Topikgazda: allergia 2008. 11. 05. 09:55

Morgan Stanley: Nem véletlenül olcsó az OTP!  

Ugrás a cikkhez
Alulsúlyozásra minősítette le és 2,600 forintos célárfolyammal látta el az OTP részvényeit a Morgan Stanley ma reggeli elemzésében.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=105491
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
watson
watson 2008. 11. 05. 14:27
Előzmény: #45  banyaiz
"Jó szakemberek, csak a szabályozás volt rossz? "
ja csakmár 2007 decemberben is 9,5mrd-ot bukott :DD
banyaiz 2008. 11. 05. 14:22
Előzmény: #46  Törölt felhasználó
Buffet kimaradt az egész dotcom lufiból, mert az emelkedésben sem vett dotcom céget, már akkor az volt a véleménye, hogy megalapozatlan az egész, mindenki hülyének nézte, aztán fillérekért összevásárolt a balhéban mindent. Rá talán lehet mondani jó szakember.

Tudod kb. olyan a szitu a számomra mintha összeütköznénk autóval, az én BMW-m totálkáros lenne, a te Opeled kicsit horpadna itt-ott. Előtte én elmagyaráztam neked nyugodtan menjünk gyorsan szabad a pálya. Utána pedig azt magyaráznám el neked milyen szar autód van, és még lehet keletkeztek rejtett hibái is, szóval jobb ha eladod most féláron mert 1-2 év múlva tuti lerobban teljesen.

Remélem erre te is azt mondanád amit most én a Morgannek. A jó .............anyátokat! :D
Törölt felhasználó 2008. 11. 05. 14:12
Előzmény: #45  banyaiz
Pontosan, minden abba az irányba mutatott, hogy "öngyilkosságot" kövessenek el. Hasonlít az eset a tumoros sejtek működéséhez ahol a gátló mechanizmusok sérülnek. Itt a bankok közötti igen erős verseny (otp esetében nincs), a bankon belüli verseny (munkatársak ösztönzése) mind abba az iréányba mutatott, hogy túlvállalták magukat, hiába érkeztek a figyelmeztetések. A lakáspiac dinamikusan növekedett senki nem akart kimaradni a jóból, pedig nem kell ahoz nobel díj, hogy az ember tudja ezek a folyamatok nem tarthatnak örökké.

Otp egyébként kedvenc részvényem, de nem azért mert annyira kiváló, inkább azért mert jól lehet vele keresni.
banyaiz 2008. 11. 05. 13:59
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Nagyon nem értek egyet.

Jó szakemberek, csak a szabályozás volt rossz?
Arra kényszerítette őket vki, hogy felelőtlenül, hatalmas kockázatot vállalva a fél világot és a saját cégüket is csődbe vigyék, és közben ezt még elemezzék is? :D

OTP szar bank, szar menedzsment, na igen, csak 50 szerezték a bank nyereségét 15 év alatt. Ők úgy látszik megszegték a szabályokat. :D
mondoka 2008. 11. 05. 13:49
Castrop! Amit leírtál az Oti-ról, nekem dettó ugyanaz a benyomásom de a Raiffeisen-ről.
Nekem velük van rosz tapasztalatom.
Törölt felhasználó 2008. 11. 05. 13:40
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
milyen pénzed?
a philaksziásat?
hát azt nemigen...

hogy egy emberben ne legyen annyi gerinc, hogy kimondja : elqrtam....

nem és nem,.....helyette a hős szerepében tetszeleg...más bajom nincs is veled, ez viszont kőkemény jellembéli dolog...de hiába magyaráznám...

meg aztán...amit én veszek, azt miért is kell mindenkinek? sosem értettem...
Törölt felhasználó 2008. 11. 05. 13:40
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
Az MS addig minősítgettett és hülyítette saját magát is , hogy irgalmatlanul nagyon bukott dollár milliárdokban. Na most ezek után ossza az észt. Saját magával kellene foglalkoznia. 3 nap múlva senki nem emlékezik már erre a hülyeségekre.
Törölt felhasználó 2008. 11. 05. 13:37
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
Ms az csődben van nem?
Nem tenném oda a pénzem szívesen.
akgell 2008. 11. 05. 13:35
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
ámen:D:D:D:D:D
Törölt felhasználó 2008. 11. 05. 13:35
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
Csak egy kérdés:

Ha csányinak be kell jelenteni, hogy vett vagy eladott, akkor a hitelminősítőknek meg az elemzőknek miért nem?

Érdekes dolgok jönnének ki...

Nyilván akinek nincs, de a jelenleginél olcsóbban akar venni, vagy short-ban van, az 2700-et mond a zotp-re, aki pedig csücsül a molban, az 22.500-at mond rá... :)

nagyon csodálkoznék, ha nem lenne igazam...
Törölt felhasználó 2008. 11. 05. 13:31
...de miért is nézegetitek ezeket az elemzéseket?

Inkább olvasnátok Story Magazint meg Blikk-et, még abban is több a valóság, mint az elemzői célárakban... :)
Törölt felhasználó 2008. 11. 05. 13:26
forrás
link
Törölt felhasználó 2008. 11. 05. 13:25
Előzmény: #1  portfolio
Komolytalan ez az egész elemzősdi!

Erste ma közölt célárai magyar papírokra:

"A top pick-ek között szerepel a Richter csökkentett, de még mindig 38 770 forintos, az OTP az ötödik helyen 8500 forintos és a Mol 22 500 forintos célárral."

8500 <> 2600 Ez egy vicc
akgell 2008. 11. 05. 13:02
Előzmény: #34  watson
Éppen ezért mondtam, hogy nagyon sok tényezőn múlik mennyire lesz jó egy elemzés.
És igen igazad van az emberi tényező nagy súllyal nyom a latba, és ezzel már megint ott tartunk, hogy kinek mihez milyen érdeke fűződik.
Nyílván MS elemzői megőrzik a pártatlanságukat, ugyanakkor az összes információval is rendelkeznek, végezetül magyarország a figyelmük központjában van és egy heti megfeszített munka után adták ki ezt a minden részletre kitérő, csakis valós adatokon alapuló elemzést...
És igen tudom, hogy csak a rosszmájúság beszél belőlem, de ez van:)
watson
watson 2008. 11. 05. 12:54
Előzmény: #32  akgell
akigell alegjobb meg a közvélemény két külön dolog...

"Az amerikai kongresszus vizsgálóbizottsága bizonyosságot szerzett afelől, hogy a hitelminősítő intézetek vezetői egy ideje tisztában voltak az azóta bedőlt jelzálogpiaci kötöttségű értékpapírok kockázatosságával, mégis kiváló minősítést adtak rájuk. A Fitch, a Moody's és a Standard & Poor's óriási profitokat zsebeltek be az egyre növekvő számú újracsomagolt, majd átcsomagolt instrumentumok minősítésével egészen addig, amíg nőttek a lakásárak az USA-ban. Ez elhallgatta őket a nyilvánosság előtt, miközben a most feltárt belső dokumentumokból kiderült, hogy házon belül tisztában voltak a valós helyzettel." link
Törölt felhasználó 2008. 11. 05. 12:44
Előzmény: #32  akgell
Azt írják nem véletlenül olcsó,akkor mégis csak olcsó.
Azok a bankok akik segítséget kaptak többet érnek?
Hány bank van akinek annyi a lóvéja most,hogy még saját részvényt is tud vásárolni?Nem sok.
Ha normalizálódik a helyzet,akár a további terjeszkedés is bent van a pakliban.Jelentés után szerintem már módosítják is az elemzésüket,csak addig jól bevásárolnak.
akgell 2008. 11. 05. 12:36
Castorp

Én erre csak, annyit reagálnék, hogy mindenki csak annyira tökéletes, vagy legjobb, amennyire a közvélemény annak tartja. (legalábbis a pénzügyi világban, ahol minden képlékeny és gyorsan változik)
Amúgy nagyon sok tényezőn múlik, hogy mennyire lesz jó egy elemzés, szóval én azért még nem borulnék térdre előttük...
akgell 2008. 11. 05. 12:26
Előzmény: #22  watson
Ez a pénzügyi pánik tavaly augusztus végén indult útnak az USA-ban, azóta ezek a nagyokos befektetési bankok irdatlan pénzeket írtak le veszteségként, amit igen vagy a kínaiak vagy olajmogulok finanszíroztak meg a kezdetekben, amit olyan papírokkal amiket később tulajdonjogra válthatnak majd pár év múlva. Most meg az állam tőgyét rángatták meg durván ezzel a 700 milliárd dollárkával, mindemellett a repo hiteleket a FED-től minden nap kapják már tavaly ősz óta. Nyílván a banközi hitelezésük teljesen meghalt, mert marhára senkinek nem volt zsé-je ennyi.
Köztudottan pénzből a legkönnyebb mégtöbb pénzt csinálni, de ezeknek a bef. bankoknak már annyi pénze volt a sok pénzes ügyféltől, hogy jó dolgukban már nem tudták mibe tenni a sok zsé-t. És amilyen szerencsétlenek jól el is b...ták a lé jórészét, most meg néznek ki a fejükből okosan és probálnak pénzhez jutni ahonnan csak lehet.
Majd jót röhögök, ha az egész gazdaságot magukkal rántják a mélybe...
Eztán majd a kínaiak lesznek a sztárok, amit az amcsik nem tudom hogyan fognak megemészteni a kis egójukkal.
Na majd kiderül, hogy ki meddig hajlandó nyomni a pénzt a lyukas zsákba és elég lesz-e az a pénz, hogy életben tartsa ezeket a jobb időket látott pénzügyi óriásokat.
Back to work:D
Törölt felhasználó 2008. 11. 05. 12:24
Előzmény: #17  elemes
elemes,

A hitelminősítők legalább elismerték a hazugságaikat, az elemzők pedig - még - nem.

Mindenki a maga lovát dícséri, ha longban van, emelkedést jósol, ha shortban van, vagy venni szeretne, akkor csökkenést. Ezzel befolyásolják a piacot.

...és még nem is beszéltünk a gazdasági sajtóról. Nem egy olyan - konzervatívnak látszó - sajtótulajdonost tudnék fölsorolni, aki kizárólag azért birtokol gazdasági médiumot, hogy a saját tőzsdei befektetéseinek értéknövekedését elősegítő cikkeket írogasson/jelenítsen meg... :(
Törölt felhasználó 2008. 11. 05. 12:22
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
600 Ft az nem pénz!

De miért gondolod, hogy amerikaianak kell pénz a vásárláshoz?
Törölt felhasználó 2008. 11. 05. 12:20
Előzmény: #24  zepi
Ez már rosszindulatú piacbefolyásolás lenne!

Az is lehet, hogy ezek a nagy elemzők egyszerűen húznak egy vonalata trend mentén és ahova esik egy év múlvam, azt benyögik!

Előzmény: #21  akgell
Akgell,
hidd el, hogy MS emberei a piac legjobb elemzői. Bankjuk problémáinak oka nem a szakmai hozzáértés hiánya, hanem az "öngyilkosságra ösztöző" szabályozás.
Nálunk más a helyzet, van egy szar bank, szar menedzsmenttel és (eddig) jó eredménnyel. Miért islehetséges ez? Mert a magyar embert a szokásai vezérlik, nem igényli a versenyt a piacon, hagyja hogy a végtelenségig emeljék a számlák költségeit stb. Az otp csak a posztkommunista országokban versenyképes sehol másutt.
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Morgan be akar vásárolni otp-böl?
Miböl van rá pénzük?
Törölt felhasználó 2008. 11. 05. 12:18
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Az ilyen elemzők szavának hitelével is baj van!

Ezt még az sem javítaná, ha elárulnák aktuális pozícióikat!
Sőt, lehet, hogy még jobban hiteltelenítené azt!
zepi
zepi 2008. 11. 05. 12:16
Előzmény: #23  watson
kezd olyan kényszerképzetem támadni, hogy
akkor kell kezdeni eladogatni amikor egy papírt felülsúlyozásra ajánlgatnak
és fordítva...
watson
watson 2008. 11. 05. 12:08
Előzmény: #22  watson
9,4mrd bukó már egy éve is a Morgantől :D
link

15.350-es OTP célár by Morgan :D
link
watson
watson 2008. 11. 05. 12:06
Előzmény: #18  zepi
'tavaly májusban 16ezres árat jósolt 2010-re" :DD

Morgan Stanley
már 2007 "decemberben 9,4 milliárd dolláros értékvesztést jelentett a nem elsőrendű jelzálogkölcsön-papírok miatt. " :DD

"ötmilliárd dollár erejéig tőkepótlást kapott a kínai állami befektetési alaptól," :DDD
és mégcsak 2007 december volt...

"Ezer embert rúg ki a Morgan Stanley" :DD
link

hehe... és ezek dumálnak... sajna nem a megfelelő embereket rúgták ki :DD
akgell 2008. 11. 05. 12:01
Előzmény: #1  portfolio
Szép napot!

Annyira boldog vagyok, hogy ezek a remekbeszabott amerikai befeketetési bankok, mint Morgan Stanley, Merrill Lynch és társaik, ennyire jól tudják, hogy nálunk mire lehet számítnai.

Ezek az ugynevezett amerikai pénzügyi szakemberek, akik a saját bankjaikat egészen ügyesen eljuttatták a csőd szélére és most tartják a markukat az államnak, hogy túléljék a helyzetet ahova nagy előrelátásuk vezette őket... Ők mondják meg, hogy nálunk mire lehet számítani, hát köszönöm szépen inkább törödjenek a maguk gondjával van elég.

Bár amikor az amerikai tőzsdével foglalkoztam, akkor is az volt a szokás, hogy ha venni akarunk még valamiből csak későn kaptunk észbe, akkor minősítsük már le, vagy mondjuk valami rosszat róla és akkor majd jól bevásárolunk.

Miért változott volna ez bármit is?!

Köszöntem a figyelmet

egy felháborodott olvasó

Topik gazda

allergia
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek