A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Mindenesetre az gyanús, hogy közzététel nem jelent meg hozzá. De az is lehet hogy felrakják stikába eltelik a 30 nap 1-2 ember veszi észre és nyilatkozik a többi meg mehet átruházni.
A kitöltési útmutató hivatkozik a 2016.04.29. után feltöltött egyenlegközlőre, amiből az következik hogy azután készült és azután tették fel a honlapra. Nem kerül sok időbe, azért holnap beviszem hozzájuk a pénz átutalási megbízást, az értékpapírral még kivárok.
Ez a transzfer nem az a transzfer nyomtatvány, ami kell nekünk.
Az még nem került fel a honlapra.
Ezt hivatalos forrás erősítette meg.
Sajnálom a dolgot, elég kiábrándító, de ez van.
Bízunk benne, hogy a jó dokumentum csak felkerül mihamarabb.
A legnagyobb alázattal kérjük a tisztelt fa.biztos urat és a felsőbb szerveket, hogy legyenek kedvesek kegyet gyakorolni a pórnép felé.
Köszönet érte.
Az egyenlegközlőm mellett volt számlakivonat, azon van mi veszett el és mi maradt meg.
Letöltöttem, de nem tetszik az értékpapír transzfer űrlapja. Még egy szemét húzás a fa-tól!
Ezen az értékpapír átvezetési megbízáson nem adható meg hogy melyik papírt hova akarom transzferálni. Miért nem választhatom meg mit, hol akarok elhelyezni, amikor a transzfer díját külön külön meg kell fizetni és mint a tájékoztató írja különbözö időben fogják azokat átvezetni.
A meglevő két értékpapír számla vezetőm egyike sem fogadja a Access jegyeket. Két meglevő számlám mellé az Access miatt kellene egy új számlát nyitnom. Az egész megint a NHB felé tereli az ügyfeleket. Nekem így jobb megvárni az NHB átvételt és onnan kérni a transzfereket az értékesebb elemekre.
A többiek is írták már, fent van az ügyfélkapun az egyenlegközlő, nézd meg ott.
Az viszont jó hír, hogy a BEVA újra indul, legalább azok is kapnak valamit, akik eddig kimaradtak.
zemerey Tamás pénzintézetét, az NHB Növekedési Hitel Bankot négymillió forint bírsággal sújtotta a jegybank.
A Magyar Nemzeti Bank súlyos hiányosságokat tárt fel a jegybankvezér Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás által vezetett NHB Növekedési Hitel Banknál, ezért 4 millió forintos bírságot szabott ki a pénzintézetre – írja hétfői számában a Népszabadság. Bár ez nem tűnik olyan nagy összegnek, a lap szerint nem túl gyakori a bankok bírsálgolása.
Az NHB-t jogszabályok be nem tartása miatt büntették, a jelek szerint a kisebb bank hitelezési és kockázatkezelési gyakorlatával is komoly gondok voltak. Ahogy a lap írja: "A közpénz szempontjából nagyon is fontos, hogy ez az apró bank jól gazdálkodjon és úgy hitelezzen, hogy a kihelyezett tőke meg is térüljön, valamint a hiteleken elszenvedett esetleges veszteségei ne veszélyeztessék a bank gazdálkodását". Ezt a jegybank rendszeresen ellenőrzi is, és vélhetően egy ilyen vizsgálat során találták a súlyos hiányosságokat.
Számos intézkedésre is kötelezi az NHB-t a jegybank: többek közt felül kell vizsgálnia az ügyfélcsoportok kockázatát, „valamint a jövőben az ügyfélcsoportok kialakítása és kockázatelemzése során mindenkor vegye figyelembe különösen a fennálló üzleti kapcsolatokat, a gazdasági függőség nagyságrendjét”, és "a számviteli tevékenység területén korszerűsítse ügyviteli rendszerét".
Az NHB – ahogy a Népszabadság írja – "bőkezűen osztja a Matoclsy által életre hívott Növekedési Hitelprogram kedvezményes forrásait", a kedvezményezett kör pedig szinte ugyanaz, mint amelyet a jegybank Pallas Athéné alapítványai is több százmilliós támogatásban részesítettek. Nemrég az is kiderült, hogy az alapítványok 25 milliárd forint vagyont tartanak az NHB-nál.
A Növekedési Hitelprogram keretében jutott félmilliárd forintos forráshoz a VS.hu is, amely szintén Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozik – igaz, ezt a lap kiadója cáfolja. Pedig, ahogy a Népszabadság is megjegyzi: "a pénzintézetekről szóló törvény megtiltja, hogy egy bank olyan vállalkozást hitelezzen, amelyben a tulajdonosa üzletileg érdekelt",
Ez a szarházi fb. három hete átadta a BEVA-nak......... velünk, nem képes az összesítőt közölni, így könnyű lopni, csalni.....
Törölt felhasználó2016. 05. 08. 16:48
Tájékoztatás a Buda-Cash ügyfelei számára
A Buda-Cash Brókerház Zrt. „f.a.” felszámolója 2016. április 19-én átadta a Befektető-védelmi Alap (Beva) részére a Buda-Cash-nél hiányzó ügyfélvagyonra vonatkozó módosított és kiegészített adatokat. Az adatszolgáltatás nem tartalmazza azokat a külföldi papírokat, amelyek vonatkozásában a jogi helyzet még nem tisztázott.
A felszámolóbiztos tájékoztatása szerint az adatszolgáltatásban szereplő hiányzó eszközök mennyisége végleges, ezzel megnyílt a lehetőség arra, hogy folytatódjon az ügyfelek kártalanítási kérelmeinek elbírálása és a kártalanítási összegek meghatározása.
Az elbírálás során a Beva összeveti az ügyfelek kérelmében foglaltakat a nyilvántartásban szereplő adatokkal, és meghatározza a kártalanítás összegét, amelyről, a jogszabályban előírt határidőn belül, levélben küld értesítést
A meglévő vagyon kiadásával kapcsolatban a Buda-Cash Brókerház Zrt. „f.a.” felszámolójának közleményeiből tájékozódhatnak az ügyfelek.
A Buda-Cash károsultaknak a Beva a hiányzó értékpapírok és pénzösszeg után befektetőnként maximálisan 20.000 eurónak megfelelő (6.105.400 kártalanítást fizet a felszámolás napján érvényes árfolyam alapján számított forintösszegben. A kártalanítás egymillió forintig 100 százalékos, az egymilliót meghaladó rész után pedig 90 százalék. A kártalanítási kérelmeket 2016. március 26-ig lehetett benyújtani a Bevához.
Bocsánat nem annyi maradt meg nem jól értelmeztem.. Mindenböl darabszám maradt meg ezeket összeadva sokkal több jön ki .. Most már így sokkal mássabb a helyzet...😑😜😄😊
Ez egy másik történet és ennek tudatában
az, hogy én február első hetében megkaptam a bevát abban a szerencsés vagyok. Azóta dolgozik a kártérítés és 10%-ot hozott.
Igen szerencsés vagyok, mert ha jól tudom márc 11-e óta egyetlen egy kifizetés nem volt még.
Az is szerencse, hogy csak 75%-át nyúlták le az eszközöknek, az pedig mégnagyobb szerencse, hogy immáron lassan másfél éve őrizgetik, rejtegetik a maradék befektetéseinket, tulajdonunkat saját magunktól.
Hú de szerencséseknek érezhetjük magunkat.
Ez az igazi szerencse !
Köszönet érte.
Igen létezhet, bármilyen variáció lehet, attól függően, hogy milyen portfóliód volt. A beva-tól én már kaptam kártalanítást. A szerencsések között vagyok.
Hát ez télleg poénos. :)
Szegény, sajnálom, valószínűleg évekig szívózhat majd ezzel, és az is sanszos, hogy a végén megszívja, és ki is fizettetik vele...
Akinek megjött az elszámolása pl létezik,hogy 4 milliobol csak 800 ezer maradt meg??? Mindenki csak a buda cash fátol kapott uj egyenleg közlöt?? A bevátol senki nem kapott még kártalanítást???? Vagy valamilyen papírt?
Hát nagyon durva! A lényeg hogy házi örizetbe kerültek a fiúk és mehetnek haza a több százmilliót érő off-shore cégek által bérelt otthonaikba. És az így járt emberek megszívták. És majd a végrehajtó behajtja rajta, mert érdeke az emberek kisemmizése.
A Buda-Cash Brókerház Zrt. „f.a.”-nál fellelhető hiányos vagyonelemek kiadásának eljárásrendje és a vagyonelemek kifizetésének módjai, szabályai és teendői hamarosan a www.budacash.hu weboldalon közlésre kerül. Kérjük kövesse a weboldalunkat a hamarosan megjelenő információkért.
Társaságunk kapcsolatban van a Buda Cash jelenlegi felszámolójával és minden segítséget megad neki annak érdekében, hogy ez az ügy mielőbb lezáruljon. A KELER szabályzatok és a piaci gyakorlat alapján mi csak azt látjuk biztonságos és működőképes megoldásnak, ha a felszámoló felelteti meg pótlólagosan részvényeseinket. Ez esetben vagy a felszámoló által megadott bankszámlaszámokra utaljuk az osztalékot, vagy amennyiben a részvényes a KELER Zrt-nél személyesen adott le nyilatkozatot akkor a részvényes által megadott bankszámlaszámra utalunk.
Társaságunknak az üggyel kapcsolatosan nincs álláspontja de annak fejleményeiről folyamatosan konzultál a felügyelettel.
Ez egy BEVA-tag pénzügyi szolgáltató, aki a maga oldaláról / extra befizetési kötelezettség / támadja a Questor-törvényt. A nevét feltehetőleg nem véletlenül takarta ki.
Saxo ill pershing ügyben réti magánügyként kezel minden érdemi információt több mint egy éve. Köteles lett volna a tulajdonosokat tájékoztatni, ezt szabotálja ami már önmagában is jogsértés, előre kitervelt és szándékos.
Több alkalommal, írásban kértem tárgyszerű tájékoztatást az állítólagos tárgyalásokról, bizonyítékot a teljesítés elutasításáról, dokumentációt a s és p ellen indított esetleges eljárásról, eljárásokról.
A válasz minden esetben a szokásos volt, psfn ill bc honlapra hivatkozás ahol minden információ megtalálható réti és társai szerint.
Mint tudjuk ez az a két felület, honlap ahol semmiféle érdemi info nem található ezekről az ügyekről!
Pofátlan, nagyképű parasztok ezek mind!
A réti arra vár hogy kuszaszem közölje, nem lopkodunk tovább, add ki ezeknek a maradékot , legalább kussolnak majd!
Pont erre vár!
Amennyire követem, nagyjából 6 teljesen egyértelmű, konkrét bűncselekményt követett el ez a rohadt banda, tvábbi 2 esetben véleményes. Persze a kézi vezérelt suttyó rendőrségnek és befolyásolt, politikailag deformált bíróságnak ez nem elegendő ok arra hogy lépjen!
Szerintem sürgősen panaszold meg.
Saxo engem is érint, nem tudok semmit.
Utoljára tavaly nyáron volt erről bármiféle
info.Az osztalékok jóváírása (és visszatartása) mutatja, hogy ezek a papírok nem tűntek el, csak visszatartják, teljesen
jogszerűtlenül. Az egyetlen lehetséges és jogszerű kimenetel szerintem, hogy a jogos tulajdonosok visszakapják, kérdés mikor.
Beszéltem a Bc-vel telefonon.
Állítólag a héten felteszik a transzfer megbízási formanyomtatványokat.
Hát vannak kétségeim, de hátha...
Végül is" haladéktalanul " 14 hónap alatt feltette az egyenlegközlőt is !
Törölt felhasználó2016. 05. 03. 11:19
Én nem vettem semmilyen access izét.. pénzt tettem be a budacash-hez.. hogy tehetik meg hogy nem adják vissza, hanem WC papírt kapunk helyette.. pont a bukás előtt 4 hónappal vettem Trend portfoliót, 10%-ot bukott addig, most meg a maradék 30%-a accessben van.. hogyan lehetséges az, hogy lenyeletik ezt velünk?
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546