A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Beva tagok befizetnek, vesz fel hitelt, megoldja. Tegyuk fel normális lenne az állam. Akkor nem következett volna be? Máshol is történnek hasonló ügyek.
Miért a társadalommal akarod megfizetteni a bc ügyfeleinek kockázatát, kárát? Nem Devizahitel ez"
igazad van,mégis az lesz,ugyanis nincs lóvé a bevánál,az obát is kiüritették....másrészt egy normális államot tételeztem fel,pedig attól messze vagyunk:)
1, Felmérni a kárt villámgyorsan.
2, Kárfelmérés után belép az Állam vagy az MNB.
3, Minden ügyfél az értékeihez maradéktalanul hozzájut.
4, Az állam vagy az MNB megkezdi az elszámolást a BC-vel.
5, Amennyiben a BC vagyona nem fedezi az okozott kárt akkor még belép a tulajdonosok, vezetők és érintettetek teljes vagyonelkobzása.
6, A kár nagyságától függően pár év börtön.
7, A szabadulás után életük végéig közmunka.
8, És még örüljenek is, hogy nem lőttek őket
főbe mint Kínába.
Aha. Aztán végre 50% fölé megy az állami tulajdon a magyar bankrendszerben, mert sikerül a renitens takarékszövetkezeteket is bekebelezni. Persze. ez lehet...
Én csak annyit mondtam, mintha még kicsit rá is játszana a felügyelet, akik, lássuk be az elmúlt sok sok évben nem igazán jeleskedtek hasonló kérdésekben. A személyes tapasztalatom szerint sem. Ezért gondolom, hogy ebből valami politikai akció készül, vagy már a kellős közepében vagyunk.
A bróker a brókerceg képviselője. Azt mondja, amit a brókerceg, marcsak azért is mert a cégnek nincs szája. A lényeg. Akkor mégsem úgy történt ahogy írtad. Legalábbis a bíróság nem ezt állapította meg.
Jelen esetben egy normális vezetésnek ,az MNB-nkeresztül,vagy közvetlenül kárpótolni kéne a részvényeseket akár hitelből,és ezzel egyidőben kártéritési pert kéne inditani ismeretlen tettesek ellen,a gyanusitottak vagyonát pedig zárolni kéne a kivizsgálás végéig...ehhez a jelenlegi vezetésnek minden eszköze megvan.
Akár uj törvényt is kreálhat hozzá,lényeg hogy a kisemberek,a vétlenek nagyrészt visszakapják pénzüket,minnél előbb.
világos ELFOGADNÁM- egyből
Mi lenne- ha el felejtenének semmit nem
tudnál csinálni!!- ebből kell kiindulni..
Nesze neked részvény
-ITT MÁR MINDEN FELKÍNÁLT LEHETŐSÉGNEK
AZONNAL LEJÁR AZ IDEJE-
ÉLNI KELL VELE-
nekem azt írták, hogy kezdeményezi a nyitott pozíciók zárását. sajnos szerintem azt jelenti, hogy csak pénz lesz, ami kártalanításkor figyelembe vehető....
az meg nyilván a beva maximuma
Ez világos!!AKKOR MÉRT NEM KELERREL
EGYEZTETVE KAPOM MEG!!!!!! NA MÁR ÍGY IS SZOROSABB LENNE A KÖVETÉS-
AZÉ VAGYUNK,HOGY VALAMIT (KIÓKUMULÁLJUK)
Én nekem ne küldjön Negyedéves Számlakivonatot! -Egyenlegemet telefonba lekérdezem -igen
-De kiküldheti ép imélen is
Nem igaz nem lehet a sarkukra lépni-
a választópolgár hazaviszi a másolópapírt a cégtől, nem kér számlát, lopott autókat szétszerelő bontóban szerez alkatrészt az autójához, előnyökért kenőpénzt fizet (és fogad el), veri a gyerekét és/vagy a feleségét, gyorsan hajt ha nem látja a rendőr, stb.
a választópolgár simán megszavazza azt a politikust, amely ugyanezt csinálja.
no, de nem tudod eladni...mert virtuális illetve ha bemutatod a papírt és azt mondják...oké, de hiányzik 100 milla...azt olvastam h egybe kezelik az egészet...eladják bejön a pénz és azt osztják el az ügyfelek között....mindenki nem tudja megkapni a pénzét mert hiány van....de lehet h nincs igazam, ne is legyen....(én az ersténél vagyok mondjuk eladom a részvényeim és bemegyek az erstébe de azok nem tudják kifizetni, mert még ezer ember ott áll és nincs annyi...akkor elosszák egyelően nem pedig portfolio arányosan)
itt hallom a fülemben Hofit -pár napon belül jön majd a főfülkés vezir és
"-a dolgozó néppel ezt nem engedhetjük meg elvtársak!
-nem elvtársak!
-illetve elvtársak, csak nem engedhetjük meg..."
-ezért most itt mi a qrmányban úgy döntöttünk--tünk-tünk, hogy..."
megmentjük a bankot és a dolgozó népeket, tolvaj brókereket meg vezetőszáron fogjuk körbemutogatni mutyisztánban + a hírtv-ben...szvsz
Brókerem azt mondta ma küldenek új egyenleget ügyfélkapun keresztül, elszámolásnál ez lesz a mérvadó. 10 perccel ezelőtt jött meg, nekem a tőkeszámlán az utolsó darabig megvannak a papírjaim.
no de a BC irodában ajánlották neki a BC brókerei....azt bizonyította a BC h központilag ő nem ajánlotta ezt a részvényt....viszont hagyta, sőt sztem támogatta h a brókerei ezt tegyék, ilyeneket csináljanak és nyilván mélyen hallgattak róla h a BC ehhez HIVATALOSAN nem adja, adná a nevét.... (volt aki még többet bukott rajt ketten együtt buktak közel 30 milliót...ha jól emlékszem...ketten pereltek)
A brőker azt hazudta h az utcán történt és hozott rá tanút szintén brókert pedig NEM is az utcán történt hanem az irodában....a bíró azt mondta h aki hülye az hülye....ennyi (hogy pénzt ad füstmentes cigi részvényre) ez olyan 2009 körül lehetett....sztem más BC-nek is lehetett ilyen ügye....sok számlát lenulláztak az biztos...
Mostani események fényében sem tudod elképzelni hogy a portfoliókezelő távoli számlájára kerül a jol felvett pozik többsége,a veszteségesek pedig az ügyfelére?
Abban biztos vagyok hogy a bc vezetőknak van mit a TEJ-be apritani.
Ez nem a nyilasi topic. De ha érdekel a kérdés, ott olvashatsz erről bőven. Lényeg, hogy ezek után inkább már csak észt fog osztani, de kevesen bízzák rá pénzüket a továbbiakban Bár egy csecsemőnek minden vicc új, talán neki is jut még egy esély....
egy bank működése -nagyvonalakban- arról szól, hogy betéteket gyújt, és azt kihelyezi hitelként (mutyisztáni bankok ~20%-al többet hiteleznek, mint amennyi a betett pénz)
tehát teljesen normális, hogy a bepánikoltatott népeknek képtelenség az összes pénzét kifizetni...és nem azért mert vki azt ellopta, hanem mert ki van hitelezve !!
az MNB, és a qrmányzat sztem nem arra törekszik, hogy ezt megértesse a népekkel, és megnyugtassa őket...inkább arra, hogy ezen bankokra is rá tehesse a kezét.szvsz
Talán ez túlzás, legalábbis remélem. De sokkal jobban oda kellene erre figyelni, nem pedig hergelni a semmiben sem felelős embereket a 60E Ft-tal. Néha úgy érzem, mintha direkt maga ellen dolgozna a hatalom.
Portfoliokezelésük,és nemcsak az övék,na az is megér egy misét...ott is megy a kettős ügyvitel,kétféle pozició felvétele,valamelyik biztos jó lesz a nap végén eldől kinek melyik jutott.
Biztos, hogy nem azért bukta a pert mert a brókerek magánemberek voltak. A bc valszeg tudta bizonyitani h vagy nem ő ajánlotta a rv-t vagy ő ajánlotta de megfelelően tájékoztatta ismerősöd a kockázatokról és ennek tudatában vásárolt.
erre írtam, hogy olyan a hangulat, hogy elég egy szikra, és kormányt lehet buktatni. bankpánik generálásra ideális a helyzet. nem zárom ki, hogy ez készül a háttérben a fidesz leválátása és előre hozott választás miatt. buda-cash megadta a jelet innentől már csak szervezés és kommunikáció kérdése! háttérhatalom erős, ukkrajna, majdan tér!
"5. A BUX index 2009-ben lényegében visszamászott oda, ahol a subprime válság kitörésekor volt 2007 márciusában, és a részvények árfolyamában újra a tőzsdei aranykor van árazva, és akkor is drágák lennének ezek a részvények, ha minden rendben lenne a MOL-lal, és az OTP-vel. De semmi sincs rendben velük, mert mindekettő csak hazugságok mögé rejtett csődtömeg, és csak az a kérdés, hogy melyiket kell majd előbb megmenteni a csődtől, amely 2010/11-ben beüthet. Nem részletezem újra ezeket, már tucatszor leírtam korábban. Semmit sem javult a helyzet, hanem csak tovább romlott, és jelen állapotában mindkét cég menetel tovább a csőd felé.
6. OTP: az “egyetlen” európai bank amelyik nem emelt tőkét a válságban. Tényleg az OTP lenne az egyetlen bank a világon, amelynek nincs szüksége tőkeemelésre??? Vagy csak nem tetszene a menedzsmentnek, ha a fagyi visszanyalna, és most az egyszer nem ők hígítják fel [az ingyen kapott részvényeikkel] a részvényeseket, hanem a részvényesek hígítják fel őket [valódi pénzekkel]. Valójában az OTP az ukrán leánybankjába fektetett 700 milliárd forintját elbukta. Jelenlegi állapotában az OTP közel inszolvens, és több száz milliárdos tőkeemelésre szorulna. Persze a betétesek pénzéből még egy ideig lehet állni a kifizetéseket, amíg a virtuális számok mögül el nem fogy a valódi pénz. Madoff papa is egész sokáig ellavírozott ezzel a sémával
"
budacash 15 év után derült ki. egyszer még ennek a nyilasinak is igaza lesz ? :)
Dehogyisnem, a vezetőkhöz minden adat befut,tisztában kellett lenniük a csalások nagyságredjével...álláspont az volt minek mentek bele kétes szolgáltatók bizonytalan eszközeibe?
Kérdés hogy kerültek ezek a piacra,kitől kaptak engedélyt?
Van itt bőven összefonódás régiekkel PLÁNE!
Nem sokára Jönnek Zsideszek is aj jaj-
Lesz ebből is hír állítom!!!!!!
Tessék ezért nem állították le-
Szemezgetett a Zsideszes is,mert
maga a Zsidesz verte agyon a Bankot,hogy
magának megszerezze- hát szóba mondva
már kihallatszott ez is.
Üzenet a másvilágra-
egyetértek....egy ismerősömet is több millióval átvágták 5 és 10 milla között füstmentes cigaretta részvényre beszélték rá a BC brókerek...per lett és a BC bizonyította h a BC irodában a brókerek magánemberként jártak el....röhej....ott voltam a tárgyaláson, mert érdekelt. Még a perköltséget is ráverték....gyakorlatilag belerokkant az ismerős....nagyon durva dolgokat csináltak....vidéki irodáik is voltak régebben...ott is mik mehettek....te jó ég...együttérzésem mindenkinek, aki náluk volt...
Azért a mindenkori vezetés is hibás ebben,valjuk be semmit se tettek a kifehéhéritésért....a mostaniak tejhatalommal se,láthatóan jobban szeretnek a zavarosban halászni!
A pszaf mindig is röhej volt,se képességük se akaratuk nem volt az ilyen ügyek megoldásához....másrészt sport és asztaltársak a pézügyi jogászok,ügyvezető igazgatók,és az MNB felügyelet.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546