Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 12. 31. 16:43
Előzmény: #4178  pampa
És?
Most mi mellett állsz ki?

a) az imádott arabjaid mellett
b) az imádott arabjaid által el nem fogadott határok mellett

Nem érzed ellentmondásosnak, hogy mindkettőt nyomod itt axiómaként?
pampa 2014. 12. 31. 16:42
Előzmény: #4177  Törölt felhasználó
Bocsi, mindkettő megszállva tart területet.
Nem én állítom hanem az izraeli külügyminiszter.
pampa 2014. 12. 31. 16:40
Előzmény: #4175  Törölt felhasználó
A "nemimádott" arabjaim Izrael államot sem ismerték el! Mégis létezik!
Törölt felhasználó 2014. 12. 31. 16:40
Előzmény: #4174  pampa
Izraelből levezetni Putyint... :DDD ilyet se láttam még. :D
Úgy látom végképp nem tudsz mit kezdeni az önellentmondásaiddal, hogy ilyen szürrealista következtetésekre jutsz.
pampa 2014. 12. 31. 16:39
Előzmény: #4173  Törölt felhasználó
"(Meg fogsz lepődni) az USA államisága nem a Mayflower-rel kezdődött, hanem később a függetlenség kivívásával... "

Na ne vicceljél! Olyan nem létezhet a te logikád szerint!
Hiszen azon terület jogos tulajdonosai az őslakos indiánok! :)))
Törölt felhasználó 2014. 12. 31. 16:37
Előzmény: #4172  pampa
Még1x: az imádott arabjaid nem fogadták el, de te mégis értük kardoskodsz!

Nem érzel ebben ellentmondást?
pampa 2014. 12. 31. 16:36
Előzmény: #4171  Törölt felhasználó
A lényeg továbbra is ez:

"1947. november 29-én az ENSZ Közgyűlése Palesztinát zsidó és palesztin államra osztotta"

Húzhatja az időt Izrael, de minél később hajlik a kétállami megoldás felé annál fájdalmasabb lesz.

Ráadásul Putyin a Krím megszállásával még bonyolultabbá tette a helyzetet.

Vakarózhat az USA, hogy az egyik megszállót bünteti a másikat jutalmazza.....hogyan adja ezt el a partnereinek.

szvsz
Törölt felhasználó 2014. 12. 31. 16:36
Előzmény: #4170  pampa
Most ez kritikai észrevétel saját magad felé?

Amúgy a párhozamod is ostobaság.

(Meg fogsz lepődni) az USA államisága nem a Mayflower-rel kezdődött, hanem később a függetlenség kivívásával...

Ezzel szemben a zsidó állam történelméből meg letagadtál 1-2 ezer évet, hogy igazolni tudd a (dákó-román) "palesztin" állam létezését.
pampa 2014. 12. 31. 16:32
Előzmény: #4171  Törölt felhasználó
Egy ENSZ határozat csak akkor érvényes ha az érintettek elfogadják?

Érdekes vélemény.
Törölt felhasználó 2014. 12. 31. 16:28
Előzmény: #4169  pampa
Miről beszélsz?
Még az általad imádott palesztinoknak hazudott arabjaid se fogadták/ják el, akkor mitől lenne érvényes?
pampa 2014. 12. 31. 16:19
Előzmény: #4166  Törölt felhasználó
Ezt vetítsd át az USA történelmére....nem leszel nagyon népszerű. :))))

Esetleg az ő esetükben csak a mayflower hajó kikötésétől számítsuk az időt? :))))
pampa 2014. 12. 31. 16:15
Előzmény: #4168  Törölt felhasználó
Ez egy sima kérdés mégsem tudtál válaszolni. :)
Vagyis a "nemválasz" is válasz!

Akkor ez az ENSZ határozat nem érvényes?

"1947. november 29-én az ENSZ Közgyűlése Palesztinát zsidó és palesztin államra osztotta"

Szerinted?
Törölt felhasználó 2014. 12. 31. 16:07
Előzmény: #4167  Törölt felhasználó
Pontosabban:

Milyen ensz "határozat", amit "csak" az érintett felek nem fogadnak el?
Törölt felhasználó 2014. 12. 31. 16:07
Előzmény: #4165  pampa
Mivel az arabok már akkor sem fogadták el és most már a zsidók sem fogadnák el... nem érvényes.

Milyen ensz "határozat", amit csak az érintett felek nem fogadnak el.
Törölt felhasználó 2014. 12. 31. 16:02
Előzmény: #4162  pampa
Igen is, tudatos történelemhamisítást végzel ezzel a közelkeleti dáko-román elmélettel és azzal, hogy neked kívánatos időre teszed a történelem kezdetét.

Nagy nemzeti öntudattal ezzel azt akarod mondani, hogy Magyarország se létezett sosem (még ennyi sem), mert a honfoglalás előtt a románoké volt?

Vagy ez csak a szokásos kettős mércéd?
pampa 2014. 12. 31. 15:59
Előzmény: #4163  Törölt felhasználó
Akkor ez az ENSZ határozat nem érvényes?

Szerinted?
Törölt felhasználó 2014. 12. 31. 15:57
Előzmény: #4162  pampa
A rómaiak meg Júdeát és Izraelt (+ egy 20-ad akkora Palesztinát) neveztek át Palesztinává (1-2 ezer évvel korábban).

No, akkor Mióta létezik Izrael területén Palesztina és a mai arabok miért is palesztinok (akik 1-2 ezer éve már kihaltak)?

Persze tudom, a lényeg mindig más. :DD

Törölt felhasználó 2014. 12. 31. 15:53
Előzmény: #4161  pampa
Mondom én, hogy történelem hamisításban élsz!
Mondom én, hogy neked tetszőleges időpontban kezdődik a történele.

1)
Itt láthatod a 12 zsidó törzset (több, mint 3000 évvel ezelőtt): link

És a mellettük eltörpülő Palesztin törzset.

2)
A rómaiak elfoglalták az egységes zsidó államot: link , a pici palesztinát és a környező területeket, majd ezeket (Iudea + egyé provinciák), átnevezték "Palesztinának".

3)
A palesztinok néhány ezer éve kihaltak.
De vannak helyettük arabok, akik egyfajta közelkeleti dákó-román elmélet értelmében palesztinnak hazudják magukat és nekik is ott kezdődik a történelem, hogy a rómaiak eltörölték a zsidó államot azáltal, hogy átnevezték.
pampa 2014. 12. 31. 15:31
Előzmény: #4160  Törölt felhasználó
Ez a lényeg:

Hol húzódik a Palesztin állam határa?
pampa 2014. 12. 31. 15:28
Előzmény: #4154  Törölt felhasználó
Látod,ezért tart itt a világ ahová most jutottunk mert "ilyen" felfogású emberek lehetnek vezető politikai pozícióban.

Itt van egy kis "történelemhamisítás"

"Hérodotosz a tengerparti és az azon túli területeket is Palesztina néven jegyzi. Hadrianus császár, az utolsó zsidó nemzeti szabadságharc, a Bar Kohba felkelés leverését követően (i. sz. 135), hogy még a Júdea nevet és a zsidó királyság emlékét is eltörölje, újra Palesztina néven jegyzi a területet. Al-Quds város (Jeruzsálem) a császár családi nevéről az Aelia Capitolina (isteni Aelius) nevet kapta.[4]

A területet az első ezredforduló illetve a keresztes háborúk korától Szentföldnek is nevezik.

Palesztina 1516-tól az Oszmán Birodalom része volt. Az I. világháború és 1947-között angol gyarmat volt. Ekkor indult meg a cionista mozgalom hatására a zsidók szervezett betelepülése, hazatérés(alija). 1947-ben zsidók tulajdonában 1850 km² volt, Palesztina területének 7,04%-a. Közbirtok, vagy a „korona birtoka”, amit a mandátumterület kormánya kezelt, a teljes terület 70%-a volt, főleg a Negev-sivatag. A többi volt arabok, keresztények vagy bárki más kezén.

A második világháború után[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az 1947-es ENSZ rendezési terv Palesztina régió felosztásáról
‡‡ arab terület
‡‡ izraeli állam
‡‡ Jeruzsálem ENSZ-igazgatás alatt
1947. november 29-én az ENSZ Közgyűlése Palesztinát zsidó és palesztin államra osztotta. 1977 óta ezen a napon ünneplik a tagállamok a „Palesztin szolidaritás nemzetközi napját”. 1999-ben az ENSZ Közgyűlése javasolta a tagállamoknak, hogy adjanak nagyobb nyilvánosságot ennek a napnak.[forrás?]

Az Irgun Zvai Leumi[5] és a Stern[6] zsidó csoportok a zsidók által lakott területeken gerilla harcot folytattak és terrorcselekményeket hajtottak végre. Így például 1946. április 25-én gépkocsikban alvó angol katonákat öltek meg az Irgun fegyveres szabadságharcosai, 1946. július 22-én pedig felrobbantották a King David Hotelt 97 embert megölve.[7] 1947. április 18- és 20-án bomba robbantás két kórházban, 1947. szeptember 26-án pedig kiraboltak egy bankot Ramlában.[8] Az angol kormány ekkor 50 ezer dolláros vérdíjat tűzött ki az Irgun vezető Menáhem Begin fejére, de elfogni nem tudták.

1948. április 9-én jeruzsálemi övezethez tartozó Deir Jassin palesztin faluban elkövetett vérengzésért is az Irgun csoport a felelős, amelynek során több mint 100 embert öltak meg, lányokat és asszonyokat erőszakoltak meg,[9] mert ennek a falunak a lakosai gyilkolták le a Jeruzsálembe élelmiszert szállító teherautók zsidó személyzetét. Az Irgun egyik vezetője volt a később Nobel-békedíjjal kitüntetett izraeli miniszterelnök, Menáhém Begín.[10]

1948. május 14-én megalakult Izrael állam. Rögtön ezután a palesztin-arabok, és a környező arab államok megtámadták Izraelt, kitört az arab-izraeli háború, ami az arab fél vereségével ért véget, mivel hadműveleteiket nem hangolták össze. A vereség következménye a „palesztin exodus”: 711 000 lakos, a lakosság 80%-a hagyta el lakóhelyét,az Izraelre támadó 6 arab állam hadseregének felszólítására.

Izrael az ENSZ által neki ítélt területek nagyságával elégedetlen volt[forrás?], ezért a zsidó állam az 1956-os szuezi válság idején megtámadta Egyiptomot, elfoglalta a gázai övezetet[forrás?], ami azonban később újra egyiptomi igazgatás alá került.

1959-ben a palesztin menekültek között megalakult a Fatah,[11] a palesztin függetlenségért küzdő egyik meghatározó mozgalom, majd a palesztin szervezetek összefogásából, 1964-ben a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ).

1967-ben Az arab államok támadásba lendültek és kitört a hatnapos háború. Izrael elfoglalta Gázát, Ciszjordániát, a Golán-fennsíkot és a Jordán megszállás alatt álló Kelet-Jeruzsálemet. Ezek a területek huzamosabb izraeli ellenőrzés alá kerültek.[12] Jeruzsálemet az izraeliek Izrael fővárosává nyilvánították. Az egyoldalú lépést számos nemzetközi szereplő és a palesztin fél elutasította.

Ezután a palesztin szervezetek gyakran nyúltak a terror eszközéhez. 1970-ben megalakult a Fekete Szeptember terrorszervezet, amely terrortámadásokkal igyekezett kikényszeríteni a palesztin függetlenséget. Leghíresebb akciójuk az 1972-es müncheni olimpia izraeli csapatának elrablása volt. Az akció során 11 izraeli sportoló, öt terrorista és egy német rendőr halt meg. Később, 1987-ben létrejött a Hamász politikai mozgalom és terrorszervezet is, amely meghatározó szerepre tett szert a palesztinok között.

1973-ban Szíria és Egyiptom meglepetésszerű támadást intézett Izrael ellen. Kitört a jom kippuri háború.

1982-ben első libanoni háború (Izrael-Libanon).

1987-kitört az első palesztin intifáda (felkelés az izraeli megszállás ellen), amely hat évig tartott.

1988. november 15-én a Palesztinai Felszabadítási Szervezet egyoldalúan kinyilvánította Palesztina függetlenségét."

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek