Délután ez még érdekes lehet: "Fontos adat érkezik ma az USA-ból Az
Egyesült Államokban ma tőzsdenyitás előtt teszik közzé a
nem-mezőgazdasági alkalmazottak számának alakulását novemberre
vonatkozóan. A várakozások szerint az októberi 12 ezer után 220 ezres
növekedés történt.
John
Flood, a Goldman Sachs amerikai részvénykereskedésért felelős vezetője a
hét elején azt mondta, hogy a piacok várhatóan emelkedni fognak egy
gyengébb jelentés hatására - szerinte egy 150 és 200 ezer közötti szám
lenne kedvező a részvények számára.
Ennek
vélhetően az az oka, hogy a vártnál enyhén rosszabb adat nem lenne túl
negatív a munkaerőpiac szempontjából, ugyanakkor túl pozitív sem, ezért
támogatná a Fed decemberi kamatcsökkentését.
A munkanélküliség 4,1 százalék volt novemberben a várakozások szerint, ahogy az előző hónapban is."
Nagyon idetapadt megint a támaszra, ami szeptember óta tart. Ha törik, akkor átcsúszhatunk a 2500-600 közötti sávba egy jó időre. Nagyon nem szép, hogy a komolyabb tételek sem hozzák meg a vételi kedvet, amik felsorakoztak 2600-ig a könyvben, így én nem vagyok túlságosan optimista.
Tavaly q2-ről q3 160-ról 350-re ment musd-ban. Volt mire örülni, hiszen a sok adó bizonytalan helyzetet hozott. Akkor az új és jó hír volt, hogy álljana sarat. Most q3 jó lett de nem elég jó, plusz a körtyezet inkább nem jobb mint tavaly. A tavalyi eredményeket stabil + ban hozza....
Idén jobb lesz az eredmény, jövőre pedig tovább csökkennek az adók. Giga nagy mutyi, ami miatt a MOL ennyire alul értékelt a többihez képest. Talán a srv programok okoznak valami jól megfogható eltérést, én mást nem nagyon tudok kiemelni. Az összes többi duma szájkarate. A srv indítana be itt is egy komoly hangulatváltozást. Ami azt illeti, elvárható is lenne, szerintem, hogy a vezetés tegyen ilyen gesztust!
Szerintem is jobb lesz a tavalyinál. Mivel sok a beruházási igény, ezért az srv-ben nem hiszek. Izgat hogy mi lesz a cseh piaccal, és remélem van egy két más kapcsán jó hír a tarsolyban, mert azért az nem kizárt, és tény hogy hír és info gyenge a kommunikációjuk...
Pont azért szálltam be molba mert a többi blue már túlvett a Mol meg a béka segge alatt van. Esetleg még év végén amikor a cégeknek be kell vásárolni az adó miatt hátha molba fektetnek. Előbb utóbb csak felismerik hogy ebben a papírban nagyobb most a tér mint a Oti-ricsi-telekom trióban
A kőolaj ára tovább süllyedt, annak ellenére, hogy az OPEC hivatalosan is döntött, hogy három hónappal elhalasztja a termelés növeléséről szóló döntését. Az OPEC korábban még napi 2,2 millió hordó termelés visszatérését tervezte a piacra. A keresleti kép azonban romlott, míg kínálati oldalon az USA, Kanada, Brazília és Guyana jelentősen növelte termelését idén. Az OPEC emiatt csak áprilisban kívánja ezt a lépést megtenni, mivel félő, hogy jelentős áresést okozna, ha most kerülne a piacra ez a többlet mennyiségű nyersolaj.
Érdekes. Néhány hónapja még Csehország állította, hogy nem szükséges meghosszabbítani a kivételt, el tudja látni a piacát más forrásokból. A napokban érkeztek olyan hírek miszerint Csehország önállóan nem fogja kérni a meghosszabbítást, viszont ha más országok (Szlovákia vagy Magyarország) kérvényezik, akkor támogatja majd. Ma pedig már azt olvasni, hogy a mai egyeztetésen Prága kérte az időszak meghosszabbítását.
Ócska trükk ..... Kiálltak az eladó tételekkel, minimális tőkével felhúzzák, feltelik a vételi oldal, és ráborítják . Most sem fog másképp végződni ! Nézz rá a darabszámra mennyivel húzták fel , aztán gondolkozz .....
Köszi hogy megválaszoltad ! Átvágnak a trükkel mindenkit, kis pakkal felhúzzák, a felhúzó pakk betéve az eladási oldalra, jönnek a büfik megveszik, és nulla költséggel a felhúzás után lehet borítani tovább ....
Tehát nem lett leminősítés, sőt stabil kilátások az eddigi negatív helyett. Ez pozitív. István fülese mégis csak igaz volt. Vészmadarak, sikongatók pedig tévedtek.
...örülünk, noha lehet, hogy a hitelminősítő téved. Minden esetre vegyük észre, hogy két napja már szellőztette, hogy minden rossz, erre mára minden jó. Nem is szoktak így megszólalni, most mégis...ügyes.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.