2021–2027-es időszakra tett uniós költségvetési javaslata nem büntet egyetlen tagállamot sem – sem a migrációs politikája, sem más miatt” – szögezi le az uniós intézmény. Ellenben a korábbiaknál sokkal több pénzt javasol a közös határvédelem megerősítésére, az illegális migráció megelőzésére és az azzal szembeni fellépésre."
.
https://index.hu/kulfold/eurologus/2019/02/25/europai_bizottsag_tisztazzunk_nehany_dolgot/
-pny
-pny 2019. 02. 25. 11:28
#13752
Szidta a rendőröket a tüntető, 150 ezerre büntették
.
Még tavaly áprilisban történt az incidens a Kossuth téren.”
.
https://index.hu/belfold/2019/02/25/szidta_a_rendoroket_a_tunteto_150_ezerre_buntettek/
.
Érdekes, 2006-ban még kockakővel, molotovval dobálni is lehetett őket, legalábbis a Fideszesek szerint nekik joguk volt ehhez...
-pny
-pny 2019. 02. 24. 20:50
Előzmény: #13747  -pny
#13751
Látom, a tényekre kussol a Fidesz hívő sereg. Mondjuk nem meglepő, mindig ez van.
-pny
-pny 2019. 02. 24. 18:17
#13750
Így megy ez Orbániában:
.
“Tanárnő felpofozása miatt elítélt karmesterrel ünneplik a nőnapot Dunakeszin”
.
https://index.hu/belfold/2019/02/23/tanarno_felpofozasa_miatt_elitelt_fellepovel_unneplik_a_nonapot_dunakeszin/
.
A nőverő Fideszes Balogh és a mellette végig kiálló elvtársai óta tudjuk, hogy ez nem bűn, sőt dicsőség.
AIDA64 2019. 02. 23. 15:17
Törölt hozzászólás
#13749
-pny
-pny 2019. 02. 23. 10:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#13748
Zsombika, nem sikerült válaszolnod.
-pny
-pny 2019. 02. 22. 20:10
Előzmény: törölt hozzászólás
#13747
Zsombikám, inkább mesélj arról, hogyan érzed magadat azok után, hogy Orbánék 4 éve sulykolják beléd, hogy Magyarország nem bevándorló ország, meg "migráns = terrorista", ehhez képest:
.
- Orbánék befogadtak bő 4000 muszlim "menekültet";
.
- Orbánék megkárosítva az országot befogadtak 20000 kötvényes migránst;
.
- Orbánék állampolgárságot adtak ukrán/orosz bűnözők tömegeinek;
.
- És most kiderült, hogy Orbánék Venezuelai menekülteket fogadtak be szervezetten 100 számra titokban.
.
Nem semmi produktum. Az általuk bevándorlás támogatásával vádolt Soros sem nyomná ilyen hatékonyan és keményen, ha mindaz igaz lenne, amit róla Orbánék hazudoznak, akkor se...
.
A nagy "nemzeti" kormányod az orrod előtt szétlopja az országot, migránsok tízezreit hozta ide be, miközben a pénzedből folyamatosan az ellenkezőjét hazudozza neked. Te meg tapsikolsz mindennek. Durva mi?
-pny
-pny 2019. 02. 22. 19:57
#13746
Köszönjük meg ezt is Viktornak. Üres stadionok bezzeg kellenek, ráadásul 2, 3, 5-szörös áron, amiket persze "véletlenül" Mészáros vagy Tiborcz épít...
.
"Meghalt a Nyugatinál összeeső fiatal, akihez lassan ért ki a mentő"
.
https://index.hu/belfold/2019/02/22/kivizsgaljak_miert_kellett_25_perc_a_mentoknek_hogy_kierkezzenek_egy_belvarosban_osszeesett_fiatalhoz/
.
Remélem, a szülők megtalálják a módját és az alkalmat arra, hogy kifejezzék a köszönetüket.
-pny
-pny 2019. 02. 22. 19:54
Előzmény: törölt hozzászólás
#13745
Mondod te. Na de az kit érdekel?
lancaster
lancaster 2019. 02. 22. 19:46
Előzmény: törölt hozzászólás
#13744
te sem nagyon dicsekedhetsz!
Dehogynincs
Dehogynincs 2019. 02. 22. 15:49
#13743
Orbán doktor soros, pénteki rádióinterjújából:
A kormányfő szerint egyébként "az európai elit elszokott attól, hogy szabad őket bírálni. Pedig az európai intézmények vezetői viselik a felelősséget azért, hogy az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, és közben migránsok milliói jöttek be az unióba"
Kérdéseim:
1. Mennyiben tekinthető Orbán doktor európainak és elitnek?
2. Milyen felelősséget visel maga Orbán doktor azért a 400000 illegális beengedésért, akiktől 2015-ben képtelen volt megvédeni a schengeni határszakaszunkat?
3. Miért indul a szavakban és tettekben Brüsszel-ellenes fidesz az idei EP-választáson?
-pny
-pny 2019. 02. 22. 12:31
#13742
sgl 2019. 02. 22. 01:47
Előzmény: #13740  -pny
#13741
A hívőt a hit vezérli, ez tényekkel nem befolyásolható, olyan mint a szerelem, vagy izlés.
Van. Kialakult.
Aztán változhat, de ez független a tények alakulásától, egyszer csak eljön  a változás.
Persze nem úgy mint a felcsuti spermakirálynál, akinél a változást a politikai szerencse meglovagolása változtatja a cél anyagi gyarapodás okán ami miatt meg a hatalmat meg kell tartani.
Nála már eközben kialakult a klepto és cezaro mánia napoleon komplexussal keverve.
-pny
-pny 2019. 02. 22. 00:47
Előzmény: #13738  -pny
#13740
Nagy a csend Orbánék újabb migráns barátiságára...
.kb. mint amikor kiderült, hogy 2017-ben minden kampány ellenére mégiscsak befogadtak közel 1300 muszlim "menekültet".
.
Nagyjából most ott tartunk, hogy Orbánék 100 mrd-okért tiltakoztak (tiltakoznak már 4 éve) 1300 muszlim befogadása ellen... Akiket mégiscsak befogadtak. Sőt összesen kb. 4000-et fogadtak be 1300 helyett. És ezen felül tárt karokkal, igazolványokkal befogadtak az országba 20000 kötvényes migránst, közöttük több 100-1000 ukrán, orosz bűnözőt. És most jónéhány 100 venezuelai titokban ide menekítésénél tartunk. És még ez a kormány hazudja azt, hogy a magyar érdekeket képviseli és nem kér a bevándorlásból...
.
Bezzeg, ha csak felvetett volna hasonlót bárki Orbánékon kívül, azonnal menne a Sorosozás, magyarellenesség, bevándorláspártiság, stb. duma.
.
 Kedves Fidesz hívők! Meddig hagyjátok magatokat ennyire hülyének nézni?
-pny
-pny 2019. 02. 21. 12:53
Előzmény: #13738  -pny
#13739
Orbánék 4 évnyi propagandájukat + a híveiket köpik szembe. Arról már nem is beszélve, hogy saját törvényüket is megszegik...
-pny
-pny 2019. 02. 21. 12:25
#13738
A migráns barát Orbán-kormány:
.
Több száz venezuelait fogadott be titokban a kormány
.
Az Orbán-kormány a polgárháború elől menekülők százait utaztatja Magyarországra, ahol szállást és munkát is biztosít. Ezzel ők lettek a legnagyobb bevándorlást segítő szervezet Magyarországon, aminek komoly büntetőadót kellene fizetnie.”
.
https://index.hu/belfold/2019/02/21/venezuela_magyar_menekultek_befogadas_bevandorlas_bevandorlasi_kulonado_maduro_chavez_polgarhaboru/
Zsombor888 2019. 02. 21. 12:24
Törölt hozzászólás
#13737
sgl 2019. 02. 21. 12:23
Előzmény: #13729  -pny
#13736
Nekünk nincs olajunk.
-pny
-pny 2019. 02. 21. 12:22
Előzmény: #13733  signal2
#13735
Hitelminősítők helyében ez kb. azonnali bóvliba vágás...
-pny
-pny 2019. 02. 21. 12:20
Előzmény: #13733  signal2
#13734
Brutális. Nem is értem, hogy ez hogyan lehetséges.
signal2
signal2 2019. 02. 21. 09:01
Előzmény: #13728  -pny
#13733
Hát ez nagyon kemény. 
Full mentesség az ellenőrzések alól? Nem kis kockázat, ha az MNB semmilyen módon nem láthat rá a tevékenységére.
sanka 2019. 02. 21. 08:53
Előzmény: #13731  euler
#13732
Többszörös hazaárulás!
euler 2019. 02. 20. 22:40
Előzmény: #13729  -pny
#13731

Veszélyes játék az EU-n és a NATO-n belül, de ott van a válasz a cikkben (naivitás egyébként azt gondolni, hogy az USA titkosszolgálatok előtt lennének banktitkok):
"A NBB kelet-közép-európai terjeszkedése egyértelműen orosz érdek. A távlati cél az, hogy az oroszok kiépítsenek egy olyan pénzügyi rendszert, amely alternatívája lehet az Egyesült Államok által dominált nyugati banki infrastruktúrának. Ez ma még talán szürreális, de a bank addig is több szempontból  segítheti az orosz érdekeket, hozzájárulhat például az orosz állam külföldi információszerzési tevékenységéhez is.
A bank honlapján a projektek közül egyetlen magyart emelnek ki: a MET csoportot finanszírozzák, hogy megvehesse a Tigáz-t”.... az látszik, hogy ez a bank azt finanszírozza majd a fideszes oligarcháknak, amit nem tudnak uniós pénzből megoldani. A hitelekért és teljesen tisztázatlan, a magyar felügyeleti szervek által vizsgálni is tiltott banki ügyletekért cserébe pedig „vörös szőnyeget adnak Putyin embereinek” az Európai Unió területén."
Zsombor888 2019. 02. 20. 22:18
Törölt hozzászólás
#13730
-pny
-pny 2019. 02. 20. 21:49
Előzmény: #13728  -pny
#13729
Mi indokolja egy állam, felügyelet, hatóságok FELETTI bank létezését??? Nyilván az orosz fenéknyaláson és pénzmosáson túl, a NER lovagok, Orbán-Mészáros-Tiborcz lopott 100 mrd-jait is ez kezeli majd...
.
Ez már lassan Venezuela szintje.
-pny
-pny 2019. 02. 20. 21:46
#13728
Mi a f... történik itt?
.
“Putyinék bankja a világ összes kedvezményét megkapja Orbántól
.
Adó- és járulékmentesség, védett – de ellenőrizhetetlen – székház és elnöki rezidencia, korlátlan beutazási, azaz bevándorlási lehetőség, sőt diplomáciai mentesség is jár majd az Orbán-kormány és az oroszok által kötött nemzetközi megállapodás alapján a projektek finanszírozására létrehozott Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) budapesti székhelyalapításával. Nemzetközi bankként a parlament előtt lévő jogszabálytervezettel teljes mentességet adnak majd a Magyarországon működő, nem lakossági banknak a magyar pénzügyi felügyeleti szervek és egyéb hatóságok ellenőrzései alól.”
.
https://index.hu/belfold/2019/02/20/nbb_orosz_kgst_bank_budapest_kozpont_kedvezmenyek/
.
Kedves Fidesz hívek, Orbán egyre durvábban árulja a hazát az oroszoknak... Mikor kapcsoltok? Ébrrsztő!
-pny
-pny 2019. 02. 20. 12:48
#13727
Orbánék hazudnak reggel, délben és este... A sokadik papírjuk erről:
.
“A Figyelő elismerte, hogy hazugsággal támadta a 19 éves ellenzéki diáklányt
...
A Ripost, az Origo és a Lokál még adós maradt a helyreigazítás közlésével, ennek hiányában pedig per indulhat ellenük. 2018-ban 109 helyreigazítási pert vesztett a kormánysajtó, mely tudatosan bevállalja azt, hogy légből kapott hazugságokat, rágalmakat terjeszt a kormány által kijelölt célszemélyekről, mivel a néhány millió forintos – közvetett módon közpénzből fizetett – bírság úgyis eltörpül az azonnali politikai haszonhoz képest.”
.
https://index.hu/kultur/media/2019/02/20/a_figyelo_elismerte_hogy_hazugsaggal_tamadta_a_19_eves_ellenzeki_diaklanyt/
.
Komcsi g..ik.
-pny
-pny 2019. 02. 19. 20:07
#13726

Fidesz féle egypártrendszer:
.
Polt Péter: Sajnos nem tudok eleget tenni az EP-meghívásnak
.
A látszatát is kerülni szeretné, hogy politikai tevékenységet fejt ki.”
.
https://index.hu/belfold/2019/02/19/polt_peter_sajnos_nem_tudok_eleget_tenni_a_meghivasnak/
.
Nem sikerült. Ezzel is pontosan azt erősíti, hogy Orbánék bábja.
signal2
signal2 2019. 02. 17. 22:02
Előzmény: #13724  Törölt felhasználó
#13725
Mondjuk, mert a videón egy ilyen személy látható?
Törölt felhasználó 2019. 02. 17. 21:59
Előzmény: #13723  signal2
#13724
Miért kevered ide az értelmi fogyatékosokat?
Küldök egy szőke, magas, hosszú combú svéd nőt, ez biztos jobban tetszik neked
https://www.vadhajtasok.hu/2019/02/17/semmilyen-iszlamizaciorol-nincsen-szo-mit-nem-lehet-ezen-erteni/
signal2
signal2 2019. 02. 17. 21:48
Előzmény: #13722  Törölt felhasználó
#13723
Nyilván tisztában vagy vele., hogy Magyarországon is él több tízezer értelmi fogyatékos...
Ha neked nincs a családodban egy olyan személy, akinél "a csimpánz is okosabb", akkor örülhetsz.
A rád illő jelzőt pedig most mellőzném...
Törölt felhasználó 2019. 02. 17. 21:38
Előzmény: #13720  Phylaxa
#13722
euler 2019. 02. 17. 21:23
Előzmény: #13716  Phylaxa
#13721

"... autokrata eszközökkel kormányoz, kapcsolatba hozható a szervezett bűnözéssel, és magánérdekek mentén vezeti az országot."
.
ha ezt még hozzátesszük ahhoz amit kiemeltél, együtt a lényeg, és nekem ez utóbbi a legfontosabb indok amiért itthon is keményebb eszközökhöz kellene nyúlni.
Nem gond ha másképp látjuk a helyzetet, de szerintem:
- ezt a rendszert olyan választáson amelyet Orbánék rendeznek nem lehet leváltani
- az ellenzéki pártok már akkor feleslegessé váltak amikor nem voltak képesek a koordinált visszaléptetésekre (a mandátum átvétel és az egy éves asszisztálás ezt csak erősíti)
- a magyar választópolgár alapvető demokrácia ismeretekkel, tapasztalatokkal nem rendelkezik, ezért erősen manipulálható, amivel Orbánék vissza is élnek.
- a rendszer alapját jelentő maffiaszerű korrupció miatt (és a kiépített erős bástyák miatt) a rendszer nem reformálható, ugyanakkor egyre csak süllyed a gazdaság, és a társadalom morális szintje.
- felcicomázhatjuk mindenféle jelzővel, de attól a rendszer erősen diktatórikus módon működik
Ez utóbbiból persze következik is az első négy.
.
Szóval kb. a fentiekből kiindulva keresem én a rendszer leváltásának lehetőségét.
Az ellenzéknek (főleg a parlamentben ülő pártoknak) azért ajánlottam a figyelmébe a tiranai (vagy a belgrádi) eseményeket, mert ez lenne a minimum elvárható a részükről.
Nem egyszerű az biztos...
.

Topik gazda

-pny
-pny
3 4 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek