Mindegyik Telekomos papir szépen emelkedett, ez meg egy helyben áll a stop-táblánál. mikor akar elindulni már ez a lassan már bluenak sem nevezhető szégyentelenség?
Én is osztalékra vettem, igaz még 930 és 933-on, meg volt korábbról mindenféle szintekről.
Meglesz a 970 minimum, aztán nem fog annyit esni amennyi osztalék kijön belöle, illetve gyorsan visszaáll.
Na ekkor fogom eladni :)
Törölt felhasználó2007. 04. 04. 11:07
2007.04.04 11:00
Nehéz makrogazdasági környezetet és fundamentális kilátásokat lát a Magyar Telekom számára a Lehman Brothers, aki meglehetősen pesszimistán kezdte meg a telekom papír követését. A patinás befektetési bank 910 forintos célárfolyammal és alulsúlyozás minősítéssel köszönt be, s nem meglepő módon indokoltnak tartja a meglévő diszkontokat a társaság árazásában.
Hirdetés
A Lehman a megszorító csomag okozta fogyasztáscsökkenés és a magasabb adóterhek miatti korlátozott növekedési potenciál mellett a csupasz ADSL bevezetését és a Montenegróba és Macedóniába belépő új szereplőket látja fundamentális gátnak. Inkább a Telefonica O2-t szereti. Az elemzés nem hagyja ki a kivezetés lehetőségét sem, a Lehman szerint a Dtnek 1,275 forintig lenne érdemes kivásárolni a kisebbségi részvényeseket.
Az elemzés meglehetősen pesszimistának számít, de jól festi le a Magyar Telekomra nehezedő fundamentális nyomást. Ugyanakkor nem számol azzal a faktorral, hogy a kötvényhozamok csökkenésével a papír minden fundamentális nyűge miatt felértékelődhet. Csak a fundamentumokat nézve természetesen a Szlovákiába sikeresen belépő Telefonica O2 (leánykori nevén Cesky Telekom) sokkal vonzóbb növekedési alternatíva, mint egy költségcsökkentésekre képtelen Magyar Telekom.
Nem tetűzzük a Matykót, hanem megvesszük vagy ha nem nem tetszik, fel is út le is út eladjuk. Vagy tartjuk és bízunk benne, a Lehmann meg szórakozzon odahaza, naná, hogy kellene valamelyik dörzsölt ügyfelének a finom kis osztalék olcsóért. Mily furcsa, hogy pont most kezdi követni és összehasonlítja az almát a körtével a szezont a fazonnal (csak a jólneveltségem tart vissza bizonyos betűk átírásától), és kezét a buy gomb fölött tartva alig várja a hatást. Úgyhogy Lehmann részemről leminősítve és földobva a padlásra a többi lom közé.
Pici tréfa belefér így április 1, és Húsvét között!
Szóval böngésztem mazsoláztam, és látom hogy.... Kimondom, nem bírok magammal, szóval Babics Egon letett, (persze csak átmenetileg) a 830-as célár nyilatkozatáról... na mit szóltok, okos dolog én azt mondom! Persze venni már késő, majd a locsolópénzből Hi mindenki
A héten teljes erővel elindul felfelé, az oroszok elkezdik a felvásárlást. Hozzák a miliárdokat kell nekik a Telekom. Két hét múlva közgyűlés és addigra, már eredményt akarnak mutatni.
A próféta szóljon belőled, bár nem kételkedek:), de azért megvilágítanád mitől érzed ezeket a pozítívumokat!
Egyébként én azt nézegettem, hogy a korábbi 1050, 1000, 980-körüli szinteket összekötve, (háromszög felső vonala), majd alul 900, 918, 93x valami, (háromszög alsó átfogója), látszik kirajzolódni nekem, azaz szűkülésben vagyunk! De időben még nem látszik pontosan, a mikor tornázunk felfelé!!!
Vagyis az órás grafikon alapján már jövő hét csüt. felé, a napi alapján meg tökörészhetünk még...
az egy dolog hogy az oroszok megveszik ,de mit csinálnak majd utána ,az a lényeg!
tehát orosz nem fog fejleszteni hanem ő is a rövidtávú meggazdagodás irányában indul el!
megveni olcsón majd drágán eladni!! :))
Látjátok???
Már 961-en van!!
Csak vegyétek!
Holnap még tovább megy!
Törölt felhasználó2007. 04. 10. 10:40
Két-és fél óra alatt a forgalom egy egész napi átlagot ért el, egyedüli gond, hogy még mindig fogni próbálják az emelkedést 20-30 ezer darabos eladási ajánlatokkal. Biz."nagyok" még mindig nem vásároltak be eléggé!
Törölt felhasználó2007. 04. 10. 10:41
Nagyon leálltatok a vétellel!
Ha a 960-961 át lesz törve, utána nincs megállás!
Nem is régen, ünnepek előtt még tetű volt a Matykó. Persze nem volt az, csak annak aki irreális elképzeléseket dédelget a tőzsdével kapcsolatban.
Tehát a mai napon szvsz nem tud elmenni 1000-ig, meg nem is kell neki elmenni, viszont a hét folyamán meg van rá az esély, én 1030-ig elvárom a kis drágámat. Tehát nem tetű nem szemét papper, hanem finom osztalékpapír, amit szeretünk, tisztelünk és dédelgetünk. Legalábbis egy darabig...
Először is nem állom meg, de MI A SZAR EZ A SOK KÖCSÖG POLITIKAI TOPIK???
Na, amúgy meg mi volt ez a durvulás ma itten a Telekomnál? Remélem, az oroszok estek neki, mert akkor 1100ig meg sem áll a mentalitásukat ismerve! :) Mindenesetre, a 921es vételem jó lesz, kár, hogy nem nagyobb összeggel álltam bele és azért is kár, hogy ma egész nap melóztam és nem ezt longoltam ezerrel.
A tőzsdén kötött ügylettel elért árfolyamnyereségből származó jövedelmet ezentúl 20
százalékos mértékű adó terheli, viszont lényeges momentumként szerepel, hogy a
nyereséggel szembe állítható a veszteség. A tőzsde azonban még így is előnyösebb, mivel a
nem tőzsdén kötött ügylettel elért árfolyamnyereség-adója továbbra is 25 százalék marad,
viszont itt nem szerepel a veszteség szembeállíthatósága (a magánszemély tőzsdén kötött
ügylettel elért árfolyamnyereségéből származó jövedelem adózása a személyi
jövedelemadóban önbevallással történik, hatálya: 2006. szeptember 1.). Ezen kívül a nem
tőzsdei ügyletből származó árfolyamnyereségből származó jövedelem után (2007. január 1-
től) 14 százalékos Eho fizetendő (természetesen csak a hozzájárulás-fizetési felső határ
eléréséig). Komoly előnye lehet a tőzsdei piacnak, hogy a tőzsdén forgalmazott
értékpapírokból származó osztalékot 2006. szeptember 1-e után 10 százalékos adó terheli (a
gyakorlatban a kifizető vonja le), míg a nem tőzsdei cégek osztalék adója 25 százalék,
valamint ehhez jön még a nem tőzsdei cégek osztaléka után fizetendő Eho ami megint csak
14 százalék (ez utóbbi hatálya 2007. január 1.).
bubu a linkedböl azt olvasom ki hogy az árfolyamnyereségadón felül még kell 14% eü.-i hozzájárulást is fizetni ez kész eladósodás a fecó felé!!!!!!!!!!!!!
Lehet, hogy rosszak az infóim, de úgy tudom, hogy OECD-n belüli tőzsdéken bevezetett cégek osztalékából 10% az adó amelyet kifizetéskor azonnal levonnak.
EHO pedig nincs OECD-n belüli tőzsdei cégek osztaléka után.
Törölt felhasználó2007. 04. 11. 16:20
Vekker!
A 14 % eü.hozzájárulás csak a tőzsdén kívül keletkezett árfolyamnyereség után kell fizetni! És ott az árfolyamnyereségadó is 25 % !
A tőzsdén keletkezett árfolyamnyreség után 20 % az adó és nincs eü.hozzájárulás!!
Legalábbis én így tudom!!!
Mtelekom