A könyvben lévő ... MTEL könyvben lévő ... 5.000db átlagát nézd ... hiába van vevő 1054-en ha az csak 100db ... ha ráöntesz az árjegyzőre 5.000db-ot ő csak 100db tud eladni 1054-en a többit alatta kell eladja. ...
Az még csak hagyján, de a vételkor 4-5x futottam neki (gondolkodtam TL25-ben de aztán a kisebb áttét mellett maradtam) és a megbízás szerkesztésekor egyszer a certi árát tette be, máskor pedig a mögöttes rv árát. Én meg csak pislogtam, hogy wtf?!. A végére amikor a TL24 megbízásban végre a certi ára volt, vettem pár százat. Mindenesetre eszem megáll, hogy ilyet anomáliákat produkál egy kereskedő szoftver. Kár, hogy nem készítettem képernyőmentést róla.
Ezt én is észrevettem,de ha egy certire nagy az igény,tehát megtépik.,akkor idő mire az árjegyző ezt normalizálja a többi TL-certihez lépest.- -És el ne felejtsük, árjegyző csak a kereskedési idő 70%-ban köteles ott lenni... Tehát 30%-ra eltűnhet!Sokszor az Erstemarket és a netbróker sem ugyanazt az árat mutatja-Ekkor jó az ügyfélszolgálatot felhívni,akkor mennyi is az annyi. https://www.erstemarket.hu/termek/111974/EBMTELTL24
Tegnap vettem életemben először certit... TL24-et, játszós, tanulós mennyiséget. Akkor szinte egész nap 235 volt az árfolyam (nyitó 229 után beállt 235-re). Ma is felfelé megy az árfolyam, a TL24 meg vissza 233-ra. Forgalom benne szinte nincs. Azt értem ,hogy a spread változik a volatilitás/forgalom függvényében. Ez az ellentétes kis mozgás még természetes, belefér a spread változásába? Vagy máshol a magyarázat?
Tegnap erős forgalom volt certikben is-TL-24 ÉS TL-25-ből.- Belegondolva, a meredek emelkedő trendet júliusban törtük, most viszont a 2 és fél hónapos csökkentő trend lett törve,így egy lassabban robogó vonat módjára emelkedünk majd. -De 2025 tavaszig 15%-emelkedés alaphangon van benne. Így ezta fél évet végig vinni egy TL-25-sel azért lehet pénzt duplázni vele.
Mehet ez még tovább felfelé, szépen kitört a szűk Bollingerek közül, a forgalom is növekedett. Ha tovább tud emelkedni, el lehet felejteni az 1000 alatti árfolyamot (ha nem üt be valami váratlan nagyon negatív esemény).
Lefordítom: Amennyiben emelkedni fog az árfolyama, akkor emelkedni fog, csökkenés esetén viszont esni. Előbbi esetben az ellenállásokat, utóbbi esetben viszont a támaszokat érdemes figyelni. Minden TA ezekre a következtetésekre jut.
farkas utólagos engedelmével az általa betett csártot ide visszateszem, ezen van alakzat, mindeki kedvére:) (csatorna, zászló, háromszög, bollinger szűkölés, támasz, ellenállás, fibó szintek, stb) https://ibb.co/x5WftL3
Hát ugye az attól függ, hogy ki hogy nézi meg várta meg kinek melyik alakzat az erősebb!:) Én például nem is vártam 1000 alá mert az baromi erős szint. Nem azárt vitte át, hogy aztán jól alámenjen. Azért szoktak 10-15%-al fölé menni kilövésnél az ilyen erős sziteken, hogy legyen hely korrekciózni a kerek szintig! Ez meg is állta a helyét! Illetve én it nem is csatornákat látok, várok meg figyelek, hanem százló alakzatokat. Azok szerintem erősebbek ilyenkor. Gyula alakzata jobban illik egy zászlóra! A csökkenő trendet átvitte, tesztelheti a tetejét! Szóval ez a hosszú csatorna amit berakzoltál részemről falsh. De minr mondtam ki, hogy veszi. egy vélemény az enyém a sok közül. Részemről konszolidáció letudva!
Mtelekom