Topikgazda: elemes 2009. 05. 06. 09:30

Nagyon durva: már markolóval rombolják a visszavett lakásokat (videóval)  

Ugrás a cikkhez
Egy YouTube-ra felkerült megdöbbentő videó állít tanulságos emléket az évszázad egyik legnagyobb "sztorijának", nevesül, az amerikai lakáspiaci buborék másfél évvel ezelőtti kipukkadásának. A videón munkagépek romboló hadjáratának lehetünk szemtanúi...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=14&i=114599
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BudFox
BudFox 2009. 05. 06. 18:17
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Énnekem sincs semmi közöm egy bank ügyeihez..az övé..azt tesz vele amit akar...csak fúrcsa.

Itthon ha ilyet csinálnának az furcsa lenne.
Törölt felhasználó 2009. 05. 06. 17:49
Előzmény: #7  BudFox
Nem értem a hozzászólásokat. (persze a cikk sugallatát, üzenetét sem). Egy bank tulajdonába került egy ház egy bedőlt projekt miatt. A bank pedig úgy döntött, hogy jobban megéri lebontani és üresen értékesíteni a telket, mint félkészen értékesíteni (zuhanó árú és eladhatatlan házak ezrei mellett). Ennyi. Miért ne dönthetne így? Ha ő úgy gondolja, hogy neki ez így jobban megéri, mi ezt miért és milyen alapon vitatjuk? És pláne miért vitatjuk el tőle saját projektjéről való döntésének jogát?
BudFox
BudFox 2009. 05. 06. 17:40
Előzmény: #1  portfolio
hát ezeknek tényleg messzire gurult a gyógyszerük az tuti...

Itt vagyunk az internet korában..
csak meg kell hírdetni, és előbb utóbb csak jelentkezik valami balek, vagy akinek jó a félkész ház is...

A Travel & Living csatornán van egy sorozat : Házfelújítók...

sok ember van AMerikában akik megvesznek lepukkant házakat, kipakolják,átépítik, és haszonnal tovább adják..

na ilyen vállalkozóknak ezek a házak pont ideálisak...félkész...nem kell szétverni, mert még nincs is befejezve, épp ezért olcsó is gondolom, és úgy fejezi be ahogy akarja, vagy amilyen igény van rá..

Szóval USA -ban sok furcsaság van..erről eszembe jut egy régi vicces történet.. :

Volt itt a faluban egy öreg bácsi aki kiment USA -ba hogy meglátogassa a fiát..

Ott volt, és a fiának volt valami régebbi amerikai autója...amit éppen akkor cserélt le újabbra...
A kocsit leadta a bontóba, ahol bezúzták az egészet..

A nagyFater meg mindig a fiát szidta hogy :
- De fiam..miért nem vetted ki belőle azt a finom rádiót ?

- De Fater..az újban ugyanez a rádió benne lesz...a régi nem kellett nekem

-Értem én.. de azt a finom rádiót miért nem mentetted meg ?

Hát USA ban sokszor másképp gondolkodnak mint mi... olcsóbb lerombolni, bezúzni, széttörni.
mint megmenteni valamit, helyreállítani.. hmmm
elemes
elemes 2009. 05. 06. 11:08
Előzmény: #4  martin36
1. a félkész házat úgysem tudja eladni

2. a rombolással talán valóban azt az hangulatot akarja kelteni, hogy csökken a kínálat, és ezzel javítani a többi (kész) ház kényszerárverésén elérhető árakat.
Törölt felhasználó 2009. 05. 06. 11:03
Előzmény: #4  martin36
üres telket könnyebb értékesíteni, mintha rajta lenne egy félkés ház...
martin36
martin36 2009. 05. 06. 11:00
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Igazából azt nem értem,hogy írják,a bank nem ingatlan cég,nem feladata értékesíteni,vagy befejezni az építkezést.
De ha lerombolja a félkész házat,az üres telek akkor már kp?
Törölt felhasználó 2009. 05. 06. 10:55
hagy rombolják... lerombolnak még 100.000 kéglit és visszadrágulnak az ingatlanárak... nem értem miért nem jutott előbb eszükbe :D
elemes
elemes 2009. 05. 06. 10:17
gondolom az is szempont, hogy a házak lerombolása növeli a GDP-t (ha üresen állnak, nem)

Topik gazda

elemes
elemes
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek