Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
capaeledel 2019. 01. 31. 11:16
Előzmény: #16299  capaeledel
#16300
Tiszta szégyen, hogy a kormány jobban ki szeretné zsákmányolni a magyar embereket mint a multi cégek:((
capaeledel 2019. 01. 31. 11:07
Előzmény: #16298  pampa
#16299

"Sorra törlik fel a padlót az ellenzéki összefogással a cégek!"
.
Nehéz is megérteni:))
A kormány biztosítja a feltételeket  a plusz túlórához, de a cégek nem értenek egyet vele, nem alkalmazzák.
Tiszta siker a kormánynak:))))
pampa 2019. 01. 31. 11:01
Előzmény: #16297  pampa
#16298
"10:50 | Sorra kötik a túlóratörvényt kizáró megállapodásokat a cégek"
.
.
.
Sorra törlik fel a padlót az ellenzéki összefogással a cégek!
Hogyan fognak így "RABSZOLGATÖRVÉNY"-ezni?   :))))))
pampa 2019. 01. 31. 09:09
Előzmény: #16296  pampa
#16297
"'Kifejezetten kívánatosnak és integrációs szempontból javadalmazónak nevezte Svédország bevándorlásügyi minisztere azokat a nemrégiben meghozott kormányzati döntéseket, melyek nagymértékben felgyorsítják a svédországi migránsok családegyesítési folyamatait."
..
.
"A törvénymódosításokat követően az ország bevándorlásügyi minisztere, Morgan Johansson – aki egyben igazságügyi miniszter is – azt mondta:
Szerintem ez egy nagyon humánus döntés. [...] a családegyesítés kifejezetten elősegíti az integrációt is."
A családegyesítési folyamatok felgyorsítása mellett a kormány ki fogja szélesíteni a menedékkérelemre feljogosító törvényi kereteket is annak érdekében, hogy még többen nyerhessék el az oltalmazott státuszt. "
pampa 2019. 01. 30. 16:10
Előzmény: #16295  pampa
#16296
"Partra szállhatnak szerdán Olaszországban a Sea Watch 3 nevű mentőhajón több mint egy hete veszteglő bevándorlók, akiket hét európai uniós ország között fognak szétosztani – jelentette be Giuseppe Conte olasz kormányfő.
Milánói sajtótájékoztatóján Conte elmondta: a következő órákban kiszállhatnak az emberek a mentőhajóból. A menekülteket Olaszország mellett Németország, Franciaország, Portugália, Románia, Málta és Luxemburg fogja befogadni.
A Sea Watch német civil szervezet mentőhajója még január 19-én vette fel a 47 bevándorlót a líbiai partok közelében.
Az olasz hatóságok múlt pénteken engedélyezték, hogy a hajó lehorgonyozzon Szicíliánál, de az olaszországi kikötők zárva maradtak előttük.
Róma eredeti elképzelése szerint Hollandiának kellett volna befogadnia a bevándorlókat, ugyanis holland felségjelzésű hajóról van szó, Hága azonban ezt visszautasította, mondván, a jármű egy német civil szervezet tulajdona. A nemzetközi jog szerint a tengeren bajba került embereket a legközelebbi biztonságos kikötőbe kell szállítani."
(MTI)
pampa 2019. 01. 29. 19:02
Előzmény: #16294  pampa
#16295
"A három képviselő kedden az ügyészségi nyomozás iratait akarta megtekinteni, ám mint Szél Bernadett élő Facebook-videójában elmondták, erre nem kaptak lehetőséget, az ügyészség egy hetet kért, hogy átnézzék az iratokat, és kiválogassák, hogy mibe tekinthetnek be. A képviselők jövő szerdára kaptak új időpontot az iratbetekintésre."
.
.
.
Élőzött már egy kicsit, nem elég nagy a nézetettsége!   :))))
.
Pedig a TV-nél már teljes komforttal várják őket!  :) Erre az Ügyészségre mennek!
.
Ott talán van különszoba, így nyugodtan beköltözhetnek!  :)
pampa 2019. 01. 29. 18:58
Előzmény: #16293  pampa
#16294
"Mint arról beszámoltunk, az ügyészség korábban azt közölte, hogy 2500 GB terjedelmű, mintegy 1000 óra tartalmú felvételek alapján úgy döntöttek, hogy az országgyűlési képviselők decemberben az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ezért az ő feljelentéseik miatt nem nyomoznak. A velük szemben fellépő biztonsági őrök viszont az ügyészség szerint jogszerűen jártak el, a képviselőkkel szemben pedig felmerül a közérdekű üzem megzavarásának gyanúja. Az ügyészségi határozat szerint a képviselők "támadólag léptek fel" a biztonsági őrökkel szemben.
A három képviselő kedden az ügyészségi nyomozás iratait akarta megtekinteni, ám mint Szél Bernadett élő Facebook-videójában elmondták, erre nem kaptak lehetőséget, az ügyészség egy hetet kért, hogy átnézzék az iratokat, és kiválogassák, hogy mibe tekinthetnek be. A képviselők jövő szerdára kaptak új időpontot az iratbetekintésre.
Szél Bernadett azt mondta, az akkor készült felvételeken is látszott, hogy nem az ő gyomruk rúgott vissza, és egyébként sem brahiból mentek be a köztévé székházába, hanem mert képviselők, és azt akarják, hogy a köztévében rendes hírek menjenek, és ne egy alternatív univerzumról számoljanak ott be."
.
.
A műsorszerkesztés része a képviselői munkának?  :)
Bemehetnek, tájékozódhatnak, de nem zavarhatják a munkát!
.
Mozizhat a bíró!   :))))
pampa 2019. 01. 29. 15:33
Előzmény: #16292  pampa
#16293
"A Sea Watch német civil szervezet negyvenhét embert szállító mentőhajója csak akkor köthet ki Olaszországban, ha utasait azonnal útnak indítják Németország vagy Hollandia felé – hangsúlyozta Matteo Salvini olasz belügyminiszter kedden.
A Sea Watch holland lobogó alatt hajózó hajója január 19-én vette fel a migránsokat – köztük 13 kiskorút – Líbia partjaitól északra. A mentőhajó pénteken érkezett meg olasz vizekre, menedéket keresve a háborgó nyílt tenger elől, és a szicíliai Siracusától két kilométerre vetett horgonyt.
Salvini szerint Olaszország eddig is túl sok migránst fogadott be
„Partra tenni a migránsokat? Csak akkor, ha folytatják útjukat Hollandiába, ahol a Sea Watch hajóját regisztrálták, vagy Németországba, a civil szervezet székhelyére” – írta a Twitteren Salvini. „Olaszország már eddig is túl sokat fogadott be közülük, és túl sokat költött rájuk” – tette hozzá.
Az új olasz kormány júniusi hivatalba lépése óta újra és újra parázs vita tárgyát képezi a Földközi-tengeren megmentett emberek sorsa.Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter elmondta, hogy a római kormány kész létrehozni egy humanitárius folyosót, amelyen át a migránsok Németországba vagy Hollandiába utazhatnak. Toninelli egyúttal felszólította az európai országokat, hogy mutassanak szolidaritást, és vállaljanak felelősséget a probléma megoldása érdekében."
pampa 2019. 01. 29. 14:27
Előzmény: #16291  pampa
#16292
A beadványban szakértői becslés alapján azt állítják, hogy a felmondás tárgyát képező épületrész használati jogának értéke 2,5 milliárd forint.""
.
Rossz szakértőt kérdeztek meg!  :)
A használati jog értéke "0" hiszen ők pontosan ennyit fizetnek érte!  :))))
pampa 2019. 01. 29. 14:01
Előzmény: #16290  pampa
#16291
"A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) igazgatósága egyoldalú nyilatkozattal felmondta azt a korábbi szerződést, amelynek alapján a PTI addig ingyenesen használhatta a Kossuth téri volt igazságügyi palota Alkotmány utcai szárnyát. A Kúria tavaly novemberben mondta ki azt, hogy a felek között 1990-ben ingyenes használatra szóló haszonkölcsön-szerződés jött létre, s ez a törvény szerint tizenöt napos határidővel egyoldalúan felmondható. Az MNV harminc napot biztosított a PTI-nek arra, hogy kiköltözzön a székházból."
.
.
..."Keresetben fordult a Fővárosi Törvényszékhez a Politikatörténeti Intézet (PTI), amelyben a baloldali szellemi műhelyként számontartott intézet azt állítja, semmisnek tekinthető a használati jog felmondása az állam részéről. A Kúria indoklására hivatkoznak, amely szerint „atipikus” használati jogról van szó, amelynek megszüntetésére nem vonatkoznak a haszonkölcsön felmondására érvényes szabályok – számolt be hétfőn a Népszava.
Az intézet ezzel párhuzamosan a földhivatalhoz is fellebbezést nyújt be. Földes György, a PTI ügyvezető igazgatója szerint a két lépés együtt halasztó hatállyal bír, az intézetet tehát pillanatnyilag nem lehet kilakoltatni. Szavai szerint az intézet kész átadni az épületrészt, amennyiben megfelelő kompenzációt kap. A beadványban szakértői becslés alapján azt állítják, hogy a felmondás tárgyát képező épületrész használati jogának értéke 2,5 milliárd forint."
.
.
Akkor miért nem fizettek érte ennyit?   :)))))
pampa 2019. 01. 29. 12:32
Előzmény: #16289  pampa
#16290
"A tárgyalások sokkal termékenyebbek voltak, mint bármikor korábban
– mondta Zalmay Khalilzad, az Egyesült Államok az afganisztáni megbékélésért felelős különmegbízottja, vezető tárgyalója, aki hozzátette: „jelentős haladást értünk el létfontosságú kérdésekben”. Ahogyan ő, úgy sok más szakértő, de még a tálibok megszólalói is így beszélnek a keretmegállapodás tervezetéről.
A tét az afganisztáni béke, az USA történetének leghosszabb, 17 éve tartó háborújának a lezárása. Ebben a harcban több mint 2400 amerikai, 1100 szövetséges, legalább 62 ezer afgán katona és rendőr, valószínűleg nagyjából ennyi tálib és több mint 24 ezer civil halt meg. Ezen kívül minimum kétszer ennyien megsérültek, sokan közülük egész életükre."
.
.
"Csak az USA 932 milliárd dollárt költött el a háborúra, ami – csak érzékeltetésképpen – több, mint amit a II. világháború után a Marshall-terv keretében elköltöttek Európa újjáépítésére."
pampa 2019. 01. 29. 10:41
Előzmény: #16280  pampa
#16289
Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult a német Sea Watch nevű civilszerevezet, mivel Sea Watch 3 nevű mentőhajójuk napok óta Szicíliánál, Siracusa partjainak közelében vesztegel,
fedélzetén 47 személlyel, akiket a hajó 11 nappal ezelőtt vett fel az észak-afrikai Líbia partjainál.
A német Spiegel idézi a szervezet szóvivőjét, Roben Neugebaurt, aki közölte: a személyzet és a megmentettek nevében fordultak a strasbourgi testülethez."
.
.
Mit keres az olasz partoknál?
Miért nem a legközelebbi kikötőbe vitte a kimentetteket?
hatosa 2019. 01. 29. 10:06
Törölt hozzászólás
#16288
euler
euler 2019. 01. 29. 09:56
Előzmény: törölt hozzászólás
#16287

Ezt majdnem szabatos magyarsággal sikerült megfogalmaznod, ezért javaslom tedd félre magadnak és próbáld alkalmazni.
.
Aztán gondolkodj el azon, hogy mi a vélemény véleményezése, vagy a véleményező véleményezése, saját vélemény nélkül.
Mert folyamatosan ezt csinálod.
hatosa 2019. 01. 29. 09:52
Törölt hozzászólás
#16286
hatosa 2019. 01. 29. 09:48
Törölt hozzászólás
#16285
euler
euler 2019. 01. 29. 09:43
Előzmény: törölt hozzászólás
#16284

Jó, hogy ezt mondod, mert csak megkerestem, hogy pampa honnan idézett (kapaszkodj meg! a nők lapja cafe-ból :) ), és ugyanonnan idéztem én is.
.
Még korán van, de figyelj oda jobban! :)
(bár díjazom az ilyen öngólokat)
euler
euler 2019. 01. 29. 09:24
Előzmény: törölt hozzászólás
#16283
Erre próbáltam rámutatni! :)
hatosa 2019. 01. 29. 09:19
Törölt hozzászólás
#16282
hatosa 2019. 01. 29. 09:16
Törölt hozzászólás
#16281
pampa 2019. 01. 29. 09:13
Előzmény: #16279  euler
#16280
Ott volt az egész cikk.
.
"Mark Steyn kanadai származású író szerint „a multikulturális társadalmak annyira fontosnak tartják a toleranciát, hogy tolerálják a nyilvánvalóan intoleránst és a vallottan monokulturálist, de nem tolerálják azt, aki rámutat erre az intoleranciára”.
.
Én itt látom a problémát. A liberalizmusnál és a toleranciánál is.
euler
euler 2019. 01. 29. 09:02
Előzmény: #16278  pampa
#16279

"A mai kanadai miniszterelnök szerint ugyanis nem létezik kanadai identitás, és az országa túl van a nemzetállamon, mondhatni posztnemzetállam.
Scott Gilmore kanadai újságíró a Macleans magazinban így ír a kanadai egység hiányáról:
„Ha Kanada nem nép, nem nemzet és nem nemzetállam, akkor mik vagyunk pontosan? Azt mondanám, hogy egy csoport ember vagyunk, akik nagyjából egy irányba haladnak. (…) Nem azért marad a térképen az országunk egyszínű, mert közös identitásunk vagy közös céljaink lennének, hanem mert eddig nem volt igazán okunk felbomlani.”
A multikulturális és a progresszív Kanada kísérlete tehát nem most kezdődött, de mostanra látszik beérni.
A multikulturalizmus egyik következménye, hogy különálló szigetekké válnak a társadalmat alkotó kultúrák.
Az elfogadó társadalom következménye pontosan az, hogy nem várja el a beolvadást."
.
Egyébként azt idézel egy cikkből amit akarsz, nem korrigállak többször.
pampa 2019. 01. 29. 08:45
Előzmény: #16277  euler
#16278
"Kanada legfurcsább jelensége a progresszív kormány és az iszlám kapcsolata. A The Economist cikkezett róla még 2017-ben, hogy a kanadai jogászok amellett érvelnek, hogy az ország engedélyezze a poligámiát a nagyszámú muszlim bevándorlás miatt. Kanada lakosságának három százaléka vallja magát az iszlám követőjének. Nagy részük az iszlám szunnita ágához tartozik, és az elmúlt harminc évben érkeztek az országba. Az elmúlt években több nagy muszlim szervezetet megfosztottak az állami támogatásoktól, miután kiderült, hogy terrorszervezetekkel állnak kapcsolatban. Justin Trudeau a néhány tucat hazatért ISIS-harcossal kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a harcosok „erőteljes hangjai lesznek a társadalomnak”. Egyes közel-keleti országokból menekült muszlimok tiltakoznak az ellen, hogy a kanadai kormány hangot ad radikális szervezeteknek, de a többséget nem érdekli. Tariq Fatah, a Kanadai–Muszlim Kongresszus vezetője az amerikai CBN-nek azt mondta, hogy a kanadai baloldal elfogadja és ünnepli a radikális iszlamistákat: „Úgy tekintenek a radikális iszlámra, mint egy olyan jelenségre, amelyet el kell fogadni, mert annyira érdekes. Minket, muszlimokat cirkuszi állatoknak látnak.” Hogy védjék az új bevándorlókat, Kanada az úgynevezett iszlamofóbiát gyűlöletbeszédnek titulálja, ami egyesek szerint azt is jelenti, hogy az iszlám vallás kritikája sem megengedett. Mark Steyn kanadai származású író szerint „a multikulturális társadalmak annyira fontosnak tartják a toleranciát, hogy tolerálják a nyilvánvalóan intoleránst és a vallottan monokulturálist, de nem tolerálják azt, aki rámutat erre az intoleranciára”. / Hajdú Tímea
https://168ora.hu/kulfold/kanada-van-kanadaiak-nincsenek-nagy-kiserlet-nagy-nehezsegekkel-162721
euler
euler 2019. 01. 29. 08:36
Előzmény: #16276  pampa
#16277

"Franciaország alapjáraton nagyon toleráns a homoszexuálisokkal, transzokkal. Van 36 százaléknyi francia a szélsőjobbos szavazók közül, ők ugrálnak, és az alacsony intelligenciájúak. Ritka ostoba kommentek, semmi közük a valósághoz."
https://www.nlcafe.hu/ezvan/20190128/homoszexualis-transznemu-bilal-hassani/
pampa 2019. 01. 29. 08:08
Előzmény: #16272  pampa
#16276
"Miért nem mindegy, hogy a másik embernek nagy a feneke, lila a haja, a nőket vagy a férfiakat szereti a hálószobájában, és fiú- vagy lányruhákat hord? Minek kell fröcsögni, fenyegetni, miért kell a másik halálát kívánni csak azért, mert másmilyen? "
.
miért állt meg a cikk írója itt?
Miért nem gondolkodott tovább......
.
miért baj az ha valaki kutyát vagy macskát szeretne enni ebédre?
miért baj az ha valaki ezeknek a szőréből szeretne kabátot készíttetni magának?
miért baj az ha valaki az utcán nem "szalonképes" ruhában közlekedik?
miért baj az ha valaki az utcán folyamatosan butaságot beszél?
stb...
stb...
13791379 2019. 01. 28. 18:35
Törölt hozzászólás
#16275
hatosa 2019. 01. 28. 18:32
Törölt hozzászólás
#16274
bigyula 2019. 01. 28. 17:29
Előzmény: #16272  pampa
#16273
Hát, ennek tényleg országos jelentősége van... :)
pampa 2019. 01. 28. 17:08
Előzmény: #16267  pampa
#16272
""A Megasztárból megismert Kökény Attila Instagramon egy terhességi teszt fotójával jelentette be, hogy legnagyobb fiának és menyének gyereke lesz. Az énekesnek három gyereke van, ez lesz az első unokája. A posztban ajándéknak nevezi a hírt.
bigyula 2019. 01. 28. 16:26
Előzmény: #16270  gtg
#16271
Ne nekem mond. Én már 93-94 óta hányok tőle.
gtg 2019. 01. 28. 15:52
Előzmény: #16269  bigyula
#16270
Ez a Gyurgyák elég lassú felfogású ember lehet, Viktorról már a 90-es évek első felében is látszott, hogy milyen ember.
bigyula 2019. 01. 28. 15:29
Előzmény: #16268  bigyula
#16269
"...ahhoz, hogy az orbáni politikai fordulatot ebben a formában végre lehetett hajtani, nos ahhoz igenis kellett a közeg, a nálunk mindig is erős „jobbágyi” mentalitás. Ezt szerintem nem kihasználni kellett volna, hanem megváltoztatni, de ehhez nem zseniális hatalompolitikus kellett volna, hanem államférfi..."
bigyula 2019. 01. 28. 15:18
#16268
"Saját táborában támadták meg Orbánt"
.
https://b1.blog.hu/2019/01/27/sajat_taboraban_tamadtak_meg_orbant
pampa 2019. 01. 28. 14:29
Előzmény: #16266  pampa
#16267
"A német hatóságok úgy döntöttek, hogy egy elefántcsontparti migránst hazatoloncolnak. Ám az életben nem minden olyan egyszerű. Az elefántcsontparti fiatalember hazájába történő visszairányítása sem ment zökkenőmentesen. A 26 esztendős úriemberrel mindig probléma akadt. Ahányszor fel szerették volna ültetni egy menetrend szerinti járatra, erőszakos viselkedése miatt mindig meghiúsult a kitoloncolása.
De megtalálták a megoldást, külön chartergépet indítottak az államigazgatási eljárás foganatosítására. Mivel különböző tisztségviselők, biztonsági emberek, orvos, személyzet is utazott a gépen, így a Bild információi szerint összesen 165 ezer euróba, azaz több, mint 52 millió forintnak megfelelő összegbe került a kitoloncolás. Ezt a még németországi mércével mérve is őrületes összeget természetesen a német állam állja, csak akkor kell a migránsnak visszafizetnie, ha visszatérne.
A lap összehasonlítást is közölt, ugyanis Oszama Bin Laden egykori testőrét szintén kitoloncolták, ő viszont „mindössze” 35 ezer euróba (10 millió forint) fájt a német államnak, sőt Alsó-Szászországból 17 migránst már „potom” 46 500 euróért (14,7 millió forint) is sikerült kitoloncolni.
Hogy is mondta Angela Merkel 2015-ben?
„Wir schaffen das.”
Ezt jól megoldották!"
pampa 2019. 01. 25. 11:04
Előzmény: törölt hozzászólás
#16266
"Pintér-körlevele a félelmet jelzi
2019. január 25. 10:30
Körlevélben adta ki Pintér Sándor, mi a teendő, ha ellenzéki képviselők megszállják valamelyik Belügyminisztérium alá tartozó állami intézményt. A Index birtokába került belügyminiszteri utasítás jelzésértékű, és jól mutatja, hogy a hatalom tart a népharagtól – reagáltak a szocialisták.
 A Pintér-levéllel kapcsolatban Harangozó Tamás a Hírklikknek pénteken úgy fogalmazott: „Látszik, hogy félnek mind az ellenzéki képviselőktől, mind a népharagtól, erre egyébként minden okuk megvan. De ha újabb törvénytelenségekre és visszaélésekre vetemednek, az csak olaj lesz a tűzre.”
Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista tagja ezzel a tavaly decemberben az MTVA-székházban történt nyilvánvaló jogsértéseken túl többek között alighanem arra az egészen elképesztő ügyészségi határozatra is utalt, amivel a Polt Péter vezette vádhatóság a vizsgálata végén a hivatalos személynek minősülő képviselőkkel szemben kezdeményezett eljárást, az MTVA biztonsági cége helyett"
.
Mitől kellene félniük? Mi történhetne velük?
.
????????
.
Az, hogy 2022-ben nem nyerik meg a választást?
És akkor mi van?
hatosa 2019. 01. 25. 10:01
Törölt hozzászólás
#16265
pampa 2019. 01. 25. 09:18
Előzmény: #16262  signal2
#16264
Ennyire kezdőnek azért ne nézzél!  :))))
.
Nem tudom a célok közé beírni, hogy :
Magyarországra érkező eberek életének segítése.....
.
Így eleve már a "nem nyert" kosárba kerül.....
.
 de nézzük komolyabban....
szerinted pl. a CÖF fog kapni a megemelt keretből?
A HELSINKI?
az AI ?
Peterbond 2019. 01. 25. 09:12
Előzmény: #16261  pampa
#16263
Ugyerted palyaztal es nem nyertel? Mert en se nyertem sose skandinav lotton. Igaz nem is vettem sose szelvenyt. Az eu ad foldalapu tamogatast is. De ahhoz palyazni es muvelni kell a foldet. Ez nem alapjovedelem.
Az meg hogy pl noveli a csaladok tamogatasat ( mondjuk a Csokkal) a kormany azt jelenti szerinted hogy a fideszes politikusok csaladjait tamogatja a kormany? Vagy az is az osszeset es az EU is az osszeset?
signal2
signal2 2019. 01. 25. 09:04
Előzmény: #16261  pampa
#16262
Nézz utána a pályázati lehetőségeknek.
pampa 2019. 01. 25. 09:03
Előzmény: #16259  signal2
#16261
Nekem is van egy már ősidők óta...... de még egy fillért sem kaptam az EU-tól......
.
Akkor most már én is lehívhatok támogatást?
signal2
signal2 2019. 01. 25. 09:03
Előzmény: #16258  pampa
#16260
Az EU leírása alapján én nem látok ilyen szakaszt, és egyébként is értelmetlennek találnám az egyhangú szavazási követelményt. De bármi előfordulhat az EU-ban.
signal2
signal2 2019. 01. 25. 09:01
Előzmény: #16255  pampa
#16259
Csak Magyarországon van kb. 60.000....
pampa 2019. 01. 25. 08:59
Előzmény: #16257  signal2
#16258
mert ellentétes az EU mai szabályaival, hiszen a költségvetést csak úgy lehet elfogadni, ha minden tagállam elfogadja."
.
Én nem tudom, mi a menete.
Orbán szerint van egy szakasz amikor minden tagállamnak rá kell bólintania.
signal2
signal2 2019. 01. 25. 08:56
Előzmény: #16254  pampa
#16257
OK, így rendben, tehát azért nem lesz, mert ha a következő költségvetési tervezetben lesz nevesítve keret erre a célra, akkor mi nem fogjuk megszavazni. Én úgy látom, minősített többség kell:
http://www.europarl.europa.eu/factsheets/hu/sheet/10/a-koltsegvetesi-eljaras
"B. Az eljárás szakaszai
1. Első szakasz: a Bizottság kidolgozza a költségvetési tervezetet
2. Második szakasz: 
3. Harmadik szakasz:
4. Negyedik szakasz: összeül az egyeztetőbizottság, és elfogadja a költségvetést
A Tanács tagjainak képviselőiből és a Parlament azonos számú képviselőiből álló egyeztetőbizottságnak az összehívásától számított huszonegy napon belül megállapodásra kell jutnia egy közös szövegtervezetről. Erre vonatkozó döntését a Tanács tagjainak vagy azok képviselőinek minősített többségével és a Parlament képviselőinek többségével kell meghoznia. A Bizottság részt vesz az egyeztetőbizottság munkájában, és megtesz minden szükséges kezdeményezést a Parlament és a Tanács álláspontjának közelítése érdekében."
pampa 2019. 01. 25. 08:53
Előzmény: #16255  pampa
#16256
"Amerikai kommentárok szerint mindazonáltal arra lehet számítani, hogy az immár több mint egy hónapja tartó részleges kormányzati leállás még hosszú ideig elhúzódik, annak ellenére, hogy egyre több politikus és befolyásos személyiség sürgeti a megoldást. Csütörtökön John Kelly, Donald Trump elnök korábbi kabinetfőnöke emelte fel szavát ennek érdekében. Wilbur Ross kereskedelmi miniszter ugyanakkor azt az ötletét hangoztatta, hogy a fizetés nélkül maradt kormányzati alkalmazottaknak nem élelmiszerjegyekért kellene folyamodniuk, hanem bankhiteleket kellene felvenniük a napi megélhetés fedezésére.
Jelenleg mintegy 800 ezer kormányzati alkalmazott van kényszerszabadságon, vagy kénytelen fizetés nélkül dolgozni."
.
.
,
Ez más ország esetében azonnali "leminősítéssel" járna az összes "független" hitelminősítőnél!   :)))))
Hiába, van egyenlőbb az egyelők között is......
.
ja...azonos pályák... azonos esélyek....
.
Vagy mégse?  :)
pampa 2019. 01. 25. 08:49
Előzmény: #16252  signal2
#16255
Nem a Soros-féle NGO-knak szavaztak meg több pénzt, hanem általánosan az NGO-knak. 
Óriási különbség. "
.
.
.
Ez elkerülte a figyelmemet!   :))))
Nagyon ott van!!!!!   :)))))
.
találtál valahol statisztikai adatot arról, hogy az NGO-k milyen arányban köthetőek más "szponzorhoz" ?  :))))))
pampa 2019. 01. 25. 08:45
Előzmény: #16252  signal2
#16254
Nem egy költségvetés biztosít forrást testületek működéséhez?
.
Hogyan állítasz fel egy új testületet működési kertösszeg nélkül?
euler
euler 2019. 01. 25. 08:45
Előzmény: #16247  Peterbond
#16253

Itt egy még frissebb összeállítás róla.
Szó lesz benne humanistákról, soros-kurvákról, szurkolói társadalomról.
Lesz "üsselek telibe", vadhajtások és mi hazánk.
.
"Bayer Zsolt hamarosan visszavonulhat sztoikus ligetébe, mert itt az ember, aki felveszi a lantot. Nézzék meg!
https://444.hu/2019/01/24/ultra-ujsagiro-lopta-el-a-show-t-bayer-zsolt-foruman
.
 "Szóval, ő Bede Zsolt, a Vadhajtások reklámarca, aki társaival együtt olyan übergigamegamagyar, hogy elég ritkán sikerül magyar nyelven feltenniük egy helyesen leírt mondatot a weboldalukra. De ez mindegy is, a lényeg, hogy Bede Zsolt, a „kihaénnemakurvaanyádteliberálisgeci” típusú meg nem értett zseni, akinek ha egyszer hatalom kerülne a kezébe, egyszerre oldódna meg a Kárpát-medence összes problémája. Régen állítólag jobbikos volt, most már úgy tűnik, brigádjával együtt inkább a Mi Hazánk Mozgalommal, és persze egyúttal a Fidesszel szimpatizál."
https://zsurpubi.hu/cikk/6974-mihazankos-verolegenyek-vedik-bayer-zsoltot/
.
Egy másik hírforrástól: "az egyik résztvevőnek többek között azt mondta, hogy „most tudom, hogy azt akarod, hogy üsselek telibe, aztán kint rohangálnál a Momentumosokkal”, illetve hogy „majd egyszer, mikor a szurkolói társadalom meg fog mozdulni, majd bajba lesztek”.
https://merce.hu/2019/01/23/zsiros-kenyerrel-soros-maszkokkal-zavartak-meg-bayer-zsolt-eloadasat/
.
Végül még egy: "Egyelőre annyit írnánk: A kurva anyátokat nektek és minden kommentelőnek akik rólunk fröcsögnek, azoknak is a kurva anyját. Vadhajtások.hu”
Hát ilyesmik történnek manapság a fő uszító és megfélemlítő körül. (Egyébként meg madarat tolláról...)
signal2
signal2 2019. 01. 25. 08:42
Előzmény: #16251  pampa
#16252
Nem a Soros-féle NGO-knak szavaztak meg több pénzt, hanem általánosan az NGO-knak. Óriási különbség. 
.
"A másik döntés pedig azt mondta ki, hogy a jövőben úgy kell szabályokat alkotni, hogy legyen egy testület, amiben kívülről bevont emberek is vannak, és ami azt dönti el, hogy hogyan áll a jogállam helyzete egy adott országban, és ez alapján megvonhatják a támogatásokat – magyarázta a kormányfő, de kiemelte azt is, hogy ez még csak egy kezdeményezés, ami elindult, de ebből nem lesz valóság, mert ellentétes az EU mai szabályaival, hiszen a költségvetést csak úgy lehet elfogadni, ha minden tagállam elfogadja." - A mondat logikátlan, mert a támogatások kifizetésének feltételeinek semmi köze a költségvetés elfogadásához. Jelenleg is vannak feltételek, amik be nem tartása a támogatások visszatartását, visszafizettetését eredményezi, tök függetlenül attól, hogy miként történik a költségvetés elfogadása.
pampa 2019. 01. 25. 08:38
Előzmény: #16250  Törölt felhasználó
#16251
"Orbán Viktor emlékeztetett rá, hogy az EP fél lábbal már az ajtón kívül hozott két jelentős döntést, amiket a Fidesz ellenzett, a magyar ellenzék viszont támogatott.
Arról van szó, hogy a következő időszakban háromszor annyi pénzt adjanak a Soros-féle NGO-knak. A Soros által közzétett Soros-terv hatodik pontja volt ez. A másik döntés pedig azt mondta ki, hogy a jövőben úgy kell szabályokat alkotni, hogy legyen egy testület, amiben kívülről bevont emberek is vannak, és ami azt dönti el, hogy hogyan áll a jogállam helyzete egy adott országban, és ez alapján megvonhatják a támogatásokat – magyarázta a kormányfő, de kiemelte azt is, hogy ez még csak egy kezdeményezés, ami elindult, de ebből nem lesz valóság, mert ellentétes az EU mai szabályaival, hiszen a költségvetést csak úgy lehet elfogadni, ha minden tagállam elfogadja."
Törölt felhasználó 2019. 01. 25. 07:52
Előzmény: #16245  pampa
#16250
Peterbond 2019. 01. 25. 00:33
Előzmény: #16248  Peterbond
#16249
"Mivel ilyen nem létezik, a pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember."
Ez meg Ferenc Paparol.
Joga van a velemenyehez csak ne allitsuk mar be hogy o amugy tisztelettel beszel kozszereplokrol vagy ugy egyebkent barkirol.
Es eleg csak kb minden masodik cikket elolvasni.
Legalabb azzal jonnel hogy Ader Orban vagy mas nem beszel igy. Kover mar nehez eset lenne de a BEKEMENET ( sicc! ) alapitoja talan az utolso ember a jobboldalon aki tragarsag vagy tiszteletadas eseten megszolalhat.
Peterbond 2019. 01. 25. 00:21
Előzmény: #16245  pampa
#16248
Mondjuk Gonczrol ez a velemenye pl:
"Az SZDSZ-es államfő azonnal kiverte a biztosítékot Bayeréknél, az újságírói tevékenységével a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is kiérdemlő publicista a műsorban azt harsogta:Gyerekek ne legyen, és ha majd kiírják az Árpád helyére, hogy Göncz, oda kell menni, és le kell verni!"
Peterbond 2019. 01. 25. 00:18
Előzmény: #16246  Peterbond
#16247
De igazadvan ez mar 9 eve volt. Azota o is tanult abbol hogy kell viselkedni miutan latta Blankatol igy januar 10.en mar ilyen kulturaltan nyilvanult meg.
"Aki Gyurcsány Ferencet egészséges, normális, felnőtt embernek tekinti, nem egy amorális, szétcsúszott, nárcisztikus, alkoholista faszkalapnak, az segít fenntartani Gyurcsány Ferenc szomorú állapotát."
Hogy az altalam mar unalomig ismert velemenyet a nem fideszre szavazokrol ne is hozzam.
Peterbond 2019. 01. 24. 23:52
Előzmény: #16245  pampa
#16246
"A Fidesz-alapító publicista szerint Gyurcsány “egy retekből kivakaródzott ripacs”, akit csak a társadalom önvédelmi reflexének teljes csődje repíthetett a miniszterelnöki székig, de a “jellem hiánya… kiordít minden pozíció mögül."
pampa 2019. 01. 24. 15:18
Előzmény: #16244  bigyula
#16245
zsótinktól nem hallottam ilyen durva stílusú véleményt közjogi méltóságról.
.
Te például olvastál ilyen hangvételű írást Göncről amikor még hivatalában volt?
bigyula 2019. 01. 24. 15:10
Előzmény: #16242  pampa
#16244
Konkrétan most Blankáról volt szó. A stílus és a hangnem bayeri volt.
pampa 2019. 01. 24. 15:06
Előzmény: #16242  pampa
#16243
"Az Index megszerzett egy levelet, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter küldött körbe a tárca alá tartozó intézményeknek. Ebben arról ír, mi a teendő, ha ellenzéki képviselők törvény adta jogukkal élve megpróbálnak belépni az intézményekbe.
Pintér szerint az elmúlt időszak eseményei alapján feltételezhető, hogy ilyesmi előforduljon.
Pintér szerint a beosztottjainak csak a megbízatásuk ellátásában kell támogatniuk a képviselőket. Ebbe nem tartozik bele “a gyülekezési jognak a hatályos szabályozástól eltérő gyakorlata”, ami pontosan nem tudni, mit jelent.
Pintér szerint a képviselők csak munkaidőben léphetnek be a belügyi intézményekbe. Rendelkezett arról is, hogy ha a képviselők petíciót akarnának átnyújtani, azt az ügyfélszolgálat vagy a panasziroda vezetője veheti át. Ha pedig rendbontásra kerülne sor, a belügyeseknek azonnal riadóztatniuk kell a közbiztonsági főigazgatót, hogy az haladéktalanul mozgósíthassa a rendőrséget."
pampa 2019. 01. 24. 13:48
Előzmény: #16240  bigyula
#16242
Minden fiatal?  :)))
.
akkor vastagabb lenne a "bukszája"  !  :))))
pampa 2019. 01. 24. 13:47
Előzmény: #16239  pampa
#16241
"Nagy Blanka Bayer Zsoltról: Mintha egy gyilkos akart volna megkövezni azért, mert eldobtam egy csikket"

zsótink egy beszélgetés során elhangzott hasonlatban nevezte Hadházyt annak aminek nevezte....
a bíróság ezért a hasonlatért ítélte el, ha jól értelmeztem....
.
így egyből adódik a kérdés:
.
ez a gyilkos hasonlat rendben van?
bigyula 2019. 01. 24. 13:45
Előzmény: #16239  pampa
#16240
Az nem lehet, hogy zsóti írásain nőtt fel? :)
pampa 2019. 01. 24. 13:35
Előzmény: törölt hozzászólás
#16239
A szitokszavakat egyébként nem tartja nagy ügynek, szerinte semmivel nem lesz rosszabb vagy jobb a közbeszéd minősége egy-egy trágár kifejezéstől."
.
2000 után születetteknél ez már az "alapműveltség" része.....
.
olvastam egy cikk címében nemrégiben a kiemelt híreket összefoglaló oldalon:
.
VV9 : azt a f@szt sz@pd amibe én beleültem? 
.
tizen-huszon éves magyar fiatal "hölgyek"? 
.
hatosa 2019. 01. 24. 13:26
Törölt hozzászólás
#16238
pampa 2019. 01. 24. 10:54
Előzmény: #16236  pampa
#16237
"Emiaqtt  Bayer Zsolt – aki Nagy Blankától eltérően megbukott a gimnáziumban – nemrég a többi közt kreténnek prolinak nevezte, de Nagy Blanka azt állítja semmilyen érzést nem keltett benne a Magyar Idők publicistájának a kijelentése. 
– Lehet, hogy ez most gonoszul hangzik, de pont mindegy. Azért volt semmilyen érzés, hogy leminősített, mert pont ő minősített le. Ez számomra olyan volt, mintha egy gyilkos akart volna megkövezni azért, mert eldobtam egy csikket
– intézte el az ügyet. Az őt a kormánypárti sajtó részéről érő vádakat azzal rázza le, hogy a lejáratónak szánt cikkeket szerző megjelölése nélkül írják.
– Ezek az emberek magukat sem képesek felvállalni. Valószínűleg ők sem hisznek ebben az egészben
– kockáztatja meg. A szitokszavakat egyébként nem tartja nagy ügynek, szerinte semmivel nem lesz rosszabb vagy jobb a közbeszéd minősége egy-egy trágár kifejezéstől. A beszédeire nem készül sokat, rendszerint tüntetés előtt néhány órával írja meg őket. Legjobban az oktatás helyzete idegesíti Magyarországon, szerinte az egész rendszert át kellene alakítani, és kevesebbet terhet rakni a diákok vállára, de ettől függetlenül nem tudja magát elképzelni hosszú távon külföldön. Színházzal szeretne foglalkozni, hatéves kora óta a Színművészeti Egyetemre készül. Ha találkoznának, Orbán Viktortól először azt kérdezné meg,. hogyan tud a tükörbe nézni."
pampa 2019. 01. 24. 10:36
Előzmény: törölt hozzászólás
#16236
Én a " liberalista világmodellt" úgy gondolom mint azt a szitut amikor a kocsis úgy vezeti a hintót, hogy a lovak közé veti a szárat.
hatosa 2019. 01. 24. 10:31
Törölt hozzászólás
#16235
pampa 2019. 01. 24. 10:18
Előzmény: törölt hozzászólás
#16234
Az emberek  munkára,békére, nyugalomra, csendre vágynak. A Kormány ezt biztosítja.

A mostani ellenzéktől pont nem ezeket kapja!
Akkor mért cserélné le a Kormányt a nép az ellenzékre?
hatosa 2019. 01. 24. 10:13
Törölt hozzászólás
#16233
hatosa 2019. 01. 24. 10:10
Törölt hozzászólás
#16232
pampa 2019. 01. 24. 10:09
Előzmény: törölt hozzászólás
#16231
"Mindez azért fontos, mert az elmúlt több mint nyolc év tiltakozásainak egyik fő tanulsága, hogy a kívülről jövő szereplőket, a „tisztákat” afféle megváltói szereppel ruházza fel a türelmetlen ellenzéki közvélemény, olyan elvárásokat támasztva velük szemben, amelyeknek lehetetlen megfelelni. A hős aztán kifárad, összeomlik vagy hibázik, még inkább távozik, hűlt helyén pedig marad az üresség, a csalódás és a még kétségbeesettebb várakozás, amit idővel egy újabb szereplőre való hisztérikus rátekeredés követ."
.
.
Ez a cikk megírja a várható jövőt....
hatosa 2019. 01. 24. 10:06
Törölt hozzászólás
#16230
hatosa 2019. 01. 24. 10:04
Törölt hozzászólás
#16229
hatosa 2019. 01. 24. 10:02
Törölt hozzászólás
#16228
pampa 2019. 01. 24. 09:34
Előzmény: #16226  pampa
#16227
"Talán tényleg szükséges vitát folytatni arról, a tiltakozások nyelve mennyire legyen támadó, sértő, az obszcén jelszavak beleférnek-e mindenki ízlésébe, elriasztanak vagy vonzanak, de
nagyon széles szemellenző kell annak figyelmen kívül hagyásához, hogy a konkrét esetben Bayer Zsolt vagy Nagy Blanka káromkodása veszélyesebb-e a társadalomra. Mégiscsak arról van szó, hogy egy hatalommal bíró felnőtt férfi és nyomában a teljes kormánypropaganda-gépezet sérteget egy hatalommal nem rendelkező iskolás lányt.
Nagy Blanka az egész helyzetet higgadtan látszik kezelni, másképp is fogalmazott már újabb megszólalásai alkalmával, a teher azonban nyomhatja a vállát: ő a tiltakozás arca. Olyan teher ez, amit elsősorban a környezetének, illetve a tüntetésszervezőknek kell józanul és felelősséggel viselniük, tekintettel arra, hogy a korábbi tüntetéssztárok mindannyian ki voltak téve a gyors kiégés veszélyének, amit nehezen is éltek meg.
Mindez azért fontos, mert az elmúlt több mint nyolc év tiltakozásainak egyik fő tanulsága, hogy a kívülről jövő szereplőket, a „tisztákat” afféle megváltói szereppel ruházza fel a türelmetlen ellenzéki közvélemény, olyan elvárásokat támasztva velük szemben, amelyeknek lehetetlen megfelelni. A hős aztán kifárad, összeomlik vagy hibázik, még inkább távozik, hűlt helyén pedig marad az üresség, a csalódás és a még kétségbeesettebb várakozás, amit idővel egy újabb szereplőre való hisztérikus rátekeredés követ."
pampa 2019. 01. 24. 09:16
Előzmény: #16224  pampa
#16226
"Bírálta Ferenc Pápa az amerikai–mexikói határfal építéséről szóló fehér házi terveket.
Az egyházfő a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra érkezett Panamába, útja során újságíróknak azt mondta: irracionális félelmek gerjesztik a migránsokkal szembeni ellenségeskedést."
zotlan
zotlan 2019. 01. 23. 16:08
Előzmény: #16224  pampa
#16225
Erőől van szó! Ha Orbán nincs akkor a rendszere összeomlik politikailag. Vona pedig olyan, hogy képtelenek lejáratni. Muszlimozzák, hazudnak mindenfélét róla és mégis népszerű.
pampa 2019. 01. 23. 15:57
Előzmény: #16221  zotlan
#16224
De Vona még túl népszerű. ezért is indul be folyamatosan a hazug lejárató kampány."
.
????????
.
Ezt egy kristálygömbből olvastad ki?
Vona lehetőségének a határa max. 25 % volt mint utólag kiderült.
Én is azt  "hittem" , hogy van tere legalább 33%-ig, de  ez téves feltételezés volt részemről.
Peterbond 2019. 01. 23. 15:15
Előzmény: #16182  pampa
#16223
:D
Szoval akkor miert kell osztrak allampolgarsag neki ha itt tervez maradni es nem kimenni?
Mellesleg esetleg igazits a szovegeden akkor mert osztrak allampolgarsaghoz jo sok ev otttartozkodas kell igy nem elhetnek itthon vagy semmi ertelme nem volt ausztriaban szulni.
Meg ha ott is szuletik valaki allampolgarsaghoz kell 6 ev folyamatos es jogszeru tartozkodas.
http://www.osztrakjog.at/allampolgarsag-es-tartozkodasjog/osztrak-allampolgarsag-megszerzese/
signal2
signal2 2019. 01. 23. 15:14
#16222
"They have framed CEU’s fate as the inevitable outcome of Soros’s support for foreign migrants. Had Soros been more restrained in his advocacy for Syrian refugees or the country’s Roma population, they say, CEU’s closure might have been avoided. That is precisely what Andras Lanczi, the rector of Corvinus University since 2016 and an influential adviser to Orban, told me when I met with him last week." /Ronald J. Daniels, president of Johns Hopkins University./
zotlan
zotlan 2019. 01. 23. 15:14
Előzmény: #16218  pampa
#16221

Nyilván az Orsos!
De Vona még túl népszerű. ezért is indul be folyamatosan a hazug lejárató kampány. Papp Dániel MTVA hírhamisítóval együtt!
signal2
signal2 2019. 01. 23. 15:06
Előzmény: #16218  pampa
#16220
Nagy kár, hogy DK-nak meglett az 5%, a FIDESZ-nek meg lehetett volna annyi képviselője arányaiban, mint amennyi szavazatot kapott a listán. Az jó lett volna.
signal2
signal2 2019. 01. 23. 15:05
Előzmény: #16217  pampa
#16219
Jó kis szervezet, szó-mi-szó. Már csak azt nem értem, hogy Soros miért bírálja úton-útfélen az EU-t, ha végső soron az EU jórészt azt csinálja, amit ő szeretne? Logikus válasz, hogy nem azt csinálja. És akkor itt visszakanyarodhatunk a befolyás kérdéséhez.
pampa 2019. 01. 23. 14:59
Előzmény: #16217  pampa
#16218
 Orbán 49,27% (2 824 551)
 Vona 19,06% (1 092 806)
 Karácsony 11,91% (682 701)
 Szél 7,06% (404 429)
 Gyurcsány 5,38% (308 169 )
.
Megint beindult a fészbukon a választási matek......
.
 Melyik Miniszterelnök jelölt kapta a legtöbb szavazatot?
  :))))
pampa 2019. 01. 23. 12:52
Előzmény: #16216  pampa
#16217
Kik irányítják valójában az Európai Uniót? Talán Jean-Claude Juncker? Vagy Frans Timmermans? Esetleg az Európai Tanács? Vagy az ­Európai Parlament? Vajon a formális, látható uniós fórumokon dőlnek el az igazi kérdések euróról, gazdasági lépésekről, migrációról, költségvetésről, támogatásokról, kötelességszegési eljárásokról, a 7-es cikkely megindításáról? Vagy talán a háttérben, zárt ajtók mögött? „Megelőlegezett válaszom a következő: az Európai Unióval kapcsolatos lényeges, meghatározó ügyek informális csatornákon dőlnek el” – olvasható Fricz Tamás véleménycikkében.
.
A Magyar Idők oldalán megjelent írásban a politológus megjegyzi: az Európai Uniót a globális – elsősorban pénzügyi – elit irányítja néha direkt, gyakrabban indirekt eszközökkel. Ettől még számos részletkérdés van, amelyben a bizottság bürokráciája vagy a tanács hoz döntéseket, de ezek általában nem a meghatározó kérdések. – Ahhoz azonban, hogy észrevegyük és felfogjuk a globális elit hálózati jelenlétét az unió körül és az unióban, ki kell lépnünk a hagyományos információs keretekből, s nem pusztán a sorok között kell olvasnunk, mint a régi pártállami időkben, hanem alternatív hírforrások után is kell néznünk, s ott keresni a hiányzó információkat – hívja fel a figyelmet.
.
[…]
Nem véletlen, hogy alig esik szó egy, az unió mellett – vagy fölött – működő szervezetről, amelyiknek azonban az unió döntéseire gyakorolt informális, de annál nagyobb és jelentősebb hatása még logikai úton is könnyen levezethető – jegyezi meg a szerző.
Az European Council on Foreign Rela­tionsról, a Külkapcsolatok Európai Tanácsáról (ECFR) van szó. Ezt a szervezetet Soros György segítségével alapították 2007-ben, aki az anyaszervezetnek, a Council on Foreign Relations (Külkapcsolatok Tanácsa, CFR) is tagja, sőt egy ideig igazgatója is volt. A tanács a honlapján megfogalmazott ars poeticája szerint a – gróf Richard Coudenhove-Kalergiig visszavezethető – páneurópai koncepció hívei, amelyet Brüsszellel és a tagállamokkal együttműködve szeretnének érvényre juttatni. Világos szavak, fordítsuk le magyarra: céljuk az Európai Egyesült Államok létrehozása – mutat rá Fricz Tamás.
.
[…]
De káprázatos azoknak a multicégeknek is a listája, akik részt vesznek a CFR tevékenységében. Csak a példa kedvéért, az alapító cégek közé tartozik többek között a Chevron, az ExxonMobil, a Goldman Sachs bankház, a Google, a J. P. Morgan, a Moody’s, a Morgan Stanley, a Nasdaq, a Pepsi és a Viasat. „De sorolhatnám tovább”, írja a politológus: Generali, BP, Credit Suisse, a mostanában bajban lévő Deutsche Bank, a Paypal, a migránsbizniszbe jócskán beleálló MasterCard, a Shell, a Toyota, a Boeing, a Fitch Ratings, az IBM, a Walmart, a Total, a Mitsubishi,és hát természetesen a Soros Fund Management LLC.
Tehát: a világ legnagyobb bankjai, brókerházai, befektetőcégei, multinacionális nagyvállalatai, biztosítótársaságai, médiabirodalmai egyaránt jelen vannak ebben a különös, gigászi befolyással bíró nem is intézményben, hanem – mert ez a pontos – globális hatalmi hálózatban. "
pampa 2019. 01. 23. 12:21
Előzmény: #16214  signal2
#16216
Amennyiben már az ország "tűrőképessége" feletti számban érkeznek menekültek az ENSZ biztosít segítséget!
Erre hozták létre a genfi egyezményt.
signal2
signal2 2019. 01. 23. 12:17
Előzmény: #16213  pampa
#16215
OK, egyetértek.
signal2
signal2 2019. 01. 23. 12:17
Előzmény: #16212  pampa
#16214
Görögöknél egyértelműen szabályokat sértettek, amikor nehogy hagyták szabadon mozogni az embereket, se még segítették is őket a kontinensre jutni, miközben nem intézték a menedékkérelmek elbírálását. 
Ettől még felmerül a kapacitáskérdés. Nyilván minden országnak van befogadó- és elbíráló kapacitása, ami felett összeomlik a rendszer.
pampa 2019. 01. 23. 12:09
Előzmény: #16211  signal2
#16213
Nem tudnak sokat beadni egyszerre.
.
Az ENSZ feladata ezt kezelni az első biztonságos országban!
Így járnak el Libanonban  is.
A valódi menekültek ott élnek nyomorúságos körülmények között!
Azokon kellene segíteni az EU-nak, nem azokon akik embercsempészeknek fizetve próbálnak Európába illegálisan bejutni!
pampa 2019. 01. 23. 12:05
Előzmény: #16211  signal2
#16212
Megoldható.
Ez csak "megmagyarázás".
A görög szigetekre érkeztek.
Ott kellett volna lefolytatni az eljárást. A sziget mint egy természetes tranzitzónaként működik.
.
Ők ezt nem tették, még nem is REGISZTRÁLTÁK az érkezőket, hanem először komppal a kontinensre szállították , természetesen a jegyet MEGVETETTÉK velük... majd VONATTAL .. a jegyet itt is megvetették velük... a határra.... 
signal2
signal2 2019. 01. 23. 11:58
Előzmény: #16209  pampa
#16211
HElyes, legyen tranzitzóna.
A következő kérdés, hogy mi hogyan járunk el, ha újra 400 ezer ember jelentkezik a határon? Meg tudjuk oldani? Vagy addig oldja meg Szerbia, amíg mindenki sorra nem kerül? Görögország sem tud havi több tízezer főt tranzaitzónába tenni, és intézni a kérelem elbírálását.
Az elosztás ötlete pont az ilyen helyzetek kezelésére merült fel. Amikor teljesíthetetlenül sok kérelmet adnak be egyszerre. 
pampa 2019. 01. 23. 11:53
Előzmény: #16209  pampa
#16210
léptetjük      eln.
pampa 2019. 01. 23. 11:53
Előzmény: #16208  signal2
#16209
Nem.
Ezért kell kialakítani egy tranzitzónát és ott elbírálni a kérelmet.
Mi pontosan így járunk el.
Aki nem jogosult azt nem léptejük be.
Szerinted a görögök is így járnak el?
signal2
signal2 2019. 01. 23. 11:51
Előzmény: #16205  pampa
#16208
"ne engedjük be  őket, így nem kell ezzel bentről foglalkozni."
Ez szuper, de egy menedékkérő esetében mondhatod, hogy nem engeded be?
pampa 2019. 01. 23. 11:40
Előzmény: #16206  pampa
#16207
"A Penny Market Kft. megállapodott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével, valamint a Penny Market Kft. Üzemi Tanácsával a túlóratörvénnyel kapcsolatban, melynek értelmében a Penny Market Kft. a Kollektív szerződésben meghatározott évi túlmunkakeret mértékét nem emeli” – írja közleményében az áruházlánc. Azt ugyanakkor hozzáteszik: azok számára, akik szeretnének élni a lehetőséggel, a cég lehetővé teszi a fentieknél magasabb, évente akár 400 óra túlmunkát.
A diszkontlánc hangsúlyozza, hogy erre kizárólag "valódi önkéntesség" alapján van lehetőség, erről egy külön megállapodást is kell kötni a munkavállalói érdekképviseletek közreműködésével."
pampa 2019. 01. 23. 11:31
Előzmény: #16205  pampa
#16206
Az EU úgy akar bevezetni egy elosztási rendszert, hogy előtte nem dolgozza ki a kiutasítás megoldását.
Mer már most is több százezerre tehető azok száma akiknek el kellene hagyniuk az EU területét, de nem tudják velük szemben érvényesíteni ezt a határozatot.
pampa 2019. 01. 23. 09:51
Előzmény: #16203  signal2
#16205
Látod ez az a bizonyos "nézőpont" kérdése.....
.
 ne engedjük be  őket, így nem kell ezzel bentről foglalkozni.
.
csak azokat engedjék be akiket be akar fogadni egy adott ország.
így okafogyott lenne egy elosztási mechanizmus megalkotása.
nem feszíteni az EU közösségét ez a kérdés.
pampa 2019. 01. 23. 09:48
Előzmény: #16202  signal2
#16204
Valóban, a státuszra nem jogosultak hatékony visszaküldését mindenképpen meg kell oldani. "

Nézd meg Ahmed H. ügyét!
Bíróság által elrendelt kiutasítás van érvényben ellene!
.
Akkor hogyan tovább?
signal2
signal2 2019. 01. 23. 09:44
Előzmény: #16201  pampa
#16203
Ami a migráns érdekét szolgálja, az igen. Viszont az elosztást nem a menedékkérő érdekében, hanem a nehéz helyzetbe kerülő frontországok érdekében találták ki.
signal2
signal2 2019. 01. 23. 09:44
Előzmény: #16200  pampa
#16202
Valóban, a státuszra nem jogosultak hatékony visszaküldését mindenképpen meg kell oldani. De én például ezért támogatnám, hogy az EU vagy a tagállamok külképviseletein lehessen kérelmet beadni, és ott megvárni a döntést. 
pampa 2019. 01. 23. 09:40
Előzmény: #16200  pampa
#16201
Az én értelmezésem szerint minden olyan könnyítés a bevándorlás területén  ami a MIGRÁNS érdekét szolgálja ösztönzőleg hathat az elindulásra.

Topik gazda

pampa
4 5 4

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek