látszik etetés etetés 3,8 dbal utána 250dbos fogás valami kispálya csak az esést látja gyorsan belead.
én gyűjtőgetést látok ez biztus jele az emelkedésnek nálam.
2006-12-18 | 14:09:36
A Statoil norvég olajkonszern átveszi a Norsk Hydro-t, és így a világ legnagyobb offshore-olajtermelöjévé válik. A két vállalkozás közölte, hogy az új olajkonszern termelése a napi 1,9 millió hordós érték körül mozog majd. A vállalkozás így jóval megelözi a brit–holland Shell-konszernt, a brazil Petrobas-t, és a brit BP-t. Még nem határoztak a 62,5%-os állami részesedésü konszern nevéröl. A Brent januári kontraktusát 63,13 dolláron jegyzik.
Visszatérve erre a huf erősödésre.
portfolios cikk 060512, Elemzői vélemények:
Vágó Attila, a Concorde elemzője: "A vegyipari profit szintén javulhat az év hátralevő részében, hiszen az olajár növekedés negatív hatását a gyengülő dollár mérsékli" . USDHUF ekkor még 205Ft fölött volt,olaj meg 70usd körül. Olajár azóta lejött cca 63, HUF megerősödött 193-ra! Mindkét tényező pozitív írányba korrigált -> ebből mi következik? -> Elemzői következtetés -> MOL rosszul járt! :-))
Ezt nem értem! (bár igaz másik elemző véleménye, de legalább a hatások irányában egyetérthetnének!)
Másik, a Mol felvett hitelei nagyrészt euróban vannak nyilvántartva. Azokon mekkora Ft erősödés pozitív hatása? Na mindegy. Azért ezt a 10Ft gyengülés a dolláron, az cca 15mrd veszteség a molnál, ennek a részleteése azért érdekelne, úgy unblokk a Ft erősödéssel egyetemben, hitelekkel meg minden.
Az nem túl jó, de a tökönszúrást talán még nem éri meg. :) Majd valahol 20k körül. :)
Törölt felhasználó2006. 12. 18. 15:54
Totál bevan szükülve, a kérdés csak az mi/kiáll ezen folyamat mögött. Mert egyértelműen azonnal veszik ha esik és azonnal adják ha csak 2%ot is emelkedett.
Molli meg tényleg meglehetősen komótos. :o) Nincs semmi különösebb hangulati elem körülötte, legalábbis úgy tűnik. Majd talán akkor lesz nagyobb jelentősége a különféle marzsoknak, devizahatásoknak újra, ha vmilyen pozitív vagy negatív esemény kibillenti ebből a helyzetből. Majd akkor előveszik, hogy rátegyenek egy lapáttal az aktuális irányra. :o)
Sziasztok!
Az a baj ezzel a nyűves papperrel, hogyha méregből kivágod, akkor meg megindul fölfelé.
Hányszor megfogadtam már hogy 22200 fölött kib@szom mint macskát szarni, de mindig bízom benne ha odaér, és nem vágok a szeme közé az ótvaros cédának.
Tegnap megint egy gyönyörű kiszállás lett volna, és mégsem tettem.
Valamiért bízom a retkesben, pedig még pluszban vagyok vele nagy kár nem érne ha kiQrnám a rohadékot.
Most már azt hiszem megvárom a 23k-s szintet, mert még ilyet nem láttam, hogy 14 szer visszafordul egy papper ua.-ról a szintről.
Várlak benneteket a 23k-ek táborába.
Nicht Beszáren! :-)))
Dehogy vagy... türelem.... nekem kellett volna kivágnom tegnap 22.246-os átlagárral 22.464-en voltam nullán. De persze egyből 23e-re kilőtt volna, ha ezt meglépem.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.