Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bigyula 2019. 05. 29. 07:58
Előzmény: #24699  pampa
#24700
Az, hogy Nagy-Britanniában ki "nyerte" azt a szavazást, amit meg sem kellett volna tartaniuk, az tök mindegy. Ha kilépnek, akkor semmi jelentősége sincs.
pampa 2019. 05. 29. 07:49
Előzmény: #24698  pampa
#24699
 Akik szerint minden megváltozott, azok arra hivatkoznak, hogy a hat legnagyobb népességű uniós tagország közöl négyben, Franciaországban, Lengyelországban, Nagy-Britanniában és Olaszországban euroszkeptikus párt nyerte a európai választást.
Eltorzult nézőpont
Ezek az értékelések azért vezettek egymással ellentétes következtetésre, mert csupán egy kérdésre koncentrálnak: mit hozott az EP-választás az uniópárti és az euroszkeptikus pártok összecsapásában. Ha azonban egy másik kérdést teszünk fel, akkor világosabb trendet láthatunk. Ez a kérdés így szól: mi történt az európai politika eddigi domináns pártjaival? A válasz röviden az, hogy a mérsékelt bal és jobb is hanyatlik. Nem csupán a populisták vesznek el tőlük szavazókat, hanem azok a politikai erők, a zöldek és a liberálisok is, amelyek a városi középosztályban találják meg a szavazóbázisukat.
Franciaországban a hagyományos bal- és jobbközép együtt 15 százalékon végzett, miközben a szélsőjobb, a liberálisok és a zöldek összesen 60 százalékon. Olaszországban az előbb csoport 31 százaléknyi szavazatot kapott, míg a populista pártok 58 százaléknyit. Nagy-Britanniában a toryk és a munkáspártiak alig több, mint 23 százaléknyi szavazatot zsebeltek be és a mérsékelt jobb és bal együtt még a hagyományosan stabil Németországban is 50 százalék alá szorult (a zöld párt 20, a szélsőjobb 11 százalékos eredményt ért el).
Mit jelent ez?
Ez azt mutatja, hogy a politika szervezetek hagyományos igazodása a nagy társadalmi osztályokhoz, ami a 19. és 20. században meghatározó volt, veszít a jelentőségéből. Az európai szavazókat egyre inkább motiválják korábban kevésbé jelentős ügyek, például a klímaváltozás fenyegetése, vagy az identitásuk megőrzése és a bevándorlás alakulása. Ennek eredményeként növekedni fog a politikai bizonytalanság, ami megnehezítheti az uniós döntéshozatalt.
Hiába EU-párti a bal- és a jobbközép, illetve a liberálisok és a zöldek, számos fontos kérdésben mást képviselnek. Ilyen a klímaváltozás vagy az eurózóna reformja. A helyzetet súlyosbítja Angela Merkel német kancellár jövője. Az általa vezetett nagykoalícióban részt vevő szociáldemokrata SPD rossz EP-választási szereplése miatt kihátrálhat a kormányzásból, megbuktatva a kormányt, miközben Merkel saját konzervatív pártján, a CDU-n belül is egyre kevésbé tolerálják, hogy béna kacsaként vezeti az országot előre bejelentett, két év múlva esedékes visszavonulása előtt.
Kidőlhet egy nagy fa
Ha Merkel rákényszerül az idő előtti visszavonulásra, akkor az EU elveszti domináns politikai vezetőjét. Ugyanakkor hiába marad, akkor is érezhető lesz az európai politika töredezetté válásának hatása, miközben olyan ügyekben kellene dönteni, mint az euró jövője, a migráció közös kezelése, a brexithez fűződő viszony vagy a Kínával kapcsolatban követendő politika. A bizonytalanság első tesztje az EU új felső vezetőinek kiválasztása körüli politikai huzavona lesz. Ezt elvileg nagyon gyorsan lezavarhatnák, ám ha patthelyzet alakul ki, akkor elhúzódhat a vita.
Eközben vannak ügyek, amelyek ráéghetnek az uniós vezetők körmére. Nagy-Britannia uniós kilépésének határideje október 31., felmerülhet a kérdés, hogy ezt meghosszabbítsák-e vagy hagyják távozni a briteket válási megállapodás nélkül, ami Európában is komoly gazdasági károkkal járna. Emellett piaci események, például az euróra nehezedő nyomás kiújulása is gyors cselekvésre kényszerítheti a kontinens vezetőit.
A végső kérdés az, vajon fokozatosan szétzilálódik-e az EU vagy halad a szorosabb unió felé, amely meg tudja védeni Európa közös érdekeit - jut el végkövetkeztetéséhez az FT cikkírója. Ez nagyon fontos, mert ettől függ, hogy a világ kizárólag az USA és Kína ellenségeskedésének színtere lesz-e (színezve Oroszország kárörvendő szerepével). Látva a kibontakozó kereskedelmi háborút, ez nem elvont probléma - a politikai bénultság és szétaprózottság olyan luxus, amit az EU vélhetően nem engedhet meg magának mostanában."
pampa 2019. 05. 29. 07:49
Előzmény: #24697  Peterbond
#24698
Nem!
mert nem azt, csak kb. azt.....
 és itt van a vita!
szerinted mennyiszer kell még leírni, hogy érthető legyen?
.
Tagállami szinten kell a migrációt lebonyolítani.
Erre minden tagállamnak lehetősége van!
Akkor miért akarják EU  szintre vonni?

 A FTONTEX- nél pedig a részleteknél van a probléma!
Nem a végeredménynél, mert az is számít hogyan jutunk el valahová és nem csak az, hogy megérkezzünk!
Peterbond 2019. 05. 29. 07:41
Előzmény: #24696  pampa
#24697
Az EU kb ezt mondja amit anno Orban is. Csak te az EU moge ezt latod Orban moge meg anno nem. Ugyanaz mint Frontex ugyben. Ugyanazt a javaslatott teljesen maskepp ertelmezed ha az "EU" mondja es maskepp ha Orbanek.
pampa 2019. 05. 29. 07:29
Előzmény: #24693  Peterbond
#24696
Ebben én nem olvastam a menedzseléséről.
És attól sem, hogy a migrációt tagállami szintről az EU hatáskörébe kellene áthelyezni.
.
 te megtaláltad ezeket a részeket?
Shortelek 2019. 05. 29. 05:26
Előzmény: #24690  Phylaxa
#24695
Azért mert orbánc ezt hazudja?!
Peterbond 2019. 05. 28. 22:44
Előzmény: #24693  Peterbond
#24694
Ja igen az általad sokszor emlegetett Frontex pont amiben állítólag az a bajunk hogy akár az adott ország beleegyezése nélkül is jönnének védeni a határt. Szerinted e miatt nem szavaztuk meg. Érdekelne akkor miért javasolta maga Orbán ios ezt 2015-ben?
.
"Teljes egyetértés volt az uniós állam-, illetve kormányfők között azzal kapcsolatban, hogy a határellenőrzés nemzeti hatáskör, de ha egy tagállam nem tud vagy nem akar eleget tenni ezen kötelességének, akkor a többieknek legyen joga arra, hogy közösen biztosítsák a schengeni határt - jelentette ki Orbán Viktor pénteken, az Európai Tanács csúcstalálkozójának zárónapján."
.
A miniszterelnöökség honlapáról nem valami Fake news honlapról.
http://www.miniszterelnok.hu/teljes-volt-az-egyetertes-a-schengeni-hatarok-vedelmenek-ugyeben/
Peterbond 2019. 05. 28. 22:22
Előzmény: #24666  pampa
#24693
Gondolom pont ugyanazt amit Orban Viktor is.
.
Csak neked magyarul.
"Végezetül visszautalnék a fenntartható fejlődési célokra, amelyeket a múlt héten fogadtunk el, mivel nem tudnám ennél jobban megfogalmazni: a migrációnak rendezettnek, biztonságosnak, szabályozottnak és felelősségteljesnek kell lennie."
badsector1
badsector1 2019. 05. 28. 21:47
#24692
A kevésnél is kevesebb gyerek született Magyarországon az első negyedévbenTovább fogyunk, mert a halálozások száma is nőtt.
bigyula 2019. 05. 28. 15:54
#24691

"Emmanuel Macron pártja csak akkor szövetkezik az Európai Néppárttal, ha a Fidesz nem lesz benne a frakcióban, mondta a francia kormánypárt leendő EP-képviselője. "
.
https://index.hu/kulfold/ep/2019/05/28/a_fidesz_nepparti_tagsagatol_is_fugg_a_nagykoalicio_az_ep-ben/
Phylaxa 2019. 05. 28. 15:50
Előzmény: #24684  Törölt felhasználó
#24690
De telepít. Eddig is ezt tette és ezután is ezt fogja. Így lettek tele az országok mára. Amit én nem értek, hogy miért akarja mindenkihez? Miért nem csak azt folytatja, amit csinált eddig és csinál most? Te érted? :)
Törölt felhasználó 2019. 05. 28. 15:18
#24689
Mára meguntam, így elköszönök.
Összefoglalva a vita eredményét, mivel OV megmondta, hogy az EU vezetése mohamedán migránsokat akar betelepíteni hogy lerombolja a keresztény kultúrát, szerintetek ez így is van és az a tény, hogy az EU súlyos pénzeket fizet azért hogy ne jöjjenek, az csak egy álcázás. 
Szerintem meg az van, hogy a töketlen eu-s politikusok (Orbánnal az élen) nem készültek fel annak idején a menekültválságra, aztán tűzoltás jellegűen csináltak egy csomó balfaszságot, aztán rájöttek, hogy a választóik nem nagyon akarnak Alikat a szomszédba, így most megpróbálják korlátozni az áradatot és szabályozni a Tóni féle ügyleteket, amit meg Viktorunk próbál gátolni, hogy a jó kis politikai konteóját tudja még használni egy darabig és ebben nagyon sikeres, mert még folyamatosan nyomjátok ti is.
pampa 2019. 05. 28. 15:02
Előzmény: #24686  salve
#24688
A görögökhöz továbbra is mennek a törököktől.
Az a megállapodás nem működik.
Lassan belerokkan a görög mert már nem tudja tovább utaztatni a betolakodókat mint ahogyan 2015-ben tette!
pampa 2019. 05. 28. 14:57
Előzmény: #24684  Törölt felhasználó
#24687
Akkor a megszavazott , de még nem bevezetett un.  EU migránsvízum melyik országokba biztosít majd belépést?
salve 2019. 05. 28. 14:56
Előzmény: #24649  Törölt felhasználó
#24686
viccelsz?
leírtam hogy az EU ad a látszatra és úgy tesz, mintha gátolná a migárciót
török vonalon azért kénytelen elfogadni hogy onnan ne jöjjön át ellennőrizetlenül a nagy tömeg, mert akkor tényleg teljesne lelepleződne, hogy fittyet hány a nemzetközi menekültjogi egyezmáényre, ezt miért nem érted?
az meg több mint nevetséges hogy a spanyol migránshajóztatást a spanyol kormányra akarod csak hárítanI? miért nem az EU-ra IS? ha igazad lenne és az EU gátolni akarná a migrációt, akkor már régen vitában állna a spanyolokkal és büntetésekkel fenyegetné őket, stb.!! DE, nem tesz ilyet, ami több mint önleleplezés!
"Viktor bátyó kitalált egy konteót, amit jól el lehet adni öt éve ezen rágódtok, miközben meg szépen szaporodnak nálunk az arabok, kínaiak, stb  "
no ez aztán tényleg a butaság a köbön!! 1. nem ő találta ki, hanem 2015-ben elindult a migránsinvázió tehát nem kellett kitalálni semmit :-)
a szépen szaporodás mindössze annyi: csak legálisan, tehát ideiglenes munkavállalási/letelepedési engedéllyel jöhetnek be hozzánk dolgozni nem uniós állampolgárok, illetve még akkor, ha legálsuan beadott menekültkérelmüket pozitívan bírálta el a hatóság..
szedd össze magad, mert ekkora marhaságokat régen olvastam, bocs :-)
pampa 2019. 05. 28. 14:55
Előzmény: #24683  Törölt felhasználó
#24685
Egyébként ez még nem jogszabály, így sok egyeztetésen fog még átmenni, másrészt egy tagországot sem lehet kötelezni arra, hogy bevándorlókat (nem menekülteket) fogadjon be."
.
 látom kapisgálod.......   :)))))
és miután KÖTELEZŐ lesz .... elég a migránst menekültnek nevezni......
.
 a probléma leküzdve!
.
 na, ez nem lesz rendszer.... vagy ha az lesz... akkor mi már nem leszünk az EU tagja!   
.
Mi nem szólunk bele, hogy a francia kit fogad be, így elvárjuk a franciától, hogy nem szóljon bele abba,hogy mi kit fogadunk be!
Törölt felhasználó 2019. 05. 28. 14:49
Előzmény: #24682  Phylaxa
#24684
Pl. rögtön az elejét, az EU ugyanis országok közössége így nem telepíthet.
Törölt felhasználó 2019. 05. 28. 14:47
Előzmény: #24673  pampa
#24683
Pl. talán azért akarnak közös szabályokat, mert van egy schengeni övezet és egyes országok nem örülnek annak, ha mások mindenféle letelepedési kötvényekkel bűnözőket engednek be ebbe az övezetbe. Ha közösen leszabályozzák, akkor a Tóni-félék nem tudnak bizniszelni. Egyébként ez még nem jogszabály, így sok egyeztetésen fog még átmenni, másrészt egy tagországot sem lehet kötelezni arra, hogy bevándorlókat (nem menekülteket) fogadjon be.
Phylaxa 2019. 05. 28. 14:45
Előzmény: #24681  Törölt felhasználó
#24682
Mégegyszer leírom: Az EU folyamatosan telepíti be a muszlimokat az UNIO-ba. A jövőben is ezt fogja tenni. Melyik mondatot nem érted? :)
Törölt felhasználó 2019. 05. 28. 14:43
Előzmény: #24679  Phylaxa
#24681
Dehogynem hazudja. Az EU fizet, hogy ne jöjjenek, ha azt akarná, hogy jöjjenek, akkor nem fizetne. Beszarás, hogy egy adott tényből is az ellenkezőjét próbáljátok kimagyarázni.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek