Topiknyitó: Portfolio 2015. 02. 24. 08:07

Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?  

Ugrás a cikkhez
A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
herlas 2016. 05. 10. 17:55
Előzmény: #14237  nick121
Tbsz számláról volt szó? Mert ottani készpénzből nem vonnak díjakat, de egyébként hihetetlen ez az eljárás.
nick121 2016. 05. 10. 17:48
Ez a 2016-os osztalékra vonatkozik
nick121 2016. 05. 10. 17:47
Előzmény: #14237  nick121
Más: akinek TBSZ-en vagy NYESZ-en volt pénze vagy papírja - ha nem akarja, hogy lekerüljön az ilyen számláról -töltse ki az erre vonatkozó papírt, mielőtt transzferál ( PSFN honlapon a nyomtatvány ), mert a fogadó fogja kérni ennek igazolását.Ez főleg az osztalékot fizető papíroknál érdekes, mert különben az osztalékot 15+6 % adó,ill. eü járulék terheli.
nick121 2016. 05. 10. 17:42
Ma beszéltem a Bc-től egyviszonylag kedves hölggyel telefonon. Megkérdeztem, hogy miért nem transzferálták a hiánytalanul meglévő papírjaimat a múlt heti megbízás alapján. ( az ezzel együtt, ajánlott levélben megküldött, a feleségem számlájára vonatkozó transzfer-megbízást teljesítették, papíronként 2.000 Ft-ot levonva a transzferért, a számláján lévő pénzből.) Válaszul megkérdezte, hogy befizettem-e a transzferdíjat. Mondtam, hogy van a számlán pénz, miért nem vonják le, mint a feleségemnél? Válasz: az volt a helytelen, mert az megváltoztatja az ügyfélvagyont, így most már csak akkor transzferálnak, ha utalom a pénz. ( számlaszám: gyakori kérdések 22. pont)
A furcsa kicsit az, hogy egy levélben küldtem be az összes megbízást!
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 17:30
Előzmény: #14235  mocsokbuvar
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy a bennragadt össz. vagyonotok hány százalékát kapjátok vissza!
Engem közvetve érint, ezért nem tudom megnézni!

Előre is köszönöm aki tájékoztat!
mocsokbuvar 2016. 05. 10. 16:49
Előzmény: #14223  Törölt felhasználó

Csak a gőz leengedésére, jöv.adóra visszatérve:

Szerencsétlen voltam, hogy 2015. január és február 24 között 6 mFt. , adófizetésre feljogositó jövedelmem keletkezett. Szinlelt jövedelmem jó hiréről –engem a bevallástól megkimélve- a felszámoló azonnal (ki terjesztette, hogy a felszámoló lassú tetű?) értesitette a NAV-ot is, ezzel engem is a NAV felé terelgetve. Elfelejtette hozzátenni, hogy 2015-ös jövedelmemmel szemben ennek nagyságrenddel nagyobb veszteségét kellett elkönyvelnem. Ennél is lényegesebb, hogy a jövedelmemet csak papiron mutatták ki, a veszteségem viszont húsbavágóan valóságos volt.
Kb. egy évtizede lopják a pénzt a BC-ből, a BC ügyfelek igy már évek óta ellopott értékeik után is fizették a jövedelem adót.
A NAV-ot majd tájékoztatom, hogy jövedelmemet is azok használják, akik BC vagyonom 95%-át ellopták, igy javaslom, hogy a jöv. adó megfizetésével őket keressék meg. Természetesen továbbra is maradok jogkövető adófizető és segitek is a NAV-nak a könyvelési problémájában. Egy virtuális jövedelmet csak akkor tudnak a megfelelő helyre könyvelni, ha virtuális adót fizetek. Mig ezt a pimaszságot statáriális gyorsasággal honorálja a NAV, a 100 milliárdos tolvaj vigyorogva egy whiskyt tölt magának.
A “hangyáktól” való pénzbegyűjtés fogaskerekei jól bejáratva működnek. Adózott pénzek összegyűjtése a BC-nél, majd az állam egyik keze (MNB , mint jogelőd nélküli jogutód) megteremti a rablás lehetőségét,(ha hizelegni szeretnék az MNB-nek, gondatlanságnak minősiteném a szervezett lopást ) majd az állam másik keze (NAV) veszteségadót ró ki a károsultakra.
A százmilliárdos tolvaj pedig zsákmánya tizezred részének letétbe helyezésével luxus körülmények között bűnhődik otthon, csak arra kell figyelnie, hogy az ellopott pénzből időnként öntsön az igazságszolgáltatás fogaskerekeit mozgató politikusi zsebekbe . Justitia nem mérlegel, rozsdás kardja tétlenül pihen, pedig lenne dolga. Pallas Athéné is méretre szabhatná politikusaink zakóját, a benne levővel együtt. Igy ők is megspórolhatnák divatöltönyeik jobb és bal újjának anyagköltségét is. De “Pallos” Athéné is úgy mérlegelt, hogy nincs tennivalója. Neki is juthatott abból, amiért nekünk jöv. adót kellene fizetnünk.

A felszámoló szemrebbenés nélkül úgy állitja ki a jövedelem kimutatást, mintha az a 2015-ös adóév során hozzáférhető lett volna és el is jutott volna hozzánk. Különbség van azonban abban is, hogy valaki önszántából tartalékolta a ténylegesen megszerzett jövedelmét, vagy a szinlelten kimutatott jövedelemhez hozzá sem tudott férni a 2015-ös adóévben. Vélhetnénk, majd később. De a hagyományokat ápolni kell, az elmúlt évtizedekben pedig több százmilliárdnyi ellopott pénz még sosem talált vissza tulajdonosához.
Ha a visszakerült pénz megcáfolna, szivesen önadóznék. Akkor, mikor visszakerült, nem a délibábos reményre.
Egyelőre az ellopott jövedelem megnevezése a felszámolónál adózásra váró pénz, az igy szinlelten kimutatott jövedelem a NAV-nál pedig a megszerzett jövedelem szinonimája. Igy már én sem vagyok szemtelen, ha a BC-től megszerzett jövedelmem terhére kérem az adómat elszámolni. Nagyvonalú leszek, teljes 2015-ös jövedelmem rendelkezési jogát a NAV-ra testálom. 2015-ben folyamatosan szerettem volna élni a NAV szerint megnyilt rendelkezési jogommal, nekem azonban nem sikerült jövedelmemhez jutnom. Hajrá NAV !
A történelem során már sok mindent megadóztattak (füst, árnyékszék), de a meglopottra rablási adót kivetni igazi hungarikum. Itt komoly tere van még a magyarkodásnak, lehet ellopott autók szervizeltetését is a volt tulajdonossal megfizettetni,...

A felszámoló egyébként még szorulni fog, mert három poziciómat, arra alkalmatlan időben veszteséggel zárta le, igy engem további 1 mFt. utáni adófizetési kötelezettségtől mentett meg. Ebből is nyilvánvaló, hogy a felszámoló az ügyfelek érdekében tevékenykedik ! A kényszereladással azonban pénzem elrablóit 1 mFt-al kárositotta meg, ők ezt nem fogják elnézni neki.

Köszönöm a korábbi hozzászólóknak az információkat, ha valakit még érdekel, ezek a legutóbbi hozzászólások a 2015-ös jöv.adó fizetési kötelezettséggel kapcsolatban.
2016.04.01.22,08/Filter
2016.03.01.14,36 K-Edit
2016.03.01. 14,30 bobiewing
2016.03.01. 09,15 Nick 121
2016.02.29. 21,43 Fudge
2016.02.18. 12,18 Fudge

mocsokbuvar 2016. 05. 10. 16:49
Előzmény: #14223  Törölt felhasználó

Csak a gőz leengedésére, jöv.adóra visszatérve:

Szerencsétlen voltam, hogy 2015. január és február 24 között 6 mFt. , adófizetésre feljogositó jövedelmem keletkezett. Szinlelt jövedelmem jó hiréről –engem a bevallástól megkimélve- a felszámoló azonnal (ki terjesztette, hogy a felszámoló lassú tetű?) értesitette a NAV-ot is, ezzel engem is a NAV felé terelgetve. Elfelejtette hozzátenni, hogy 2015-ös jövedelmemmel szemben ennek nagyságrenddel nagyobb veszteségét kellett elkönyvelnem. Ennél is lényegesebb, hogy a jövedelmemet csak papiron mutatták ki, a veszteségem viszont húsbavágóan valóságos volt.
Kb. egy évtizede lopják a pénzt a BC-ből, a BC ügyfelek igy már évek óta ellopott értékeik után is fizették a jövedelem adót.
A NAV-ot majd tájékoztatom, hogy jövedelmemet is azok használják, akik BC vagyonom 95%-át ellopták, igy javaslom, hogy a jöv. adó megfizetésével őket keressék meg. Természetesen továbbra is maradok jogkövető adófizető és segitek is a NAV-nak a könyvelési problémájában. Egy virtuális jövedelmet csak akkor tudnak a megfelelő helyre könyvelni, ha virtuális adót fizetek. Mig ezt a pimaszságot statáriális gyorsasággal honorálja a NAV, a 100 milliárdos tolvaj vigyorogva egy whiskyt tölt magának.
A “hangyáktól” való pénzbegyűjtés fogaskerekei jól bejáratva működnek. Adózott pénzek összegyűjtése a BC-nél, majd az állam egyik keze (MNB , mint jogelőd nélküli jogutód) megteremti a rablás lehetőségét,(ha hizelegni szeretnék az MNB-nek, gondatlanságnak minősiteném a szervezett lopást ) majd az állam másik keze (NAV) veszteségadót ró ki a károsultakra.
A százmilliárdos tolvaj pedig zsákmánya tizezred részének letétbe helyezésével luxus körülmények között bűnhődik otthon, csak arra kell figyelnie, hogy az ellopott pénzből időnként öntsön az igazságszolgáltatás fogaskerekeit mozgató politikusi zsebekbe . Justitia nem mérlegel, rozsdás kardja tétlenül pihen, pedig lenne dolga. Pallas Athéné is méretre szabhatná politikusaink zakóját, a benne levővel együtt. Igy ők is megspórolhatnák divatöltönyeik jobb és bal újjának anyagköltségét is. De “Pallos” Athéné is úgy mérlegelt, hogy nincs tennivalója. Neki is juthatott abból, amiért nekünk jöv. adót kellene fizetnünk.

A felszámoló szemrebbenés nélkül úgy állitja ki a jövedelem kimutatást, mintha az a 2015-ös adóév során hozzáférhető lett volna és el is jutott volna hozzánk. Különbség van azonban abban is, hogy valaki önszántából tartalékolta a ténylegesen megszerzett jövedelmét, vagy a szinlelten kimutatott jövedelemhez hozzá sem tudott férni a 2015-ös adóévben. Vélhetnénk, majd később. De a hagyományokat ápolni kell, az elmúlt évtizedekben pedig több százmilliárdnyi ellopott pénz még sosem talált vissza tulajdonosához.
Ha a visszakerült pénz megcáfolna, szivesen önadóznék. Akkor, mikor visszakerült, nem a délibábos reményre.
Egyelőre az ellopott jövedelem megnevezése a felszámolónál adózásra váró pénz, az igy szinlelten kimutatott jövedelem a NAV-nál pedig a megszerzett jövedelem szinonimája. Igy már én sem vagyok szemtelen, ha a BC-től megszerzett jövedelmem terhére kérem az adómat elszámolni. Nagyvonalú leszek, teljes 2015-ös jövedelmem rendelkezési jogát a NAV-ra testálom. 2015-ben folyamatosan szerettem volna élni a NAV szerint megnyilt rendelkezési jogommal, nekem azonban nem sikerült jövedelmemhez jutnom. Hajrá NAV !
A történelem során már sok mindent megadóztattak (füst, árnyékszék), de a meglopottra rablási adót kivetni igazi hungarikum. Itt komoly tere van még a magyarkodásnak, lehet ellopott autók szervizeltetését is a volt tulajdonossal megfizettetni,...

A felszámoló egyébként még szorulni fog, mert három poziciómat, arra alkalmatlan időben veszteséggel zárta le, igy engem további 1 mFt. utáni adófizetési kötelezettségtől mentett meg. Ebből is nyilvánvaló, hogy a felszámoló az ügyfelek érdekében tevékenykedik ! A kényszereladással azonban pénzem elrablóit 1 mFt-al kárositotta meg, ők ezt nem fogják elnézni neki.

Köszönöm a korábbi hozzászólóknak az információkat, ha valakit még érdekel, ezek a legutóbbi hozzászólások a 2015-ös jöv.adó fizetési kötelezettséggel kapcsolatban.
2016.04.01.22,08/Filter
2016.03.01.14,36 K-Edit
2016.03.01. 14,30 bobiewing
2016.03.01. 09,15 Nick 121
2016.02.29. 21,43 Fudge
2016.02.18. 12,18 Fudge

noworf 2016. 05. 10. 16:20
Előzmény: #14228  Törölt felhasználó
Réti, matolcsy, psfn...
Tolvaj,tolvajabb,bűnszervezet...
Tavaly április óta egyetlen lépéssel sem szolgálták a befektetők érdekeit, csak ártottak nekünk, tovább lopják a megmaradt vagyont.
A hatályos törvényeket, jogszabályokat szándékosan szegik meg.
Ezt lehetővé teszi, támogatja az ügyészség, rendőrség és amint azt a saxo perben látjuk a bíróság is.
Eredmény: ma idehaza semmilyen megtakarítás, befektetés nincs biztonságban.
filter 2016. 05. 10. 16:06
Előzmény: #14231  Törölt felhasználó
Sajnos erre az a válasz:
Az új egyenleg közlőt mikor felrakták azt itt itt a fórumon tudtam meg.

Pedig hivatalosan minimum e-malben de inkább vagy postai úton levélben kellett volna közölnie Fa nak!!!

Ki az aki kapott ilyet....???? Én nem.
Ezért nem várhatunk tovább arra hogy mit kapsz majd hivatalosan. én mondom semmit!!!!!!!!!!!!!!!!
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 15:54
Tisztelt detto71
Amíg nem méltóztatnak a további teendőkről normálisan és érthetően tájékoztatni,
én addig a feb. 29-es közleményükhöz tartom magam.

"A felszámoló emlékeztet, hogy az előzetes engedély birtokában, az állományt átvevővel megkötésre kerülő szerződés hatályba lépése előtt a BUDA-CASH közvetlen megkeresés útján, 30 napos válaszadási határidő biztosításával értesíti, egyben nyilatkoztatja az ügyfeleket arról, hogy az állomány átruházásában részt kívánnak-e venni."
link
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 15:47
Gyakran ismételt kérdések:
62. Milyen feltételek fennállása esetén kerülhet sor a benyújtott közjegyzői hitelesítéssel ellátott transzferálási formanyomtatványok teljesítésére?
- Az értékpapír nem tartozhat a hiányos termékek, instrumentumok és részvények körébe
link
detto71
detto71 2016. 05. 10. 15:21
Előzmény: #14227  Törölt felhasználó
Itt nem lesz transzfer határnapig, úgy hogy szinte biztos hogy a bc-nek kell megigényelni az osztalékot a 2015-ös évre is.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 15:06
Előzmény: #14226  gy1944
Gratula, szép és összeszedett gondolatok.
Kár, hogy itt minden az ügyfelet terheli, az ő pénzét nyúlták le, lopták meg de még költségek is őt terhelik.
Áfát ne fizessünk még esetleg, vagy rendelkezésre tartási jutalékot, esetleg folyósítási jutalékot vagy egyéb költséget ???
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 14:57
Előzmény: #14220  detto71
Elkerültük egymást itt a fórumon, bocs nem néztem, hogy már írtál a témában.
Pontosan így van, teljesen korrekt amit írtál.
Nekünk a (fa.) kérheti meg, oszthatja le, transzferálhatja, adhatja ki, senki más.
Ha transzfer után még az adott határnap érvénye, aktuális az adott részvényre, akkor az új számlavezető fogja kérni, illetve kérheti, - reméljük kéri is...
gy1944 2016. 05. 10. 14:52
Előzmény: #14214  carcassonne
Még sehogy, majd levonják abból amit utalnak.
Engem felpiszkált ez a szemét kicsinyesség és elküldtem az alábbi levetet a fa-nak.

Tárgy: Panasz a megjevő vagyonelemek kiadásának járulékos költsége miatt

A Buda-Cash “fa.”honlapra 2016.04.29. után feltett „Transzferálási és utalasi megbízás tájékoztató és kitöltési útmutató” tranzakciós díjakkal terheli az ügyfelek felszámolás miatt kiadandó vagyonelemeit. Ezt nem tartom elfogadhatónak, ellene panasszal élek.

A felszámoló azzal az indokkal utasította el a Trend Extra portfólió szerződés szerinti elszámolási módját, hogy a MNB elvonta a működési jogát, ezért kényszerhelyzetben van, nem tudja értékesíteni a vagyonelemeket a készpénzes elszámoláshoz. Nemcsak a Buda-Cash“fa.”, hanem az ügyfelek is kényszerhelyzetbe kerültek a felszámolás miatt, ezért méltánytalannak tartom a Trend portfólió felszámolási kényszerből szétbontott elemeinek olyan kezelését, mintha az ügyfél saját elhatározásából kérné az egyenkénti transzfert.

Ettől függetlenül, ha a Buda-Cash “fa.” a felszámolás alatt nem folytathatja pénzügyi szolgáltató tevékenységét, akkor nem is jogosult a normál szolgáltatásért kiszabott díjjegyzék használatára. Véleményem szerint a cég nyereséges működéséhez megállapított díjjegyzék használata a felszámolás során tisztességtelen. A felszámolónak ki kell adnia a meglevő ügyfélvagyont a törvény szerint. Az hogy formálisan az ügyfél kéri az átvezetést nem változtat azon, hogy a transzfer művelet a felszámolás hozadéka, ezért ennek felmerülő költségei - és csak azok, nem egy haszonnal megnövelt díj - a felszámolás költségei között számolandó el a felszámolt cég vagyona terhére.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 14:50
Előzmény: #14224  Törölt felhasználó
Bocs, helyesen .: Keler (Zrt.)
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 14:50
Előzmény: #14221  detto71
Szia Detto!
Ne kérj, felesleges.
A mélyen tisztelt "fa." úr adhatja le kizárólag a Keller felé
az állományokat, a határnapok számítanak csak !!!
Ahol a részvény (megfeleltetve) az adott határnapon, az a szolgáltató igényelheti a kibocsátótól az osztalékot a Kelleren keresztül....
Kisbefektetőnek nincs dolga ezzel !!!
Ennyj.
Ha nem hiszed, járj csak utána.
Nekem három órámba fájt a dolog, meg némi migrénbe.
Üdv.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 14:44
Előzmény: #14211  detto71
Így van, diszkrimináció. Nem mondta ki egyértelműen a nő, de mindegy is,hogy mit mondanak,nincsenek képben. Azt hiszem valahol olvastuk is,hogy az nhb transzfer ingyenes lesz. Mint ahogy ingyenes volt a beva is. Elvégre nem szabad akaratunkból utaltatunk,hanem a helyzet kényszerít rá.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 14:43
Előzmény: #14217  Törölt felhasználó
Hasonlóan gondolkodunk és látjuk a dolgokat.
Egy bibi van, 0, azaz nulla a pénzügyi kultúra itthon.
Olyanok osztják az észt, akik ugyanolyan sötétek, mint a kedves ügyfelek, Tisztelet annak a néhány kivételnek...
Ennyi.
detto71
detto71 2016. 05. 10. 14:40
Előzmény: #14215  Törölt felhasználó
egyébként, ha végre visszakapom a rv-eimet, kérek majd egy hivatalos állásfoglalást a fa-tól hogy szerinte mi a helyzet és azzal keresem fel a mol-t.
detto71
detto71 2016. 05. 10. 14:38
igen ez egy jó kérdés.

A mol-nál is egy sötét fazon ül. Mikor beszéltem vele és mondtam mi a helyzet és mennyi van meg a mol-ból, azt kérdezte, hogy tört részvényre nem fizetnek osztalékot. Erre hallgattam egy pár másodpercet és azt mondtam, hogy lefelé kerekítik, hogy egész szám jöjjön ki.

Nem is az a lényeg. A mol állápontja az, hogy a BC-nek kell kérni a megmaradt rv-ek után az osztalékot és senki másnak. A bc fa szerint annak kell kérni, ahova a megmaradt rv-ket transzferáltattuk.

Érdekes lesz.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 14:38
Előzmény: #14216  carcassonne
Transzferdíjakat, ha van szabad egyenleged, akkor abból vonják le, annyival kevesebbet utalnak az új számládra, ha nem elég, akkor fizetned kell előre, de ez le van egyébként írva, lásd tájékoztató.
detto71
detto71 2016. 05. 10. 14:34
Előzmény: #14216  carcassonne
Olvassátok már el azt a kurva leírást!!!!

Legalább ennyit tegyet már meg!!!

Benne van!

Levonják a devize számládról, ha van fedezet, ha nincs akkor el kell utalnod a megadott szla számra.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 14:23
Aztán mindenki les majd, amikor a befektetők szépen itthagyják a magyar pénzintézeteket, meg a BÉT-et...

Azt szoktam mondani, hogy mindenkit át lehet vágni, de engem csak egyszer...
carcassonne 2016. 05. 10. 14:22
?..szoval be tudtatok adni a transzfer megbizast a menesin? transzfer dij fietese banki uton vagy ott penztarban? elore is koszonom valaszt.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 14:21
Előzmény: #14213  Törölt felhasználó
Na és mi van az osztalékokkal, immáron két év játszik ?
Akkor megint kezdjük előlről a tortúrát, na az lesz még szép.
Ja egyénileg nem tudsz intézkedni, viszont klasszul dezinformálnak ahol csak lehet.
Otp ( nádor utca) felejtős, sötétek mint az éjszaka, fingjuk nincs mit kellene mondaniuk, Mol korrekt, ott képbe vannak, persze 2 óra mire kideríted, hogy kivel is kellene beszélni, ja Keler ügyintéző tolja afektálva a búrádba a katymaszt, fals telefonszámokat ad meg, ők nincsenek kapcsolatban a cégekkel, akkor mit csinálnak, kávéznak, ücsörögnek, ebédelnek pontosan ezt várja tőlük az ember.
Káosz az egész, sötétség a fejekben.
Az a legszomorúbb az egészben, hogy nem is érdekli őket az ami a feladatuk lenne, kisbefektetők érdektelenek a részükre...
Gáz, nem kicsit, de nagyon...
carcassonne 2016. 05. 10. 14:17
Az eur atutalasert hogyan fizettetek? Tenyleg min 20 eur.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 14:03
Előzmény: #14196  gy1944
Mit szarakodnak itt a hiányos elemekkel?
Most már nem hiányosak, mert lehet tudni, hogy emnyni van belőlük, és kinek mennyi jár.
Le is írták mindenkinek az egyenlegközlőben.
Mi a különbség aközött, hogy vkinek elutaláják a nem hiányos 100 db fittyfiritty részvényét, vagy a 1000 db-ból neki megmaradt 100 ungibungi részvényét utalják el?

Másik kérdésem, hogy egy pénzintézetnél ha van egy értékpapírszámlád, akkor mi alapon mondja azt, hogy nem fogad ilyen vagy olyan befejtetési jegyeket?
Nem mindegy neki mi van ott?
Ha nála nem lehet vele kereskedni, az ne izgassa, majd idővel elutalom onnan máshová, ahol lehet.
Az csak egy tárhely.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 14:03
Előzmény: #14209  Törölt felhasználó
Ámen...
detto71
detto71 2016. 05. 10. 14:00
Előzmény: #14209  Törölt felhasználó
Ha valakinek jó az nhb akkor nincs transzfer/átutalási díj?

Ez már aggályos! Diszkrimináció!
Mi ennek a jogszabályi alapja? Hasra ütöttek oszt ennyi.

Nem a pénzről van szó, az elvről, de mivel nekik nincs ilyen ezt nem érthetik.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 13:59
Előzmény: #14208  Törölt felhasználó
Ha nem is kereskedik vele az erste, de parkoltatni tudod ott. Ráadásul azt hallottam,hogy az erste megkérte a kereskedési engedélyt ezekre a jegyekre, jóváhagyásra vár. Ezt érdemes megvárnod,addig maradhat a bc-nél.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 13:54
Bent voltam ma, leadtam az átutalási megbízásokat. Kiakadt az ügyintéző,hogy beengedtek,mert nem volt időpontom. Kiadta a biztonságiaknak,hogy holnaptól csak az mehet be,akinek van időpontja. Amìg nem írnak alá az nhb-val,addig semmi nem mozdul. Szerintem már aláírtak,csak a jóváhagyásra várunk, de mindegy. Úgy bánnak az emberrel,mint egy darab ronggyal, pedig mi vagyunk az ügyfelek,a mi pénzünkből fizetik őket is. Azt akarom,hogy vége legyen ennek a történetnek és soha többé ne legyen kapcsolatom semmilyen magyar tulajdonú pénzintézettel. Addig biztosan nem,amíg ez a szemét banda garázdálkodik az országban. Beszéltem a bankommal,fogadják a nagyszerű access jegyeket is, ha majd eladni akarok, átutalom a forgalmazóhoz. Fizetnünk kell a transzferekért, ha nhb,akkor nem. Ez van és kész.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 13:29
Előzmény: #14206  Törölt felhasználó
közben megtaláltam, hogy olyan intézmény kell aki foglakozik vele, megkérdeztem az Erste-t és azt mondták náluk nem lehet kereskedni vele, szóval gondolom eladni sem. Akkor hova lenne érdemes küldeni?
Vagy hagyjam inkább a fenébe és hátha marad valami az MKB-nál vagy hova küldik 30 nap után..?
filter 2016. 05. 10. 13:24
Előzmény: #14205  detto71
Tudjátok mit nem értek a több ezer kérdésem mellett..

A beva úgy fizetett hogy nem kellett érte fizetni semmit.(ez a normális hisz más hibájából, mulasztásából fakadóan történtek a felszámolás)
a kiadható ügyfél vagyon visszautalása meg pénzünkbe kerül, milyen jogon???? ráadásul nekem csak HUf-om volt!!! Ki érti ezt?
közjegyző: 1500
tértivevény 500 még pluszba
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 13:14
Előzmény: #14200  Törölt felhasználó
Próbálom értelmezni a leírtakat.. tehát a trend portfóliómból van egy kis euróm és egy rakás access jegyem.
Ha jól érteme gy másik banknál ezért kell nyitnom egy euró számlát és egy értékpapírszámlát.
ami ez utóbbit illeti: mindegy melyik banknál? vagy kell keresnem olyat aki gyáltalán foglalkozik ilyennel. Erste-s vagyok, ott van értékpapír számlám, de ilyen access bef. jegyet nem látok náluk.
detto71
detto71 2016. 05. 10. 13:13
Előzmény: #14204  filter
én még csak közjegyzőnél voltam, majd délután adom fel.
filter 2016. 05. 10. 13:04
Előzmény: #14203  detto71
én most adtam fel tértivevénnyel.
szerintem azért sem verték nagy dobra hogy felrakták, mert ha egyszerre akarna több ezer ember transzferálni az tudjuk nagyon jól nem menne nekik, nem bírnának vele, az idő igazolta már.
mert gerinctelenek is!
detto71
detto71 2016. 05. 10. 12:41
Előzmény: #14199  Törölt felhasználó
Ketyeg a 30 nap, a megbízások felrakásától számítva. Már csak 29.

Addig fogsz várni, hogy letelik és átraknak az állományoddal együtt.

detto71
detto71 2016. 05. 10. 12:39
Előzmény: #14200  Törölt felhasználó
a buda cash oldalán a letölthető dokumentumok között a legutolsó.

"Transzferálási és utalási megbízás tájékoztató és kitöltési útmutató"
detto71
detto71 2016. 05. 10. 12:38
Előzmény: #14199  Törölt felhasználó
Megtörtént. Felrakták a megbízásokat.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 12:29
Hol találom a legfrissebb transfer megbízási formanyomtatványt? a Budacash oldalán nem találom, se a psfn-en.
Nekem TBSZ-es Trend portfólióm volt.. igazából fogalmam sincs csinálnom kellene-e valamit vagy csak várni a csodát..
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 12:13
Nem rohangálok,nem intézek semmit, és nem félek attól ,hogy akaratom ellenére sunyi-fidesz módszerrel átteszik a meglévő cuccaimat a Matolcsy unokatestvér bankjához.

Alul azt írják,hogy:"Az eljárás további lépéseiről hamarosan tájékoztatjuk Önöket."

budacash.hu 2016. április 29.­
Tisztelt Ügyfeleink!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a mai napon feltöltésre kerültek az ügyfélkapura a személyre szóló számlakivonatok és egyenlegközlők. Azon kedves ügyfeleink, akik postai értesítést kértek, az egyenlegközlőt és a számlakivonatot a jövő héten, postai úton kapják meg. Akinek van ügyfélkapuja, de a belépési kódját elfelejtette, az info@budacash.hu e-mail címen kérhet új belépési kódot.

Az eljárás további lépéseiről hamarosan tájékoztatjuk Önöket.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 12:10
melyik telefonszámot veszik fel?
detto71
detto71 2016. 05. 10. 11:59
Erre miért kell döntés? Miért kell megvárni az NHB állományátvételt?

Nem értem! Ez így simán 4 hónap lesz.
gy1944 2016. 05. 10. 11:22
Előzmény: #14194  Törölt felhasználó
Bevették a én átutalási megbízásomat is.
Az ügyintéző kisasszony ellenőriztette egy szinttel feljebb, ott is rábólintottak. Persze nem jelenti azt hogy azonnal utalni fognak, azzal kezdte a kislány, hogy a hiányos elemeket még nem adják ki, még nem született döntés a kiadás megkezdéséről. Emlegette a NHB állományátvételt, hogy annak lezárása után várható csak pénz.

Bejelentkezés nélkül várni kell egy kicsit.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 11:03
Előzmény: #14194  Törölt felhasználó
így volt, de talán jobb időpontot kérni akkor simábban bejutsz
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 10:59
Előzmény: #14191  Törölt felhasználó
simán odamész és beengednek?
detto71
detto71 2016. 05. 10. 10:59
Előzmény: #14189  herlas
Számomra is az.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 10:59
Előzmény: #14188  detto71
kösz.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 10:58
Előzmény: #14189  herlas
Voltam ma bent, beadtam, érkeztették, küldik 0-2 hónapon belül.
Friss a dolog nekik, de átveszik.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 10:58
Előzmény: #14188  detto71
és személyesen bármikor oda lehet menni?
már úgy értem 08-16 óra között....
herlas 2016. 05. 10. 10:39
Előzmény: #14183  detto71
Számomra egyértelmű, nincs mire várni: utalni kell a díjakra és postázni a kitöltött transzfer megbízásokat.
detto71
detto71 2016. 05. 10. 10:38
Előzmény: #14187  Törölt felhasználó
csak személyesen vagy postai úton lehet.

Leírás!!!!
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 10:30
Előzmény: #14185  detto71
én már voltam bent hitelesítésen-azonosításon tavaly júliusban.
akkor nekem elég beszkennelni és e-mail-ben elküldeni az info@budacash.hu-ra?
detto71
detto71 2016. 05. 10. 10:20
Előzmény: #14184  Törölt felhasználó
olvasd el a tájékoztatót!
detto71
detto71 2016. 05. 10. 10:19
Előzmény: #14184  Törölt felhasználó
Én még nem voltam hitelesítve.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 10:11
Előzmény: #14182  detto71
minek közjegyző?
nem eélg e-mailbe küldeni beszkennelve.
detto71
detto71 2016. 05. 10. 09:59
Előzmény: #14181  herlas
Senki nem veszi fel a bc-nél. Én is rákérdeznék, ha már van aki azt mondja hogy ez nem az amire várunk.

Csak akkor azt nem tudom, hogy mi ez?

Ha fent van akkor már hivatalos, mindeféle közzététel nélkül.
detto71
detto71 2016. 05. 10. 09:57
Előzmény: #14179  Törölt felhasználó
hát figyelj én ma közjegyzővel hitelesítem és postára adom.

Semmi nem tiltja hogy ne add fel.

Nem val tiszteséges eéjárásra, hogy csak úgy felrakták mindeféle közzététel nélkül. Viszont ha ha a 30 napon túl mész, akkor már rész veszel az állományátruházásba és onnan tudod csak tovább transzferrálni.
herlas 2016. 05. 10. 09:50
Előzmény: #14171  detto71
Az sem egyértelmű, hogy tbsz vagy nyesz áthelyezés esetén melyik nyomtatvány használandó. Pár hónapja fenn van külön ezekre, de az új mintába is be van keverve mint lehetőség.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 09:49
Előzmény: #14179  Törölt felhasználó
?
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 09:49
Előzmény: #14177  detto71
mikortól lehet elküldeni nekik a transzferálási megbízást,
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 09:37
Előzmény: törölt hozzászólás
Gondoltam, hogy feltűnsz (akárki is légy), ha ismételten reklámozhatsz. Kérlek emlékezz arra, hogy 1 éve milyen borsos hangulatba küldtek el innen az emberek, és szerintem most is ismételd meg ugyanezt az eltűnést. Nem hinném, hogy bárki is innen vevő lenne a hülye reklám dumádra, hogy te így meg úgy ismered a brókercégeket, a vezetőit és hogy milyen becsületesek.....
detto71
detto71 2016. 05. 10. 09:37
Előzmény: törölt hozzászólás
Még nincs, de ott is lesz. Nem hiszem, hogy egy ingyenes számlavezetés döntene, amikor szolgáltatót választ valaki.

Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 09:23
Előzmény: #14172  Törölt felhasználó
már megvan.
X9Z5 2016. 05. 10. 09:15
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 09:04
Ha van ügyfélkapud, akkor elektronikus értesítésre vagy beállítva a rendszerben. Ott kell hogy legyenek az április 29.-ei egyenlegközlők.

Ez meg a transzfer nyomtatván: link
tchongee
tchongee 2016. 05. 10. 08:52
Akkor téged valószínűleg postán értesítenek.
Törölt felhasználó 2016. 05. 10. 08:42
Előzmény: #14171  detto71
én nem találom a letölthető dokumentumokat az ügyfélkapun
detto71
detto71 2016. 05. 10. 08:24
Előzmény: #14170  tchongee
Gondolom az ügyfélszámod alapján tudják, hogy mi adható ki neked.
A 29-ei kimutatáson te is megkaptad, annyit fognak transzferálni.

Gondolom ez csak annak jelent gondot, aki több helyre akarja szétszórni a cuccait, valamilyen okból. (nem tudja minden eszközét fogadni az új szolgáltató)

Szerintem, ha a transzferlapra ráírja hogy ide melyik eszközét akarja, abból baj nem lehet.

Persze azért erre gondolhattak volna a nagytudásúak.
tchongee
tchongee 2016. 05. 10. 08:13
Előzmény: #14169  filter
Kicsit lemaradtam az eseményekről. Most akkor feltették a transzfer formanyomtatványt? Keretben azt írja nem kell a részvényfajtát és darabszámot beírni, miért? Ilyen aljas módon próbálják eltolcsyuncsitesóhoz juttatni az eszközeink? Nem találok szavakat, és nem is akarom minősíteni őket, remélem az élet visszaadja nekik mind azt a szemétséget amit ők okoznak nekünk.
filter 2016. 05. 10. 06:09
Előzmény: #14168  noworf
Szemétség!
Saját vagyonunkrol van szo!!
Nem elég hogy beva lehuz 10% al?
Undorito!!
noworf 2016. 05. 10. 01:13
Előzmény: #14167  filter
A jelenlegi gusztustalan, sunyi viselkedéssel nem tesz mást a fa mint megerősíti amit itt már mindenki tud.
Pitiáner tolvaj, köztörvényes bűnöző a gazdáival együtt.
Van még kérdés?
filter 2016. 05. 09. 23:04
Előzmény: #14166  Törölt felhasználó
Mekkora szemetseg nekem kell még fizetnem a transzfer díjat????????????
Ezt hogy gondolták????????
Törölt felhasználó 2016. 05. 09. 21:15
Előzmény: #14157  gy1944
Azt hiszem én is pontosan ezt fogom tenni. Kitöltöm a HUF és EUR átutalási megbízásokat, és beviszem.
Egyébként arra gondolok, hogy eléggé izzik most a levegő az MNB és az NHB körül, talán jobbnak látták csendben feltenni ezt és egyelőre hallgatni az állomány átruházásáról. Aki észreveszi és intézkedik, az megkapja, aki nem, azt átruházzák az NHB-ra. Micsoda sunyi egy banda, de ez nem lep meg senkit.
Holnap majd beszámolok, hogy mi történt.
Törölt felhasználó 2016. 05. 09. 20:40
Előzmény: #14162  detto71
ha megtalálod transzferálhatsz ha nem mész az uncsitesóhoz...
Törölt felhasználó 2016. 05. 09. 20:39
Előzmény: #14161  detto71
Csak a bent dolgozók nem tudták, hogy fent van... elég vicces...nem, siralmas.
Törölt felhasználó 2016. 05. 09. 20:34
Előzmény: #14160  detto71
1-2 ben benne leszek :-)
detto71
detto71 2016. 05. 09. 19:55
Előzmény: #14157  gy1944
infót rakjál már fel légyszi, hogy mit mondanak.
detto71
detto71 2016. 05. 09. 19:51
Előzmény: #14160  detto71
Sajnos én nem tudtam velük beszélni, pedig próbáltam.

Az elmúlt 1 1/4 év alatt a telefonos ügyfélszolgálat hitelessége semmit nem ért.

Gyakorlatilag hazudtak. Mindig az volt a válasz, hogy ebbe meg abba őket nem avatták be, nem tudják. Majd jövőhónapban vagy két hét múlva. Mostanában a hamarosan lett a kedvenc.

Kíváncsi lennék, hogy erre mit mondanak, ha nem nekünk van felrakva.

Hivatkozik a 29-ei egyenlegre, amin a kiadható vagyon van. Nem értem, hogy ekkor erre egy "bennfentes" infó miért mondja hogy nem nekünk van és nem is indokolja meg.

Ugyanakkor eltűnt a hiánytalan vagyonelemek transzferálására vonatkozó megbízás.

Ez nem csak úgy véletlenül került fel és ezzel egy időben a másik meg lekerült. A fa is megírta, hogy hamarosan felkerül hát fent van.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek