Topiknyitó: Portfolio 2017. 03. 09. 14:35

Mire készülnek Mészárosék?  

Ugrás a cikkhez
Jövő hét hétfő piaczárásig felfüggesztették a kereskedést az Opimus papírjaiban, a vállalat tulajdonosai nagy horderejű bejelentésre készülnek, ami az árfolyamot is alaposan megmozgathatja. Végiggondoltuk, hogy mit jelenthet be az Opimus a következő...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=245286
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gambadoro 2017. 03. 10. 12:49
Előzmény: #98  BudFox
miért hasonlítod össze az almát a körtével

én nem védem az mszpt
de vicces az akkori kamatkörnyezetet a mostani mellé állítani:)

de mondhatnám azt is, hogy 265 forint volt az euró bajnai alatt
most 310
mennyi a különbség?
hogy érintette ez a hiteleket?
stb.

miről beszélsz akkor?:))))))))))))))))))
gambadoro 2017. 03. 10. 12:47
Előzmény: #96  BudFox
hogyne
teljesen értelmetlen okj-s képzések

mutass nekem egy buszvezetői tanfolyamot (előtte a megfelelő fokozatokkal)

vagy mutass nekem programozó tanfolyamot, amit fizetnek

esetleg gázszerelő?

ezekről hadoválnak pedig

ja, hogy ezek legalább 1 évesek igaz? és addig nem akarnak fizetni közmunkás bért

BudFox
BudFox 2017. 03. 10. 12:46
Előzmény: törölt hozzászólás
Úgy értettem, amikor vitáztunk egykét napja erről hogy :

A válságkor fel kellett vennünk 20 Milliárd dollárt gyors-segélyt, mert a szakadék szélén táncoltunk.
De a hozzánk nagyon hasonló Csehország nem szorult IMF hitelre.

az MSZP -nek ha meg lettek volna csinálva az ésszerá programjai, akkor nem lett volna itthon ekkora válság.

Arra mondtad hogy a baloldalnak nem volt elég mozgástere..
szerintem meg igenis volt elég mozgástere..

Csak ötlet és leleményesség kellett volan hozzá.

de az öszöd -i beszédben Gyurcsány elárulta hogy úgy kellett kormányoznia 4 évig hogy nem csinálhatott semmit.

Mert ugye megmondták neki hogy mit szabad és mivel ne foglalkozzon...
az elvtársak azthitték még mindig az 1970 -es években vannak...

Mikor csak ÚGY el lehetett lenni mint a befőtt.

Szóval az MSZP -nek igeni megvolt a mozgástere hogy a válságot Magyarországon elkerülje.
-pny 2017. 03. 10. 12:46
Törölt hozzászólás
BudFox
BudFox 2017. 03. 10. 12:42
Előzmény: #94  gambadoro
Vannak ingyenes Állami átképzések pedig.
a munkaügyi hivatalnál tudnak az emberek jelentkezni.
több ilyen program van pedig...

a pontos feltételeket nem tudom, de vannak hidd el....onnét tudom hogy pldául amikor jön valaki hozzám jelentkezni és kifaggatom hogy mit-hol csinált előtte.
-pny 2017. 03. 10. 12:41
Törölt hozzászólás
gambadoro 2017. 03. 10. 12:39
Előzmény: #93  gambadoro
ebből látszik, hogy már ezt sem akarják fizetni

mire van igény:
rabszolga rendszergazda - egy sem lesz közmunkás
melós - ezt eddig is nyomták feketén
profi programozó - hehe
buszvezető - hehe

az államnak INGYENES átképzést kellene nyújtania a hiányszakmákban

pl. sofőr, szakmunkás
és addig fizetni a közmunka bérét

mit gondolnak, hogy akinek van szakmája, megfelelő végzettsége, az direkt megy közmunkásnak?

gambadoro 2017. 03. 10. 12:36
Előzmény: #92  upgrayeddAKS
hehe

A miniszter elmondta:

2018 nyarától három éven belül legfeljebb 12 hónapig lehet majd közfoglalkoztatotti státusban maradni.
A szakképzettséggel rendelkezők csak abban az esetben vonhatók be a közfoglalkoztatásba, ha a járási hivatal közvetítési kísérlete három alkalommal sikertelen volt, vagy 3 hónapig nem tudott a hivatal az álláskereső számára megfelelő állást felajánlani. Ha valakit igazoltan, minden erőfeszítés ellenére sem sikerül versenypiaci elhelyezkedési lehetőséghez juttatni, akkor maradhat a közfoglalkoztatásban.
A 25 év alatti fiatalok ezentúl csak abban az esetben kerülhetnek majd közfoglalkoztatásba, ha az Ifjúsági garancia rendszerben megvalósuló munkaerő-piaci program nem kínál számukra reális egyéb lehetőséget

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 03. 10. 12:35
Előzmény: #89  gambadoro
"és mi a tököm értelme van a közmunkának?"

Az, hogy bejárnak hozzá fagyizni :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 03. 10. 12:34
Előzmény: #45  sanka
Pontosan. Elévülési idő: végtelen :)
(Na jó, legyen 30 év...)
gambadoro 2017. 03. 10. 12:31
Előzmény: #89  gambadoro
jut eszembe
ismerőseim közül többen elvesztették tavaly az állásukat
tudod mit mondott a munkaügyi központ?
nincs munka
ez hogy lehet?
gambadoro 2017. 03. 10. 12:30
Előzmény: #87  BudFox
és mi a tököm értelme van a közmunkának?
hogy a haveroknak dolgozzanak a szerencsétlenek?

ja, hogy le lehet írni: csökken a munkanélküliség?

basszus

elment egy halom ember, a többit betolták közmunkába 3 hónap után már nem vagy regisztrált munkanélküli

most azt akarják, hogy még több eladót vegyenek fel a boltok, minek, ha munkaerőhiány van??????

hazudnak éjjel nappal tegnap holnap és ma

gambadoro 2017. 03. 10. 12:28
ez nagyon gyenge volt :)))))))))))))))))))))))))))))))
BudFox
BudFox 2017. 03. 10. 12:28
Te azt mondtad hogy Gyurcsány alatt azért lettünk sérülékenyek, mert akkor az MSZP -nek nem volt mozgástere.

Mire én modntam hogy már 2003 -ban bevezethette volna az MSZP a közmunka programot, csak nem merte, mert abból a rétegből tevődött össze az MSZP szavazóbázisa.

Mire te elfutottál..

Szóval akkor :
- Megvolt a párt mozgástere csak a hatalomvágy miatt nem merte bevezetni például a közmunka programot.

szerinted ez igaz, vagy hamis ?
-pny 2017. 03. 10. 12:25
Törölt hozzászólás
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 03. 10. 12:23
Előzmény: #82  BudFox
A szegfűkomcsik csapata amúgy valami olyasmit bevezetett anno, mint a mostani hülye közmunkaprogram, csak közhasznú munka vagy mi volt a neve.

Ez pl. egy 2005-ös cikk:

link

Nem tudom, volt-e valami haszna, vagy ez is csak olyan pénzkidobás volt, mint a közmunkaprogram.
-pny 2017. 03. 10. 12:22
Törölt hozzászólás
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 03. 10. 12:19
Előzmény: #75  BudFox
Nem forgattam ki semmit, csak ironizáltam :)
Megpróbálom megpörgetni kicsit az agytekervényeidet, mert úgy látom, hogy működnek ill. működnének azok gond nélkül, csak van egy erős receptorblokkoló, amit FIDESZ-nek hívnak :)
BudFox
BudFox 2017. 03. 10. 12:17
mondod ezt te aki nem mertél válaszolni egay olyan kérdésre amikor láthatóan nekem lett volna igazam. :-)
Amikor arról beszéltünk hogy Gyurcsány miért nem vezette be a közmunka programot..

te meg elfutottál hogy Gyurcsány már olyan régen volt..kit érdekel ? :D
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 03. 10. 12:14
Előzmény: #46  sasa44
"Na ezért lépnek most a tőzsdére, /lásd Opimus, Konzum/, hogy tisztára tudják mosni a pénzeket.
Innentől kezdve már nem megfoghatóak. "

Ez jó nagy önellentmondás, de nem baj. Aki orbáncék ellen van (még akkor is, ha nem tudja elképzelni, ahogy a dutyiban rohadnak), az nyugodtan tévedhet, főleg a dutyis részben :)
A pénzmosás ugyanúgy bűncselekmény, mint azok a bűncselekmények, amikkel a "tisztára mosandó" vagyont szerezték. Fel kell oldani a titkosítást, megkapargatni ezt-azt, vádalkut kötni, stb. Nem olyan nagy kunszt, bár azt el tudom képzelni, hogy vannak olyan alacsony IQ-jú és/vagy korrupt ügyészek, akik ezt nem tudnák abszolválni. Le kell őket cserélni kellőképp elszántakra és "kreatívakra" :)
Az egész hatalmi kártyavár arra épül többek közt, hogy a hivatalnokok közt csak agyhalott vogonok vannak, de ebben tévednek. Persze a fontos pozíciókba ilyeneket ültetnek, és ezt lojalitásnak eufemizálják, de amennyire nagy szopás a Gauss-görbe bal oldali része a fejlődés szempontjából, hasonló szopás a maradiaknak a jobb oldali része. Normális országokban utóbbi van túlsúlyban a megfelelő pozikban (vagy csak szimplán tisztességesek az emberek), idehaza meg kb. mindkét peremfeltétel (a fejlődés feltételei) el vannak b..va rendesen.
De amúgy a választási törvényt, ÁFA-törvényt stb. szintén masszívan megsértik, amikor alulszámlázzák nekik a kampányköltségeket. A médiacégeknek van szokásos piaci ára, amit az ÁFA-törvény is ismer. Persze nem csak a tarifával lehet csalni, és a bizonylatmegőrzés 5 éves tartama is nekik kedvez, de nem minden esetben lesznek ilyen "szerencsések"... pláne, ha az ÁSZ-nél fellelhető egy s más :)
Valószínű, hogy a sérthetetlenség mítoszát ők maguk generálják, ill. részben a lakosság azért tartja fenn ezt a mítoszt, hogy saját magát mint felelőst "felmentse": "mi nem vagyunk kollaboránsok, mi csak tiszteljük a törvényeket, és azok nekik kedveznek... nem tehetünk semmi" :)
Al Caponéról is azt terjesztették, hogy sérthetetlen, aztán mégis bevarrták adócsalásért :) Aki keres, talál :)

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek