Topiknyitó: koborvillam 2011. 07. 29. 12:23

Mi vitte az országot a szakadék szélére, avagy - Hol a pénz, urak?!...  

Üdvözlet mindenkinek!A következő néhány napban részletekben leközlök egy írást, amit a magát "Szabad Európának" nevező társaság állított össze. Az írás figyelemreméltó tárgyilagossággal követi a középkortól (nem időrendi sorrendben) napjainkig azt a vezérlő elvet, ami Magyarországot és a világot idáig juttatta. A mi kirablásunk különösen vérforraló, ki-ki döntse el, mit érdemel az a bűnös.....De lássuk az első részt.....Mi történik ma, Magyarországon:Egy ország fuldoklik egy érthetetlenül nagy adósság szorításában!

Beszéljenek a számok:

1945-ben, a németek után az oroszok (szovjetek) szállták meg Magyarországot.

1956-ban a magyar nép megkísérelte visszaszerezni a hatalmat a megszállóktól és a bábkormánytól.

1957 tavaszára, a "van másik" bábkormány megszilárdította rémuralmát.

1973-1989 között egymilliárd dollár érkezett be Magyarországra.

1973-1989 között kifizetett a bábkormány tizenegy milliárd dollár kamatot az egymilliárd dollár után.

1989-ben: csődhelyzet, mert összegyűlt húsz milliárd adósság!Tehát: kölcsön: 1 milliárd dollár!

Visszafizetve: 11 milliárd dollár!

Maradék adóság: 20 milliárd dollár!

Erre, mondta Antal József:

"Az adósságot vissza kell fizetni!"

"Ez becsületbeli ügy!"

Vajon kinek a "becsülete" múlott azon, hogy ezt a szélhámos pénzügyi műveletet elismerjék, amit a megszállók és hű kutyáik a magyar nép nyakába varrtak?

1989-2010 között felvettünk 50 millárd dollárt.

1989-2010 között kifizettünk 150 milliárd dollár kamatot.

2010-ben tartozunk 132 milliárd dollárral, plusz kamataival.Antall József, Horn Gyula, Orbán Viktor, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc is fizette a kamatokat. Mindegyik hazudott erről a magyaroknak!Orbán most megpróbál valamit, de mivel nem őszinte a kommunikációja, kevés az esélye. Csak akkor vehetjük fel eséllyel a harcot a saját pénzkibocsátásért, ha nem azzal a porhintéssel foglalkozunk, hogy mennyi a jegybankelnök fizetése, hanem azzal, hogy minden magyar tudja, hogy miért nem nyomtathatunk forintot, miért kell kölcsönt felvenni kamatra.A rendszerváltás és az államadósság

Ki áll a magyar pártok mögött?2010-ben hazánk 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollárt fog fizetni csak kamatokra. Sok olvasónk szinte nem tudta felfogni ezt a számot. Hihetetlen volt számukra ez a tény. Pedig az adat igaz! Egyetlen egy cáfolat sem érkezett.Menjünk vissza egy kicsit a rendszerváltás idejére. 1990 elején a magyar államadósság mintegy 22 milliárd dollár. Zárójelben jegyezzük meg, hogy ma 135 milliárd dollár. Szóval 1990-ben Soros György és Andrew Sarlós felajánlja Antall József leendő miniszterelnöknek, hogy megvásárolják Magyarország adósságállományát.Soros György

22 milliárd dollárt. Mit kértek cserébe? "Mindössze" a magyar nemzeti vagyon értékesebb darabjait. Itt gondoljon mindenki, amire akar. (A magyar energetikai szektort, az infrastruktúrát, a kommunikációs cégeket, a stratégiai cégeket, közlekedés, pénzügyi szektor, egészségbiztosítók, stb.)Antall nem vállalta. Elgondolkodott rajta, de nem vállalta. Mint mondta: "...ez kommunikálhatatlan, ezzel ő nem tud kiállni a magyar társadalom színe elé. Nem tudja elmondani, hogy a Nyugat (Soros és Sarlós!), amelytől a felszabadításunkat vártuk, azzal kezdi a felszabadításunkat, hogy az adósságunk fejében elveszi a nemzeti vagyonunkat."Antall József miniszterelnök

Antallal a nyugati pénzemberek, bankárok tudatosították, hogy mi az, amiről sem ő és a kormányzati rendszer egy tagja sem beszélhet sohasem. Ez pedig az államadósság kérdése volt!

Amennyiben erről beszéltek volna, azonnali hatállyal "forradalmat" robbantottak volna ki Sorosék (lásd: TAXI-s blokád, és a néppel elsöpörtették volna az Antall-kormányt.) Tilos volt beszélni a fizetési könnyítésről és az átütemezésről is.Tilos volt, és ma is tilos beszélni az adósságról!

Ez a doktrína még ma is érvényes. Az a politikai erő, mely erről beszél, halál fia. Ezért nem beszél erről a Fidesz sem. Tudni kell, hogy a nyugat a hiteleket a 70-es években arra használta, hogy a szocializmust gyengítse, és adósságcsapdába hajtsa a kommunista rendszert. Ezért joggal elvárható lett volna, hogy egy rendszerváltáskor ezek az adósságok, melyeknek eredeti célja a rendszer összeomlasztása lett volna, eltörlésre kerüljenek, de legalábbis ütemezési könnyítést kapjunk. De az elnyomó bankárok nem tudták megállni az újabb pénzszerzés lehetőségét, és Magyarországot azóta is pénzügyi sarc terepévé tették. Antall Józsefnek azt is megtiltották, hogy a nemzeti vagyon kifejezést használja. A statisztikai évkönyvben 1989-ben szerepelt utoljára a nemzeti vagyon kifejezés.Antall halálával és 4 év elteltével 1994-ben a nép visszaszavazta a volt kádereket. A Kádár rendszer biztonsága sokakat csábított, és Horn Gyula elsöprő fölénnyel alakíthatott kormányt. A SZABAD EURÓPA véleménye szerint az IMF és Sorosék a háttérből megzsarolták Hornt. Vagy privatizál és fizeti a kamatokat, vagy repül, és jön a választás és a Fidesz. Horn is féltette hatalmát és engedett. Surányi fizette a kamatokat, Bokros megszorított, és Suchmann Tamás privatizált. Mindent.Surányi, Bokros, és Suchmann alatt beindult a nemzeti vagyon kiárusítása.

Így az a faramuci helyzet állt elő, hogy a 22 milliárd dollár adósságunk megháromszorozódott, pedig évente 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk, és ráadásul az a nemzeti vagyon, amit Antall nem adott oda Sorosnak és Sarlósnak, mégis idegen kézbe került.Miután Hornék elvégezték a piszkos munkát, a nyugati bankárvilág a Fideszt helyezte hatalomba, mert a mezőgazdaságra és a termőföldre is rá akarta tenni a kezét. Ennek érdekében megzsarolták Orbánt, hogy Torgyánnak adjon szabad kezet és pénzt a mezőgazdaságban. Ha nem veszi be a kormányba a Kisgazdákat, akkor a választást megnyerő és legtöbb mandátummal rendelkező MSZP-re sózták volna Torgyánt, és jött volna az MSZP-SZDSZ-FKGP kormány! Így Orbán engedett.Orbán és Torgyán alatt megkezdődött a mezőgazdaság szétverése.

A SZABAD EURÓPA újságnál nekünk meggyőződésünk, hogy ennek az volt a célja, hogy az addig még úgy-ahogy működő magyar mezőgazdaság a padlóra kerüljön, és fillérekért fel lehessen vásárolni. Ekkor születtek a zsebszerződések. Mikor Torgyánnal szétverették a mezőgazdaságot (emlékszünk, működésképtelen családi gazdaságokba döntötték a pénzt) megengedték Orbánnak, hogy eltávolítsa. Orbán megzsarolta Torgyánt - akárcsak Antall - az ügynökmúltjával, Torgyán le is mondott. Jött a 2 éves költségvetés és Szabadi futópórázon.A Fidesz is kihasította a saját sápját. Lásd: bábolnai gazdaságok privatizációja stb. De a nagy fölénnyel vezető Fidesz is pofára esett, mert nem lettek újraválasztva. Eddig Antall (Boross), Horn, és Orbán is kiszolgálta a nyugatot és Sorosékat, az IMF-t. De mindegyiket ejtették, és mindig az aktuális ellenzéket segítették helyettük. A 2002 évi választás eredménye fontos volt, mert az Orbán-Torgyán-féle mezőgazdasági ámokfutás után már meg lehetett engedni a csatlakozást az Európai Unióhoz, és ráengedni a halálos ágyán vergődő magyar mezőgazdaságra a nyugati árukat.

Medgyessynek adtak kölcsönt, hogy megcsinálhassa a 100 napos programot, és 2004-ben a csatlakozás eufóriájában nem vették észre az emberek, hogy vége lett a magyar mezőgazdaságnak és kereskedelemnek is.Medgyessy a kölcsönökből osztogatott.A kölcsönökből megemelt fizetéseket és nyugdíjakat pár év alatt kiszivattyúzták az országból a multinacionális kereskedelmi egységek segítségével, a PLÁZÁK-kal, és bevásárló központokkal. A pénz elfogyott, az adósság maradt, a nemzeti vagyon elveszett.A 100 napos programra adott kölcsönöket egyből visszaszivattyúzták magukhoz.Az 1990-ben 22 milliárd dolláros adósság időközben 135 milliárd dollárra nőtt, miközben évi 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk. Miután a baloldalt most engedik lejáratni (van is miért), újra a másik bábot, Orbánt hozzák vissza a hatalomba. De ne legyenek illúzióink, Orbánt ugyanúgy zsarolják (szintén van is mivel) és irányítják, mint Gyurcsányt. Míg Gyurcsány, Bokros, és Surányi, ugye, a Rockefellerék és Sorosék által irányított Bildenberg-csoport tagjai, addig ugye Orbán a szintén Rockefeller érdekeltségű Trilateral Commission nevű csoport tagja (bábja). Így már talán jobban érthető a Fidesz hintapolitikája is.És egy kis ráadás"Magyarországon a szocializmusban kilencvennyolc százalék körül volt az állami tulajdon aránya. Felgyülemlett egy hatalmas vagyon, amelyet, ha egy olyan típusú privatizációval értékesítettek volna, amely a bevételeket az államháztartásba vezeti be, az adósságokat ebből próbálja meg lefaragni, és senki nem lop el semmit, akkor ma Európa egyik leggazdagabb állama lehetnénk" - mondta Bencze Izabella. A jogász azt mondja, hazánkban a hivatalos kommunikáció szerint a reprivatizációt azért nem lehetett választani, mert annak költségeit a költségvetés és az állam teherbíró képessége nem viselte volna el.Trianon miatt nálunk tilos volt a reprivatizáció!Bogár László kijelentette, hogy a reprivatizáció, amelyet Csehországban megvalósítottak, számunkra tiltva(!) volt. "Trianon miatt volt globális parancs a reprivatizáció megtiltása. A környező országok könnyen reprivatizáltak abból a rabolt vagyonból, amelyet véres koncként Trianon után kaptak, s a magukénak tekintettek. Ezt a Nyugat, a globális hatalmi rendszer is elismeri. Mi lett volna, ha Magyarországon visszavezetjük a történelmi reprivatizációt? A Nyugatnak kényes kérdésben kellett volna állást foglalni: legitim döntésnek ismeri-e el a trianoni békeszerződést. Ezt a Nyugat el akarta kerülni" - mondta Bogár László.Top Secret! Szigorúan bizalmas anyagok!A lenti adatokat erősen őrzik a nyilvánosság elől. A mi célunk viszont az, hogy minél több ember tudja meg őket. Küldje tovább minden megbízható ismerősének! Ha egyetért velünk, segítse munkánkat, azzal, hogy terjeszti anyagainkat. Az elmúlt egy évben már 2 honlapunk "fagyott" le "véletlenül". E-mail-kommuniká-ciónkban a Szabad Európa szóösszetétel használata sokszor az e-mail-küldést megakasztja. Nem csoda, az adatok megdöbbentőek, és még megdöbbentőbb, hogy egyetlen magyar politikus sem beszél róla, még évértékelésben sem.Olvasson a sorok között!

Íme két hír, amit az emberek 99,9%-a el sem olvas, és nem is ért.1. hír

Az ország államháztartási és külső finanszírozási helyzete látványosan javult. ... A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML) bankcsoport londoni befektetési részlege átfogó összehasonlító elemzést állított össze a magyar és a lengyel költségvetési helyzetről. A ház számításai szerint a magyar államháztartás strukturális elsődleges egyenlege az idén (2010) a hazai össztermék (GDP) 5,3 százalékának megfelelő többletet mutat majd, ...2. hír

Röntgen alatt Magyarország - elégedett Brüsszel az eredménnyel

.... Magyarország tartja a gazdasági program megvalósításának irányát, javul külső pénzügyi helyzete - állapította meg az Európai Bizottság, hétfőn közzétett, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együttműködésben készített helyzetértékelésében. (.....) Az elfogadott 2010-es költségvetés összhangban van a 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycéllal, és jelentős tartalékok vannak benne.Tényadat:

A vártnál kevesebb, 918,6 milliárd forint lett a 2009-es államháztartási hiány, azaz a GDP 3,6 százaléka. A Független Szabad Európa kiszámolta. Akkor most nézzük meg, mit jelent ez MAGYARUL:1. A magyar államháztartás 2009 és 2010 között stagnál, azaz nem változik. (Most tekintsünk el a pár tizedszázalékos csökkenéstől, vagy esetleges emelkedéstől.)2. A fenti tényadatból így könnyen kiszámítható, hogy a magyar költségvetés 1%-a 255 milliárd forinttal egyenlő. (Sima aránypár: Ha 918,6 milliárd 3,6%, akkor 1% hány milliárd?) Tehát 1%: 255 milliárd forint!3. Idén 2010-ben 5,3% lesz az államháztartás elsődleges többlete. Azaz 5,3-szer 255 milliárd, vagyis 1352 milliárd forint. Ez az elsődleges egyenleg. Vagyis 2010-ben ennyi pluszt termel MAGYARORSZÁG: 1352 milliárd forintot.4. A 2. hír szerint mégis tartható lesz a 3,8%-os hiány!!! Ezek szerint 3,8-szer 255 milliárd, azaz 969 milliárd forint lesz a hiány.5. Kérdés: Hová tűnt az 1352 milliárd többlet, és miből keletkezett a 969 milliárdos hiány. Ez összesen 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollár. Hol ez a pénz?Kapaszkodjon meg! Ez a pénz a KAMAT, amit mi MAGYAROK, 2010-ben fizetünk! 2321 milliárd forint, 11,6 milliárd dollár.Hogy érzékeltessük mennyi pénz ez, néhány példa: 2321 milliárd forint az: az öt darab teljes és felépített 4-es METRO, vagy 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., és 21. havi nyugdíj, vagy a teljes jelenleg már meglévő magyar autópályák felépítésének költsége! vagy mintegy 50-szer annyi pénz, mint amennyit az eltörölt vagyonadóból várt a kormány,

vagy 150 darab Grippen vadászgép,

vagy 2321 darab Combino villamos

vagy 46420 darab Zuschlag és általa ellopott pénz

vagy minden magyarnak a csecsemőtől az aggastyánig 232.000 forint.

Ennyit fizetünk csak kamatra 2010-ben.Mit tehetünk? Először is el kell érni, hogy ez közbeszéd tárgya legyen hazánkban, mert azoknak a kezében van a hivatalos és pártmédia, akik a kamatokat szedik tőlünk. Így soha, sehol nem hangoznak el ezek a számok.Az a politikus, aki beszélne róla, holnaptól a süllyesztőben találná magát. Kik ezek a befektetők?Kik szedik a kamatokat?

David Rockefeller

Nicholas Rockefeller

Soros GyörgyKik tolják ki talicskával a pénzt az országból?

A hülyítés és porhintés: AZ, HOGY LOPNAK!

BKV, Zuschlag, Tocsik, Tribuszerné, autópálya-építés, BAUMAG, Kaya Ibrahim, Josip Tot, Hunvald, Orbán-papa bányái, Velence-tavi kaszinó telek, HAJDÚ-BÉT, stb. Mindenkinek a kedve és pártállása szerint. De, bármennyit is elloptak, ennek az ezerszeresét viszik ki az országból teljesen "legálisan" valakik!Figyelem! Kapaszkodjon meg! Elmondjuk, hol a pénz!

Ahhoz, hogy pontosan megértsük, miről van szó, meg kell néznünk néhány mondatnak a jelentését, amiket nap, mint nap hallunk a híradókban, de nem tudjuk, valójában mit is jelent!1. A monetáris politika. Minden nap 20-szor halljuk. De mi is ez?

A monetáris politika egy gazdaságpolitikai tevékenység, melynek során az állam a gazdaságban lévő pénzmennyiség mértékét befolyásolja. A legtöbb országban a központi bank, vagy más néven jegybank a monetáris politikáért felelős állami intézmény. A monetáris politika kivitelezésének legfontosabb eszköze a legtöbb modern jegybank gyakorlatában az irányadó kamatláb szintjének meghatározása.Az irányadó kamatláb emelését, és ezen keresztül a pénzmennyiség szűkítését restriktív monetáris politikának nevezik. A restriktív politika átmenetileg visszafogja a gazdasági növekedést, ugyanakkor segít megfékezni az inflációt. Az irányadó kamatláb csökkentésével a pénzmennyiség növelését célzó intézkedéseket expanzív monetáris politikának hívják. Ez átmeneti élénkülést hoz a gazdaságban, ugyanakkor infláció-növelő hatású lehet.Nos, felteszek egy olyan kérdést, amire 100 magyarból 100 ugyanazt válaszolja, mert gyerekkora óta belenevelték, és ha írni, olvasni nem is tanították meg, de arra nagyon ügyeltek, hogy ezt beleégessék belülről a homlokába. De vigyázat! Ez egy hazugság!1. Adat. A jegybank (a MAGYAR NEMZETI BANK) az ország tulajdonában van.

2. Adat. A jegybank kizárólagos joga, hogy pénz bocsásson ki.

Kérdés: Mi van, akkor, ha egy ország költségvetése hiányt mutat?

A logikus válasz: A jegybank bocsásson ki pénzt a hiány fedezésére.Most minden olvasó fejében az előre beprogramozott sziréna megszólal, és elkezd villogni a vészfény.

TILOS!!! NEM SZABAD!!! NEM LEHET PÉNZT KIBOCSÁTANI, MERT INFLÁCIÓ LESZ!

(Ne lepődjön, meg, ha Ön is erre gondolt, mert Ön is a rendszer része, és Önt is beprogramozták)

A programozás része továbbá az is, hogy eddig tudjon a dolgokról. Itt álljon le a gondolkodása, fagyjon le, mint a Windows a számítógépen. És lám, az emberek nem is gondolkodnak tovább. Az előre beprogramozás nem engedi.ITT ÉS MOST MI PROGRAMTÖRLÉST HAJTUNK VÉGRE!

3. Adat. Az elmúlt 80 évben mindig hiány volt a költségvetésben.

4. Adat. Mégis még mindig működünk.

Kérdés: Hogy' lehet ez? Nos, programozóink azt megtiltják nekünk, hogy pénzt bocsássunk ki, de azt már nem, hogy ők adjanak nekünk pénzt.Magyarul: a PLUSZ PÉNZ a hiány fedezésére mindenképpen bekerül a gazdaságba, mert az különben azonnal összeomlana.

Miért nincs sziréna és vészfény?

NEM LEHET! PÉNZT KIBOCSÁTANI TILOS, MERT INFLÁCIÓ LESZ!

Pedig ez ugyanannyi mennyiségű pénz, mint amennyit mi magunk is kinyomhatnánk, és valóban lesz is egy kis infláció 4-5%, - de akkor miért nem mi adjuk ki a saját pénzünket? Hiszen látszólag ugyanaz a folyamat.

Pénz rakása a gazdaságba a hiány fedezésére.DE CSAK LÁTSZÓLAG AZONOS A KÉT PÉNZ!

A mi általunk kibocsátott pénz okoz némi inflációt és ennyi!A ő általuk kibocsátott pénz okoz némi inflációt (ugyanannyit) és....

KAMATOT KELL RÁ FIZETNI!Ezért programoztak be minket arra, hogy ne tegyünk fel kérdéseket erről a témáról.És most kapaszkodjon meg, mert rosszul lesz!

5. Adat. Becsüljük meg, mennyit lopnak a mi politikusaink rátartással!Nézzük a 20 év "termését":

Tocsik 800 millió

Tribuszerné 2000 millió, azaz 2 milliárd

Zuschlag 50 millió

BKV 3000 millió, azaz 3 milliárd

Autopálya 100000 millió, 100 milliárd

Számoljunk minden képviselőre 100 milliót, az 40.000 millió, azaz 40 milliárd

Adjuk össze: 145.850 millió, azaz 145 milliárd. Kerekítsünk felfele, legyen 150 milliárd. És, hogy biztosak legyünk a dolgunkban, szorozzuk be öttel. Az 750 milliárd forint. 20 év alatt ennyit lophattak el, úgy, hogy mi öttel szoroztunk!!!!! Ez 4 milliárd dollár!

Ez persze iszonyú sok pénz, ha tud követni.DE MOST JÖN E LÉNYEG! TUDJA-E ÖN, HOGY 20 ÉV ALATT MENNYI KAMATOT FIZETTÜNK

KI?

30.000 MILLIÁRD FORINTOT, 162 MILLIÁRD DOLLÁRT!!!DE LEGALÁBB TÖRLESZTETTÜNK?20 éve tartoztunk 20 milliárd dollárral, azóta fizettünk 162 millárd dollár kamatot.

AZ EREDMÉNY: MA 135 MILLIÁRD DOLLÁRRAL TARTOZUNK NEKIK!

De kik "ők"?Egy idézet a MAGYAR NEMZETI BANK-ról szóló törvényből:I. Fejezet

A MAGYAR NEMZETI BANK JOGÁLLÁSA, ELSŐDLEGES CÉLJA ÉS ALAPVETŐ FELADATA

1. § (1) A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) a Magyar Köztársaság központi bankja. Az MNB a Központi Bankok Európai Rendszerének tagja.

(2) Az MNB, valamint döntéshozó szerveinek tagjai e törvényben foglalt feladataik végrehajtása és kötelességeik teljesítése során függetlenek, nem kérhetnek, és nem fogadhatnak el utasításokat az Európai Központi Bank kivételével a Kormánytól, az Európai Unió intézményeitől és szerveitől, tagállamainak kormányaitól vagy bármilyen más szervtől!Magyarul: mi magyarok választjuk a PARLAMENTET. A Parlament (országgyűlés) ellenőrzi a Kormányt, a Kormány NEM ellenőrzi a jegybankot. Következésképpen mi magyarok nem ellenőrizzük a jegybankot, és a pénzkibocsátást.A jegybankot, a MAGYAR NEMZETI BANK-ot az Európai Központi Bank ellenőrzi.És mit gondolnak: kik a tulajdonosai az Európai Központi Banknak?Hát a jegybankok, akikre a saját nemzetük semmilyen befolyást nem gyakorolhat. Azok diktálnak, akiket oda vezető pozícióba helyeznek.És őket kik rakják oda?

David Rockefeller

Nicholas Rockefeller

Soros György
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 07. 29. 17:21
Előzmény: #38  tuksz
#40
Emléketetőül a kérdések, amire nem válaszoltál:
1. Te miért vettél fel frank hitelt?
2. Miért nem váltottad át eddig?
3. Ha gyengült volna a frank és te nyersz a frank hiteleddel (sőt, ha szinten marad is nyertél volna), akkor a nyerődet felajánlottad volna az államnak / betéteseknek / Ft hiteleseknek / bárkinek?
tuksz 2011. 07. 29. 17:19
Előzmény: #35  josefernando
#39
Én speciel jó párról. (Állammal (önnkormányzattak) szemben megnyerteket is.)
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy benne van a kockázat. Van olyan cég, mely nem engedheti meg magának.
tuksz 2011. 07. 29. 17:16
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
#38
OFF:
Nem tartozok én semmivel!
Megbeszéltük, hogy jobban tudod, így nekem felesleges hülyeségeket írogatnom az írogatás kedvéért.
tuksz 2011. 07. 29. 17:13
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#37
No, és persze a 1000 a 2000-hez képest ordító csúsztatás, de a 10 000 elfogadható sacc, ugye?

Egyébként a 2000 is sok.
vegyünk 8 tiszta munkaórát (lehetetlen), olyan 19 napi havi munkát (szabadnapok, fizetett sz. stb.)
8 * 19 * 13 = 1976 (tehát már a 2000 is felfelé kerekítés)
És nyilván nem lesz 100% a hatékonyság sem, mert lesz irodista, könyvelő, takarító stb, amit, ha a 13-ból fedezünk, akkor nem fog mind szolgáltatni.
(Megint más kérdés, hogy mi van a kereslettel.)
fa-king 2011. 07. 29. 17:12
Előzmény: #32  tuksz
#36
Úgy értettem, hogy a nagypolitika vezérfonala nem az ország mentése, hanem a hatalommegszerzése volt, OV ideológiája a gyűlöletszítás és megosztás. Azért az mindennél többet mond, hogy 8 év ellenzéki létezés után se álltak elő egy valemlyest koherens gazdasági stratégiával. A másik oldal viszont a hatalommegtartással és a haverok zsebének megtömésével volt elfoglalva, belemenve az ország kormányzását eleve ellehetetlenítő adokkapokba. A többivel egyetértek és lényeges kérdés valóban: hol a pénz??
josefernando 2011. 07. 29. 17:11
Előzmény: #29  tuksz
#35
Csak az esetek 99%-ában mégsem buknak bele. Te a környezetedben hány ilyen megnyert perről tudsz? Én egyről sem, kirúgásokból megszámlálhatatlant.

Lehet csökkenteni az adó mértékét, de akkor a visszaosztás mértékét is át kell gondolni.

Az igények teljesen szubjektívek, a mai fizetésemet 4 éve aláírtam volna 10 évre, ma már elégedetlen vagyok. Ugyanez igaz a munkaadókra.
Törölt felhasználó 2011. 07. 29. 17:10
Előzmény: #29  tuksz
#34
Tuksz, tartozol néhány válasszal a devizahiteles topicban.
fa-king 2011. 07. 29. 17:07
Előzmény: #31  jacksonhole
#33
Korrekt. Szerintem. A kemény lépéseket nem igen merte megtenni senki.
tuksz 2011. 07. 29. 17:07
Előzmény: #27  fa-king
#32
"Az ország csődjét az olyan elvakult, demagóg, gyűlöletvezérelt emberek okozták, mint pl a topicindító."
Én meg nem hiszem, hogy egy-két trollkodó ember okozta az ország csődjét.

Az viszont érdekes felvetés, hogy hova tűnt a pénz, mert az országot jórészt elprivatizálták, az adósság nőtt, a fizetések nem nőttek és azt sem lehet látni, hogy a német adóterhek mellett, majd' 2000-es évek közepéig erőteljesen növő GDP mellett oly nagyon nőtt volna az életszínvonal, annyi minden épült volna.

Tehát a post körítésének valóságtartalmától függetlenül a kérdés, azért jogos.
jacksonhole 2011. 07. 29. 17:03
Előzmény: #1  koborvillam
#31
Csak pár dolgot ragadnék ki az írásból, mert képtelenség minden állításra reagálni.
Természetesen szomorú hazánk eladósodása, különösen annak tükrében, hogy ez nem járt a termelékenység (és ezzel együtt az össztermék) jelentősebb növekedésével.
Antall-kormány: azt gondolom, eleve bukásra volt ítélve: kb. 20 milliárd USD adósság, 0 devizatartalék és aranytartalék - ez volt a kiindulási pontja Antalléknak, bónuszként ugye Szaddam szopatta a nyugatot Kuvaittal -> egekbe szökő olajár -> taxisblokád. Bár sok mindent bizonyosan lehetett volna jobban csinálni, de azért 4 év alatt csak összehoztak egy kb. egészséges mértékű dev.tartalékot. Az adósság átütemezése pedig azért volt már akkor is kizárt, mert nálunk 1989 után - pl. a lengyelekkel ellentétben - az adósság túlnyomó része piaci hitelekben (államkötvények, stb.) testesült meg, nem pedig kormányközi hitelekben.
Hornék 1 évig nem igazán kormányoztak, de aztán jött a Bokros-Surányi duó, és bár lehet vitatni azt a csomagot (mely jórészt az egyszeri, majd a csúszóleértékelésből állt), alapvetően logikus, átgondolt terv volt: leértékelünk, közben privatizálunk ezerrel (ez utóbbi azért kicsit túl gyorsra és átgondolatlanra sikerült, ld. pl. energiaszektor), ezzel csökkentve az állami kiadásokat, és az adósságot is. Aztán persze egy kicsit feléltek ebből Hornék, '97-ben már 7% körüli gdp arányos hiányt csináltak, a '98as, választási évi hiány 8% lett.
Kb. innen indultak Orbánék, a hiányt 2000-re egész szépen levitték a maastrichti szint környékére, aztán jött némi recesszió (fő export célpontunk, a németek megálltak a fejlődésben), ezért kitalálták orbánék a belső keresletélénkítést. Amennyit 2001 közepéig csináltak, annyi bőven belefért, igazából a lakáshitelek kamattámogatása az, amit sokan vitatnak (mondjuk én csak mérsékelten, mert nem lett volna semmi gond ezzel, ha a kamatkonvergencia nem szakad meg, és akkor innentől lehetne bírálni akár pl. járaiék monpol-ját is).
A nagyobb gond inkább a folytatás volt, Megyóék kicsit durvábban folytatták ezt (2szer 100 napos szociális ámokfutás), majd Fletó is rátett erre egy lapáttal (13.havi nyugdíj 2.része, választás előtti áfa-csökkentés, stb.), a választások után pedig ugyan nekiállt a hiány csökkentésnek, de a csomag "orrnehéz" volt, már a válság előtt megállította a növekedést, emiatt tovább növelte leszakadásunkat.
Összességében azt gondolom, hogy 2001-2002-ig azért volt egyfajta hallgatólagos megegyezés a pártok közt: adósságból nem finanszírozunk jóléti kiadásokat. Gondjaink fő forrását én emiatt a 2001/2002 (ízlés kérdése :) ) és 2009 közti időszakban látom. Ezután az Oszkó vezette PM szerény véleményem szerint az egyik legkövetkezetesebb gazdálkodónak számít '90 óta, tulképp megtették azt, amire szükség volt, így nem csapódtunk azonnal arccal a betonba.
A mostani fidesz kormányról még nem írnék sokat. Az első év számomra vegyes. Sok dologhoz azért elkezdtek hozzányúlni (itt főként a Széll Kálmán terv egyes részei tetszenek), de elég sok terület van, amit nehéz értelmezni, mint pl. a manyup vagyon visszacsatornázása az államhoz (pedig ez pl. szerintem elég világosan indokolható lépés lett volna, a sok mellébeszélés helyett).
Utólag is elnézést, ha hosszú volt (bár szerintem rövid :D ).
fa-king 2011. 07. 29. 17:03
Előzmény: #28  josefernando
#30
Ez így megfoghatatlan. privatizálni kellett. Hogy meddig, ehhez én nem értek. Lehet h túl sokat adtak el. Mondjuk róla spec korrupciót nem lehetett feltételezni, de hát nyilván sokan tartották a markukat.
tuksz 2011. 07. 29. 17:00
Előzmény: #24  josefernando
#29
"Eddig is akkor rúgtad ki amikor akartad, legyen ez terhes nő vagy idős, csak egy kis fantázia kellett hozzá."
Ja, és, ha túl fantáziadús voltál, (és mert kezdeményezni a tag) akkor a munkaügyi bíróság vissza is helyezte a posztjára és megkapta a fizetését (nálad eltöltött munkaidő nélkül), mert ennyi kárt okoztál neki. (Aztán, ha van egy kis esze, rögtön felmondott.)
Tehát ebbe, akár bele is lehet bukni.

"Most 40-et vesz el, de ha 30 lenne az sem lenne jó és a felét zsebbe adnád, h neked több maradjon"
Van egy határ, ami alatt nem éri meg és van egy határ, ami fölött egyszerűen nem tudsz mást csinálni, mert tönkremész az árversenyben.
(Persze kinek-kinek más és más ez az összeg. De a néha 30% befizetett is több, mint a sosem befizetett 40%. Persze kormányzati oldalról is ki lehet számolni, hogy menni az optimális fekete munka.)
Szóval némi képpen bonyolultabb, hogy menni adót lehet beszedni. Bár általában a jóléti államokban szednek több adót... (innentől az olvasóra bízom a konklúzió levonását)
josefernando 2011. 07. 29. 17:00
Előzmény: #27  fa-king
#28
Meg el mert adni mindent...
fa-king 2011. 07. 29. 16:56
#27
Az ország csődjét az olyan elvakult, demagóg, gyűlöletvezérelt emberek okozták, mint pl a topicindító.
Ha a hazaárulózóskomcsizósnyilasokkalhaverkodó egyik szemét, meg a mindenmindegydenyernifogok másik tetű nem azzal töltötték volna az időt, hogy egymást nyírják, akkor tán nem lennénk itt. Az a szörnyű és szomorú állapot állt elő, hogy a legtisztességesebb kormányfője a rendszerváltás utáni MO-nak Horn Gyula volt..:( Lebüdöskomcsizhattok, de ez akkor is így van. Nem használta ki a fölényes nyerést, meg merte lépni a Bokros csomagot, jóllehet ez komoly kockázatot jelentett a következő választásokra.
És amelyik országnak Horn et a legjobbja, annak annyi...
ujonc 2011. 07. 29. 16:30
Előzmény: #25  ujonc
#26
De elötte szavazzunk meg még egy jó nagy IMF hitelt! :-)
ujonc 2011. 07. 29. 16:28
Előzmény: törölt hozzászólás
#25
Hú ha!
Akkor most kéne nekünk is egy jó kis népszavazás!
Demokrácia van, vagy mi?
josefernando 2011. 07. 29. 16:28
Előzmény: #15  kexelo
#24
Érdekes a poszt, de inkább megmosolyogtató, mint gondolkodást érdemlő.

A konklúziókról:

1. Kirúghatlak, ha akarlak.

Eddig is akkor rúgtad ki amikor akartad, legyen ez terhes nő vagy idős, csak egy kis fantázia kellett hozzá.

2. Ha az ÁFA legalább 20 százalékra (de inkább 15-re) csökken.

Utána meg miért nem 10

3. Ha az állam a legális fizetéseknek "csak" 30 százalékát veszi majd el.

Most 40-et vesz el, de ha 30 lenne az sem lenne jó és a felét zsebbe adnád, h neked több maradjon

4. Ha nem büntetik a több fizetést magasabb arányú elvonással.

Megtörtént.
5. Ha nem a cégeket, hanem az illegális munkavállalókat üldözik.

Akiket te olyan nagy előszeretettel alkalmazol.

Ennyit a posztról.
ujonc 2011. 07. 29. 16:27
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#23
Ha megfigyeled a leírás azért számol 1000 órával, mert számol azzal, hogy nem ful kapacitással működik a tevékenység. Persze alapozhatna kevesebb emberre is vagy kérhetne munkaerőkölcsönzőtöl embert (ez sem rugaszkodna el teljesen a valóságtól). De számolnia kel azzal, hogy nem tud mindíg 100%-on működni. Hacsak!
Van egy jó kis állami megbízása. Mondjuk politikai megbizatása elején gyorsan eladja a cégét, mondván a feltételezése se legyen meg egy esetleges összejátszásnak. Aztán ez a cég csodával határos módon megnyerne minden állami megbizatást. A szerencsés flótás új tulaj! Ki gondolta volna?
Na.
Ez így életszerű?
Bissone 2011. 07. 29. 16:27
Törölt hozzászólás
#22
kexelo
kexelo 2011. 07. 29. 16:26
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#21
na, már éppen én is írni akartam, h a 10e óra az q.sok...de a 2000 valóban a reális... viszont ettől még igaz a sztori...

Topik gazda

koborvillam
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek