Topiknyitó: -pny 2018. 02. 08. 13:39

NAPI POLITIKA 2018-2022 - cenzúra nélkül  

Itt lehet folytatni a bezárt topicot.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
qwrtzq 2019. 02. 26. 22:25
Előzmény: #13759  -pny
#13760
humanitáriánus vízum
két szóval megsemmisítettelek szevasz... ennyi energia, aztán kiderül, hogy az ellenzék hazudik :(
szegény te
de te már olyan mélyen benne vagy az összeesküvés elméletben, hogy gyógyult már sose leszel
-pny
-pny 2019. 02. 26. 21:32
#13759
Idézet az Európai Unió működéséről szóló szerződés egységes szerkezetbe foglalt változatából (EU alkotmány):
.
"78. cikk (az EKSz. korábbi 63. cikkének 1. és 2. pontja és a 64. cikkének (2) bekezdése)
.
(1) Az Unió közös menekültügyi, kiegészítő és ideiglenes védelem nyújtására vonatkozó politikát alakít azzal a céllal, hogy a nemzetközi védelmet igénylő harmadik országbeli állampolgárok mindegyike számára megfelelő jogállást kínáljon és biztosítsa a visszaküldés tilalma elvének tiszteletben tartását. E politikának összhangban kell lennie a menekültek jogállásáról szóló, 1951. július 28-ai genfi egyezménnyel és az 1967. január 31-ei jegyzőkönyvvel, valamint az egyéb vonatkozó szerződésekkel.
.
(2) Az (1) bekezdésben foglaltak céljából az Európai Parlament és a Tanács rendes jogalkotási eljárás keretében intézkedéseket állapít meg egy közös európai menekültügyi rendszer létrehozása céljából, amely a következőket foglalja magában:
.
a) az Unió egészén belül érvényes, egységes menekült jogállás a harmadik országok állampolgárai számára,
.
b) egységes kiegészítő védelmet biztosító jogállás a harmadik országok azon állampolgárai számára, akiknek, anélkül hogy európai menekült jogállást kapnának, nemzetközi védelemre van szükségük,
.
c) közös rendszer a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek tömeges beáramlása esetén e személyek ideiglenes védelmére,
.
d) közös eljárások az egységes menekült-, vagy kiegészítő védelmet biztosító jogállás megadására és visszavonására vonatkozóan,
.
e) a menedékjog vagy kiegészítő védelem iránti kérelem elbírálásáért felelős tagállam meghatározására vonatkozó kritériumok és eljárások,
.
f) előírások a menedékkérők és a kiegészítő védelmet kérők befogadásának feltételeire vonatkozóan,
.
g) partnerség és együttműködés a harmadik országokkal a menedékkérők, illetve a kiegészítő vagy ideiglenes védelmet kérő személyek beáramlásának kezelése céljából.
.
(3) Ha egy vagy több tagállam olyan szükséghelyzettel szembesül, amelyet harmadik országok állampolgárainak hirtelen beáramlása jellemez, a Tanács a Bizottság javaslata alapján az érintett tagállam vagy tagállamok érdekében átmeneti intézkedéseket fogadhat el. A Tanács az Európai Parlamenttel folytatott konzultációt követően határoz."
.
https://europaialkotmanyjog.eu/?p=408
-pny
-pny 2019. 02. 25. 22:40
Előzmény: törölt hozzászólás
#13758
Csak a személyeskedés megy neked? Mert így valóban felesleges egy értelmes vitákra szánt szakmai fórumra írogatnod. Lent néhány ténykérdésben kíváncsi lettem volna a véleményedre, de nem lepett meg, hogy a kellemetlen tényekre - igazi kormány propagandistaként - ignorálás, majd személyeskedés a reakciód. Kiszámítható ez: egyrészt már itt is megszoktam ezt a forgatókönyvet, másrészt pedig pont ugyanezt műveli a fővezér is nagyban, így hát nem csoda, hogy a nyája is ennek megfelelően béget.
Zsombor888 2019. 02. 25. 22:24
Törölt hozzászólás
#13757
Zsombor888 2019. 02. 25. 22:22
Törölt hozzászólás
#13756
Zsombor888 2019. 02. 25. 22:17
Törölt hozzászólás
#13755
-pny
-pny 2019. 02. 25. 22:01
Előzmény: #13753  -pny
#13754
És hihetetlen, hogy a Fidesz hívek évek óta szemrebbenés nélkül tolják itt a hazug kormány propagandát.
-pny
-pny 2019. 02. 25. 21:54
#13753
Ennyit Orbánék össze-vissza hazudozásáról.
.
"Brüsszel érthetően, röviden, magyarul összefoglalta a tényeket a migrációs programjairól és az uniós pénzek megvonásáról.
.
„Az Európai Bizottságnak nincsenek „titkos tervei” a migráció fokozására, és amúgy sem születhet semmilyen uniós döntés a tagállamok és az Európai Parlament nélkül” – szögezik le a legelején.
.

- Humanitárius vízumok („migránsvízum”): nincs is miről szavazni. Az Európai Parlament javaslata volt, amely nem kötelező sem az Európai Bizottságra nézve, sem másra. A Bizottság egyértelművé tette, hogy nem szándékozik ilyen javaslatot tenni. „Az EU működése ilyen: sok különböző intézmény együttműködésén alapul. Ha akár az EP, akár a tagállami miniszterekből álló Tanács nem ért egyet egy javaslattal, nem lesz belőle uniós jogszabály – szögezik le. – Pláne, ha a Bizottság nem is tesz ilyen javaslatot, mert akkor nincs is miről szavazni.”
.
- Határvédelem: az európai határőrség nem venne el jogokat Magyarországtól.
„Európában mindenki számára egyértelmű: az EU külső határainak védelme alapvető fontosságú közös biztonságunk érdekében” – írja az EB. Ezért tavaly szeptemberben azt javasolták, hogy hozzanak létre egy 10 ezer fős közös határvédelmi alakulatot, azért, hogy segítsenek védeni a határokat és megállítani az illegális migrációt. Az a tagállam irányítaná és felügyelné őket, amelyiknek segítségre van szüksége.                        
.
- Menekültügyi ügynökség: nem dönt Magyarország helyett a menekültekről. Az európai Menekültügyi Ügynökséghez azzal fordulhatna Magyarország, hogy segítsen eldönteni: kapjon-e valaki menedékjogot, vagy ne. Akkor lehetne tőle segítséget kérni, ha a magyar hatóságok nem tudnák elég gyorsan vagy hatékonyan elbírálni a menedékkérelmeket. A döntést mindenképpen a magyar hatóság hozná meg.
.
- Migránskártyák: ez egy görögországi program. A regisztrált menedékkérők minden országban kapnak pénzt, hogy ne haljanak éhen. Görögországban van egy olyan program, ahol nem készpénzben, hanem kártyán kapják ezt a juttatást. Csak olyanok kaphatnak ilyen kártyát, aki már Görögországban vannak, és jogszerűen vannak ott. Nem is lehet a kártyákat máshol használni, csak ott. Havonta ellenőrzik, hogy annál van-e a kártya, akinek kiadták. ű
.
- Kötelező kvóták: egyelőre nincsenek, valószínűleg nem is lesznek. „Az érvényes uniós menedékjogi szabályok nem tartalmaznak semmilyen kötelező kvótát az EU-ba érkező menekültek elosztására” – írja az Európai Bizottság. Viszont tárgyalnak róla, hogy mit kellene csinálni, mert úgy gondolják, hogy minden tagállamtól elvárható, hogy szolidáris legyen a többiekkel. „Ez a szolidaritás sokféle formában elképzelhető” – szögezik le. Hogy később lesz-e ilyen kvóta, arról a kormányok, köztük a magyar kormány közösen fognak dönteni. A magyaron kívül más kormányok is jelezték már, hogy nem fogadnak el egy kötelező kvótát.
.
- Betelepítések: minden ország maga dönt erről, de össze lehetne hangolni.
Az uniós országok most is telepítenek át embereket veszélyes helyekről (a magyar kormány például Venezuelából).   A Bizottság azt javasolta, hogy jobban hangolják össze ezeket az önkéntes alapú akciókat.  Ettől azonban még semmiben nem változna Magyarország joga arra, hogy önállóan eldöntse: részt vesznek-e ilyen tevékenységben, vagy nem, és ha igen, akkor hány menekültet telepítene át.
.
- Uniós költségvetés: nincs büntetés, viszont több jut határvédelemre.  „A Bizottságnak a 2021–2027-es időszakra tett uniós költségvetési javaslata nem büntet egyetlen tagállamot sem – sem a migrációs politikája, sem más miatt” – szögezi le az uniós intézmény. Ellenben a korábbiaknál sokkal több pénzt javasol a közös határvédelem megerősítésére, az illegális migráció megelőzésére és az azzal szembeni fellépésre."
.
https://index.hu/kulfold/eurologus/2019/02/25/europai_bizottsag_tisztazzunk_nehany_dolgot/
-pny
-pny 2019. 02. 25. 11:28
#13752
Szidta a rendőröket a tüntető, 150 ezerre büntették
.
Még tavaly áprilisban történt az incidens a Kossuth téren.”
.
https://index.hu/belfold/2019/02/25/szidta_a_rendoroket_a_tunteto_150_ezerre_buntettek/
.
Érdekes, 2006-ban még kockakővel, molotovval dobálni is lehetett őket, legalábbis a Fideszesek szerint nekik joguk volt ehhez...
-pny
-pny 2019. 02. 24. 20:50
Előzmény: #13747  -pny
#13751
Látom, a tényekre kussol a Fidesz hívő sereg. Mondjuk nem meglepő, mindig ez van.
-pny
-pny 2019. 02. 24. 18:17
#13750
Így megy ez Orbániában:
.
“Tanárnő felpofozása miatt elítélt karmesterrel ünneplik a nőnapot Dunakeszin”
.
https://index.hu/belfold/2019/02/23/tanarno_felpofozasa_miatt_elitelt_fellepovel_unneplik_a_nonapot_dunakeszin/
.
A nőverő Fideszes Balogh és a mellette végig kiálló elvtársai óta tudjuk, hogy ez nem bűn, sőt dicsőség.
AIDA64 2019. 02. 23. 15:17
Törölt hozzászólás
#13749
-pny
-pny 2019. 02. 23. 10:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#13748
Zsombika, nem sikerült válaszolnod.
-pny
-pny 2019. 02. 22. 20:10
Előzmény: törölt hozzászólás
#13747
Zsombikám, inkább mesélj arról, hogyan érzed magadat azok után, hogy Orbánék 4 éve sulykolják beléd, hogy Magyarország nem bevándorló ország, meg "migráns = terrorista", ehhez képest:
.
- Orbánék befogadtak bő 4000 muszlim "menekültet";
.
- Orbánék megkárosítva az országot befogadtak 20000 kötvényes migránst;
.
- Orbánék állampolgárságot adtak ukrán/orosz bűnözők tömegeinek;
.
- És most kiderült, hogy Orbánék Venezuelai menekülteket fogadtak be szervezetten 100 számra titokban.
.
Nem semmi produktum. Az általuk bevándorlás támogatásával vádolt Soros sem nyomná ilyen hatékonyan és keményen, ha mindaz igaz lenne, amit róla Orbánék hazudoznak, akkor se...
.
A nagy "nemzeti" kormányod az orrod előtt szétlopja az országot, migránsok tízezreit hozta ide be, miközben a pénzedből folyamatosan az ellenkezőjét hazudozza neked. Te meg tapsikolsz mindennek. Durva mi?
-pny
-pny 2019. 02. 22. 19:57
#13746
Köszönjük meg ezt is Viktornak. Üres stadionok bezzeg kellenek, ráadásul 2, 3, 5-szörös áron, amiket persze "véletlenül" Mészáros vagy Tiborcz épít...
.
"Meghalt a Nyugatinál összeeső fiatal, akihez lassan ért ki a mentő"
.
https://index.hu/belfold/2019/02/22/kivizsgaljak_miert_kellett_25_perc_a_mentoknek_hogy_kierkezzenek_egy_belvarosban_osszeesett_fiatalhoz/
.
Remélem, a szülők megtalálják a módját és az alkalmat arra, hogy kifejezzék a köszönetüket.
-pny
-pny 2019. 02. 22. 19:54
Előzmény: törölt hozzászólás
#13745
Mondod te. Na de az kit érdekel?
lancaster
lancaster 2019. 02. 22. 19:46
Előzmény: törölt hozzászólás
#13744
te sem nagyon dicsekedhetsz!
Dehogynincs
Dehogynincs 2019. 02. 22. 15:49
#13743
Orbán doktor soros, pénteki rádióinterjújából:
A kormányfő szerint egyébként "az európai elit elszokott attól, hogy szabad őket bírálni. Pedig az európai intézmények vezetői viselik a felelősséget azért, hogy az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, és közben migránsok milliói jöttek be az unióba"
Kérdéseim:
1. Mennyiben tekinthető Orbán doktor európainak és elitnek?
2. Milyen felelősséget visel maga Orbán doktor azért a 400000 illegális beengedésért, akiktől 2015-ben képtelen volt megvédeni a schengeni határszakaszunkat?
3. Miért indul a szavakban és tettekben Brüsszel-ellenes fidesz az idei EP-választáson?
-pny
-pny 2019. 02. 22. 12:31
#13742
sgl 2019. 02. 22. 01:47
Előzmény: #13740  -pny
#13741
A hívőt a hit vezérli, ez tényekkel nem befolyásolható, olyan mint a szerelem, vagy izlés.
Van. Kialakult.
Aztán változhat, de ez független a tények alakulásától, egyszer csak eljön  a változás.
Persze nem úgy mint a felcsuti spermakirálynál, akinél a változást a politikai szerencse meglovagolása változtatja a cél anyagi gyarapodás okán ami miatt meg a hatalmat meg kell tartani.
Nála már eközben kialakult a klepto és cezaro mánia napoleon komplexussal keverve.
-pny
-pny 2019. 02. 22. 00:47
Előzmény: #13738  -pny
#13740
Nagy a csend Orbánék újabb migráns barátiságára...
.kb. mint amikor kiderült, hogy 2017-ben minden kampány ellenére mégiscsak befogadtak közel 1300 muszlim "menekültet".
.
Nagyjából most ott tartunk, hogy Orbánék 100 mrd-okért tiltakoztak (tiltakoznak már 4 éve) 1300 muszlim befogadása ellen... Akiket mégiscsak befogadtak. Sőt összesen kb. 4000-et fogadtak be 1300 helyett. És ezen felül tárt karokkal, igazolványokkal befogadtak az országba 20000 kötvényes migránst, közöttük több 100-1000 ukrán, orosz bűnözőt. És most jónéhány 100 venezuelai titokban ide menekítésénél tartunk. És még ez a kormány hazudja azt, hogy a magyar érdekeket képviseli és nem kér a bevándorlásból...
.
Bezzeg, ha csak felvetett volna hasonlót bárki Orbánékon kívül, azonnal menne a Sorosozás, magyarellenesség, bevándorláspártiság, stb. duma.
.
 Kedves Fidesz hívők! Meddig hagyjátok magatokat ennyire hülyének nézni?
-pny
-pny 2019. 02. 21. 12:53
Előzmény: #13738  -pny
#13739
Orbánék 4 évnyi propagandájukat + a híveiket köpik szembe. Arról már nem is beszélve, hogy saját törvényüket is megszegik...
-pny
-pny 2019. 02. 21. 12:25
#13738
A migráns barát Orbán-kormány:
.
Több száz venezuelait fogadott be titokban a kormány
.
Az Orbán-kormány a polgárháború elől menekülők százait utaztatja Magyarországra, ahol szállást és munkát is biztosít. Ezzel ők lettek a legnagyobb bevándorlást segítő szervezet Magyarországon, aminek komoly büntetőadót kellene fizetnie.”
.
https://index.hu/belfold/2019/02/21/venezuela_magyar_menekultek_befogadas_bevandorlas_bevandorlasi_kulonado_maduro_chavez_polgarhaboru/
Zsombor888 2019. 02. 21. 12:24
Törölt hozzászólás
#13737
sgl 2019. 02. 21. 12:23
Előzmény: #13729  -pny
#13736
Nekünk nincs olajunk.
-pny
-pny 2019. 02. 21. 12:22
Előzmény: #13733  signal2
#13735
Hitelminősítők helyében ez kb. azonnali bóvliba vágás...
-pny
-pny 2019. 02. 21. 12:20
Előzmény: #13733  signal2
#13734
Brutális. Nem is értem, hogy ez hogyan lehetséges.
signal2
signal2 2019. 02. 21. 09:01
Előzmény: #13728  -pny
#13733
Hát ez nagyon kemény. 
Full mentesség az ellenőrzések alól? Nem kis kockázat, ha az MNB semmilyen módon nem láthat rá a tevékenységére.
sanka 2019. 02. 21. 08:53
Előzmény: #13731  euler
#13732
Többszörös hazaárulás!
euler 2019. 02. 20. 22:40
Előzmény: #13729  -pny
#13731

Veszélyes játék az EU-n és a NATO-n belül, de ott van a válasz a cikkben (naivitás egyébként azt gondolni, hogy az USA titkosszolgálatok előtt lennének banktitkok):
"A NBB kelet-közép-európai terjeszkedése egyértelműen orosz érdek. A távlati cél az, hogy az oroszok kiépítsenek egy olyan pénzügyi rendszert, amely alternatívája lehet az Egyesült Államok által dominált nyugati banki infrastruktúrának. Ez ma még talán szürreális, de a bank addig is több szempontból  segítheti az orosz érdekeket, hozzájárulhat például az orosz állam külföldi információszerzési tevékenységéhez is.
A bank honlapján a projektek közül egyetlen magyart emelnek ki: a MET csoportot finanszírozzák, hogy megvehesse a Tigáz-t”.... az látszik, hogy ez a bank azt finanszírozza majd a fideszes oligarcháknak, amit nem tudnak uniós pénzből megoldani. A hitelekért és teljesen tisztázatlan, a magyar felügyeleti szervek által vizsgálni is tiltott banki ügyletekért cserébe pedig „vörös szőnyeget adnak Putyin embereinek” az Európai Unió területén."
Zsombor888 2019. 02. 20. 22:18
Törölt hozzászólás
#13730
-pny
-pny 2019. 02. 20. 21:49
Előzmény: #13728  -pny
#13729
Mi indokolja egy állam, felügyelet, hatóságok FELETTI bank létezését??? Nyilván az orosz fenéknyaláson és pénzmosáson túl, a NER lovagok, Orbán-Mészáros-Tiborcz lopott 100 mrd-jait is ez kezeli majd...
.
Ez már lassan Venezuela szintje.
-pny
-pny 2019. 02. 20. 21:46
#13728
Mi a f... történik itt?
.
“Putyinék bankja a világ összes kedvezményét megkapja Orbántól
.
Adó- és járulékmentesség, védett – de ellenőrizhetetlen – székház és elnöki rezidencia, korlátlan beutazási, azaz bevándorlási lehetőség, sőt diplomáciai mentesség is jár majd az Orbán-kormány és az oroszok által kötött nemzetközi megállapodás alapján a projektek finanszírozására létrehozott Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) budapesti székhelyalapításával. Nemzetközi bankként a parlament előtt lévő jogszabálytervezettel teljes mentességet adnak majd a Magyarországon működő, nem lakossági banknak a magyar pénzügyi felügyeleti szervek és egyéb hatóságok ellenőrzései alól.”
.
https://index.hu/belfold/2019/02/20/nbb_orosz_kgst_bank_budapest_kozpont_kedvezmenyek/
.
Kedves Fidesz hívek, Orbán egyre durvábban árulja a hazát az oroszoknak... Mikor kapcsoltok? Ébrrsztő!
-pny
-pny 2019. 02. 20. 12:48
#13727
Orbánék hazudnak reggel, délben és este... A sokadik papírjuk erről:
.
“A Figyelő elismerte, hogy hazugsággal támadta a 19 éves ellenzéki diáklányt
...
A Ripost, az Origo és a Lokál még adós maradt a helyreigazítás közlésével, ennek hiányában pedig per indulhat ellenük. 2018-ban 109 helyreigazítási pert vesztett a kormánysajtó, mely tudatosan bevállalja azt, hogy légből kapott hazugságokat, rágalmakat terjeszt a kormány által kijelölt célszemélyekről, mivel a néhány millió forintos – közvetett módon közpénzből fizetett – bírság úgyis eltörpül az azonnali politikai haszonhoz képest.”
.
https://index.hu/kultur/media/2019/02/20/a_figyelo_elismerte_hogy_hazugsaggal_tamadta_a_19_eves_ellenzeki_diaklanyt/
.
Komcsi g..ik.
-pny
-pny 2019. 02. 19. 20:07
#13726

Fidesz féle egypártrendszer:
.
Polt Péter: Sajnos nem tudok eleget tenni az EP-meghívásnak
.
A látszatát is kerülni szeretné, hogy politikai tevékenységet fejt ki.”
.
https://index.hu/belfold/2019/02/19/polt_peter_sajnos_nem_tudok_eleget_tenni_a_meghivasnak/
.
Nem sikerült. Ezzel is pontosan azt erősíti, hogy Orbánék bábja.
signal2
signal2 2019. 02. 17. 22:02
Előzmény: #13724  Törölt felhasználó
#13725
Mondjuk, mert a videón egy ilyen személy látható?
Törölt felhasználó 2019. 02. 17. 21:59
Előzmény: #13723  signal2
#13724
Miért kevered ide az értelmi fogyatékosokat?
Küldök egy szőke, magas, hosszú combú svéd nőt, ez biztos jobban tetszik neked
https://www.vadhajtasok.hu/2019/02/17/semmilyen-iszlamizaciorol-nincsen-szo-mit-nem-lehet-ezen-erteni/
signal2
signal2 2019. 02. 17. 21:48
Előzmény: #13722  Törölt felhasználó
#13723
Nyilván tisztában vagy vele., hogy Magyarországon is él több tízezer értelmi fogyatékos...
Ha neked nincs a családodban egy olyan személy, akinél "a csimpánz is okosabb", akkor örülhetsz.
A rád illő jelzőt pedig most mellőzném...
Törölt felhasználó 2019. 02. 17. 21:38
Előzmény: #13720  Phylaxa
#13722
euler 2019. 02. 17. 21:23
Előzmény: #13716  Phylaxa
#13721

"... autokrata eszközökkel kormányoz, kapcsolatba hozható a szervezett bűnözéssel, és magánérdekek mentén vezeti az országot."
.
ha ezt még hozzátesszük ahhoz amit kiemeltél, együtt a lényeg, és nekem ez utóbbi a legfontosabb indok amiért itthon is keményebb eszközökhöz kellene nyúlni.
Nem gond ha másképp látjuk a helyzetet, de szerintem:
- ezt a rendszert olyan választáson amelyet Orbánék rendeznek nem lehet leváltani
- az ellenzéki pártok már akkor feleslegessé váltak amikor nem voltak képesek a koordinált visszaléptetésekre (a mandátum átvétel és az egy éves asszisztálás ezt csak erősíti)
- a magyar választópolgár alapvető demokrácia ismeretekkel, tapasztalatokkal nem rendelkezik, ezért erősen manipulálható, amivel Orbánék vissza is élnek.
- a rendszer alapját jelentő maffiaszerű korrupció miatt (és a kiépített erős bástyák miatt) a rendszer nem reformálható, ugyanakkor egyre csak süllyed a gazdaság, és a társadalom morális szintje.
- felcicomázhatjuk mindenféle jelzővel, de attól a rendszer erősen diktatórikus módon működik
Ez utóbbiból persze következik is az első négy.
.
Szóval kb. a fentiekből kiindulva keresem én a rendszer leváltásának lehetőségét.
Az ellenzéknek (főleg a parlamentben ülő pártoknak) azért ajánlottam a figyelmébe a tiranai (vagy a belgrádi) eseményeket, mert ez lenne a minimum elvárható a részükről.
Nem egyszerű az biztos...
.
Phylaxa 2019. 02. 17. 18:29
Előzmény: #13717  peter_s
#13720
Na így már értem, hogy miért szakad a szint az ellenzéki politikai garnitúrában. "Mivel mindenki hülye, ezért csinljunk forradalmat!" Nos, baromi nagy tévedés. AZ emberek nem voltak, nem azok és sosem lesznek hülyék. Megszólítani pedig úgy lehet őket, ha valóságos dolgokról bezélsz, melyek egyszerűek és megvalósíthatóak. EZen kívül megmondod, hogy honnan finanszírozod. Emlékszel annak idején az első parlamenti ülésre? A megválasztott miniszterelnök felsorolt egy rakat dolgot. Ez volt a programjuk. Nem jelszavak, nem hasonlatok, nem szépirodalmi művek és nem szimfóniák. Olyan dolgok, melyeket mindenki megért. Erre szavaztak az emberek. Aztán a tettek után ismét és harmadszor ismét. Ha így megy, akkor egy esetleges válság esetén sem tudnák leváltani őket. Egyszerűen nincs meg a józan paraszti gondolkodás. Magyarul közük nincs a választókhoz. Hihetetlen. Szerintem egyébként nem is akarnak semmit. A lapok le vannak osztva és minden tettükkel a kormányt segítik. :)
signal2
signal2 2019. 02. 17. 18:03
Előzmény: #13718  signal2
#13719
Hanem igenis ki kell javítani a hibás kommunikációt, el kell ítélni a demagógiát, le kell helyette írni a tényeket. Ha már a politikusok épp az ellenkezőjét teszik. 
signal2
signal2 2019. 02. 17. 17:57
Előzmény: #13717  peter_s
#13718
Köszönöm, hogy ezt leírtad!
Épp ezért nekem az a véleményem, hogy nem elfogadható, hogy elnézzük a néphülyítést, a hülyeségeket, hibás intézkedéseket, és több területen a szisztematikus rombolást csak azért, mert más területeken jól teljesít az Orbán-kormány, több esetben jobban, mint a szocik. 
peter_s 2019. 02. 17. 17:13
Előzmény: #13716  Phylaxa
#13717
Olyan programot nem lehet kidolgozni, amely érdekli is az embereket, mivel a választópolgárok többségét egyáltalán nem érdeklik a pártprogramok és választási döntéseik során sem játszanak szerepet az egyes pártok progjamjai. Én elolvastam annak idején azokat, amelyek érdekeltek, a legrészletesebb programot a Momentum dolgozta ki, az adórendszer átalakítását meg az LMP találta el a legjobban szerintem, tehát voltak pártprogramok. Kutyát nem érdelelte, az emberek többsége érzelmi alapon hozott döntést, mint ahogy korábban mindig. Ha Mo-ra vinnének lüktető agyú nobel-díjas szakértőket, és kidolgoznának egy olyan programot, ami Mo-t mondjuk 10 éven belül Németország szintjére repítené, akkor sem lenne semmi, megbuknának és az nyerne, akinek a neve mellett ott virít a narancs logo. Annak van esélye, aki a legnagyobbat tudja hazudni, ha jön valaki és azt mondja, hogy Mo-n mindenki német színvonalon fog élni holnap, ad némi krumplit, pénzt, tűzifát, sültkolbászt stb. a választás előtt, akkor az emberek többsége oda fog szavazni. A magyar társadalom intelligenciája olyan alacsony szinten van, hogy részletesen kidolgozott pártprogramokkal, racionális érvekkel, tisztességes, becsületes politizálással csak elbukni lehet egy választáson. Ha az ellenzéket kicserélnéd kompletten tisztességes, becsületes emberekre, akkor sem lenne semmi, megbuknának, a 2/3 kb. 5 perc alatt bedarája őket, hogy migránspártiak és a magyar átlag szavazónak ennyi elég is.
Phylaxa 2019. 02. 17. 15:59
Előzmény: #13712  euler
#13716
"nem nyugszanak, amíg a kormány le nem mond, míg nem áll fel átmeneti ügyvezető kormány, és nem írnak ki előrehozott választásokat, hogy „helyreálljon a rend, és ismét az emberek válasszanak maguknak parlamentet, ne pedig a pénz és bűnözők döntsenek arról, ki vezeti az országot”.
    
Ezt ajánlod az ellenzék figyelmébe? 3-szor vesztett az ellenzék 9 év alatt. 2022-ben ismét választások lesznek. Nem kellene addig valami értelmes programot kidolgozni, ami érdekli is a választókat? Szerintem az a nagy büdös helyzet ugyanis, hogy szinte senkit sem érdekel, amit az ellenzék művel. Még azokat sem, akik nem erre a kormányra szavaztak. Talán itt kellene kezdeni, ha egyáltalán érdekelnék az ellenzéki politikusokat ezek a választók. Én például az MSZDP-t éleszteném újjá 70 év után, ha jogilag lehetne. Na de kivel? Magamutogatókkal, jelszavakat kiabálókkal és mindent aláírókkal az EU-ban? Nem könnyű, elismerem. :)
-pny
-pny 2019. 02. 17. 09:14
Előzmény: #13714  qwrtzq
#13715
Olvasd el a lentit előzményestől, és aztán tedd fel a kérdésedet.
qwrtzq 2019. 02. 16. 22:16
Előzmény: #13713  -pny
#13714
tehát kínosan kerülni kívánod a kérdést?
-pny
-pny 2019. 02. 16. 22:15
Előzmény: #13708  qwrtzq
#13713
Gyakorold a szövegértést.
euler 2019. 02. 16. 21:28
#13712

"Több ezer ellenzéki tüntető csapott össze rendőrökkel szombaton, a „korrupt és kormányzásképtelen” kormány távozását, és előrehozott választásokat követeltek.
A hatóságoknak a város több pontján zajló összecsapásokban könnygázt és vízágyút is be kellett vetniük. Hat ember sérült meg a megmozdulások során.
...nem nyugszanak, amíg a kormány le nem mond, míg nem áll fel átmeneti ügyvezető kormány, és nem írnak ki előrehozott választásokat, hogy „helyreálljon a rend, és ismét az emberek válasszanak maguknak parlamentet, ne pedig a pénz és bűnözők döntsenek arról, ki vezeti az országot”.
A feszült helyzetre jellemző, hogy csütörtökön egy ellenzéki képviselő tintával fröcskölte le a miniszterelnököt a parlamentben.
... pártja autokrata eszközökkel kormányoz, kapcsolatba hozható a szervezett bűnözéssel, és magánérdekek mentén vezeti az országot. Tavaly októberben egy ellenzéki képviselő tojással dobálta meg a kormányfőt."
.
Ajánlom a magyar ellenzék figyelmébe, mert ez bizony a Balkánon történt.
https://444.hu/2019/02/16/ezrek-tirana-utcain-ellenzeki-tuntetok-kis-hijan-betortek-a-miniszterelnoki-hivatalba?fbclid=IwAR3759Iv4EsRHwkQcjCRREIaNeF51OtzLFqIPnWyA-dDnHo1yh8fE1jXzkI
qwrtzq 2019. 02. 16. 20:53
Előzmény: #13710  lancaster
#13711
ő is kapott 500 misit politikára?
lancaster
lancaster 2019. 02. 16. 20:33
Előzmény: #13709  qwrtzq
#13710
Tiborc se lett megbüntetve
qwrtzq 2019. 02. 16. 20:21
Előzmény: #13708  qwrtzq
#13709
és egyébként a lódoktor LMP-je se volt megbüntetve
qwrtzq 2019. 02. 16. 20:20
Előzmény: #13702  -pny
#13708
tehát elismered, hogy a momentum és a pm teljesen jogosan van megruházva? :)
-pny
-pny 2019. 02. 16. 17:56
Előzmény: #13705  signal2
#13707
Ez így már korrekt, de lent nem pont ezt írtad:)
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2019. 02. 16. 17:48
Előzmény: #13701  qwrtzq
#13706
jaj, ezt nem is láttam, poénos kérdés of the day, köszi a derült másodperceket, bazz
signal2
signal2 2019. 02. 16. 17:31
Előzmény: #13697  -pny
#13705
Egyről beszélünk: az ellenzéki pártoknak sokkal többet kell dolgozni ugyanazért, és lehet, még az sem elég.
-pny
-pny 2019. 02. 16. 17:17
Előzmény: #13703  egynapod
#13704
A Fidesz hívőknek ezt hiába írod. Őket az se zavarná, ha effektív likvidálnák az ellenzéki politikusokat, meg akár a nem kormánypárti szavazókat is.
egynapod 2019. 02. 16. 17:07
#13703
az ász elnöke fidesz tag volt. a legfőbb ügyész dettó. közt élnök szintén. bíróságokat most darálják be. önálló hatalmi ágakat, független intézményeket foglalnak el és tesznek pártpolitikai befolyás alá. mégis mit lehet ezen vitatkozni? 
-pny
-pny 2019. 02. 16. 16:59
Előzmény: #13701  qwrtzq
#13702
"az ÁSZ nem állapított meg szabálytalanságot a fidesszel szemben"
.
Nem hát, mert a Fideszt "véletlenül" NEM IS VIZSGÁLTA. "Véletlenül" csak az összes ellenzéki pártot jutott eszükbe vizsgálni és szintén "véletlenül" pont a választások előtt.
.
Pontosan ez az, amiről beszéltem, örülök, hogy megerősítetted. Még akkor is, ha nem ez volt a célod.
qwrtzq 2019. 02. 16. 15:00
Előzmény: #13699  -pny
#13701
az ÁSZ nem állapított meg szabálytalanságot a fidesszel szemben
miért is menti fel a megállapított jogsértést a momentummal meg a PM-el szemben, hogy szerinted a fidesszel elnéző az ÁSZ?
-pny
-pny 2019. 02. 16. 14:53
Előzmény: #13699  -pny
#13700
Jav.: tízmilliárdokkal.
-pny
-pny 2019. 02. 16. 14:52
Előzmény: #13698  qwrtzq
#13699
A Fidesznek persze milliárdokkal sem kell...
qwrtzq 2019. 02. 16. 14:40
Előzmény: #13694  -pny
#13698
szegényeket meglepte, hogy a hatalmas diktatúrában el kell számolni az 500 millás költőpénzzel
-pny
-pny 2019. 02. 16. 14:21
Előzmény: #13695  signal2
#13697
Azt kell, hogy mondjam, nagyon naiv vagy, nem bántásból mondom.
-pny
-pny 2019. 02. 16. 14:17
Előzmény: #13695  signal2
#13696
Ha precíz vagy, akkor is mindig lehet találni valamit. Rengeteg jogszabály nem teljesen egyértelmű, vannak ellentmondások, hézagok és gumiszabályok is.
.
Pont ezért komcsi, diktatúrákra jellemző módszer, amit Orbánék művelnek.
.
Az pl. konkrétan alkotmányellenes, hogy az ÁSZ büntető határozata ellen NINCS jogorvoslati lehetőség. Ilyen egy jogállamban nem fordulhat elő.
signal2
signal2 2019. 02. 16. 13:11
Előzmény: #13694  -pny
#13695
Sajnos mindig lehet talàlni valamit, amibe bele lehet kötni, ha nem vagy precíz. Az ellenzéki pártoknak kínosan kellene ügyelni a precízségre, hogy egy ÁSZ-nak vagy NAV-nak sansza se legyen.
lancaster
lancaster 2019. 02. 12. 11:52
Előzmény: törölt hozzászólás
#13693
Kérdés, hogy miből :)))
lancaster
lancaster 2019. 02. 12. 11:50
Előzmény: #13683  Törölt felhasználó
#13692
csak egy szösszenet! Nem tökéletes, mert mindenki tud róla - a szavazói nem tökéletesek, mert ha azok lennének, már régen megbuktak volna és börtönben ülnének.
-pny
-pny 2019. 02. 11. 18:34
Előzmény: #13690  -pny
#13691
Emberek, ne írjatok pampa topicjába! Kénye-kedve szerint cenzúráz, töröl, tilt. Ne legyetek az ő politikai érdekeinek eszközei. 
-pny
-pny 2019. 02. 11. 18:30
#13690
Egyre gázabb, amit pampa művel a topicjában. Nem baj, mindenki láthatja.
.
A csúcs az indoklása: “szokásos”. És ebben kivételesen tényleg nem hazudik: szokásos indok nélküliletiltás, mert kellemetlen tényekkel szembesítették. Fidesz módszer.
Törölt felhasználó 2019. 02. 11. 15:11
Előzmény: #13688  bigyula
#13689
Az ember az élete során, először hisz a Mikulásban, aztán nem hisz benne, végén saját maga lesz a Mikulás, ha a gyermekei hisznek benne. :-)
bigyula 2019. 02. 11. 13:43
#13688

Találtam, és eléggé találó:
.
"Mielőtt kineveted a gyerekeket, akik hisznek a Mikulásban, jusson eszedbe, hogy vannak felnőttek, akik hisznek Orbán Viktorban!"
Törölt felhasználó 2019. 02. 11. 12:33
Előzmény: #13685  Törölt felhasználó
#13687
Meg is lett az eredménye, hogy annyira irigyelnek minket, még szerenycse, hogy ezt a talpalatnyi földet meghagyták nekünk. Így látszik egy nagyhatalom bukása. Főleg itt  a szláv nemzetek koszsrújában.
AIDA64 2019. 02. 11. 10:21
Törölt hozzászólás
#13686
Törölt felhasználó 2019. 02. 11. 09:55
Előzmény: #13684  isk119
#13685

De jó volt olvasni! Megdobbant a szívem. Csak az a baj, hogy a világ minden nemzetének van hasonló, vagy még sokkal nagyobb gyűjteménye, amiben szívesen gyönyörködnek.
Hallanád a szlovákokat, micsoda tetteket hajtottak véghez az 1 SMS-ben összefoglalható történelmük során!
Továbbá a múlt nem feltétlen jelenti azt, hogy a jelen és jövő is hasonló lesz. Ha most valakinek ellenszegülnénk, olyan sorsunk lenne, mint Legygyelországnak a világháborúban. Négy nap.
isk119 2019. 02. 11. 09:29
Előzmény: #13683  Törölt felhasználó
#13684
Törölt felhasználó 2019. 02. 11. 07:44
Előzmény: #13677  -pny
#13683

Nézd a másik feléről. Amilyen tökéletességgel lopják szét az országot, az géniuszra vall. Sikerült elérniük, hogy már senki nem kapja fel a fejét, mikor kiderül, lölö megint kiszippantott az államkincstárból 1-2 milliárdot, nem kell bujkálniuk és félniük a nép haragjától, mivel megetetik azokat.
Gyönyörűen alkalmazzál az ignorációt, egyszóval a kriitikát nem kommentálják, szépen elterelik a figyelmet.
Ez egy tökéletesen felépített rendszer, amit nem lehet megtorpedózni, mivel saját embereikkel tömték teli a fontos helyeket.
Nem beszélve arról, hogy az ellenzék az nevetséges, éppen nekik kellene valamit mutatni, de az csak bohóckodás, amit csinálnak. Ráadásul foglalják  a helyet, nehogy esetleg valami új kialakulhasson, ami kiforrhatná magát.
Ezeket leszavazni nem lehet a rendszer megbuktatása nélkül. A támogatottságuk meg azt mutatja, hogy ilyen nép, ilyen vezetőket érdemel. Nem kell elszállni a magyarságunktól, nem vagyunk csodanemzet, mindig is szolgalelkűek voltunk. Legtöbbször a rossz oldalra álltunk be. Csak sírni tudunk, cselekedni nem. Nem hiába sír a NEMZETI HIMNUSZUNK is !
hatosa 2019. 02. 10. 21:47
Törölt hozzászólás
#13682
Törölt felhasználó 2019. 02. 10. 21:01
Előzmény: törölt hozzászólás
#13681

Topik gazda

-pny
-pny
3 4 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek