Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2019. 05. 27. 12:55
Előzmény: #24537  signal2
#24540
miért?
 bevándorló ország vagyunk?
2018-ban mennyi ember vándorolt ide, hogy itt élje le az élete hátralévő részét?
pampa 2019. 05. 27. 12:52
Előzmény: #24535  signal2
#24539
 Még az olyan EU-szintű megállapodásokat is gátoljuk, amelyek minden józan megfontolás szerint csökkentenék a migrációt, és erősítenék a határvédelmet."

Butaság!
A FRONTEX most is rendelkezik minden jogosítvánnyal arra, hogy megállítsa az illegális beáramlást!
helyette mint "vízi taxi" működött és vitte az olaszokhoz a bevándorlókat.....
amint lezárták az olasz kikötőket...... egyből befejezte a taxizást.....
.
 lehet ezt nem "látni"   de így történt.....
pampa 2019. 05. 27. 12:47
Előzmény: #24534  Peterbond
#24538
várjuk a koalíciók megkötéséig.
pl. a EPP-hez számolják még a szlovén  tagokat is.
ott maradnak?
.
 mire várjunk?
most is "büntettek" a szavazók.....
 és az országok soron következő választásén megint büntethet!
Az EP nagyon sok területen rászorul a Tanács döntéseire.
Ott is átalakul a viszony.
.
 nem annyira egyszerű ez ahogyan Weber gondolja.....
az egyhangú döntésekhez kell Orbán szavazata is!
.
 Az EPP-nek a szövetségesével meg volt idáig a többsége. Ez elveszett, így kell még egy partner.
Ki legyen az?
 Elfogadja az EPP tagsága?

kérdések.....kérdések....kérdések....
signal2
signal2 2019. 05. 27. 12:46
Előzmény: #24536  salve
#24537
Első sorig olvastam, nem bíztak meg semmivel. Rágalmazó kis senki vagy.
Fidesz nem határolt le semmit. "NEM LESZÜNK BEVÁNDORLÓORSZÁG". Ennyi, lehet magyarázni, csak felesleges. Szánalmas.
salve 2019. 05. 27. 12:44
Előzmény: #24535  signal2
#24536
folytatod tovább azt az érzékenyítő liberális propagandát, amivel megbíztak (vagy önkéntesként vállaltál), ehhez jogod van
ám ezt a kérdést csak az nem érti, aki nem akarja.
 fideszkormány szerintem jól körülhatárolta és és el tudja választani azt hogy nem idegen kultúrájú munkáskezek meghatározott időre jöhetnek, végleges letelepedési szándékkal érkező, képzetlen és nem európai kultúrájú bevándorlók pedig ne jöjjenek (utóbbi csoportból akik legális kérelmük után menekültstátust kapnak és itt akarnak maradni és képesek beilleszkedni, azokat - minden ferdítés ellenére is kijelenthető, hogy befogadja nemcsak a kormány, hanem a magyar társadalom is , lásd már évtizedk óta családostól itt élő egyiptomiak, szírek stb. magam is ismerek iyleneket. önellentmpondábsn tehát nincs a fidesz, hiába próbálod ezt te így beállítani. ami miatta fidesz óvatos a második csoporttal annak a rossz nyugatrói tapasztalatok az oka és semmi más, nem raszizms vagy hasonló butaság) . rossz hír a  számodra hogy űgy tűnik, a fentieket az aktív magyar választók nagyobb része is érti, sőt a tegnapi eredméynek alapján támogatja is! ez neked persze biztos nagyon fáj, de sorry...
a kínai hasonlatod pedig nevetséges és több ponton is manipulatív: 1. összlétszámuk max. 25 ezer fő lehet jelenleg, ez 10 milliós lakossággal számolva max. 0,25 %. ehhez képest nyugaton a muszlimok már egyes országokban az összelakosság 10-20 % -át is kteszik és gyorsan növekednek, - a különbség tehát nagyságrendekkel más    2. a kínaiakról nincsenek olyan adatok miszerint erőszakosan téríteni, teríteni szeretnék a saját nem európai vallásukat, - ellenben tény, hogy saját keersztény imaatremeik vannak már országszerte, nem is egy helyen és átlalában sem arról ismertek, hogy intoleránsak, verekedősek lennének a hétköznapokban, továbbá állandóan késsel járnának az utcán (ehhez kéepst a németek már késviselési tilalmak bevezetésén törik a fejüket egyes tartományokban, mert kedz elegük lenni a muszlomik erőszakos cselekményeiből).
tehát röviden: akkor nem ismered ez mindazon veszélyeit ny-európára nézve a bevándorlásnak, amikre előző hsz-somban utaltam?
signal2
signal2 2019. 05. 27. 11:58
Előzmény: #24533  salve
#24535
Én nem mondtam, hogy nem releváns kérdés a bevándorlás, és nem kell vele foglalkozni. Kell. A csúcsjelölti élő show-kban rendre fel is tették a kérdést. Csak mellette van más egyéb kérdése is, amely legalább olyan hangsúlyos volt a kampányban, mint a migráció. Nálunk meg CSAK a migráció volt (persze a fidesz és a kormány részéről). Így értettem, hogy túl volt tolva.
És emellett egyáltalán nem érzem, hogy a mi kormányunk meg szeretné oldani ezt a kérdést. Egyrészt, mert a valóságban sok gazdasági migráns jön hozzánk, másrészt az EU alapszerződés 78. cikkében fogalmazottak szerint a tagországok KÖZÖS menekültügyi politikát alakítanak ki, és mi ebben nagyon a kisebbséghez tartozunk. Még az olyan EU-szintű megállapodásokat is gátoljuk, amelyek minden józan megfontolás szerint csökkentenék a migrációt, és erősítenék a határvédelmet.
Arra valószínűleg semmi bizonyítékod nincs, hogy a többedgenerációs migránsok kire szavaznak.
A levezetésed alapján mi nemsokára kínai gyarmat leszünk, és bevezetik a taoizmus, annyi kínai érkezik.
Peterbond 2019. 05. 27. 11:36
Előzmény: #24531  pampa
#24534
Mire varjunk. Mit buntett a valaszto? Te ERRE a valasztasra vartal eddig. Azt mondtad ITT mondjak el a velemenyuket. Most hogy nem ugy alakult ahogy vartad megint varjunk a valasztokra? Meddig 202
4 ig. Te mondogattad mindig hogy vana valasztas es majd 4-5 ev mulva el lehet mondani megibt a velemenyt. Akkor tartsd most is ehhez a velemenyed jo?
.
A Fideszt amugy mibt irtam kivettem a szamolasbol. A liberalisokkal a koaliciot annyira bunteti a valaszto hogy a liberalisok nottek nominalisan a legtobbet ( Macronek nelkul is ) es aranyaban a zoldek utan a 2. Legtobbet.
.
Frakciok eseten meg mit szeretnel? Emlitett 4 parton kivul 1/3 kapviselo nincs. Azzal hogy akarsz szovetseget? Esmeg azok se mind a bevandorlas ellenesek. Azok nincsenek 100 an egy 700as parlamentben.
salve 2019. 05. 27. 11:35
Előzmény: #24523  signal2
#24533
csak úgy tűnik, hogy túl van tolva nálunk. valójában nincs, mert 1. a balkáni útvonalon folyamatosan érkeznek a migránsok és így a szerb-magyar határon is próbálnak átlógni tehát nem álproblémáról van szó  2. ez lehet hogy csak heti 20-40 kísérlet, de mutatja hogy nyomás alatt van Európa. a spanyolok pedig folymatosan hajózzák be a tengerről, százával a migránsokat mert a tengeren is épp akkor nyomás van mint korábban.
"más tagországokban nem a bevándorlás a fő téma "
igen de csak azért, mert a fősodartú médiában ott erről nem lehet beszélni, a cenzúra ezt magakadályozza (beszivárogni be tud néha de semmi több), a fecebookon is - Macron ezért fogadta nemrég Zuckerberget, hogy együtt menedzséljék ezt a cenzúrát.. a keresztényüldözésről sem lehet olvasni nyugaton, - ott a a kereszténység csak akkor lehet téma, ha a k.  gyházakon belül marginális kisebbséget képviselő néhány pedofiliával megvádolt pap ügyein lehet csámcsogni = csak a lejáratás céljával lehet szinte beszélni róluk a nyugati médiában..ehhez képest pl. a jehovista egyházban legalább annyi sőt több pedofil ügy volt az utóbbi 2 évtizedben de azt elhallgaják ahogy csak tudják, hiszen a jehovizmus épp arra lett alapítva mint szekta, hogy gyengítse a történelmi keereszténységet. . így a nyugati polgár agymosása garantált, azt etetnek meg vele főtémaként, amit csak akarnak. ehhez képest kész csoda, h. a franciáknál ennek ellenére tudott erősödni a nem macroni vonal, a sárgamellényes mozgalom miatt..
ismételgethetitek lelkesen hogy a "klímavédelem"  volt a fő téma, de azt is régóta tudja mindenki, hogy a zöldmozgalom is egy liberálisok által megszállt terület évtizedek óta, nem több egy álarcnál. lásd pl. Sargentini tevékenyésgét (nem mellesleg az ő pártja nem más mint a hjolland kommunista párt, amely ennek állatorvosi lova: bő 10 évvel ezelőtt amikor megszűnt majdnem mert a kutya sem szavazott rájuk, akkor átfestették magukat zöldre , a kommunista nevet kidobták és kinevezték magukat ökopártnak, miközben persze liberálisabbak voltak és maradtak a liberálisnál.
másrészt azért sem tud áttörni a bevándorlásellenes jobboldal nyugaton, mert - túl azon h. alaptalanul kiáltják ki szélsőségesnek a médiában, - a bevándoroltatottak és már bent lévő 2-3. generációs bevándorlók MOST MÉG a bal és a liberális oldlara szsvaznak hálából (azért h. beengedték őket és kinyalják a s.ggüket Srgentiniék). és itt jön az amire pampa utalni szokott, - csak ti, felkent balliberális megmondóemberek ezt ignoráljátok - hogy 1-2 emebröltő múlva amikor majd a többségbe kerülnek a nem keersztény bevándorlók, akkor lesz majd egy pont amikor megalapítják a saját pártjaikat, azokra szsvaznak, a zöldket-liberálisak kibillentik majd  a hatalomból és ny-európa 1-2 évtized alatt visszaesik majd a középkorba (saria bevezetése, női egyenjogúság visszaszorítása, stb.)
a fidesz szerintem erre a veszélyre igyekeztt felhvni a nyugat figyelmét, de ott az áruló elitről ez lepereg, ők tudatosan árulják el európát, a tömegek pedig el vannak altatva, majdnem azt csinálnak a többségükkel amit csak akarnak.. az ébredésük persz nagyon keserű lesz, de akkor már késő lesz..már ma is késő egyébként, csak még nem tart ott a folyamat..
pampa 2019. 05. 27. 11:01
Előzmény: #24531  pampa
#24532
"10:32 | Kóka János: itt az ideje, hogy örökre elfelejtsük a készpénzt"

Több "visszafordíthatatlan" hibát elkövetett már az emberiség "fejlődése" során.
 a teljesség igénye nélkül egy pár:
szén alapú nem megújuló energia
vegyipar
műanyag
"atom"technológia
"gén" technológia
.
stb....
 Miért kell még tovább folytatni a rossz döntések sorát?
pampa 2019. 05. 27. 10:39
Előzmény: #24530  Peterbond
#24531
eleve a EPP már egy nagyon színes csapat.
 ebben a mandátumban benne van a FIDESZ eredménye is.
 így még addig ne matekozzunk ameddig nem tisztul a kép.
az sem biztos, hogy egyben marad, ha kiderül, hogy kivel állna össze.

a liberálisok bevétele egy koalícióba az "álmos könyvek" szerint nem  szerencsés.....
.
 a zöldek sem sokkal jobb választás.
.
nemrég volt az izraeli választás, azóta sem tudtak megegyezni egy koalícióról....

ez az EP választás is szerintem hasonló eredményt hozott.
"elvtelen" alkukat kell kötni a működéshez... és azt általában "büntetik" a választók!
.
 várjuk ki, hogy ki kivel fog tárgyalni.
.
Peterbond 2019. 05. 27. 10:26
Előzmény: #24526  pampa
#24530
Amugy erdekelne milyen folyamat. En 4 partot emlitettem ami a Fidesz narrativa szerint bevandorlas parti. Zoldek balosok neppart es liberalisok. Ok a Fidesz nelkul is 486 helyett ertek el az EP ben es van meg boven rajtuk kivul mas csoport is.
.
A bevandorlas ellenes csoport Salviniekkal 58 helyett hoz. Tehat meg a zoldek magukban is verik oket. Az EFFD vel ( ot csillag es Nigel Farage ) egyutt is 114en vannak de az angolok oktoverben tavoznak es veluk 29 hely is csak ebbol a csoportbol.
Peterbond 2019. 05. 27. 10:20
Előzmény: #24526  pampa
#24529
En nem beszltem semmilyen brutalis veresegrol. Az ilyen jelzoket hogy osszeomlott megsemmisult brutalisan nyert kikapott pont nem tolem hallod hanem pl te is szeretsz ilyeneket mondani. Te bevandorlasra fuzted fel hogy ez lesz a fo tema. Hat lathatoan nem az volt csak idehaza probaltak ezt beadni.
Peterbond 2019. 05. 27. 10:17
Előzmény: #24527  pampa
#24528
A 107 ben benne van az o 9 kepviselojuk is azthiszem. Nelkuluk is 31 helyett nottek ha megse oda lepnek be.
pampa 2019. 05. 27. 10:11
Előzmény: #24525  Peterbond
#24527
Ha valakik viszont EU szinten nagyott nottek azok a liberalis ALDE."

ezt Macronnal vagy nélküle érted?
pampa 2019. 05. 27. 10:09
Előzmény: #24524  Peterbond
#24526
nézd meg mi lett a "sorsa" azoknak az erőknek akik összeálltak a liberálisakkal....
 a zöldeket pedig hanyagoljuk.....ők olyanok mint a görögdinnye! 
.
 ahogyan azt is megnézheted, hogy az EPP melyik tagja tudta növelni  a mandátumszámát.
.
tudom, "brutális vereséget" szenvedtek a bevándorlást ellenző erők......
.
 ez egy folyamat és ha még ebből sem értenek azok akiknek szólt.....
akkor nem csodálkozzanak a várható következményeken!
Peterbond 2019. 05. 27. 08:16
Előzmény: #24522  pampa
#24525
"azt lehet leszűrni ebből a szavazásból, hogy e bevándorlást elutasítók inkább erősödnek."
.
Mary le pen es Salvini igen. Az AFD ellenben visszaeset pl a nemeteknel es 10% on all.Ott a zoldek taroltak. A spanyoloknal meg a balosok tortek elore. Ha valakik viszont EU szinten nagyott nottek azok a liberalis ALDE.
Peterbond 2019. 05. 27. 08:13
Előzmény: #24522  pampa
#24524
Nezd 2 csoport not nagyott az EP ben. Az egyik a liberalis ALDE 67rol 107 re. A masik a Zoldek 50 rol 70 re. Ok a 3. Es negyedik legnagyobb csoport.
.
A ket vezeto csoport a neppart es a SD maradt elol de sok szavazatot bukott.
.
Salvini lesz lathatoan a bevandorlas ellenesek vezetoje Europaban de veluk a Neppart nem fog szovetkezni es nem is kell neki. Emlitett 4 fenti part majd 500 kepviselot jelent es a Fidesz propaganda szerint ok bevandorlas partiak. Igy nem tudom kiket kene osszeadni a sok kicsibol. Ha az ENF akkor oket a Zoldek is beeleztek ( 58 kepviselo ). Nigel faraget is soraiban tudo EFFD 48rol 56ra not de onnan a britek tavozni fognak.
signal2
signal2 2019. 05. 27. 07:55
Előzmény: #24522  pampa
#24523
Az a jóslatod mindenesetre nem jött be, hogy nagy fordulat lesz az EU-ban. Hiába mindtuk, hogy más tagországokban nem a bevándorlás a fő téma, nálunk túl van tolva.
pampa 2019. 05. 27. 07:47
Előzmény: #24521  signal2
#24522
Nem lesz más választása az EU új vezetésének.
Minden országban ahol jelentős számban élnek bevándorlók növekszik a feszültség a a lakosság körében.
Erre a közhangulatra még bevándorlót ráengedni?

Nagyon bátor tett lenne!
.
 azt lehet leszűrni ebből a szavazásból, hogy e bevándorlást elutasítók inkább erősödnek.
a bevándorlást "nem" elutasítók pedig veszítenek a támogatottságukból.
.
 összeadta már valaki, hogy az un. "szélsőségeseknek" mennyi mandátum jutott?
signal2
signal2 2019. 05. 27. 07:34
#24521
Megtettük, amit Viktor kért, rá szavaztunk. Most rajta a sor: tegye meg, ami ígért, állítsa meg a bevándorlást!

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek