Az öreg székely, a felesége és a fiuk mennek a fával jól megrakott lovasszekérrel haza. Hirtelen megdörren az ég, mire a lovak megbokrosodnak, a szekér felborul a család pedig a feldőlt szekér alatt ragad a fák közt. Egyszer csak lassan, sűrű nyögések közepette az öreg székely kikaparkodik a rakás alól, leül az árok szélére és rágyújt. Közben a fia is kezdi valahogy magát előkaparni, kimászik és odaül az apja mellé és ő is rágyújt. Kis idő múlva megszólal a gyerek: édesapám! Nem kéne édesanyámat is kihúzni a kocsi alól? Minek! Úgyse dohányzik!
A fiú favágás közben tiszta erőből belevágja a baltát az apja hátába, aki visszafordul és megkérdi: - Édös fiam, viccölsz? – Nem, idesapám – jön a válasz. Mire az öreg utolsó szavai: - Akkó’ jó, mer’ viccnek nagyon rossz lett vóna… -
a megmondó emberekről tudjuk, hogy ők mindent IS megmondtak előre....aztán ha bejön, akkor jön az öndicséret, ha nem, akkor hallgatnak. elég sok akad belőlük a PF fórumon.
még nem ment 1000 alá :) egyébként én se gondoltam volna, meggyőződésem volt hogy 1100 alá nem esik be tartósan, de hát amit megtanultam a tőzsdén, hogy az elképzelhetetlen is előfordulhat
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf