A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
....remélem téged nem károsítottak meg..illetve szerencsésen zárul a történet..reménykedjünk.
Meg abban is reménykedjünk hogy ilyen nem történhet egy máskor, illetve hogy nem megy most is.
Törölt felhasználó2015. 02. 26. 12:59
Kedves fórumozók,
Nem akarok negatív lenni, nem akarok rosszindulatú lenni, de azért pár dolgot le kéne szögezni a BCash eddigi gyakorlatával kapcsolatban.
Amit ők műveltek az nem volt prudens működés. Mindenki tudta, hogy milyen simlis cég, milyen ügyeik voltak, hogy csak a Phylaxiát, Opimust, Norbi update bevezetést említsem.
Hiszen ezeket még a média is felkapta. Sima bűnözők voltak.
És hogy szerencsétleneket rábeszéltek, hogy a deviza keresztárfolyamokon tőkeáttéttel nagyot tudnak kaszálni?
Hasonló simliseket beszéltek rá, már akiket én is láttam az ügyfélkörükből.
Ugyanazt a tipikus vállalkozói réteget, akik a Fortress féle mókában és hasonló "tűz közeli" infók kapcsán előjönnek.
Itt kérem magyarok sz*pattak meg magyarokat. Legalább nekünk is van már hasonló esetünk.
Mindenki tudja a tutit, minek kezelni a pénzt, kezelik helyettem mások.
A tipikus hozzánemértés újabb kiváló példájával állunk szemben. Ez a magyar vállalkozói réteg a hófehér X6os BMWjét is maga szereli meg? Lehet.
Sajnálom azokat, akik rendesen kereskedtek és beragadtak egy pozícióba.
De a BudaCash ügy már régóta bűzlött. Hivogattak engem is anno (LOL hány ezer másik emberrel együtt gondolom), hogy vigyem oda a pénzemet. Nem vittem, fontosabb volt, hogy egy broki cégnél legyen.
Pontosan amiatt, mert ott lehet perelni egy magyar nagybankot, aminek van valami anyavállalata...
Itt meg majd lehet perelni a Kajmán-szigetekre mentett offshore számlatulajokat, meg a 4/5 ügyv.igazgatót. Évekig. Évtizedekig.
Magyarországon nincs pénzügyi kultúra, ez egy vadkelet, ahol a kapzsikat a még kapzsibbak, azokat pedig a hiénák vadásszák le ilyen módszerekkel.
Megoldás talán csak annyi, hogy ha elkerülöd a hiénákat.
Talán egyszer lesz még normális alapkezelő, brókercég, megjelennek a nyugaton ismert befektetési formák (minek példa, olvass te is), addig is elég sok hasonló sztori lesz, meg pár bilincskattanás.
Sajnálom a károsulataka, a következtetéseket pedig midenki vonja le.
nekem hoztak pénzt az asztalra,de le is adóztam!
Úgyhogy csak lassan az agarakkal!!
A hatóság is jobb ha szem előtt tartja ezt, mert nem létező pénz után, nem kell adót sem fizetni!!!!
Azért Furcsa ez a világ én más kártyáját még meghatalmazás mellett se merem használni Videó rögzítés!!!!!!!-
A Brókerok előtte való nap meg lehúzták
az automatákat ATM-el Rendelkeznek
-Itt nem lehet megfogni SENKIT**
A KELER csak tulajdonosi megfeleltetés (pl. osztalékfizetés, közgyűlés miatt) esetén kér a brókercégektől információt, hogy a nála levő X db részvényből konkrétan hány darab melyik ügyfélhez tartozik, egyébként csak annyit látnak, hogy az adott brókercég ügyfeleinek összesen az adott részvényből hány darab van. A részvénykönyvben az utolsó tulajdonosi megfeleltetés szerinti állapot van. Azt megkérdezheted a KELER-től, hogy benne vagy-e adott cég részvénykönyvében, de az nem az aktuális, hanem az utolsó tulajdonosi megfeleltetés időpontjának megfelelő állapotot tükrözi.
Bújtam én ezt eleget- mégse tudtam csak Brokin keresztül-
Mi tapad hozzá Brokiknak tudni kell??
Ok fejtésed lényege-Csodába is meg kell
BESZÉLNI A BRÓKERREL- LÁTOD MINDENKÉPP
ALATTUK vagyunk-
akár magyaros a kif. akár nem-
-ilyen szolgálatatról nem tudok-
Visszacsatolást részvényemet illetően (Kellertől)
NEKEM csak a Brókeremen keresztül lehet LEKÉRDEZNI!-
-De Bróker sincs jelen pillanatban-
Régen én is lekérhettem a Kelertől ott van-e a rv.
Volt ilyen lehetőség ezt a kaput régen bezárták-
Hogyne jobban legyél kiszolgáltatva mondjam így!!-
a Veled "szemben" jóhiszeműen Eljáróknak**
-Mi milyen jót tettünk az emberekkel-
-jó le is kérdezték az Ügyvédek KELERT régen-de akkor meg Ők cumiztatták meg a pór népe!!Hol volt még akkor BEVA?
Amit adtak volna!mondjam így(hiszen akkor még BEVA se volt)
-Régen még azt Fe se mérték a HIÁNYT!-Neki szaladtak így
többet nyúznak le kijelölt FELSZÁMOLÓ ÜGYVÉDEK!!
>>>>>>>>ÚJBÓL FELMÉRIK A HIÁNYT<<<<<<<<<<<
igen, kérdeztem.
azt mondta a néni, hogy: ha megvan az adott részvény mindenkinek összesen, akkor hibátlan. ha részben van meg akkor arányosan kapod vissza. a káresemény, a vitatott,az el nem ismert rész képzi a beva alapot. ugyanez a pénzzel. -Átfogó vélemény érezd jól magad-
(Na ez nem igazolás) Jobb azé a semmitől**
Ha mindenkinek megvan a részvénye és ÖSSZESEN SE HIÁNYOZNA senkinél sem részvény akkor minden rendben.
kérdés hogy ez mikor derül végre ki...
Nem mintha a BC -nél lenne akármilyen számlám...
csak ha már a kormány részéről nem áll ki senki megnyugtatni az embereke, akkor kénytelen az ember nyomozni..
igen, kérdeztem.
azt mondta a néni, hogy: ha megvan az adott részvény mindenkinek összesen, akkor hibátlan. ha részben van meg akkor arányosan kapod vissza. a káresemény, a vitatott,az el nem ismert rész képzi a beva alapot. ugyanez a pénzzel.
"A Buda-Cash Brókerház Zrt. 1997. április 14-től a Beva tagja, a vele szerződött befektetők értékpapírszámláján nyilvántartott értékpapírok, illetve az ügyfélszámlán nyilvántartott pénz a Beva biztosítása alá tartozik. A meglévő eszközöket a tulajdonosok részére a Társaság ki fogja adni, a Beva általi kártalanításra az ügyfelet megillető, de ténylegesen hiányzó, ezért a Társaság részéről ki nem adható pénz, illetve értékpapír tekintetében fog sor kerülni."
esedékesség akkortól kezdődik, amikor a felügyeleti biztos megállapítja, hogy összesen mennyivel kell elszámolni. Na ez azért nem 1-2 nap. Onnantól felgyorsulnak az események...
És akkor ez mennyiben egyeztethető össze a beva hivatalos tájékoztatójával???
"Amennyiben a befektetési szolgáltató az esedékességtől számított 5 napon belül nem tudja kiadni az általa sem vitatott tartozását, és megállapítható, hogy nincs meg a kellő fedezete valamennyi ismert hitelező követelésének, a Felügyelet a tevékenységi engedélyt visszavonja, és felszámolási eljárást kezdeményez a társasággal szemben. A felszámolásról a bíróság 8 napon belül határoz, felszámolót jelöl ki és a felügyeleti biztostól az ügyeket a felszámoló veszi át. Amennyiben az ügyfélvagyon részben vagy egészben hiányzik, kártalanítási eljárásra kerül sor.
A Beva kártalanítási eljárása azzal veszi kezdetét, hogy a bíróság a tagjának felszámolását elrendeli. A felszámolást elrendelő végzésnek a Cégközlönyben történő közzétételét követő 15 napon belül a Beva a kártalanítás lehetőségéről közleményben tájékoztatja az érintett befektetőket, amelyet a honlapján és az MNB által üzemeltetett közzétételi honlapon tesz közzé. (www. kozzetetelek.hu)"
Törölt felhasználó2015. 02. 26. 11:03
Sziasztok!
beszéltem a beva-val.
azt mondták jól értelmezem a tegnapi belinkelt anyagot. konkrétan rákérdeztem a saját ügyemre, és megnyugtató volt a válasz.
dióhéjban. ha bármink megvan, az a miénk, és a hiányzó rész beva kártalanítási alapos. azaz csak akkor max 20 ezer eur, ha semmi sincs meg részben egészben! olyan meg csak nincs!
így, ha van valamijük,ami a miénk akkor, minimum 20 ezer eur
a bizalmi deficit amiatt van, hogy egy ekkora szereplő tönkremegy, bűnöztek, stb, és amiatt, hogy a felügyelet ezt sokáig nem vette észre.
Az nem a bizalom része, hogy illikvid papírokat manipulálnak, és ez most (átmenetileg) kicsit megcsappant.
ez egy nemes és méltányolható kívánság.
sajnos a világ nem így működik.
ahol a kisember hazaviszi a másolópapírt a cégtől, nem kér számlát, lopott autókat szétszerelő bontóban szerez alkatrészt az autójához, előnyökért kenőpénzt fizet (és fogad el), gyorsan hajt ha nem látja a rendőr... abban az országban a politikusok is csak ugyanezt csinálják.
A tőzsdézés márcsak ilyen.Ha valaki bukik,valaki azt meg is nyeri.A nagy kérdés,hogy a manőver nyitott piacon,vagy sundám-bundán,fű alatt történik.Ez utóbbihoz csak két jó broki,vagy számítógép kell.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546