köszi a választ, akkor H tarifa nem lesz, nem gond. Még a szabványosítás sincs elkezdve, 3 fázisom az van, csak a szekrény úgy 40 éves lassan. Meg akkor már felbővítek 3x20A-re legalább, vagy 3x25re, mert 2 ház van a hálózaton, plusz a kertészet áramigénye is magas alkalmanként, aztán 3x16 mellett hiába van elosztva a dolog, mindig sakkozni kell, hogy a sütő menjen vagy az öntöző szivattyú. Ezért magas a villanyszámlánk, idei évben már klímákat is használtuk többet, 9-10000kwh az éves fogyasztásunk. a 12kw rendszer tud termelni elvileg 13-14000et, abba fog bele férni esetleg az autó kényelmesen.
nem vagyok elektromos ember, de 3x16ről el kéne mennie ezeknek, ott fázisonként elfér 5-6kw vezeték minőségtől, és kismegszítótól függően de ismétlem nem vagyok szakember. nekem is 3x16 van még sosem volt bajom, az öntöző szivattyú 600-700w nálam.
Ésssss hogyha valakinek van egy régebben épült háza, amiben 1 fázist húztak be, amin összesen 15A jön be, akkor az alanyi jogon járó mennyiséget ha megkérvényezi, de többet nem, akkor mennyit kell fizetni?
Megjegyzem soha nem szoktam fórumozni , egyszer egy kérdést tetem fel máshol... De most kiszakad belőlem Szeptemberben a Katát rúgták ki alólam. Most pedig éppen elbírálásra vár a napelemünk az összes többiről ne is beszéljünk, covid háború brüsszel infláció...stb Mit kapok karácsonyra? Ja megígérték nem hoznak villámtörvényeket, egyeztetnek a szakmákkal...ahha Bárcsak szakadt volna bele a feje a cigányanyjába születéskor
Napelem, Klíma, Fűtés stb.