Mert ezen az emelkedésen 1 Mrd-ot keresni egy befektetési alapnak az elég gyenge teljesítmény. Biztos vagyok benne, hogy ezt a fórumot olvassa olyan magánember, aki szintén keresett rajta ennyit.
Kedvező scenáriónak tűnik ez most szerintem. Én arra számítok, hogy nem biztosak abban, hogy most összejön az összes mennyiség. Nagyon drágán meg nem szeretnék venni. Ezért az említett őszi utánvét. Nyáron "törvényszerűen" pihi, lecsorgás. (kérdés, hogy most is így lesz e, mert a telefos jelenleg unortodox - bocsi, de ezért nem jöttek be eddig rendre farkasfu korrekciós jövendölései - ) Figyelem, de én magam nagyon nem kapkodok a saját pakkommal (sajnos hajszállal nem sikerült még elérnem a 100k-t, amit kitűztem célként korábban). Én ahogy évekkel korábban is írtam 2025-26 körül terveztem eladni, mert addigra vártam, hogy a helyére kerül az árfolyam. Persze ez csak spekuláció a részemről és semmi sincsen nálam kőbe vésve. Most biztosan nem adok el, mert rövidre már nem spekulálok.
végre valaki nem keveri, hogy közgyüli miben maximálta az srv-t (24 mrd értékben) és mi a törvényi maximum amiért egyáltalán srv-t összegyüjthet a cég (amár meglévőkkel együtt)
Sokan nehogy csalódjanak .. mint anno Opusnál az aukció... Egy biztos záróba oda teszik ahova akarják.. Kíváncsi leszek hova ..Sokan ész nélkül bele vesznek majd kérdés mennyit enged a cég hogy emelkedjen. Másik kérdés miért kell szabadulni tőle ? 😂 Szép jövő vár a cégre.. Ha meg kavarja a BÉT et érdemes lesz körülnézni más részvényeknél is bővíteni..
"Meglátjuk holnap mi lesz, de úgy gondolom, hogy az idő túl rövid amit megadtak, sokat nem tudnak így venni piacin, inkább lebeszélt ügyletek lesznek." --- Szerintem ezeken a szinteken már egyre kevesebb értelme van az SRV-nek, de gondolom a strómanoktól meg kell venni a beígért darabszámot. (400-as árfolyam környékén kellett volna megtolni a dolgot és nem az eredménytartalékot hízlalni.)
24-milliárdért a piacon nehéz venni,nincs ennyi eladó mennyiség.- Esetleg egy-két nagyobb szereplő felajánlhatja -de ez Enefi is 1.7 millió db, hol van ez a 225 millió db-hoz még....
Nem lenne logikus lépés eladnia az Enefinek a pakkot, de ha így tesz mégis akkor is több mint 1Mrd-ot kerestek vele. Ha megtartják akkor további árfolyamemelkedés és osztalék lesz belőle, az is jó. Meglátjuk holnap mi lesz, de úgy gondolom, hogy az idő túl rövid amit megadtak, sokat nem tudnak így venni piacin, inkább lebeszélt ügyletek lesznek.
A 225m db csak a teljes mennyiség amit vehetnek amíg el nem érik a 25%-ot amennyi egyszerre max lehet. A keret 24Mrd amiért vásárolhatnak most, nem több.
döntő része fix ügylet lesz, prompt piacon nem lehet milliós tételt betenni (még záróban se megy) mi lesz utána? pihenő ráfér, de lehet filózni azon, hogy az srv miatt emelkedett ennyit vagy más döntőbb tényezők léteznek.
Te láttál már olyan srv programot, ahol a vállalat csak úgy beállt vhova a vételi oldalra anélkül, hogy bármennyi részvényt elkezdett volna venni közvetlenül?
Ha kapnak 100 Ft-ért 225 millió részvényt, akkor igen :-), de ez elég szélsőséges eset lenne. Lehet, hogy beállnak a könyvbe 2 millió db vétellel 1020-ra és várják majd, hogy ki ad el nekik nagyobb adagot? Illetve kérdés, hogy milyen módon fog történni a fix áras vétel.
Mtelekom