Aranyat még éppen ugyan nem vettem, bár pont tegnap ajánlották. Viszont az OTP, Richter, MOL osztalékomból NAPot fogok vásárolni, erre mérget vehettek!
Így van. A stratégiák különbözősége meghatározzák a befektetői hozzáállást. A rövidtávú kereskedhetőség 1 éve még elképzelhető is lehetett volna, de a jelenlegi környezet egyértelművé tette, hogy a rövidtávú állampapírral nem versenyképes a tőzsde, pláne a kis papírok esetében (likviditási korlát).
"Enyhén" túl volt értékelve a cég 9000 Ft-ért. Most viszont a könyv szerinti értékének kb. 70%-án lehet az árfolyam (nem számoltam utána pontosan). Ennyiért szerintem már megéri, ha képes nyereséget termelni.
Rövidtávra szerintem nem igazán éri meg a NAP. Ritkán van "hír", és persze lehet mondjuk játszani arra, hogy 1000-ről 1010-re megy fel az árfolyam, de ez itt lassan történik, és mondjuk egy blue-val ezt sokkal gyorsabban le lehet kereskedni - arról nem is beszélve, mennyivel könnyebben eladhatóak azok a részvények. Ez tipikus hosszútávú befektetés - megveszed, és "beleülsz" legalább egy-két évre. Én legalábbis így vagyok ezzel a céggel.
Amikor vételi döntést hoztál, meghatároztad milyen időtávra vetted? Ha több, mint egy év, esetleg 3-5 év, nem mindegy, hogy mekkora a mostani árfolyam? Ha rövidebb távra: go to árfolyamvezérelt életérzés kommentre.
na tessék máris 1000 alatt vagyunk, "megtörtént a lehetetetlen". és tényleg csodálkozik bárki, Földvári, tigus, stb. hogy mindenki elégedetlen és átverést kiált? nem volt egy momentum hónapok óta, ami kicsi reményt adott volna ezzel a papírral kapcsolatban
én már nem hiszek ebben, volt egy csomó jó hír, akvizíciók, kapacitásnövekedés, standard kategória belengetése, vaskos nyereség, pompás, várakozát meghaladó jelentés, mindenre csak esni tudott
úgy látom, most a cég nem áll benn, hogy védje az árfolyamot, pedig azt mondták, srv-nek ez is a célja, fülemben cseng a közgyűlésen elhangzott, "hogy legyen egy alsó limit". talán 1000 alatt akar vásárolni ő is :-D Aki akarná, most 800-ig leönthetné.Legjobb 5 vételi ajánlat
De tudod aki 2 eve 16 -17 beteti kamatot mondott volna 1 hetesre azon jot nevetett volna mindenki. 10 eves 5-6 voltma 8 kornyeke vagyis szerintem ez a kamatszint csokkenni fog. Es akkor mas ertekeles lesz a rv piacon. 20 % irr azert irrealis normal piacon
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf