Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 02. 04. 12:06

Momentum: Nem az olimpiára, igen a melegházasságra!  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2017. 06. 26. 16:26
Előzmény: #2719  szivacs
#2720
"ráirányítsuk a kormány figyelmét arra" Nem másról, mint a kormányról beszélt. Ferdíteni szabad, csak nem szép dolog.
szivacs
szivacs 2017. 06. 26. 16:22
#2719
"Fekete-Győr elárulta a Momentum valódi filozófiáját Most már mindenki tisztán láthat. Érdemes elolvasni a Momentum Gyere a Pride-ra felhívásának a szövegét: „Mi abban nőttünk fel, hogy a szerelemnek nincs színe, nincs nemzetisége, nincs neme. Szerintünk ez nem konzervatív vagy liberális kérdés, ez nem egy jobboldali vagy baloldali téma. Ez arról szól, hogy valaki hajlandó-e felismerni, hogy a világ változik. Hogy a környezetünk változik. Ez arról szól, hogy valaki érti-e a 21. századot. És nem, ez nem egy generációs dolog, hiszen még a 80 éves Ferenc pápa is jobban érti ezt, mint egyes politikusaink. Felmerülhet a kérdés, hogy ha ez nekünk nem téma, akkor miért kell mégis elmenni erre a felvonulásra. Azért, hogy ráirányítsuk a kormány figyelmét arra, hogy az, amit ők a családról gondolnak, az idejét múlt, múlt századi és kirekesztő” Most már mindent értünk. Mi a polgári oldalon a Momentum értékrendje szerint: – Nem értjük a 21. századot. – Nem látjuk, hogy a világ változik. – A családról alkotott képünk avitt, idejét múlt, múlt századi és természetesen kirekesztő. Köszönjük Fekete-Győr Andrásnak, hogy felnyitotta a mi szemünk mellett a magyar választókét is"
Vazsmegyei 2017. 06. 19. 15:55
Előzmény: #2717  szivacs
#2718
Na ebből a Momentumosból sosem lesz magyarmacron! Azt sem tudja, hogy most Magyarországon van! Lövése van, mint mindig! Az Eufórumos barátai adhatnának kiképzési útmutatót neki Budapestről is, ha netán betéved!
szivacs
szivacs 2017. 06. 19. 15:31
#2717
:-) "A Momentum elnöke még Budapestet sem ismeri, nemhogy a vidéketümeghi Lóránt2017. június 14. 15:28 Az idő előrehaladtával egyre kínosabbá kezdenek válni Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum elnökének a nyilvános szereplései. Ezúttal kiderült, az önmagát "fővárosi értelmiséginek" előadó mozgalmi elnök nemcsak azt nem tudja, mennyibe kerül egy doboz tej, hanem Budapest és a VIII. kerület alapvető területeivel, utcáival sincs tisztában. A vidékiek lesajnálásáról, a nemzeti ügynek számító olimpia megfúrásáról és az egyes médiumok munkatársainak megfélemlítéséről elhíresült mozgalom elnöke a főváros VIII. kerületébe látogatott el annak érdekében, hogy felfuttassa a napi politikából amúgy egyre inkább kiszoruló Momentum nevét. Csakhogy Fekete-Győr pechére interjú is készült vele a kerületi kampányolás kapcsán, amelyben olyan kínos mondatok hagyták el a száját, hogy csodálkoznánk, ha a Momentum elnöksége kamera elé merné őt engedni a jövőben. Nem könnyű Fegyőr élete #1 Riporter: Melyik a kedvenc utcád vagy tered a nyolcadik kerületben? Mondjuk hová vinnél egy turistát? Fekete-Győr: Öööööö...én a Liliom utca és környékét nagyon szeretem, az ott van a Corvin-negyed környékén. Riporter: De az ott már pont a kilencedik kerület. Fekete-Győr: Nem, az ott pont a nyolcadik és a kilencedik között (sic!) van. [...] Majd nézzétek meg! Nem könnyű Fegyőr élete #2 Riporter: Jó, és még mit a nyolckerben? Fekete-Győr: Öööööö...hmmmmm....én szeretem a Bujdosó Kert környékét, és még az Ellátó Kertet és a többit is. Riporter: Az Ellátó hét! (hetedik kerület - a szerk.) Nem könnyű Fegyőr élete #3 Riporter: A nyolcadik kerületben van például a Nemzeti Múzeum, azt meg sem mutatnád? Fekete-Győr: Nemzeti Múzeumba nagyon sokat jártunk egyébként, beszélgetni, vagy nem, mit is csináltunk a Nemzeti Múzeumban? Ja, frizbiztünk! Sokat frizbiztünk a Nemzeti Múzeumban. Fekete-Győr AndrásTekintettel arra, hogy a Momentum aprócska szavazótábora lényegében kizárólag fővárosi fiatalokból áll, mindenki ítélje meg saját maga azt, hogy Fekete-Győr vajon mennyire alkalmas bármilyen nemű érdekképviseletre. Az már csak tényleg ráadás, hogy az interjúban elhangzik olyan általános kérdés is, mely szerint a Momentum mit kezdene az olyan helyi, nyolcadik kerületi kihívásokkal, mint a mondjuk a hajléktalanság. Fekete-Győrnek azonban – ahogyan a kerület részeiről sem –, úgy erről sincs lövése, azzal hárít gyorsan, hogy a hajléktalankérdés kizárólag szakpolitikai ügy, így erre per pillanat nem tud válaszolni. Ha a momentumosok ennyire rátermettek Budapesten, képzeljük, milyen sikeres lehet a vidéki országjárásuk!"valahogy mindíg olyan nehezen jön el az a megváltó...:-)
szivacs
szivacs 2017. 06. 19. 15:29
#2716
:-) " Mandiner: A helyi ügyekre adott momentumos megoldásokat kommunikálni is kell valahogy: fel tudna sorolni néhány vidéki napilapot? Fekete-Győr András: Ööö... Délmagyar például... Akkor Miskolc közelében valami Észak-... Nem tudom, pontosan a nevét, Észak-Magyarország? Nem tudom pontosan a nevét. [...] A Szeged.ma például. Mandiner: Az egy hírportál. Nem napilap. [...] Mandiner: Ön tudja, hogy mennyibe kerül egy liter tej? Fekete-Győr András: Szoktam vásárolni, csak tejet nem nagyon iszom. A barátnőm mondjuk iszik, ezért vennem kell... Hát, nem tudom rávágni, szóval ez már mindent elmond gondolom. Százhúsz forint körül? Százhúsz-száznyolcvan, valami ilyesmi..."
szivacs
szivacs 2017. 04. 25. 23:02
#2715
"Vélemény Vadász gépfegyverrelMajláth Ronald 2017. április 23., vasárnap 10:27, frissítve: hétfő 15:45Tudok egy esetről, amikor egy férfit, aki éveken át kedvtelésből vadászott, egyszer csak le kellett tartóztatni, mert gépfegyverrel támadt az állatokra. A férfi éppolyan vérszomjas lett, mint a tigrisek és az oroszlánok, amelyekre vadászott – mondta egyszer a neves pszichoanalitikus, Carl Gustav Jung, hogy rávilágítson: az ember mindig azzá lesz, ami ellen a legjobban harcol." link
elemes
elemes 2017. 03. 19. 17:48
Előzmény: #2712  _Sigorszky
#2714
nem mind arany ami fénylik
elemes
elemes 2017. 03. 19. 17:47
Előzmény: #2709  gambadoro
#2713
szerinted...? :)
_Sigorszky
_Sigorszky 2017. 03. 19. 17:01
Előzmény: #2704  Vazsmegyei
#2712
te káposztalével is tudnál gondolkodni, amid van? kétlem...
na benéztem, megyek is vazsi gyerek ontja a fórumon a rengeteg okosságot, erre nem vagyok vevő, csak tudnám, mi a f.xnak etetitek a troll fideszeselvtársnyalógépet?...
Vazsmegyei 2017. 03. 19. 16:54
Előzmény: #2710  elemes
#2711
Értettem.
elemes
elemes 2017. 03. 19. 16:47
Előzmény: #2708  Vazsmegyei
#2710
nem akarok én M86-ra kanyarodni, a legegyszerűbb, autópálya fölötti keresztezésről beszéltem, és építési költségekről, kisajátítás nélkül.
gambadoro 2017. 03. 19. 16:27
Előzmény: #2707  elemes
#2709
Az érdekelne, miért jobb egy projektet négyszeresen számlázni, mint kettőt duplán?

optikailag
Vazsmegyei 2017. 03. 19. 16:22
Előzmény: #2707  elemes
#2708
Miattam nem érdemes magadat ostorozni.

Mindig értékeltem a szókimondó véleményedet, akkor is, ha nem mindig értek vele egyet.

Most épült az M86 "autópálya teljesen sík vidéken és sűrűn lakott település szerkezet mellett.
A kisajátításokat nem tudom ki hova teszi a költségeknél? Az átlagnál sűrűbb úthálózatot kellett keresztezni. Építő anyag a sztrádához 60-100 km-re. Mindenütt termőföldek.

Horvátország, Szlovákia, Németország valószínű állami tulajdonú területeken tudott vezetni utat.
Ezért nem vállalok számításokat, de nem kétlem, hogy benne lehet a korrupt kivitelezés is.

A George Sorost meg ítéljük meg különbözőképpen, az akkor sem változtat a tevékenységén!
elemes
elemes 2017. 03. 19. 15:52
Előzmény: #2706  Vazsmegyei
#2707
Az építési munkák nagyobbik részét a magánszektor megbízásából végzik (lakások, irodaházak, üzemépületek áruházak stb). Szóval ezt a KHS árindexet valamelyest torzítja az állami megrendelések utóbbi években dinamikusan növekvő túlárazása, de iránymutatónak azért elfogadható.

IGEN növekedtek az építőipari árak az elmúlt öt évben.

Egy autópálya fölötti "sima", 60 méteres felüljáró építése nagyjából 1 milliárd forintba kerül, ezért a pénzért tulajdonképpen két darab 30 + 30 méteres, vasbeton gerendákból álló hidat kapunk (középen van egy pillér), szélessége általában 10 méter, teherbírása legalább 80 tonna (két kamion). A felüljáró építésének része a hídhoz vezető, mindkét oldalon kb 250 méter hosszú rézsű építése és stabilizálása is.

Szóval ezt kapjuk 1 milliárd forintért. Tegyük hozzá, Magyarországon, mert Németországban és Szlovákiában ez valamivel kevesebb -- nyilván olcsóbb az élőmunka.

Nézzük, mit kapunk félmilliárdért? Vízszintes terepen, meglevő csatorna (konkrétan a Rákos patak) fölötti biciklis hidat (tehát rézsű építése sem szükséges).

Biztosan meg lehet magyarázni, hogy miért kell a biciklis hidat a reális költségek 3-4-szereséért építeni. Tőkésítsük fel a magyar vállalkozókat, akadályozzuk meg Soros György térnyerését stb.

De tudod mit: lehet, hogy nekem ennyit már nem ér meg Soros György elűzése. Mert azt a kurva sok pénzt, amit Soros György elleni harc függönye mögött ellopnak, azt az én jövedelmemből vonták le adó formájában. Azért én dolgoztam meg.
Vazsmegyei 2017. 03. 19. 15:01
Előzmény: #2705  elemes
#2706
Igazat adok megint.
DE: azokat a számításokat amiket te is elvégzel a statisztikai adatokkal, nem csak a államnak, hanem a "magánszektornak" is el kellene számolni.
Miért ilyen szembeszökően csak a fidesz kormány költi, vagy fekteti be a pénzét!
Magyarországon nincs kereslet, hiába van stratégiai megállapodás, a multit csak a profit érdekli.
Szerencsétlen multi úgy jött ide, hogy nem látta ez az ország a béka seggénnél is lejjebb van?
Honnan termeli ki mégis a profitját és nem húz el a balféken, miért nem hagyja tönkremenni az országot?

Nagy itt az ellentmondás a multik üzletpolitikája, a kommunikációjuk és statisztikájuk megítélésénél.
elemes
elemes 2017. 03. 19. 14:39
Előzmény: #2701  Vazsmegyei
#2705
Mellébeszély.

LEHETDÉGES összehasonlítani a 2012 és a 2017 árakat. Ott a KSH adatbázisa. Fürjes (szavazzunk neki bizalmat) németszilardosodik -- olyan dolgokat próbál kimagyarázni, amihez nem ért. Mert aki ért hozzá, az már nem adja hozzá a nevét, mert a fideszkormány után is meg kell élnie valamiből.
Vazsmegyei 2017. 03. 19. 14:13
Előzmény: #2700  elemes
#2704
Ne vond kétségbe a gondolkodást, mások gondolkodását, mert az a métely az el nem ismert gondolkodás! Esetenként a tiedtől is van eltérő, de az is gondolkodás.
Vazsmegyei 2017. 03. 19. 13:56
Előzmény: #2700  elemes
#2703
Nézd meg a Szabadság hegyet most és 25 évvel ezelőtt. Méghogy gyengék az építőipar mutatói?
Nézd meg milyen üvegmonstrumokkal rakták tele Budapestet nem hazai alapú szerkezetekkel és nem hazai technológiával.

Nézz körül vidéken, ahol beszakadnak a zsindelyes tetők, mert nem tudják kijavíttatni a "átprivatizált" árakkal!
Nem tudjuk kitermelni a kereskedők profitjait!!
Mit vársz te a szegénnyé tett magyarok tömegétől?
Vazsmegyei 2017. 03. 19. 13:46
Előzmény: #2700  elemes
#2702
A staisztikai adatokat köszönheted a privatizáció nyertes multi és nagyvállalatok áldásos tevékenységének, a piacorientált profitmaximáló törvényeik térhódításának a globalizációnak és a ultraliberális világhódítóknak.
Vazsmegyei 2017. 03. 19. 13:41
Előzmény: #2697  elemes
#2701
Ezzel is egyetértek, csak ne vidd túlzásba az értelmünk ragozását, hanem a racionalitásokkal foglalkozzunk!

Működik a világ minden fajta kapitalista módszerrel, nem kell szakaszait mással helyettesíteni.
Kommunista felhangokkal, az IRÁNYÍTOTT PIACGAZDASÁG mindenhatóságával. Figyelembe kell venni a "dollárprésnek" nevezett gazdasági szabályozót. A robotok térhódítását, az emberiség túlszaporodását!

Mindehhez egy Fürjes Balázsnak édes kevés köze van. A pénzlopást meg nem csak az "Orbán" névvel illetett kormányok végzik!
elemes
elemes 2017. 03. 19. 13:37
Előzmény: #2699  Vazsmegyei
#2700
nem ultraliberális, nem überokos, nem piacfetisiszta.

egyszerűen megnézi egy állami szerv, a központi statisztikai hivatal adatait.

3.6.25. Az építőipar termelői árindexei

link

Építőipar egésze, ezen belül:
- Épületek építése
- Egyéb építmény építése
- Speciális szaképítés

A KORLÁTOLTSÁG ÉS A SZERVILITÁS HÍVEINEK TILOS ÖNÁLLÓAN UTÁNANÉZNI, TILOS GONDOLKODNI. A gondolkodás csak egy ultraliberális métely.
Vazsmegyei 2017. 03. 19. 13:29
Előzmény: #2696  _Bekre_Pal_
#2699
Bekre Pali az agymosást "nálatok" 30 éve elvégezték. Engedd meg, hogy nálam ne végezzenek olyant, aminek a kísérleti áldozatait most az "Orbán" rendszer "gyógyítgatja".

Jobban érzem magam, ha nem az ultraliberális, überokos, piacfetisiszták szólamait kell hallgatnom.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 03. 19. 13:08
Előzmény: #2697  elemes
#2698
Szerintem a legeslegújabb kúrmányzati divat szerint már nem kell mosdatni a böszme baromságokat mondó saját elvtársakat, egyszerűen nem hatékony. Sokkal eredményesebb agymosásra és központi propagandára fordítani ugyanazt az energiát.
elemes
elemes 2017. 03. 19. 13:02
Előzmény: #2695  Vazsmegyei
#2697
"A 2012-es árakat lehetetlen összehasonlítani a 2017-esekkel. Ez egy piac. Ha valakik, akkor az ultraliberális überokos piacfetisiszták ezt biztosan belátják."

Doktor Fürjes Balázs, jogi végzettségű ember, nem várom el tőle, hogy a KSH építőipari árindexét ismerje vagy akárcsak a létezéséről tudjon, de azt elvárom, hogy mielőtt nagy mellénnyel maflaságot mond, megkérdezzen egy pénzügyi vagy közgazdasági végzettségű kollégát, mert azok most facepalmban szenvednek, és azon gondolkodnak, hogyan tudják kimosdatni Fürjes Balázst, hogy közben a saját diplomájukat ne mártsák szarba.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 03. 19. 13:00
Előzmény: #2691  Vazsmegyei
#2696
Fel sem tételezem, hogy értetted a cikket.
Vazsmegyei 2017. 03. 19. 12:49
Előzmény: #2694  Vazsmegyei
#2695
Moment! Pillanat! Moment!

link
Vazsmegyei 2017. 03. 18. 11:33
Előzmény: #2693  elemes
#2694
Legalább te figyelsz a részletekre is.
elemes
elemes 2017. 03. 18. 07:56
Előzmény: #2691  Vazsmegyei
#2693
áááááá ezt benéztem, nem olvastam végig a cikket, mielőtt gúnyolódtam rajta.

"...nem a Momentum volt az sem, aki a roma felzárkóztatást pénzkicsatornázásra, vagy a kormányzást tétlenkedésre és osztogatásra használta fel.

Meg lehet mondani egy egyszázalékos pártnak is, hogy mit csinál rosszul, de azért lássunk tisztán: itt nem nekik van elszámolnivalójuk."
elemes
elemes 2017. 03. 18. 07:49
Előzmény: #2691  Vazsmegyei
#2692
Kedves Lakner Dávid, a szüleid nevében bocsánatot kérek tőled, hogy génállományod miatt (legyen bár Asperger szindróma, vagy egyszerűen alacsony intelligencia) nem tudod felismerni az iróniát.
Vazsmegyei 2017. 03. 18. 00:14
Előzmény: #2690  _Bekre_Pal_
#2691
Kérjen bocsánatot a Momentum...

link
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 03. 17. 08:39
Előzmény: #2687  Törölt felhasználó
#2690
bábuska, csak hogy ne érezd magad elhanyagolva, ritkán csinálok ilyet, de ez a szemtelen tempó lépésre sarkallt, ezt írtam a moderátornak:

ez a csicska az érdemi beszélgetést kezdeményezőket jelentgeti fel hülyeségekkel, gondoltam, rá is ráfér egy figyelő tekintet

üdv
-pny 2017. 03. 17. 08:36
Törölt hozzászólás
#2689
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 03. 17. 08:35
Előzmény: #2683  Dehogynincs
#2688
eléggé visszaolvastad a topicot, elismerésem :))))

ebbe nem is gondoltam bele, de vajon meg tudjuk-e mondani manapság, hogy egy kormányprogram miről szól?
Törölt felhasználó 2017. 03. 17. 08:34
Előzmény: törölt hozzászólás
#2687
jelentettelek a moderátornak, hogy spamelsz, személyeskedsz, rágalmazol többünket.
-pny 2017. 03. 17. 08:30
Törölt hozzászólás
#2686
Törölt felhasználó 2017. 03. 17. 08:25
Előzmény: #2684  mityu2
#2685
tegnap este is jó sokáig nyomta, és már ma is itt volt kora reggel. Válságban van amúgy, nem tudja melyik lúzer ballib társasághoz húzzon. :)))))))))))))
mityu2 2017. 03. 14. 08:28
Előzmény: #2676  Törölt felhasználó
#2684
-pny-
nem húzhat el innen
ő hivatásos
pénzért csinálja a rombolást
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 03. 14. 08:09
Előzmény: #3  _Bekre_Pal_
#2683
"javaslom a homoszexuális és meleg szavak használatát a buzeráns helyett, azt hagyjuk meg a primitíveknek."

A "meleg" szép magyar szó. Kár beáldozni a politikai korrektség oltárán.

Képes lennél kiforgatni pártunk és kormányunk legszebb szándékait?

Az "Otthon melege" program egyáltalán nem arról szól, hogy minden családban legyen egy buzi.
link
Kvasztics_Fedor
Kvasztics_Fedor 2017. 03. 10. 14:51
Előzmény: #2679  sanka
#2682
akkor told el a biciklit, eggyel kevesebben lesztek :)
elemes
elemes 2017. 03. 10. 14:33
Előzmény: #2678  Kvasztics_Fedor
#2681
Szegény Nyilasi, ő még tudott focizni. Megértem a szomorúságát.

Ma már csak stadionok vannak, meccsenként párszáz nosztalgiázó drukker lézeng a sokmilliárdos stadionokban.

Topik gazda

qvazi500
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek