A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
másról beszélsz. Ha csődbe megy a kibocsátó, akkor sem kötvényre, sem részvényre nincs beva gari. Ha lenyúlják a papírod (nem tudnak vele elszámolni, ahogy írtam...) akkor kötvényre, részvényre is van természetesen beva gari
ha nem tudnak az ügyfél felé elszámolni a vállalati kötvénnyel, akkor a beva természetesen fizet. Akkor nem fizet, ha a kötvény árfolyama csökken, vagy nem fizeti ki a hozamot/névértéket a kibocsátó.
így van, ideje volt
sajnálom az ügyfeleket ettől függetlenül és nem tudhatjuk, hogy a saját brokicégünk épp mikor kerül sorra
mindenki rendezze a gondolatait és a pénzét a megfelelő helyen szerintem...
Hála istenek már rég el kellett volna kezdeni a nagytakarítást a Bét-en,a mocskos geciládákat törölni kellett volna már rég,sittre vágni tokostól vonóstól őket.
Magyarországon?? nyugaton is ez megy, hiszen tőlük tanulták...madoff....,de nem is értem , hogyan gondolják emberek, hogy pénz tili-toliból csalás nélkül van jöedelem
Köszi, akkor legalább két legyet egy csapásra. Amúgy sem ér semmit az a kötvény, de legalább a számlát megszüntetni engedtek volna, de így most zárolva van. El is nézek az iroda elé mi van ott.
Elképesztő mik mennek Magyarországon, és még mik lehetnek amikről nem tudunk, és lehet nem is fogunk. Hunmining is oda van, lassan jönnek a többiek, btel, nutex, trinw, stb.
Ja! :)) nagyon sok embernek lesz nem egy-ket almatlan ejszakaja, mig kiderul, mennyit is lat viszont a penzebol. nem gondoltam volna, hogy ma meg ilyen megtortenhet egy ceggel.
Tizen jó néhány éve én már pórul jártam a Pannon brókerrel. Hiába voltak a nevemen az OTP papírjaim! Semmit sem láttam belőle! :((( Ha igaz ez a 100 milliárdos csalás, egyedül a betétbiztosítás nyújt némi kárpótlást!
Törölt felhasználó2015. 02. 24. 12:39
nade mindig izgalmas, hogy mi van a háttérben?
Simicska harc ez is?
link
A Magyar Nemzeti Bank alelnökének becslése szerint tízezernél is több ügyfél lehet érintett a Buda-Cash gyanús ügyleteiben. Olyan ügyfél is van, akinek a tízmilliárd forintot is meghaladhatja a vesztesége. A cég nem tud elszámolni értékpapírokkal az ügyfelek felé, a velük közölt adatok nem valósak a gyanú szerint.
Abban kell bizni, hogy a nyilvantartas korrekt volt legalabb azaz legalabb papiron kimutattak. Ha nem, akkor gaz lesz, mert ugrott a penze sok embernek. -regen pl az Enigma mindent eltuntetett.
minősítés előtt tájékozódj!
A kelerben brókercégenként vezetnek egy saját számlát, és egy összevont ügyfélszámlát. A saját számlán a brókercég saját papírjai vannak, a másikon az összes ügyfél összes papírja. Nem fiktíven kereskednek. Végehajtják az ügyletet. Bibi akkor lehet, ha az ügyfélszámláról kölcsönvesznek, és mondjuk nem tudják visszatenni. De 15 éven keresztül ez nem működhet. Itt valami más bib van a háttérben.
Egyenlőre nagy találgatás és talán lufi fujás is lehet ez a Buda Cash ügy,régen ez a brokercégek nagy bukásait átélte gondolom pár nap után több valós hírt hallhatunk erről az ügyről
én úgy emlékszem, hogy amikor a tulajdonodba kerül a részvény, akkor nap vége elszámolásnak megfelelően a részvénykönyve is bekerülsz (persze elektronikusan kell érteni az egészet)
nem csak társasági eseménynél kerülsz be. ha nem kerülsz be a vétel során (napi elszámolás), honnnan tudnák, hogy hány darabod van? vagy visszafelé: honnan tudnák, hogy a kibocsátott darabszám "hol van"? ha nincs nyilvántartva; ez a feladata a kellernek
Szerintem ez hülyeség. Az adásvételed bekerül a könyvbe, látható nyoma van. Tudom, hogy Forex cégek űzik ezt, mert azt nem tudod ellenőrizni, de szerintem a BÉT-en ez kivitelezhetetlen. Csalhatott a Budacash, de a magyar részvényekkel szerintem nem kereskedehetett fiktíven, így azoknak meg kell lenniük a Kelernél.
részvénykönyvben akkor szerepelsz, ha bejegyeztek. Akkor van rk megfeleltetés, ha társasági esemény van (pl osztalék, kögyűlés). Egyébként minek jegyeznének be?
Quaestornak ha jól tudom a 10 milliárdos tőkéjéhez viszonyítva 47 milliárd forintos kötelezettsége van.Fateromnak pénteken 02.20-án járt le a kötvénye és annak ellenére,hogy már 10 éve az ügyfelük kivette az összes pénzét a Quaestorból.Szerintem jó volt a megérzése.
jó, de akkor az csalás, és téged a beva aszerint kártalanít, aminek a számládon kellene lennie. Ugyanezt még sokkal inkább meg lehet tenni a pénzzel. A Te egyenleged mondjuk 5 M, de nincs a számládon valójában, akkor nem kapod meg a bevától? dehogynem, pont azért fizetnek ők, mert a brókercégnél nincs meg ez a pénz. A részvénnyel szerintem ugyanígy kell, h legyen. Magát a részvényt nem tudod megkapni, de az értékét igen.
Ha megvan a részvény, akkor az a te neveden van, azaz a részvénykönyve szerepelned kell, amit ha jól emlékszem a keller tart nyílván (legalábbis régen így volt).
Tőlük talán ki lehet kérni.
Egy telefont lehet megér a keler felé.
Ha a BC-nél 15000 ügyfél volt, akkor most azonnal kiszámítható, hogy a beva helytállási kötelezettsége max. 15000 ügyfél * kb. 18500 eur. Ez Ft-ban max. 85 mrd Ft.
"A Bevának jelenleg 12 milliárd forintja van a kártalanításra. Szükség esetén a Beva elrendelhet rendkívüli befizetést a tagoktól, de ennek mértéke limitálva van évente maximum 1 milliárd forintban.
Amennyiben további forrásra lenne szükség, úgy az alap jogszabály szerint állami garancia mellett bankhitelt is felvehet."
10 év alatt valamennyi analitikát meghamisították- MTV
Nekem mikor még régebben az MKB-nál volt SBUX-om akkor mindig kaptam adó kimutatást BNY Mellon-tól osztalák ügyben (USA adó). Ott szépen minden fel volt tüntetve, mennyi darab, címem+nevem, meg az MKB-nak az ottani letétkezelői számlaszáma és címe.
Elvileg neked is kellett volna valami hasonlót kapni.
Ezért kellett nekik bevezetni a dematerializációt. Ha otthon őrizhetném a papír alapú részvényeimet az osztalékszelvényekkel és be lennék jegyezve a kibocsátók részvénykönyvébe, akkor nem lehetne gáz. Nem tudnák ellopni a brókerek.
Szerintem azt most még nem tudhatod,ez nekem nem azt jelenti, hogy részvényként biztonságban van a tőkéd: "A kártalanítás készpénzre és részvényekre egyaránt vonatkozik.", "Ha a kártalanítás értékpapír után jár, összege az értékpapírnak a felszámolás kezdő időpontját megelőző száznyolcvan nap átlagárfolyama alapján kerül kiszámításra. Tőzsdei vagy tőzsdén kívüli árfolyam hiányában a kártalanítás alapjául szolgáló árat a Beva igazgatósága állapítja meg, szükség esetén szakértő bevonásával. " PF cikkből. Én sem tudom biztosan, van valaki, aki tudja 100%-ra, hogy ez hogyan működik? Előfordulhat, hogy _realmadrid bukja az OTP részvényben álló pénze egy részét?
Ha nekem Apple (AAPL) és OTP részvényeim vannak, akkor az sem náluk van, csak ők "kezelik", igaz? Tehát azok miatt nem kell aggódni, mert egy ideig nem férek hozzájuk, de később áttranszferálhatom őket máshova?!?
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546