amennyiben a helyreállítási alapból nem sikerül forrásokat lehívni idén akkor a 3100mrd forint tartalék alapból lehet a költségvetést támogatni ill. a hiányt csökkenteni.....,de a tárgyalások tovább zajlanak Lengyelekkel és hazánkkal....
Törölt felhasználó2021. 09. 07. 04:56
Szokatlanul nagy pénzek jöttek A Portfolio adatai szerint június elején, közvetlenül a magyar gyermekvédelmi törvény parlamenti elfogadása (június 15.) előtt még 15,66 milliárd eurón állt a 2014-2020-as ciklus felzárkóztatási támogatásainak brüsszeli kifizetési számlálója, aztán ez július elejére 16,1 milliárd euróra emelkedett, mostanra pedig 16,78 milliárd euróra ugrott. Nagyon valószínű, hogy az történt, hogy az éves elszámolás keretében június végéig kiküldött fejlesztési számlákra fizetett az utóbbi hetekben az Európai Bizottság.Ez egyrészt azt jelenti, hogy a súlyos vitákat generáló törvény elfogadása óta mintegy 1,1 milliárd eurónyi, csaknem 400 milliárd forintnyi EU-támogatást utalt át Magyarországnak az Európai Bizottság, másrészt azt is jelenti, hogy a 25,1 milliárd eurós 7 éves fejlesztési keretünk 67%-át már sikerült lehívnunk.A 67%-OS ARÁNNYAL A KILENCEDIKEK VAGYUNK AZ EU-TAGOK RANGSORÁBAN, AMELYET AZ OSZTRÁKOK, AZ ÍREK ÉS A GÖRÖGÖK VEZETNEK.Úgy tűnik, nincsenek veszélyben a 2014-2020-as pénzeinkAz, hogy csaknem 400 milliárd forintot kaptunk Brüsszelből a kifogásolt gyermekvédelmi törvény óta, noha közben már kötelezettségszegési eljárást is indított az Európai Bizottság emiatt,EGYÉRTELMŰEN AZT BIZONYÍTJA, HOGY NEM ÁLLÍTOTTA MEG, ILLETVE NEM FÜGGESZTETTE FEL A FOLYÓSÍTÁST A 2014-2020-AS PROGRAMOKBAN.
Az év végéig bármikor lehet:Magyarország-Budapest: Hulladékkal és szeméttel kapcsolatos szolgáltatások 2021/S 158-419243 Koncessziós hirdetmény IV. szakasz: Eljárás IV.2.2) Ajánlatok/jelentkezések benyújtási határideje vagy pályázatbeérkezési határidő Dátum: 09/09/2021Helyi idő: 10:00 II.2.14)További információk Az eljárás két szakaszból áll. A részvételi szakaszban (I) Ak. a jelentkezők alkalmasságát vizsgálja, ajánlat nem tehető, keretszám nem került rögzítésre. Az ajánlattételi szakaszban (II) csak az ajánlattételre felhívott jelentkezők tehetnek ajánlatot. A II. szakaszban Ak. tárgyal az ajánlattevőkkel egy, szükség szerint több tárgyalási fordulóban. Az eljárás lezárása 2021. decemberére várható.
Jöhet a napokban végre az Erste célár- felülvizsgálata! Ráébrednek hirtelen, hogy jé, jók lesznek a MOL éves etedményei. Majd vételre ajánlják 30 %-os emelkedési potencuál mellett. :)
Írtam tegnap, Gyulára hivatkozva, hogy kitörés előtt jöhet egy fals letörés. Gyakran eljátszotta ezt a MOL korábban. Ha beigazolódik, jöhet holnap, vagy holnapután a kitörés!
Semmilyen sértődés nincs bennem, kár belemagyarázni olyat ami nincs! Úgy látom nem érted, hogy nem kívánok személyeket megnevezni!!! E nélkül nincs mit írni...ez és ez milyen stílusban nyilvánul meg stb...elég volt......Balin Koatit említette, speciel nekem nem ez volt a fő problémám...talán, ha egyszer írtam neki próbálva nyugtatni... többit Balin megírta.... nem lehet pozitív nézeteket megosztani és a politikai felhangok is erőteljesek egyeseknél....
Tehát ,ha jól értem a túl nagy falat megjegyzést azért kaptam, mert nem vagyok hajlandó a sárdobálásba beleállni??!!!! Már pedig ez így fog maradni......részben választ is kaptál.....
Koati viselkedése pl. engem nagyon zavar. Végig sírta, rimánkodta az elmúlt hónapokat, akár esett, akár emelkedett a MOL. Valahogy érdekes módon folyton veszteséges a pozija. Nyiltan dicsekszik vele, hogy olcsóbban adta el, mint vette, majd újra maxi áron száll vissza, és folyt. köv. Szerintem nagyon kilóg a lóláb. Fura, hogy ez sokaknak fel sem tűnik. Talán nem véletlenül. Ha valaki észrevételezi, hogy valami nem stimmel ezzel, kapsz a nyakadba egy zsák dislike-ot. Ha folytatod, előkerülnek csapatostul olyan nick-ek, akik nem szoktak rendszeresen posztolni. Ha érvelsz a cég eredményei, a cégben rejlő potenciál mellett detto, minél jobban érvelsz annál nagyobb a sisere had. Persze érvek nélküli támadás sorozat, csak szar a cég és kész, hallgass a neved, ha pozitív véleményt próbálsz formálni. Nekem nem hiányzik, komolyan.
igen, köszi. Erről nem hallottam és vélhetően én ritkábban találkozok abban shortos felhangokkal. A bukós stressztől terhelt és projektált pocskondiázás inkább közelebb állhat ahhoz, ami miatt valaki(k)nek elegük lehet(ett) az ottani milieuből.
Jelen topik gazdáját felszólította valaki a másik topikban, hogy nyisson másik topikot, miután rv.-tulajdonosként nem tetszését fejezte ki több alkalommal a céget pocskondiázók viselkedésével szemben. Végül megnyitotta ezt a topikot, mások pedig, köztük én is csatlakoztunk. Elég tényszerű a válasz? Bár most nem engem kérdeztél, korábban tőlem is kérdezted. Én csak azt tudom hozzátenni jómagam miért bútoroztam át. Túlteng odaát a céget elvtelenül mocskoló klónok hada. Lehet érdemes lenne átnevezni a MOL-t shortolók topikjának, találó lenne!
hát te írtad bakker, hogy nekem (!) kell tudnom a választ, ezért bátorodtam neked válaszolni :D Mivel nem tudom miről van szó, miért kellett az egyik legrégebbi topic mellé nyitni egy másikat, egy mezei kérdést tettem fel, ami, ha lenne számottevő relevanciája, egy mondatban meg lehetne válaszoni/felvilágosítani azt, akinek ez kimaradt, erre írsz egy sértődött litániát a semmiről. Nekifutsz racionálisan még egyszer, vagy ez így túl nagy falat Neked?
nem értem ezt a kirohanást, főleg nekem címezve???? szerintem nagyon félre értetted..... fogadd el, hogy akik másképp szeretnének megnyilvánulni azoknak is legyen megfelelő topikja....szabadon választott, felesleges hergelni egymást! Megírtam, hogy lezártuk vagy , ha úgy tetszik én lezártam a vitákat és minősítéseket! Sajnos ez nem mondható el a másik topik egyes fórumozóiról!!! MI az előzmény? nos, ha belekezdenék akkor megint vitákat gerjesztenék, ezért írtam azt, hogy neked kell látni mi miért történt! Egyébként a te írásaidra emlékezve nem úgy rémlik, mint aki kritikus lenne a véleményekkel szemben ill. akarattal biztosan nem. Maradok Tisztelettel feléd is: Steve52
Nekem? te mégis miről beszélsz? mi indokolt egy új topicnyitást, mi az előzmény? Milyen mutogatás, milyen múlt lezárás és ki, plusz minek kapcsán? :D A te nevedre, jópár egyéb nicket is beleértve, nem is nagyon találkoztam, ezért is kérdeztem, mi van a háttérben.
Most kell észnél lenni! Ha az a célja a rv. mozgását befolyásoló erőnek, hogy sokan eldobálják a részvényeiket, ilyen leszurkálásokra kell számítani! https://invst.ly/vz23a
Épp kitörni készül! (valamelyik részvény biztosan...)
Törölt felhasználó2021. 09. 06. 11:57
Kifulladhat a Richter, erősödhet a Mol A BUX indexnek a további emelkedés lehetőségének fenntartása érdekében el kellene kerülnie egy kettős csúcs alakzat létrejöttét. Ehhez 52288 feletti zárás(ok)ra lenne szükség. Ellenkező esetben ugyanis egy “M” betűhöz hasonló forma jelenhet meg a grafikonon, amely a június vége óta tartó, emelkedő trend megfordulását jelzi. Az alakzat nyakvonala – a két csúcs közötti mélypont – 50582 közelében van. Ennek átlépése további, a csúcsok és a nyakvonal szintje közötti távolságnak megfelelő mértékű csökkenést jelez előre. Jelen esetben ez 48876 közelébe küldhetné vissza a jegyzést. Ez az áprilisban indult emelkedő trend vonalának a letörését is jelenthetné (trendvonal jelenleg: 48830).A Mol részvényeinek jegyzése a 2370 és 2426 közötti sávban halad. Egy felfelé kitörés a 2494-2446 közötti rés felső széléhez nyitna kaput. Lefelé kitörés esetén 2326 és 2300 közelében várják támaszok a kurzust. A heti bázisú grafikonon a jegyzés továbbra is a 2020 novemberében indult trend mentén halad. 2328 alatti zárások jeleznék a trend letörését. Ha a trend marad és átlépi a 2488 közelében húzódó ellenállást – erre augusztus első felében már volt egy sikertelen kísérlet –, úgy a 2746-nál lévő ellenállás elérésére nyílhatna tér. Világgazdaság.
vevőt még csak-csak megértem, de az eladót? 2420 alatt nem akar eladni, de e fölé meg nem engedi az árazást? ha 2420 fölé néz azonnal betesz 20-30k tételt...... ez ellen csak a vevői felhalmozás segíthet....ezt kell kivárni.... annyit megjegyeznék, hogy múlt hét minden napján legalább 100k körüli vagy annál több záró darabszámokat láthattunk és nem úgy tűnik nekem, hogy shortolásra vették.......
Jövő héten ki kell törni a szükülésből! Minden amellett szól, hogy felfelé. Már többrör írtad, hogy a MOL trükkös, kitörés előtt szokott ellenkező írányú mozgást, cselt csinálni. Érdemes ezt tudni! Köszönöm, hogy korábban felhívtad rá a figyelmet!
nem hiszitek el, de a hazai alapkezelők kedvenc részvénye a Mol!!!
Törölt felhasználó2021. 09. 03. 17:52
Történelmi csúcsra emelkedett a BUX index augusztusban, amiben az OTP és a Richter játszotta a főszerepet, de a kisebb papírok között is lehetett találni izgalmas sztorikat. Szeptember elején ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy mit várnak a hazai tőzsdén, melyek a kedvenc hazai részvényeik és milyenek a kilátások a forint piacán.▾hirdetésFolytatódott a csúcsdöntés augusztusban a magyar tőzsdén, a BUX index soha nem látott magasságba emelkedett és története során először átlépte az 50 ezer pontos szintet. Az augusztust 51 970 ponton fejezte be, ami közel 7 százalékos emelkedést jelent egy hónap alatt. A blue chipek közül elsősorban az OTP és a Richter húzta felfelé az indexet, a bankpapír több mint 9 százalékot emelkedett az elmúlt hónapban.BUX értékének alakulásaForrás: Portfolio-Teletrader Kft.2020. 09. 03.2020. 10. 30.2020. 12. 29.2021. 02. 25.2021. 04. 27.2021. 06. 23.2021. 08. 18.30 00034 00038 00042 00046 00050 00054 000Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start Havi rendszerességű felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket a BUX és a forint kilátásairól, valamint a kedvenc részvényeikről és a legkevésbé kedvelt papírjaikról a magyar tőzsdén. A szeptember elején készített felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Diófa Alapkezelő, Eurizon Asset Management (CIB Alapkezelő), Erste Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, OTP Alapkezelő.BUX: folytatódik a csúcsdöntés?Nem változott a megelőző három hónapban látott trend, miszerint a hazai alapkezelők döntő többsége legfeljebb 5 százalékos elmozdulást vár a BUX indexre a következő 3 hónapra. Augusztus elejéhez képest azonban emelkedett azok aránya, akik jelentősebb, 5 százalék feletti emelkedést várnak rövid távon.EGY ÉVES IDŐTÁVRA KITARTANAK OPTIMISTA VÉLEMÉNYÜK MELLETT A PROFI BEFEKTETŐK, A VÁLASZADÓK TÖBBSÉGE, 63 SZÁZALÉKA 5 ÉS 15 SZÁZALÉK KÖZÖTTI FELÉRTÉKELŐDÉSSEL SZÁMOL A BUX INDEXRE ÉS 5 SZÁZALÉKNÁL NAGYOBB ESÉST SENKI SEM VÁR.Összefoglalva rövid távon enyhén optimistábbá váltak a hazai alapkezelők az egy hónappal korábbi helyzethez képest, a hosszú távú kilátások azonban változatlanok.Ezt igazolja a beérkező válaszokból számított mutató alakulása is, a rövid távú mutató értéke kismértékben emelkedett az egy hónappal korábbi szintről, a hosszú távú mutató pedig stagnált.Ezek az alapkezelők kedvenc részvényeiHavi felmérésünkben rákérdezünk a hazai alapkezelők top pickjeire és a legkevésbé kedvelt részvényeire is. Úgy tűnik, hogy szeptember elején a blue chipek felől a midcapekre irányult a figyelem. Az OTP és a Richter részvényeit egy hónappal korábban három-három alapkezelő említette a top pickek között, míg most csak egy-egy szavazatot kaptak. A blue chipek közül a Mol most a hazai alapkezelők kedvenc részvénye.A kisebb papírok közül látványosan javult a Waberer’s megítélése, öt alapkezelő is megnevezte, mint az egyik top pickje. A pozitív megítélése oka lehet, hogy javuló tendenciát mutatnak a Waberer's pénzügyi eredményei, a második negyedévben a vállalat lényegében minden fontosabb soron növekedésről számolt be a tavalyi év azonos időszakához képest. A profit 2017 óta nem látott szintre ugrott, tehát láthatóan jól muzsikál az új üzleti modell. A céggel kapcsolatos hírek a közelmúltból, hogy új vezérigazgatója van a társaságnak szeptember elejétől és optimista elemzői vélemények érkeztek a papírokra, a Concorde, valamint az Equilor is jelentős felértékelődési potenciált lát a részvényben.KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2021. 09. 02.54 százalékkal többet érhet a Waberer's az Equilor szerintEzek a legkevésbé kedvelt hazai részvényekA Magyar Telekom és a Richter papírját egy-egy alapkezelő említette a legkevésbé kedvelt részvényei között. A kisebb papírok közül pedig a 4iG emelhető ki, amely 3 alapkezelőnél is a legkevésbé kedvelt részvények közé tartozik annak ellenére, hogy a közelmúltbeli hírek szerint távközlési szuperholdingot hozna létre a magyar állam és a 4iG, a magyar cég hamarosan akár az Antenna Hungária többségi tulajdonosa is lehet.
Érdekes tegnap is záróra jöttek vevők... Talán USA-ból?
Törölt felhasználó2021. 09. 03. 17:27
Sziasztok. "OTP, Mol, 4iG, Waberer’s – Mit kell most venni a magyar tőzsdén? Van előfizetése valakinek? Érdekelni mit írnak a Mol esetében. (röviden összefoglalva). Cikk 17 órai
Szia! Igen a Mol szemét is szúrhatja, egész héten néztem a kötési könyvet, hihetetlen a két oldal, egymással bokszolnak...nem engedik esni és nem engedik emelkedni....szerintem a Molban és "hátterében" több a potenciál......sokan mára 2400 alá várták záróban, erre meghúzták majd 100k-val 2420-ra..... jeleztek...
Sziasztok, bármi is az oka a jelenlegi helyzetnek, ez már Hernádiék szemét is szúrhatja. Kézen fekvő, hogy a keletkező jelentős szabad cash állomány egy részét saját részvény vásárlásra és extra osztalékra költsék. SRV a vezetőség, az osztalék meg az alapítvány érdeke, részvényesként win-win, ha jó az időzítés. Meglátjuk...
Törölt felhasználó2021. 09. 03. 15:28
örülök, hogy olvasnak minket.....és persze a kötözködést sem bírják abba hagyni....
Törölt felhasználó2021. 09. 03. 13:05
Joe Manchin továbbra sem támogatja Biden családtámogatási csomagjátTovább folytatódik a pozitív hangulat az amerikai részvénypiacon. A Dow Jones 0,4%-ot, az S&P 500 0,3%-ot, a Nasdaq Composite pedig 0,1%-ot emelkedett. A Wall Street Journal-ban írt cikkében Joe Manchin, Nyugat-Virginia demokrata szenátora arra szólítja fel a demokrata vezetőséget, hogy Biden 3.500 milliárdos csomagjának sürgős elfogadása helyett inkább tartsanak szünetet, és gondolják át, hogy a mostani robosztus növekedés és erős inflációs nyomások közepette milyen kockázatokat jelentene a gazdaság számára a csomag elfogadása. Véleménye szerint minél többet költ az állam most, annál szűkebb lesz a mozgástere a jövőben az esetleges recesszió elleni fellépésre. Fontos napnak nézünk elébe, hiszen ma jönnek ki a foglalkoztatottsági adatok, amitől nagyban függ majd a Federal Reserve eszközvásárlásának az alakulása. Ha az adatok jobbak lesznek a vártnál, akkor a Fed akár már a szeptemberi ülésen is bejelentheti, hogy csökkenti a jelenlegi havi 120 milliárd dolláros eszközvásárlási programot. Ha viszont rosszabbak lesznek az adatok, akkor a Fed még várhat a szigorítás (tapering) megkezdésével, hiszen az azt jelenti, hogy a delta variáns még mindig félelemben tartja a gazdaságot. Természetesen ez a részvénypiacokra is kihatással lehet. Ha később kezdik, akkor esni fognak a kötvényhozamok, ami egy eltolódást jelenthet a kis kapitalizációjú és a ciklikus papíroktól vissza a technológiai és védekezési papírok felé, és esetlegesen a teljes piac korrekcióját jelentheti.
Törölt felhasználó2021. 09. 03. 12:05
Brent 73,45usd, 0,5%up
Törölt felhasználó2021. 09. 03. 11:48
Sokan az alapítványi mutyival magyarázzák a Mol stagnálását. Egy másik értelmezést is megosztanék: kormányunk sok ellenséget szerzett magának Brüsszelből, Soros stb...látható, hogy az eu béna kacsa ill. nagyon lassan működik az elszámoltatás, inkább verbális jeleneteket láthatunk. Mol egy remek terep kifinomultan , nagyon kevés tőkével ( ottani mércével ) egy fricskát osztani , hogy lássátok ,ha szórakoztok velünk ( vétók, jogállamiság stb. ) ,mi is ezt tesszük! No nem bezúzva shortolja, mint Soros anno - nem akar szankciókat és politikai botrányt - nem , inkább finoman betart mondjuk egy alappal karöltve, Ahogy telik az idő a kisbefektetők is egyre türelmetlenebbek, ez is segítheti a "nagy eladói" érdeket.... Sokáig nem lehet az extra profitokat megkerülni, vagy egy alap vagy maga a Mol fogja megunni...azt nem tudom mikor jön el ez a pillanat ( covid is lassíthatja ). Mol olcsó, kevés pénz kell a tőzsdei mozgatásához, egy Otp sokkal drágább művelet lenne.... e hét hétfőn lehetett látni komoly vételi erőt a Molban, 2420 megvétele után azonnal mentek feljebb az eladók, majd kedden , szerdán vissza 2420-ra és nem lejjebb!!! most is ott áll és vár.....több hete...ha jön egy jó hír kivár ,majd látja nincs vételi erő és beáll 2420 környékére....ez megy több hete hanem hónapja....persze az alapok is látják és kapják a füleseket..... feszült a légkör ez kétségtelen, merre pattan el a húr? meglátjuk....( nem egy-két napról beszélek ) még egy gondolat: sokan Hernádit okolják kizárólagos felelősnek az alapítvány okán, Csányit meg istenítik....ez azért lehetséges, mert a részvény befektetéseiken mérik a felelősséget.....Csányi a második ember a Molban, én nem hallottam tőle, hogy feltette a kezét és azt mondta, hogy köszönöm én nem kívánok azonosulni az alapítványi tervekkel!!! Azóta is felveszi a borsos illetményét .....akkor a Csányi is bármikor mutyizhat majd a jövőben???? így nem érdemes gondolkozni....politikailag nyakig benne a gazdasági elit nagy része jól felfogott érdekből ....annyira átpolitizált a közéletünk, hogy a mindenkori hatalom megkerülhetetlen - gazdasági kérdésekben is.... nem hiszem azt, hogy az igazság nálam lenne, elmélkedtem egy lehetséges forgatókönyvön...
10 % emelkedést várni egyáltalán nem elrugaszkodott, inkább minimum elvárás ezekről a szintekről. Az időtáv más kérdés, de az sem lenne vad elképzelés, ha néhány nap alatt megjárná az árfolyam. Hogy miért nem mozdul az árf. jó kérdés. Én nem fogom eldobálbi a rv. - eimet, ha esetleg erre taktikázik, aki ezt műveli az árfolyammal. Látható volt az elmúlt hetekben is, hogy az alacsony forgalom ellenére is emelkedhetett volna az árfolyam. Volt vevő, aki vette 2400 felett is, 2420-on is elment Mrd-os értékben. Csak azok a puffer pakkok mibdig oda kerülnek az emelkedés útjába, ahogy Steve is írta.
Érthetetlen, hogy az olaj ára szárnyal, az amerikai olajosok 2-4%-ot emelkednek egy nap, nincs negatív hír, ez pedig ácsorog 3 hete ebben a 2380-2420 sávban (2%-os elmozdulás sincs). Nem azt várja az ember hogy 10%-os rali legyen, de ettől azért többet
Jó reggelt! Van 3-4 ember akik továbbra sem bírnak magukkal, gyalázkodnak és örömtáncot járnak. Innen is jelezném vége! Sok sikert a befektetéseikhez és a politikai nézeteikhez! Remélhetőleg eme topik megmarad az alap normál emberi értékrendeken. Ezért jött létre........ Brent 73usd , Tegnap nagyon alacsony forgalom alakult, jóval az átlag alatti.......én tartom a Mol pakettemet....
topik nevet és jelszó emlékeztetőt kitöröltem......így csak a Steve52 marad.... csak szerettem volna ezt is rendbe tenni......azt nem tudom, hogy a fórumból hogy lehet kitörölni a topik nevet.... valaki tudja?
Van valami a MOL-ban amiről nem tudunk. Az egyik lehet, amit azért sejtek/sejtünk, hogy brutál kiszálló van 2420-as szinten/környékén. De lehet más is. Igazából ha távolabbról nézzük, a többi nagy papírban sem volt ma erő. Lehet a csúcs közeli forint. Meg kell kérdezni egy brokit. 200-300e db eladó mindig lesz, főleg ha ilyen kispapír rali van. Átszállók, stb. Amúgy nagyon gyakran a kispapír rali a piac csúcsát jelzi előre. Itt talán az a különbség, hogy csak azok mentek, amikből hír jött ki, és most így nyár után sok a hír. Szóval tartás, és ha láttok egy nagy átkötést emelkedő árral utána, lehet venni, amennyi a csövön kifér.
erre a kérdésre neked kell megadni a választ....nem kívánunk mutogatni másokra.....ha úgy tetszik lezártuk a múltat. Sok sikert kívánok neked is a befektetéseidhez!
Törölt felhasználó2021. 09. 02. 17:16
záró: 100k 2410,- utána még vettek 17,5k db. záróban majd annyi forgalom,mint egész nap! ???????
Igen, ezt én is így látom, Ma bőven lenyomhatták volna annyira nem volt forgalom....2,4k-t nagyjából védték...vannak gondolataim,de le sem írom.......majd látjuk mi lesz...
Azért az gyanús, hogy esik, de kis forgalom mellett, és %-osan sem jelentős. Emelkedésben a forgalom erősebb volt, a mérték is nagyobb volt. Nem tudom mire megy ki ez a játék, de látszik, hogy azt sem engedik, hogy komolyabban essen.
Arra, amit az árfolyam művel, nem tudok magyarázatot. Abban azonban biztos vagyok, hogy a MOL pénzgyár és nagy valószínűség szerint jövőre is az marad. Alapítvány miatt arra számítok, hogy osztalék mértéke, jelentősége nőni fog. Erre komoly biztosíték a várható magas eredmény, az adományozás okán várható adókedvezmény, és maga az alapítvány mögött megbúvó érdek. Számomra ez nem jelent rosszat, eleve hosszabb 1-5 éves távra terveztem a befektetést. De lehet, amit most látunk az a befektetöi kör átrendeződése. Ez eltarthat egy ideig. Az árfolyam pedig rendeződni fog, csak idő kérdése. Türelem azonban kell, nem is kevés.
Szerintem egyetlen részvény -pláne nem egy blue - sem elemezhető önmaga átlagához képest extrém alacsony forgalomnál. Forgalom nélkül a rövid távú tf-ek nagyon pontatlanná válnak, csak napos, hetes mutatja az irányt. Jelentősége sincs ennyire nulla forgalomnál, hogy merre csordogál. Olyan, mint egy szélcsendben magára hagyott vitorlás: mozog néha aprókat, de nem áll irányba, főképpen nem halad semerre. Az ilyen napoknak semmi jelentőségük.
Vagy eldől napokon belül vagy szembe kell nézni egy olyan lehetőséggel, hogy nem elemezhető többé a Mol a klasszikus módszerekkel és teljesen át kell értékelni a várakozásokat. Ettől még nem lesz feltétlen rosszabb, csak más.
A trendvonal törését én annak tekintem. Felfelé a 2424 áttörése kisebb jelentőségű, inkább az lenne fontos, hogy eltávolodjon az árf. a trendvonaltól, betöltse az oszti rést, lehetőleg az oszti fizetés előtti csúcs fölé menjen az árfolyam! Szerintem felfelé fogja tolni az árfolyamot a trendvonal.
MOL tulajok normálisan