azt jelenti, hogy mindegy milyen a hír, jó hírekre is ESIK!!! A leggyengébb magyar részvény, negatívban fog zárni. És hónapokra bejegelték jobb esetbe ebbe a sávba. SZAR a MOL! Ennyi! Eladni, és figyelni más papirokat.
mindjárt beszakad a 22k is, aztán le, és kezdődik minden előlről. Hiába a legerősebb magyar cég, a tőzsdén a leggyengébbnek számít. Pozitív hírek sem hatnak rá, még az sem, hogy drágul az olaj és tegnap 2% emeélkedtek az olajrészvények. Ez van! Eladás.
Rendesen belebetegedek,,,)))) 22700-on be akartam dobni.......mondom magamnak.......vegyél rajta Gedeon-t,,azt most diszkont-cukorka........de aztán vártam a csodát,örömel olvastam a fórumokon hogy "milyen hülye-vagok kiszórtam a MOL-t 22300-on és mán 22700")) Teljesen elteltem a rutinommal hogy én milyen profin állom a sarat,meg sem reszket a kezem,pedig szeptemberi forcsi idelyén megfáradt 20050 Ft-os árfolyamon szívtam tele a púpomat........Hi-hi-hi
Greguru, jó a MOL jó részvény, látjuk! :)) De, hogy ne csak károgjak, eljön még az Ő ideje, hamarosan, csak most éppen sokkal könnyebben beadják, de ha ez kimrül, akkor egy pillanat alatt 23k felett találja magát. De szerintem, addig még lenéz 21.600-ra, hogy még egy szórás legyen. Én ezt látom belőle.
én csak azért nem adom el, mert tuti akkor kezdene szárnyalni, miután kiszállnék belőle. a szárnyalásban egyébként szinte biztos vagyok, mert szerintem ennél többet ér a papír, de az időzítésben már nem. nagyon rapszodikus egy papír, most éppen a rosszabbik arcát mutatja. egy biztos, ha elmegy 24K-ig, eladom, és utána soha többet Mol, mert ehhez a papírhoz idegek kellenek
1et értek Veled. Szvsz, mikor a többi nagy leáll, beindulhat a MOL, nem 1x csinált már hasonlót, külön utakon jár.
2. Kötéslistában nem lehet látni szép kerek 000-ra végzödő db-számokat, szóval a remnegő kezüek szórják. Ezért hamarosan átveszi a vezető szerepet, de addig itt ribanckodik még.
kissa33, a próféta szóljon belőled! a ricsit én is kinéztem magamnak, de már száguldott, ezért nem akartam belevenni (pedig jól jártam volna...),, inkább vettem helyette molt, mert azt jól hazavágták, beszállónak pedig a 21750-en jónak tűnt. eddig még nem bántam meg, de nem tudni, jövő héten, ha esetleg megfordul a nemzetközi hangulat, mit csinál - amikor 3 hónapja 21500-on vettem, akkorsem gondoltam volna, hogy bemegy 19K alá is, igaz ahhoz akkor kellett az olaj mélyrepülése is...
Törölt felhasználó2006. 12. 15. 15:46
Nekem csak az a bajom, hogy benne áll a pénzem, és a türelmem pedig fogytán. Lehetőségek úsztak el! Már az utolsó hulladék papirokat is elkezdték venni.
Kihozzák, hogy a Ft gyengülés rossz a molnak (részletezze már le legyen szíves valaki! Előre is köszi.), na és akkor a ricsinek mennyire rossz?
Nemzetközi hangulat ennél nem lehetne jobb.
Olyan elemzéseket olvasok, hogy egy vicc.
"szakértő modelljében 2007-re 2,217, 2008-ra 2,119 Ft-os egy részvényre jutó nyereség elérésével számol. Mindez 2007-es várakozásokkal 5.2-es EV/EBITDA, 9.9-es P/E alapú árazást jelent." Ez most komoly??
Valami másik elemzésben 2900 Ft 2006os EPS-t vár valami barom (q3-as jelentés után). /az első háromnegyedév higított EPS 3018 Ft/ Negatív lesz a q4 vagy mi?
Félelmetes.
A másik:"EV/DACF mutató 5.6-os értéke jóval alatta marad a 8.1-es szektorátlagnak"
Erre lemínősít. Miért használ 5.6 os értéket. Miért a diszkont:44%.? Csak tegnap 2%-ot megy az olajszektor, erre ez meg itt tököl?
Filózok, mi állhat emögött. Lehet ez a Forint gyengülés-erősödés többet hozz nekik mint a részvénypiac?
Na mindegy. 21800as bekeremmel még van türelmem.
Miért akartok ilyen gyorsan gazdagodni?
Én vettem 20 k körül, aztán visszaesett 19k-ig...
Aztán várok várok, most meg nemsokára 23k meg 24 k...
Nekem nem sürgős, elég ha júniusig eléri...
Kedves matgab!
Én azóta már x4 forgattam meg a pénzt. Nem keveset. Ellened befektetve is volt már. Az én gondom az oti pl, miért nem oda dobtam a pénzt, és itt várok erre.
Neked nem sürgős, nekem elúszott hajók mind! Jó szelet!
Én is remélem, hogy eltalálom! :)) Valami eszembe jutott: MOL kivételével most majdnem minden rallyzik... aminek ugye meglesz a böjtje. Így amikor kifullad a többi pépör, mindenki jön MOL-t venni, és amíg mindenki nyivákol a többi papír miatt, mi már havajon nyaralunk! :DD
Most egy 35-össel mellédurrantottam. Csak nem sikerült kitörés! :-(. Mikulás után akkor most karácsony-rally?
Aztán ha jól látom, utolsó héten csak 2,5 nap kereskedés lesz?? (Pénteken ugye előbb lesz zárás.) Aztán január 1. is pihinap? Pff... mióta van tőzsde, azóta utálom a hétvégéket meg a munkaszüneti napokat.
szerintem lövésem(-ünk?) sincs. A papírban ugyanúgy bennevan az, hogy 21850en végzi az évet minthogy évvégén megnézi a 24000et.
Aukció óta vmi miatt nem megy a többivel, leszarja a fundamentális híreket és én nemhinném, hogy azért mert akik megvették 21592ért azok most mind kiszórják. Akkor nemvettek volna még 22000ért is aukción.
Szóval nekem lövésem sincs csak egy tippem mért nem és nagyon várok egy okost aki megmondja mi, miért.
"A forint erősödése a tevékenység komplexitása miatt igen összetetten hat a MOL gazdálkodására, az üzemi szintű profitra azonban alapvetően negatív hatás érvényesül - dollár alapú üzletről lévén szó. 2005 elején a MOL az alábbi számszerű becsléseket adta az egyes üzletágak éves üzemi profitjára vonatkozóan, melyet a március végén lezárult értékesítés miatt a gázüzletág nélkül érdemes tekinteni."
Ez egy grafikonon van de leírom a végeredményt:
"10 Ft-os gyengülés a dollárral szemben: kb +11,4 mrd-ot jelent az üzemi eredményben."
Ebből következően 10 Ft-os erősödés a dollárral szemben: kb (MÍNUSZ) -11,4 mrd-ot jelent az üzemi eredményben.
A negatív tényezőt azonban valamelyest mérsékeli a pénzügyi soron a devizahiteleken elszenvedett árfolyam nyereség.
------------
Itt van még egy elemzés is:
"A MOL a hazai árképzését a dollárban jegyzett mediterrán finomított termék árainak az alakulásához köti. Számításaink szerint a dollárban elszámolt nyersanyagköltségek a 60 százalékát teszik ki a költségeknek, az értékesítés költségeinek pedig a 45 százaléka történik dollár alapú elszámolásban.
Így az érzékenységvizsgálatunk alapján egy forintos felértékelődés a dollárral szemben 1,5 milliárd forinttal csökkenti a MOL eredményét operatív szinten.
A MOL nem rendelkezik jelentős dollárban denominált hitelállománnyal és nem vett fel jelentősebb fedezeti pozíciókat, így a nettó eredmény szintjén ez 1,2 milliárd forintos veszteséget jelent, ami a 2007-es eredmény 0,5%-nak felel meg."
Sziasztok!
A z a tapasztalatom hogy hosszabb távon a bluek árfolyama mindig kiegyenlítődik valahogy. Nézzétek meg az oti-t meddig b@szta az anyját 6800 körül.Párszor mgtettem már, hogy kiugrottam valamelyikből, aztán be a másikba, és csak a broki járt jól.
Most molly náthás egy kicsit, de figyeljétek meg hogy felépül és nem lesz alulteljesítő a többihez képest. Persze az is egy verzió lehet högy a többiek visszakorrigálnak mollyhoz.
Én mindenesetre tartom a kis cédát, csak nehogy mégjobban elkurvuljon,mert elfenekelem.
egyszer ugyan kitröt dec 12 de a támaszt hamar elbukta
a támasz akkor 22300 22400 volt.
utána a csatorna alja felé vette az irányt ami
21600 de csak kb 21770 ig ment le!
utána elindult felfelé de a csatorna teteje megfogta
lehet hogy a dec 12 az fars kitörés volt.
de a csatornán belüli mozgás várható
kitörni akkor fog valoszinü ha
1.lesz forgalom és nem a többi papírba pumpálják a pííínzt(richter)
2.otp kilépet a csatornábol visszateszteli a 8100 at
ha onnan visszapattan akkor húzhatja buxot
az meg molt.
3. de mol is huzhatja a cuccost de ha csatorna tetején áll akkor nem valoszinü.
Köszi szépen Knight Tyris.
Mai napra/hétre nekem sincs jobb ötletem, mint a chartcenteres fiúknak:
"MOL: A meglévő longokat érdemes a 21.560 forinton lévő támaszig tartani. Most az olajpapír a legnagyobb lemaradó, talán ez lendületet adhat az emelkedéshez. Különösebb erős ellenállások nincsenek a 23.000 forintos lélektani ellenállásig."
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.