Hatalmasat ralizott a Bitcoin árfolyama az elmúlt két hétben, miután megtörtént a kriptodeviza kettéhasadása, azonban tegnap egy komolyabb, 500 dolláros esést láttunk a Coindesk árfolyamindexe szerint. A Bitcoin történetében
Jézusom :-))
van ott a sorban egy ilyen, ezen megakadtam : BELA
képzeld el hogy beállítok a boltba hogy : Én Bélával akarok fizetni :D
Törölt felhasználó2017. 09. 10. 13:27
Tud valaki mutatni olyan árucikket vagy szolgáltatást, aminek bitcoin-ban van is fel van tüntetve az aktuális ára?
))))))))))))))))))))
hát akkor erről ennyit.
))
az alapállítása azonban igaz, a kriptoizéket nem azért veszik az emberek, hogy fizetési tranzakciókra használják őket, hanem szimplán spekulálnak rájuk...
Nezd en probaltam veled szepen kommunikalni...;de most kezdesz trollkodni...Ki mondta hogy kiflit akarok venni 25K$-ert???nem vagyok oda a kifliert;, zsomle ,baguette, wrap, sushi...de ezeket se bankartyaval vagy hitel kartyaval fizetem...vettem mar szolgaltatast es fizettem mar tanacsadasert is kryptokkal, mert ugy olcsobb volt szamomra koltseg hatekonyabb volt...meg lehet venni 1 magyar, roman, indiai, bangladeshi ember munkajat, szoftwer fejlesztojet vagy programozoet akinek mondjuk 1 oras munkaert fizethetsz mondjuk 20,25 esetleg 50 vagy 100$-t 1 projektert amiert mondjuk 1 fejlett orszagban mondjuk fizetned kellene tobb szaz illetve ezer $-t...majd fizetheted az atutalast ami a mi esetunkben az atutalas dija magasabb mint a munkaber....ez alatal ertelmet veszti az egesz...
Ne aggodj egyebkent nehany ev es az atomic swap technologiara alapozva nem csak 1 barmilyen kiflit tudsz majd venni hanem...;de majd arrol akkor...;)
Nincs igazad, nem 40-50 kriptonizé van hanem .................
link
csak ezen az oldalon.Ilyent bárki elindíthat, aki persze ért hozzá és mindig van egypár vállalkozó szellemű befektető, aki lát fantáziát benne.
Tehát- kell utalnod külföldre 25000 dollárt: felszaladsz gyorsan az egyik BTC-t forgalmazó oldalra, veszel BTC-t , utalod, megérkezik , a fogadó vesz belőle dollárt, (nevetés vagy sírás az árfolyam-nyereség, veszteség estén) és végre vásárolhat, ahol akar. Akár egy kiflit is.
a "bitcoin-os tranzakciókról" annyit érdemes tudni, hogy a fizetési rendszer azonnal normális pénzre váltja át a bitcoin-t
a bitcoin és a többi kriptoizé a spekulánsokon kívül senkinek sem kell...
legyel olyan kedves es vedd a faradsagot hogy az altalam linkelt youtbe csatornan kikeresd a szamodra erdekesnek tartott videot es azt megnezve a kulonbozo kerdeseidre valaszt fogsz kapni...esetleg olvasgasd rendszeresen: link
Sok sikert!
ezt szerintem rosszul fogalmaztad meg - bár az alapproblémát jól látod - a "baj ugyanis akkor kezdődött" amikor a központi tervezők jegybanki és állami intervenció segítségével kezdték el felturbózni a tőzsdéket...
a spekulánsok - akik igen fontos és pozitív társadalmi szerepet töltenek be - csak az állami/jegybanki intervenció által adott árjelzéseket követték
mára már odáig torzultak a viszonyok, hogy a legtöbben csak "infláció hedge-ként" használják a nagy indexeket...
kapsz ennek kapcsán egy grafikont
link
és egy cikket is
link
+ még általánosságban ajánlom lundeen munkásságát a témában
link
Tényleg....
és vásároltál már a Bitcoinnal valaha valamit ?
egyáltalán mit lehet vele vásárolni, ha most nagyon akarnám ?
( a zsarolóknak kifizetni a számítógép váltságdíjat - ezen kívül...)
mert számomra az, hogy egy Pesti romkocsmában lehet fizetni egy korsó sört vele..az számomra még a bohóckodás kategória.
Az a baj vele a Bitcoinnal hogy rávetették magukat a spekulások...és igy szerintem nem fog elterjedni ez a pénzeszköz.
Meg a másik - nemrég láttam egy listát - hogy van még másik 40-50 kriptopénz is emelett...szóval...nekem humbugnak tűnik ez az egész felhajtás. pl : Ethereum
Meg még a másik dolog : Múltkor kilengett valami bitcoin tőzsdén az árfolyam..lement 0.02 dollárra az árfolyam...persze valakinek már ott várta készen az ajánlati könyvben bekészítve a vételt...tiszta véletlen...:D
Szerintem ebbe milliárdos üzletemberek nem nagyon fognak pénzt tenni...hogy dollár helyett ezzel fizessenek mindenért...
De ha neked más a véleményed persze lehet hogy abból esz valami majd évek múlva..
egy kiflit hogy tudsz bitcoinnal kifizetni,ha a költsége több,mint egy kifli? csak kérdezem,mert ezt olvasom,hogy a minimális fee is már olyan magas az árfolyam miatt,hogy az lehetetlenné teszi a mikrofizetést. Én szoktam utalni btc-t online pénztárcák közt,vagy bitcoin tőzsdére és ezeknél a minimális utalási díj független mennyit utaltam is már több dollár. vagy ez hogy megy egy boltban pld? :)
Tárolni veszélyes,és nagy odafigyelés kell hozzá,hogy ne vesszen el egy része,vagy akár az egész véletlenül. A hagyományos pénzt beteszed a bankba,vagy tarthatod magadnál papírban. A bitcoint óvatosabban kell kezelni és több lehetőség van,hogy eltünjön. Meg lehet oldani,de macerásabb,mint a hagyományos pénz. Pld nem teheted bankba. Az online pénztárcák stb semmilyen védelem nincs,h holnap bezár pld A gépeden tárolva,ha tönkremegy a géped,vagy amin van a pénztárcád,akkor elveszik a pénz. Egy átlagembernek sztem ez túl macerás,hogy ezzel foglalkozzon. Túlságosan virtuális,és több a hibázási lehetőség.
Törölt felhasználó2017. 09. 10. 12:11
a blockchain a technológia,amit a bitcoin használ. maga a bitcoin meg a fizetőeszköz,tehát pénz. bitcoin leírás kezdőknek magyarul.link
Nagyot zuhant a Bitcoin
Ugrás a cikkhez