"látszik,hogy egyre kevesebb olaj kell,OPEC is elismerte" ezt hol olvastad? Lehet el kellene járnod szövegértést gyakorolni! :) A növekedés ütemének csökkenéséről írnak, nem arról, hogy a kereslet csökken. Csak lassabban nő, mint korábban várták. Szó sincs róla egyelőre, hogy kevesebb olaj fogyna.
Azért ennyira nem drasztikus...De látszik,hogy egyre kevesebb olaj kell,OPEC is elismerte,sőt az OPEC is tudja....Szerintem az olajszektor egy nagyon szép lassan süllyedő hajó...Ezt a Mol is tudja,ezért csinál egyre több mást is...Mtelekom is felment,ez is felfog egyszer de a 3200 is jó lenne innen...
2550 egy ideális vétel szerintem. 2600 felett nem vennék, ami van, bár kevéssel, de alatta vásároltam. Ott az a70-es certi, csodálkoznék, ha életben maradna.
kezdi lassan a piac a mol csődjét árazni ezzel a trenddel :) addig ütik a 2600-os, hogy bebaszik aztán mehet a 2400-es vonalka. mindegy, a kormányunk ugye hát nem az árfolyamból, hanem az osztalékból igyekszik meggazdagodni.
Én 18600 környékén szálltam ki teljesen Otpből, azóta lépcsős vételekkel átköltöztem ide(is), hát én is megbántam! Butaság volt, ráért volna tavasszal valamikor. Ez van, Balinra inkább nem mondanék semmit, biztos ő is látja az árfolyamokat, még ha nem is fogja fel!
na figyu tartsatok még ki egy kicsit év eleje a telekomé volt, tavasz-nyár a ricsié, ősz-tél az otp, utána ez a fostalicska fog jönni, év elején rakéta lesz
Én is felültem a "jóslatoknak", eladtam az OTP 11-nél, pedig ha tudtam volna, hogy elmegy 20-ig... duplázhattam volna, igy meg jött "gyenge" 20 % :).. ennyit az OTP-ről, mennyit is hozott közben Balinak a MOL, kiszámolná valaki ? :)
-Jó napot! Private Banking friss:-MOL napi: A kisebb visszafordulást látni, de a felső
piros csökkenő felső trendvonal törése még nem
történt meg.
2656 fölé kerülés esetén alakulhatna ki fordulós
minta, de ehhez még néhány napra minimum
szüksége lehet.
A forgalom nem indokol még jelentős és tartós
fordulatot, csak kisebb korrekciót.
Ellenállások: 2813; 2969; 3125; 3281.
Támaszok: 2500; 2375
Csodálkozom írásodon,mert a KSH-ban nem rég volt vezető váltás, kormány káder került az élre. Senki se jó már? Igaz nehéz a tényeket úgy hamisítani, hogy az még hihető legyen. KSH ezt módszertani különbségnek nevezi, gratuláció! Ha megnézed a különböző kosarakat akkor láthatod, hogy az energia kosárban alkalmaztak eltérő módszertant, így biztosítva a 4% alatti inflációs értéket. Részletek KSH oldalán. Igazából a tendencia amit látunk nem túl fényes, több elemző 5-6% inflációt is vár jövőre, de mint tudjuk Trump ezt is leveri majd nekünk.
ha simonzoli 2500-as beszállót vár, akkor ez jó hír a longosoknak... Amikor 400 volt az Opus, 350 majd 300 beszállóra várt... na én ekkor vettem jó adag Opus-t! Ezúton is köszönöm a tippet, simonzoli... lehet ideje lenne venni MOL-t?? :)
Bár nem konkrétan engem kérdeztél, elmondanám a véleményem (persze, ha nem gond). Én személy szerint a kezdetek kezdetén is azért vásároltam a MOL részvényeimet, mert jó osztalékot fizet(ett). Nem tartottam már akkor (2éve) sem növekedési részvénynek, (arra OTP-t tartok) de kellően stabil ahhoz, h az osztalék miatt tartsam. Nem kizárt, h jövő év eleje tájékán fogok is még vásárolni hozzá, attól eltekintve, h ahogy az előbb is írtam nem látok benne akkora potenciált, h sokat emelkedne.
"Az ilyen típusú adózási megoldások biztosítják, hogy az adóbevételek megőrizzék értéküket az inflációval szemben, ami stabilabb költségvetést eredményez. Emellett a fogyasztási adók inflációhoz kötése arra ösztönöz, hogy a megadóztatott termékek (pl. dohánytermékek, üzemanyagok) fogyasztása csökkenjen" - sorolja a kormány szempontjából racionális érveket a megoldás mögött.A szakember részletezi továbbá, hogy a magyar adórendszerben az alábbi adónemek tekintetében alkalmazzák majd az inflácókövető számítási módszert:
Jövedéki adó: A szeszes italok, dohánytermékek és üzemanyagok (benzin, gázolaj, LPG) tételes jövedéki adója évente az előző év júliusi infláció mértékével növekszik.
Gépjárműadó: A gépjárművek után fizetendő adó összege szintén az inflációhoz igazodik.
Regisztrációs adó: A gépjárművek első forgalomba helyezésekor fizetendő adó mértéke évente az inflációval arányosan emelkedik.
Gépjármű átírási illeték: A gépjárművek tulajdonjogának átruházásakor fizetendő illeték összege az infláció mértékével növekszik.
Cégautóadó: 2026-tól a cégautók után fizetendő adó is inflációkövetővé válik.
Visszterhes vagyonszerzési illeték gépjárművek esetén." Fenti tételektről beszéltetek ma? Portfolio.hu írta szinte csak gépjárművekre datálható adóváltozás részek. Felhívnám a figyelmet infláció követő fogyasztási adó ösztönzi az üzemanyagok fogyasztásának csökkenését!!! az adócsökkentések kormánya, ráadásul még jönnek majd bújtatott módosítások, adóemelés formájában.
Ok, köszönöm. Egyenlőre nekem ez a pletser olyan mint a blikk, de majd helyén kezelve nézem miket mond. Érdekes, hogy más tényleg szakértő nincs, se elemző házaknál, sem a molnál. Az adókat is tőle kell megtudni, ami vagy úgy van, vagy nem.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.