Nem mondom, jó nagy tőkéd lehet a TELEKOM-ban, mert már hetek óta írogatok, hogy vonod ki belőle, de volt olyan is, hogy már ki is vontad. Megértettük, hogy az idő pénz és egy olyan profi spekulánsnak, mint te nincs ideje várni. Sok sikert máshol a dupla, sőt tripla pénzekhez!
Na és újra megérkeztünk. Kész én akár veszteséggel is de vonom ki a tőkémet már aTelekomból, amit jól is tettem, mert más eszközökben dupla sőt Commerz esetén tripla pénz jött be. Telekomnak ennyi volt a története! . Ez nem zárja ki a további növekedést de nekem mint kereskedőnek és nem osztalék várónak ez az üzlet zátonyra futott.
Ez a korrekció vége lehet, mert már, beszűkültünk,és fel felszúrások is az irányt mutatják benne. USA-kamatdöntés lesz nemsokára. https://invst.ly/16incg
Köszönöm, daniel2121-nek az aggódást, nem vagyok frusztrált. Én már eladtam mindent lefelé menet, igencsak jó eredménnyel. A pozícióm nem befolyásolta a válaszom. Mindenki abban ül amiben akar és oda várja vagy beszél fel -le, ahova akar. Én most Ts-ben ülök még pluszosan, de ha úgy látom, hogy cserélni kell, nem várok vele, cserélem. Én az árfolyam mozgás hasonlóságra mutattam rá egy fórumozónak. Az Opusban és 4iG-ben ugyan ezt játszották hónapokig, ami most már évekre tehető. Függetlenül a hiper szuper eredménytől, nem változott ott érdemben az árfolyam. Maximum egy délelőttre és délután már mindenki szentségelt, hogy miért nem megy a papír, mert ugyanoda visszaesett. A másik meg, hogy nem a két céget hasonlítottam össze. NER cégeket összevetni a MTEL-el nem éppen okos dolog, én sem tettem. Az árfolyam szintje ami sztem nem jó. Közel van a két támasz és hiába vannak fel-fel szúrások, nem tudja megtartani azt. Ha viszont lesz egy gebasz, akkor hamar támaszon, vagy alatta van. Ha alá kerül, onnan már lehet csúszni. Remélni kell, hogy akkor is védik majd az árfolyamot és tudnak ellene tenni. Az viszont biztos, hogy a nagy alapoknak profitot kell termelni, különben elviszik a pénzt más befektetésbe. Lásd HOLD2000-3000 alap ami tele van tudtommal MTEL-el. Nagyon gyászos lett az utolsó negyedév. Az egyik mínuszos a másik meg éppen csak pluszos. Ha ők elkezdik cserélni a portfólió mixet, akkor azt meg fogjuk érezni. (remélhetőleg nem öntik ki egyben). Merthogy én is eladom a HOLD befektetéseim még egy ilyen negyedév után. Szval mindenki döntsön maga, sok profitot mindenkinek. daniel 2121 "nem irogatsz be hülyeségeket" részt nem kommentálom. Meghagyom a hitében, hosszú életre gyúrok.
Nagyon ügyesen csinálják az árfolyam fékentartását már régóta. Nehéz lesz ( még hosszú hónapok kellenek ) elérni ezeket, az amúgy reális szinteket 1200 fölött.
Aki 1000 alá várja az mtelt, annak türelmes várakozást, az idő viszont nem nekik dolgozik, ahogy majd lassan fókuszba kerül a q3, illetve az ezévre várható eredmény és ez által a jövőre fizetendő oszti. A 4ig, opus-szal való hasonlítgatás, az kb olyan mintha a szomszéd a macskáját a kutyámhoz akarná hasonlítgatni.:)
Általában, ha az árfolyam egy jelentős szint, támasz felett van tartósan az jó4 amikor törni akarja akkor folyamatosan támadja! A Telekom nem támadja az 1000-es szintet. Sőt van 2 felszúrás minden napra. 1032-ig! az annak a jele, hogy felfelé menne! Van egy csökkenő trendvonal 1028-nál. Aki nézett grafikonokat, az látta. Mivel párszor megtámadta a napokban, jó eséllyel el is gyengült már mert jópárszor fölészúrt! Szóval az iránytr kijelölte! ÉN nem aggódnék annyira mint te! Főleg úgy, hogy 2 hónapon belül közlik, hogy milyen nagy indexkosarakba kerülhet még be! november 12-én pontosan. Ami közel 100%. Szóval nem hinném, hogy lefelé igyekezne! Mozgásokon látszik. Holnap elkezdenek kamatot vágni Amerikában annak meg mindig örülnek a piacok. Főleg ha 0,5% lesz. Szóval sok rizikó nincs. Szerintem céláremelés is lesz mert tudják, hogy visszakerül pár indexbe!
Nagyon hasonlít az árfolyam mozgás a 4iG és Opus egyes időszakra. Ott tartják ahol akarják. Se fel, se le. Csücsülős papír. BÉT emelkedik, Mtel semmit, vagy ha húz egy kicsit, két nap és visszacsorog. De ha majd esés lesz, akkor a sok csücsülés után itt is esés lesz, csak nem 1100-ról, hanem 1020-ról. Onnan ha töri az 1000-es támaszt, akkor lesz baj, mert 930-950-ig meg sem állunk. Sokan tartják a kockázat ellenére. Sztem rizikós.
Nem Erste a mai, akkor kettőt nem tennék be egy cégtől. -Én nem kommentálom őket, csak beteszem. -Itt egy harmadik-Equilor:-Magyar Telekom:-Szűk tartományban mozog a Magyar Telekom árfolyama, a meghatározó szintek nem változtak, 1000 forintnál található támasz, melyet az alsó Bollinger-szalag is erősít, míg az első fontosabb ellenállás a 30 napos mozgóátlag 1043 forintnál. Érdemes viszont az MACD indikátorra figyelni, amely éppen vételi jelzést készül adni.
Ez nem az Erste ? Mert tegnap az írta(d), hogy stabilizálódik az árfolyam, vagyis vége a korrekciónak és emelkednie kellene, csak egy estleges BUX-arány csökkenés kavarhat be. Vagyis pont az ellenkezőjét.
Törölt felhasználó2024. 09. 17. 13:12
Most már látni, hogy teljesen irreális volt néhány trader várakozás 900-as árról, meg hasonlók. Illetve ezt már akkor is látni lehetett... Még 1000 alá sem tud leszúrni ez a nyavalyás, hiába állok ott már régóta...
Szerintem ennél túladottabb nem lesz,lassan jön a Q-3- előtte egy két héttel feléledhet a papír!A 2025-ös tavasz is egy re közelebb,és akkor az oszti és a SRV-lehet 110 ft a kettő. Ennyi részvényesi juttatás mellett az 1020 ft-os ár is ajándék! -OTP: 5% alatti hozamok is jöhetnek év végére Magyarországon:-https://www.portfolio.hu/befektetes/20240830/otp-5-alatti-hozamok-is-johetnek-ev-vegere-magyarorszagon-706789
-Jó napot! Private Banking friss: -MTelekom napi: Nagyon hosszú emelkedő trend törése utáni korrekcióban van a papír. A piros vastag trendvonal amíg nem törik meg, addig maradhat a csökkenő fázis. Az első kisebb támasz az 1000 körüli szintnél van. Amikor túladott lesz, akkor találhatunk jobb long beszállási helyet. Ellenállások: 1094; 1125. Támaszok: 1000; 968; 937; 906; 875.
-Erste:-Stabilizálódott a Magyar Telekom kurzusa, egy bázis építését követően az árfolyam emelkedése következhetne, melyben az MACD vételi jelzése is támogatja. Ugyanakkor a BUX indexben a hét végétől kezdve a jelenlegihez képest érezhetően csökkenni fog az MTel súlya, mivel a márciusi felülvizsgálat óta csökkent a részvények darabszáma és azok közkézhányada is, márpedig mindkét változás a súlycsökkenés irányába hat. Úgyhogy az a kérdés, hogy a technikai kép, vagy az index átsúlyozása lesz-e erősebb? Péntekig inkább az emelkedésnek szavazunk bizalmat, a technikai képre alapozva.Támasz és ellenállás szintek
Én nem vagyok ilyen bátor,hogy ugráljak pl ezüstbe.... Itt a kérdés az,hogy ezek az ugrálások, profitkivétek majd ezek újra befektetése hoz többet egy év alatt vagy egy certi hosszú tartása:- PL-OTP -TL-83- volt időszak amikor sokáig stagnált-de egy év alatt -850%-ot hozott. Most 3-hónapja megint stagnál,de a hosszú grafikonja long...
psze információk és aztán mindenkinek egyéni saját döntése van mit csinál a tőzsdén (mert, hogy a saját pénzével játszik). Nincs olyan mit vegyél-adjál, mit csináljál (psze könnyen lehet mondani, nem a saját pénzemről van szó).
Igen a csártok azért érdekesek, mert ennek is van egy egyéni része, hogy ki mit lát bele ( húz rá ) a tényekbe. Nem igazán szoktak egyforma elemzések lenni, de ezért érdekes, hogy lehet több variáció is bejöhet akár külön - külön, akár egyszerre is.
telekom topikban 4ig-t ajánlani:) aranyos Ha majd évtizedes nagyságrendben tőzsdézel, rájössz a tőzsde full egyéni játék. Igy nincs értelme a saját kereskedési rendszeremet ajánlgatni, vagy ki-mit csináljon (adjon-vegyen). Ezekben a topikokban egynek van értelme, hogy látom az adott rv, stb árfolyamát, stb (csártok is).
Hát arra a “pattanásra” várhatunk. Dobtam bukóban a Telekomot csak az aranyon duplája jött vissza annak amit itt kénytelen voltam eldobni két hete. Egyszerűen az idő pénz! Ha áll az árfolyam én nem várok sokáig, lépek át oda ami megy. Van még mindig Telekomom, de részvényekben már nagyobb potenciált látok a 4iG- ben. Lemaradt a nagy távközlési emelkedésben, amit már a héten el is kezdett ledolgozni. Egy befektetői hitellel meg a certfikát hiánya is szinte kiváltható 4iG-nél.
Az,hogy elfogyott a kibocsátott mennyiség a certiből,az nem befolyásolja az árfolyamát az árjegyzői árnak!Továbbra is követi az mtel.árfolyamát,csak nem tudsz vásárolni!
De pl ha én a TL-23-at beteszem középre eladásra-vétel eladás közé- akkor nem teljesül azonnal,de te megveheted! Mint a valuta váltásnál a közép árfolyam mindenkinek jó!
A tervezett mennyiség kint van a vevőknél.- El tudod adni,mert Erste vesz vissza,hogy tudjon eladni.- A certi árát nem befolyásolja- csak vétel van,eladás akkor ha tudnak visszavenni-ezen nyernek -a spead az Erste haszna!-Meg a vételi-eladási jutalék. Ha nagy az árfolyam kilengés akkor a spead is nagy. Ekkor nem jó certit cserélni.- Most illikvid nap van,ilyenkor a certik sem pörögnek.- Napon belül a certik árfolyama a részvény árfolyamával együtt mozog,csak a tőkeáttétel miatt nagyobb a szórás.- Sold out certit-ennek árfolyamát is ugyanebbe a mozgásba kell beilleszteni-vétel esetében is!
Jó napot kívánok ! Elnézést de a sold-out a certik esetében azt jelenti ,hogy elfogy a felajánlott mennyiség a kibocsátó részéről ? Ez hogyan befolyásolja a certi árfolyamát ? Egy kicsit úgy érzem mintha jobban ki lennénk szolgáltatva a felajánlott árnak , persze ez lehet csak ebben a pangó állapotban igaz ,ha elindulna egy felfele ívelő trend akkor nem feltétlenül ...
-Szia! Én nem szabadultam,csak átcseréltem őket! Ha töri majd a csökkenő trendvonalat felfelé pár hét múlva,akkor-elképzelhető.hogy a legnagyobb certik -TL-24 és TL-25-ös -Sold Out lesz hírtelen.- 300-ezer db van mindegyikből-
Helyes Gyula! Szabadulni kell most, hogy majd alább visszavehessük! Tehát nem temetjük a céget csak rá spekulálunk. (a növekedésre) Ez a paraszt short!
Még a korrekció tart,de már pihenő fázisban van,tehát nemsokára kimehetünk innen,ha lesz forgalom.- Ma valaki belevett a TL-25-be. Nem én voltam.- Én 23-ast cseréltem 24-re egy részét.
A papír maga jó, de valahol - lehetőleg minél olcsóbban - össze kell szedni a kellő darabszámot a következő kör SRV-re, amelyre még az idei fordulóból is maradt ~1,5 milliárd HUF.
-Jó napot! Private Banking friss:-MTelekom napi: Nagyon hosszú emelkedő trend törése utáni korrekcióban van a papír. A piros vastag trendvonal amíg nem törik meg, addig maradhat a csökkenő fázis. Az első kisebb támasz az 1000 körüli szintnél van. Amikor túladott lesz, akkor találhatunk jobb long beszállási helyet. Ellenállások: 1094; 1125. Támaszok: 1000; 968; 937; 906; 875.
Mtelekom