Meg azon filozok, hogy a nagybüfik akik nemszoktak mellényulni és 21592 sőt még 22000ért is jegyezték a MOLt mellényultak? Vagcsak nem 1-2hóban gondolkodnak.?
Összesen azért feszíti az idegeimet ez a chrakk,mert a szeptemberi "forcsi" előtt cseréltem az OTP-t MOLiy-ra,azt gondoltam hogy a full-intellektusommal túljárok a piac eszén. Ha ülök a tökeimen 2m-pengő fix-el mosolyognálak benneteket........ De még ott sem vettem "olcsón" mert az 1-2 nap nem is esett semmit,csak akkor reagált a piac,mikor már a zsebemben volt a papper...))):
Az meg nagyon jó, hogy beindult egy korrekció csak kár, hogy mire beindult mi bezártunk... éspersze kérdéses, hogy ezmost egy újabb esés elötti korrekció vagy ez már e az alja.
Jövő héten kiderül énmeg bekészítem magm, hogy nemcsak kis pakkot veszek. :)
-Remélem nem ez lessz az ára....)): -Suttognak arról hogy Izrael atom-csapásra készül Irán atomlétesítményei ellen.....ezt igazolni látszik hogy az Izraeli-légierő ilyen eszközökkel gyakorlatozott a közelmúltban..))) -Az ilyen hírek félelmet kelthetnek a piacon-- Azért a zsidóknak ennél több esze van,+ aztán az USA nem simogatná + a buksijukat.......
Irán, csak ijesztgetnek. E minikonfliktus a
Mol árában már régen benne van.
Egyébként kizárt, hogy 10 éven belül bármilyen bevethető fegyvere legyen.
Lebombázni majd később, de addigra megbukhat ez az ÚJ hülye Elnökük is.
Az kellen inkább, hogy az USA csökkentese a kamatot, amihez a stabil 60 dolcsi körüli olajár szükséges.
Ha kamcsökkentés, akkor minden növekszik vsz..
Olajáremelés NONONONO. ))
Én nem becsülöm le az Irán-izraeli konfliktus de-stabilizáló hatását....nem túl régen láthattuk a HAMASZ rakátás-akciója utámi bombázás hatásait.--Az sem példátlan hogy Izrael légicsapást mér atomlétesítmény ellen.....mindenki emlékszik erre......
Irán belpolitikai okokból kekeckedik.
Félti a vallási diktatúráját a nyugati demokrácia modelltől. Ezért az ideológiáz az ATOM játékkal erősíti.
dettó Kórea más rendszerrel/
Nekem ennyire eccerű. :))
A nagyhatalmak sem mertek atomot alkalmazni, mert rudták
hogy "a következő háborút majd botokkal harcoljuk meg." Asszem EINSTEIN mondott illent.
Atomfegyverek bevetését énis kizárnám Irán ellen, Izrael többször deklarálta, hogy megelöz/első csapást nemfog alkalmazni atomfegyverrel. Persze nemnehéz neki ottvannak a tengeren a hidrogénbombákat célbajutttni képes tengeralatjárói ("delfin" class)
Ellenben nem lepődnék meg azon ha Izrael némi "anti Irán": szaud arábiai-usa... segítséggel eltüntetné az Iráni atomlétesítményeket az ott dolgozó tudósgárdával együtt.
Erre egyébként nemérdemes játszani képtelenség eldönteni, hogy lesz e ésha igen az, hogyhat az Olajosok árára.
Az OPEC a kőolaj árának a gyengülésére és a fogyasztó országok magas tartalékszintjére hivatkozva decemberben arról döntött, hogy február 1-től napi 500 ezer hordóval csökkenti a termelését, miután november elejétől napi 1,2 millió hordó termeléscsökkentést léptetett életbe
akkor szerintetek addig nem is fog emelkedni,az olaj ára????
ez az uráni kérdés már megint találgatás mint
az iraki volt!
van ott atomfegyver ,vagy nincs!
az izraeli megszelöztetett hír az meg csak
szerintem is a többiek reakcioit veszi figyelembe!
Hogy mit lépnek rá!
lehet hogy most meg éppen az ovatoság miatt fognak bakott löni az amcsik!
állitolag valahonnan a közel keletröl fog kiindulni a 3 dik világháború de a fene se akar háborút de ha az amcsik elbaltázák
tehát amikor kéne akkor nem lépnek akkor könnyen elöfordulhat hogy csak szembe kell nézünk a borzalommal!
sokáig a 45 foknál lángba borul az ég is csak hülyeségnek tünt!!!
Mivel a kitermelés csökken, annak elvileg árfelhajtó hatása van, amit addig nem fogunk érzékelni amíg nem jön be a hideg, ha lesz egyáltalán. De egy biztos, addig csökkentik a kitermelést amíg meg nem fordul a trend, de az hirtelen fog jönni és én nem álmodoznék 40-45 dolláros olajról.
Amikor csúcson volt az olaj, akkor 100%-os kapacitással termelték az olajat, mert óriási volt rá a kereslet, ami villámcsapásra nem szűnhet meg.
Az iráni atom meg már annyira elcsépelt ügy hogy az olaj árfolyamát sem képes már megmozgatni, csak ha történik is valami.
Törölt felhasználó2007. 01. 07. 22:29
errõl csak annyit, hogy anno, amikor Izrael lebombázta (hagyományos buta bombákkal, és akkor még koránt sem butának mondható F15&16-osokkal) az iraki atomerõmûvet, akkor a koordinátákat az iráni titkosszolgálattól kapták. De ez még a békebeli hidegháború idejében történt, akkor még meg lehetett ilyesmit csinálni.
Más kérdés, hogy Irak akkor kvázi amerikai és francia szövetséges volt (a franciák építették a \"vízforralót\", az USa-tól meg a vegyifegyvereket kapták, hogy durrogtassák el Iránra. Más kérdés, hogy utána még a kurdokra is jutott belõle, utána meg bottal üthették a nyomát). Szóval Izraelt tényleg csak a saját biztonsága érdelni, tehát ha úgy ítélik meg, hogy gázos a dolog, akkor pragmatikusan odarepülnek és lebomzázzák.
Nem is beszélve arról, hogy az izraeli légierőnek nem kellenek atomfegyverek, hogy takarítsanak - eddig az összes háborújuk során elég pofátlan módon szívatták szét a szovjet doktrína alapján épült légvédelmi rendszereket, hogy utána ott bonbázzanak, ahol akarnak. Mondjuk, Iránban hegyek között kellene forgolódniuk, nem pedig áthúzni a néptelen sivatagon, ahogy Egyiptomban, Szíriában, Libanonban és Irakban tették nem egyszer.
Nem mintha bárkinek is a pártját fognám (az enyémet se fogják), csak a légiháború olyan játék...
Az szép de az Iráni legfontosabb atomlétesítmények 20m beton alatt vannak vagy lent egy sóbányában.... ha ezt a "Szovjet" taktikát is kicselezik akkor már tényleg nagyon tudnak vmit. :)
Ettől függetlenül nem kétséges, hogyha Izrael aztakarja, hogy azok onnan eltünjenek akkor azt atom nélkül is eléri.
1.3%-os pluszban 56.31 dolláron zárta a napot a határidős nyersolaj. Ez kedvezően hatottak a főbb amerikai olajindexekre is, melyek közül az Amex Oil Index és a Philadelphia Oil Service Index egyaránt 0.4%-os pluszban fejezte be a napot.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.