Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2019. 05. 10. 08:05
Előzmény: #6199  pampa
#6200
A közleményben Bolton hangsúlyozta: az Egyesült Államok vagy szövetségesei elleni esetleges támadás esetén Irán “kérlelhetetlen erővel” találja magát szemben.
„Ez világos és félreérthetetlen üzenet” Iránnak – fogalmazott a politikus."
.
Akkor most Putyin is mondhatná ugyanezt Venezuela kapcsán az USA-nak?
pampa 2019. 05. 08. 09:41
Előzmény: #6198  pampa
#6199
A Reuters hírügynökséghez eljuttatott felvételek azt mutatják, hogy a Sanghaj mellett fekvő Csiangnan hajógyárban jelentős munka zajlik egy nagy méretű hajó építése körül. Kína hivatalosan nem erősítette meg, hogy újabb repülőgép-hordozót épít, és a pekingi védelmi minisztérium ezúttal sem reagált a hírre.
A CSIS által ismertetett felvételeken az épülő hajó orra látható, amely lapos, körülbelül 30 méteres felületben végződik, valamint egy 41 méter széles hajótest, amely fölött portáldaruk sorakoznak. A 002-es típusnak nevezett hajó ezek alapján valamivel kisebb lesz majd, mint az Egyesült Államok 100 ezer tonnás repülőgép-hordozói, de nagyobb, mint Franciaország Charles de Gaulle nevű hajója.
Matthew Funaiole, a CSIS elemzője szerint a képek nem bizonyító erejűek, de nehéz elképzelni, hogy bármi más lehetne, mint Kína harmadik repülőgép-hordozója.
Kína jelenleg két repülőgép-hordozóval rendelkezik. Az első ilyen hajója egy volt szovjet, ukrán gyártású hajó, amely Liaoning néven teljesít szolgálatot, a másodikat pedig a kínaiak maguk építették az első mintájára, és már elkészült, de még nem állt hadrendbe. Egyik sem rendelkezik gőzkatapulttal, a gépek levegőbe emelkedését az orron kialakított rámpa segíti. Ezért csak bizonyos repülőgépeket tud hordozni korlátozott számban. A 002-es típusú, új hordozót viszont minden bizonnyal felszerelik majd a gépeket indító katapultrendszerrel.Egyelőre nem tudni, hogy a 002-es típusú repülőgép-hordozó atommeghajtású lesz-e. Kína jelenleg 10 atommeghajtású tengeralattjáróval rendelkezik, de egyetlen nukleáris hajtású felszíni hajója sincs, és egyes elemzők szerint egyelőre nem is áll készen erre.
Ian Storey, a szingapúri ISEAS Yusof Ishak Intézet biztonságpolitikai szakértője azt fejtegette, hogy ha az új hajó elkészül, akkor Kína minden ázsiai országnál, Japánnál és Indiánál is nagyobb tengeri harci képességekkel fog rendelkezni, ami arra mutat rá, hogy Kína egyértelműen az első számú tengeri hatalom Ázsiában."
pampa 2019. 05. 05. 14:55
Előzmény: #6197  pampa
#6198
"Moszkva nem zárja ki, hogy kilép az Európa Tanácsból (ET), és felmondja az Emberi Jogok Európai Egyezményét abban az esetben, ha nem születik kompromisszum Oroszország tagságáról az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében (PACE), jelentette ki Ivan Szoltanovszkij, Oroszország állandó ET-képviselője a RIA Novosztyi hírügynökség által vasárnap közreadott nyilatkozatában.Oroszország 2016-ban függesztette fel munkáját a PACE-ben, két évvel azután, hogy küldöttségét a Krím elcsatolása nyomán megfosztották szavazati jogától. Az orosz delegáció 2017 óta nem fizet tagdíjat, és Moszkva a közgyűlésekre nem küldi el a törvényhozói akkreditáláshoz szükséges iratokat, írja az MTI.Áprilisi ülésszakán a PACE határozatot fogadott el, amelyben felszólította Oroszországot, hogy alakítson küldöttséget, és fizesse be az elmaradt tagdíjat. A közgyűlés egyúttal eljárás megindítását javasolta azon tagországok ellen, amelyek súlyosan megsértik az alapszerződésben rögzített kötelezettségeiket, vagy nem tartják tiszteletben az alapvető elveket és értékeket. A PACE párbeszédre szólította fel Moszkvát egy olyan helyzet elkerülése érdekében, amely akár azzal is végződhet, hogy a szervezet távozásra szólítja fel az érintett országot, vagy arra, hogy önmaga ajánlja fel tagságának visszavonását.Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának alelnöke januárban kijelentette, hogy Oroszország mindaddig nem térhet vissza a közgyűlésbe, amíg nem teljesítik a követelését, és a működési szabályzatból nem törlik a szankciós előírásokat. Valenytina Matvijenko, a felsőház elnöke a visszatérést szintén ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a PACE szüntesse meg a nemzeti küldöttségek „diszkriminálásának" lehetőségét, és azt hangoztatta, hogy a működési szabályzat nem áll összhangban az ET alapokmányával.Az orosz parlament két háza januárban nyilatkozatot fogadott el, amely azzal vádolta meg a PACE-t, hogy „durván megsértette" Oroszország Európa tanácsi jogait, amikor parlamenti delegációját 2014-ben és 2015-ben – a Krím annektálására és Oroszország ukrajnai beavatkozására hivatkozva – megfosztotta kulcsfontosságú jogköreitől, amivel egyébként a testület „rendszerszintű válságba" került.Az orosz törvényhozás egyebek között nehezményezte, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) bíráinak több mint felét orosz részvétel nélkül választották meg, ami a képviselők szerint Oroszország viszonylatában felveti a testület döntéseinek legitimitását.Az orosz parlamenti küldöttség tagjai emellett – az ellenük bevezetett szankciók értelmében – nem szavazhatnak a közgyűlésben, nem vehetnek részt a PACE vezető testületeinek munkájában, nem lehetnek jelentéstevők, nem lehetnek tagjai a PACE választási megfigyelő küldöttségeinek, és nem képviselhetik a közgyűlést sem az ET szerveiben, sem a tanácson kívül."
pampa 2019. 05. 05. 08:57
Előzmény: #6196  pampa
#6197
"Szombat óta négyszáznál több rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael területére, amelyre válaszul izraeli harckocsik és harci repülőgépek mintegy 200 támadást hajtottak végre gázai célpontok ellen. Az övezetet uraló Hamász azzal fenyegetőzött, hogy további területekre terjeszti ki a támadásokat, köztük Tel-Avivra és környékére is.Izraelt kényes időpontban érték az újabb támadások, ugyanis jövő szerdán kezdődik a legfontosabb nemzeti ünnep, az emlékezés napja, majd csütörtökön a függetlenségi nap, amelyen hagyományosan rengeteg szabadtéri rendezvényt szerveznek országszerte. Emellett május közepén megkezdődnek Tel-Avivban az eurovíziós dalfesztivál elődöntői, amelyre egész Európából több ezer vendéget várnak."
pampa 2019. 05. 05. 08:49
Előzmény: #6195  pampa
#6196
Donald Trump amerikai elnök bírálta a hét végén a közösségi médiát működtető cégeket, gyakorlatilag a Demokrata Párt eszközének nevezte őket, miután a Facebook vezetése gyűlöletbeszéd miatt kitiltotta a portálról Louis Farrakhant, az Iszlám Nemzete nevű amerikai szervezet vezetőjét és több más, szélsőjobboldali publicistát.Trump közölte, hogy "alaposan figyelni fogja az amerikai állampolgárok cenzúrázását a közösségi médiában". Ezt a bejegyzését többször megismételte pénteken és szombaton. Korábban már kifejtette, hogy szerinte e cégek elfogultak a konzervatívokkal szemben, többeket - név szerint megnevezte, hogy kiket - igazságtalanul tiltottak ki. Az érintett társaságok visszautasították a vádat akkor.A Facebook (FB) az elsősorban zsidóellenes megnyilvánulásairól hírhedt Louis Farrakhan mellett kitiltotta platformjairól (a hozzá tartozó Instagramról is) Alex Jones és Milo Yiannopoulos szélsőjobboldali publicistákat is, akik az FB megítélése szerint összeesküvés-elméleteik miatt váltak méltatlanná arra, hogy publikálhassanak. Alex Jones Infowars című portálját 2018 augusztusában már eltávolította az FB, de az Instagramról mostanáig nem.
Az óriásvállalat szóvivője közleményt adott ki csütörtökön, amelyben hangsúlyozta: "Ideológiai tartalmuktól függetlenül mindig betiltottuk azokat a személyeket és szervezeteket, akik és amelyek erőszakot és gyűlöletet hirdetnek vagy támogatnak. Széles körben vizsgáljuk e szabály potenciális megszegőit, és ez vezetett mai döntésünkhöz az említettek oldalainak eltávolításáról."
Alex Jones internetes portálján "tisztogatásnak" minősítette a kitiltást.
A Facebook korábban ígéretet tett arra, hogy erőteljesebben lép fel a platformjain megjelenő gyűlöletbeszéd ellen, miután különböző emberjogi szervezetek már két év óta - lényegében a virginiai Charlottesville városban történt összecsapások óta - erre ösztökélik a közösségi platformok működtetőit. Ennek megfelelően az FB idén márciusban a fehérek felsőbbrendűségét hirdető személyeket és szervezeteket tiltott ki."
MTI
.
.
Lassan el kell azon gondolkodni, hogy az oldal azt csinálja e amiért létrehozták?
Amennyiben nem, akkor meg kell szüntetni.
pampa 2019. 05. 05. 08:26
Előzmény: #6192  pampa
#6195
"Szombat óta négyszáznál több rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael területére, amelyre válaszul izraeli harckocsik és harci repülőgépek mintegy 200 támadást hajtottak végre gázai célpontok ellen. Az övezetet uraló Hamász azzal fenyegetőzött, hogy további területekre terjeszti ki a támadásokat, köztük Tel-Avivra és környékére is.A Gázai övezetből kilőtt rakéták egy izraeli férfit öltek meg. Az izraeli támadás hat palesztint ölt meg eddig, köztük egy terhes anyát és egy gyereket is.
Mindeközben Kairóban tűzszüneti tárgyalások zajlanak Egyiptom közvetítésével a palesztin és az izraeli fél között, hogy véget vessenek a harmadik napja tartó erőszakhullámnak."
AIDA64
AIDA64 2019. 05. 01. 18:29
#6194
igen elsö sorbol nézhetjük hogyan pusztul el az emberiség,,de vannak nagyon sokan akik a szinpadon saját magukon tapasztalják ezt meg ök lesznek többen mint a nézök.az emberiség több mint fele ,jocskán több mint fele
goldi 2019. 05. 01. 08:29
Törölt hozzászólás
#6193
pampa 2019. 05. 01. 08:16
Előzmény: #6191  pampa
#6192
Elkezdődött!
 Fellázadt Venezuela a diktátor ellen, már lőnek az utcán"
.
újabb polgárháborút robbantottak ki!   :(((((
pampa 2019. 04. 29. 17:38
Előzmény: #6190  pampa
#6191
"A nyugati államokkal szövetségben álló Szaúd-Arábiában sorra fejeznek le fiatalokat. Egy 16 éves fiút például egy WhatsApp-üzenet miatt tartóztattak le, majd végeztek ki.
A szaúdi hatóságok brutális kínzásokkal érik el, hogy az áldozatok „bevallják bűneiket”, erre hivatkozva pedig kivégzik őket. A lefejezések gyakoriak a szaúdi királyságban, ennek ellenére az ország tagja az ENSZ nőjogi bizottságának, és a nemzetközi szervezet Emberi Jogi Tanácsának egyik bizottságában is helyet kaptak.
A vallási diktatúrában csak az idei évben 37, többnyire síita férfit végeztek ki, köztük a 21 éves Abdulkareem al-Hawajt, akit még 16 éves korában tartóztattak le egy WhatsApp-üzenet miatt. A fiút brutálisan megkínozták, megverték, kezét a feje fölött lánccal kötötték meg, elektromos áramot vezettek belé és megfenyegették, hogy megölik a családját, ezzel vették rá „bűnössége” elismerésére.
Ám nem ez volt az egyetlen eset, amikor fiatalokat végeztek ki Szaúd-Arábiában. Egy 17 éves fiút – aki épp megkezdte volna tanulmányait a Nyugat-Michigani Egyetemen – is hasonlóan megkínoztak és megvertek, mert részt vett egy kormányellenes demonstráción. Egy másik esetben pedig egy 23 éves fiatalembert úgy megkínoztak, hogy megsüketült.
Az idei 37 kivégzést Rijádban, Mekkában és Medinában, a központi Qassim tartományban és a keleti tartományban, a síita kisebbség otthonában tartották meg. A lefejezés után az áldozatot keresztre feszítették, majd elrettentés céljából a testét egy jól látható helyre helyezték el."
pampa 2019. 04. 27. 09:32
Előzmény: #6189  AIDA64
#6190
a szaudiak egy választáson elküldhetik a vezetést?
Magyarországon az emberek egy választáson elküldték a Gyurcsány kormányt?
Megtehetik ez az Orbán kormánnyal is?
AIDA64
AIDA64 2019. 04. 27. 09:28
Előzmény: #6188  AIDA64
#6189
nemcsak szaudarábia van magyarország is
AIDA64
AIDA64 2019. 04. 27. 09:27
Előzmény: #6187  pampa
#6188
egyetértek
pampa 2019. 04. 27. 08:13
Előzmény: #6185  pampa
#6187
az Egyesült Államok nem áll félre és nem nézi tétlenül, hogy "a törvénytelen Maduro-rezsim megfossza a venezuelai népet a gazdagságától, emberiességétől és demokráciához való jogától". 
.
Nagyon helyes!
Szaud-Arábiánál mikor kezdik?
pampa 2019. 04. 17. 10:19
Előzmény: #6181  pampa
#6185
Az északi sarkkörön túlra is telepít legmodernebb légvédelmi rakétarendszeréből Oroszország, írja a Telegraph az Izvesztyijára hivatkozva. Az orosz lap értesülései szerint 2020 végéig ki is építhetik a rakétarendszert a Jeges-tenger partvidékén. S-400-as rakétákat telepítenek majd, ezekkel akár négyszáz kilométeres távolságból is kilőhetők az Oroszországot fenyegető repülők és rakéták.
A Telegraph szerint a Hidegháború vége óta nem volt ilyen komoly katonai jelenlét a sarkkörön.
Ennek a klímaváltozás is oka lehet. A sarki jégsapka olvadásával egyre inkább hajózhatóvá válik a Jeges-tenger, ez jelentősen lerövidíti az utat Európa, Ázsia és Amerika között. A partvidékre telepített légvédelmi rendszerekkel Oroszország a szuverenitását is biztosíthatja az egyik ilyen fontos hajózási útvonal, az észak-keleti átjáró felett.
Ugyanezt a célt szolgálja egy másik kedden bejelentett fejlesztés is: kikötőt terveznek a Sabetta csepfolyósgáz-terminálhoz, ahonnan eddig vasúton volt elérhető."
_Sigorszky
_Sigorszky 2019. 04. 14. 00:03
Előzmény: #6183  Tagore
#6184

Szuronyrohamra mennék azért, amit a Századvég megállapít....Mert hát az ember az a csúcsragadozó, aki semmiből nem képes tanulni. 
"Nehéz lelkileg követni azt a tébolyt, ami mára szinte az egész világon kialakult[…]Kérdés, hogy a XIX. század végén kezdődött szélsőséges elzárkózás, amely világháborúkat okozott, meddig tarthat még. A XX. század rémes dolgokat hozott ki az emberből. A második világháború után egy ideig azt lehetett hinni, hogy ezen túlléptünk. De hát ugyanott tartunk, ahol az első világháború előtt. A politikusok nem emlékeznek a háborúra, bárhol éljenek is, és fogalmuk sincs, hogy mi lesz a tetteik következménye." (Spiró György)
Tagore
Tagore 2019. 04. 13. 10:58
Előzmény: törölt hozzászólás
#6183
Tényleg egyre kevesebben használják.....viszont rohamosan emelkedik a Ripost , és a a Pesti Srácok példányszáma.....világszerte.....
Törölt felhasználó 2019. 04. 13. 10:14
Előzmény: #6181  pampa
#6182
Ez tény ,de a piaca is kell erre gondoltam.
pampa 2019. 04. 13. 09:12
Előzmény: #6180  Törölt felhasználó
#6181
Az nem kell neki.... csak az olaj feletti felügyelet joga!
Az ott élő emberek élete nem igazán érdekli őket....
Ott van példának Irak!
Törölt felhasználó 2019. 04. 13. 09:03
Előzmény: #6179  pampa
#6180
Amerikának kell Venezuela is.
pampa 2019. 04. 13. 08:57
Előzmény: #6175  pampa
#6179
Az amerikai pénzügyminisztérium péntektől szankciókkal sújt olyan hajózási vállalatokat, amelyek venezuelai nyersolajat szállítottak, vagy szállítanak Kubába. 
.
A közlemény szerint négy tengerhajózási társaságot érintenek a pénzügyi büntető intézkedések, amelyekkel befagyasztják a vállalatok esetleges amerikai vagyonát és megtiltják amerikai vállalatoknak és egyéneknek, hogy üzleti kapcsolatokat tartsanak fenn velük.     
"Továbbra is célba vesszük azokat a társaságokat, amelyek venezuelai olajat szállítanak Kubába (...). A venezuelai nyersolaj a venezuelai népé, és nem használható fel kereskedelmi eszközként annak érdekében, hogy hatalomban tartsanak egy diktátort és meghosszabbítsák az elnyomást" - olvasható a közleményben, amelyet Steven Mnuchin pénzügyminiszter írt alá.    A kommüniké hangsúlyozza azt is, hogy Nicolás Maduro venezuelai elnök "hatalma megőrzése érdekében a kubai hadsereg és titkosszolgálat támogatására épít, mert a venezuelai nép támogatását már elveszítette".A szankciókkal sújtott hajózási vállalatok közül három libériai zászló alatt hajózik, egyet pedig Olaszországban jegyeztek be. A cégek mellett kilenc tartályhajó is a szankciós listára került.    Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteken ismételten azzal vádolta meg Kubát és Kínát, hogy Maduro kormányának támogatásával hozzájárul a dél-amerikai ország gazdasági összeomlásához. Az amerikai diplomácia irányítója egyúttal leszögezte azt is, hogy "nyilvánvaló" az orosz katonák jelenléte Venezuelában."
.
.
Érdekes megközelítés.....
 aki szankcionál az épít.....
 aki pedig vásárol...  az összeomlaszt....

megint tanultunk valamit a liberális "szótárból".....
AIDA64
AIDA64 2019. 04. 10. 10:24
#6178

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/valsag-tartalek-aht-budzse-policy-agenda.682145.html
ugy látom nem lesz itt válság,csak majd ha nem várják már
tatikaroly 2019. 04. 09. 17:33
Törölt hozzászólás
#6177
tatikaroly 2019. 04. 09. 16:27
Törölt hozzászólás
#6176
pampa 2019. 04. 09. 14:43
Előzmény: #6174  pampa
#6175
"Ma tartják Izraelben az általános választásokat. A Közel-Kelet törékeny békéje szempontjából már éppen itt az ideje, hogy véget érjen a kiélezett választási kampány, amelynek keretében Netanjahu miniszterelnök és Trump elnök kéz-a-kézben sorra tették a bombasztikus bejelentéseket az izraeli jobboldal választóinak megnyerésére. Ezen lépések közös jellemzői, hogy miközben ellene mennek a nemzetközi jognak – különös tekintettel a Genfi Konvencióra -, aláássák Izrael biztonságát is. Az egész második világháború utáni nemzetközi békerendszer egyik fő támasza ugyanis éppen a Genfi Konvenció, amely nem ismeri el a fegyveres területhódításokat, hogy ezzel elejét vegye a náci Németország hasonló lépései megismétlődésének.
Újabb eszkaláció
Az egész sorozat kezdődött Trump március 21-i bejelentésével, miszerint Izraelnek „ajándékozza” az 1967 óta megszállt Golán-fennsíkot. Netanjahu aztán a hétvégén jelentette be, hogy újraválasztása esetén annektálja a megszállt Ciszjordániát is. Trump mindennek tetejébe tegnap bejelentette, hogy az iráni hadsereg részét képező Iráni Forradalmi Gárdát (IRGC) terrorszervezetté nyilvánítja.
Ez az első alkalom, hogy Washington egy külföldi hadsereget terrorista szervezetnek bélyegez. A lépés egyben beláthatatlan diplomáciai következményekhez vezet Washington iraki és libanoni kapcsolataiban, amelyek politikai osztálya szoros kapcsolatokat ápol az IRGC-vel. Irakban ez súlyosan megnehezíti a kapcsolattartást a siíta miliciákkal és pártokkal, Libanonban pedig a Hezbollah csoporttal – amelyet bár Washington szintén terrorista szervezetnek tart – részét képezi a jelenlegi bejrúti kormánynak.
Hesmátolláh Fáláhátpiseh, az Iráni Parlament (Mádzslesz) Nemzetbiztonsági és Külügyi Bizottságának elnöke Washington szándékára reagálva kijelentette: „Ha Amerika terrorszervezetnek nyilvánítja az IRGC-t, akkor mi meg az Iszlám Államhoz hasonlóan Amerikát vesszük föl a terrorállamok feketelistájára”. Hozzátette: „Trump is beismerte, hogy az Iszlám Államot Washington hozta létre. Az IRGC a térségben részese volt a terror elleni küzdelemnek, s ezt a terrorszervezetet másokkal együtt az iráni erők legyőzték. Amerika ennek a terrornak a szolgálatába áll azzal a próbálkozásával, hogy ezeket az iráni erőket fölvegye a terrorszervezetek listájára”.
Irán kiért a mediterrán térségbe
Trump nyílt beavatkozása az izraeli választásokba összefügg Washington azon törekvésével, hogy akár katonai erővel is visszaszorítsa Teherán növekvő befolyását a térségben, miután mind Irakban, mind Szíriában érezhetően csökken az amerikai befolyás. Washington és Tel-Aviv számára komoly figyelmeztetést jelent, hogy a szír kormány a földközi-tengeri Latakia kikötőjében Irán számára területet adott ki bérbe, ezzel Teherán hivatalosan is kiért a mediterrán térségbe, alig 300 kilométerre az izraeli határtól. Ráadásul az izraeli hírszerzés értesülései szerint a Hezbollah iráni segítséggel új rakétagyártó üzemeket létesített Bejrút lakónegyedei szívében.
Nem árt azonban emlékeztetni, hogy 16 esztendeje az iraki háború legfőbb szószólói is olyan neokonzervatív körök voltak (’Project for a New American Century’), amelyek azt sugallták, hogy Irak térdre kényszerítése szükséges az amerikai hegemónia eléréséhez az ’Új Világrendben’. Bush elnök és neokonzervatív csapata a bombázások után szétverte az iraki kormánypártot és a hadsereget és - láss csodát - 16 év után Irakból egy bukott állam lett, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl.
pampa 2019. 04. 07. 13:24
Előzmény: #6173  pampa
#6174
"A Netanjahu köreiből származó értesülések szerint Donald Trump márciusi döntése a Golán-fennsík feletti izraeli fennhatóság elismeréséről arra késztette a kormányfőt, hogy fontolóra vegye Ciszjordánia annektálását is. Egy ilyen lépést a választások után hamarosan várható Trump-béketerv bemutatása után tenne meg.A tévé szakértői szerint ha a Palesztin Hatóság – a várakozásoknak megfelelően – elutasítja a Trump-javaslatot, Netanjahu viszont bizonyos fenntartásokkal igent mond rá, akkor az izraeli miniszterelnök számítása szerint Trump támogatná és törvényesítené, ha nem is egész Ciszjordánia, de legalább a nagyobb települési blokkok izraeli bekebelezését."
.
.
..Ez nagyon veszélyes precedenst teremtene más országok számára!
pampa 2019. 04. 07. 08:05
Előzmény: #6172  pampa
#6173
""Ki mondta, hogy nem tesszük meg? Folyamatban van, és szó van róla" - szögezte le válaszában Netanjahu. "Ha azt kérdezi, hogy megtesszük-e a következő lépést, akkor a válaszom igen. Ki fogom terjeszteni Izrael szuverenitását, és nem fogok különbséget tenni a tömbben lévő és az elszigetelt telepek között" - tette világossá az izraeli kormányfő.
A Reuters hírügynökség értékelése szerint Netanjahu a kisebb, szélsőjobboldali pártokkal verseng a voksokért, és azoknak a szavazóknak igyekszik kedvezni, akik ellenzik, hogy Izrael területeket adjon át a palesztinoknak. A ciszjordániai telepek annektálása ugyanakkor visszavetheti a békefolyamatot, és feldühítheti az arab országokat.
Izrael Ciszjordániát - a Golánnal, a Gázai-övezettel és Kelet-Jeruzsálemmel együtt - az 1967-es, úgynevezett hatnapos háborúban foglalta el, és a nemzetközi jog értelmében ezek hivatalosan azóta sem részei Izrael államnak, hanem megszállt területek.
"A tényeket semmilyen intézkedés vagy nyilatkozat nem másítja meg. A telepek illegálisak, és el lesznek távolítva" - reagált a hírre Mahmúd Abbász palesztin elnök szóvivője.
A palesztinok Ciszjordánia és a Gázai-övezet területén tervezik létrehozni leendő államukat. Ciszjordániában jelenleg mintegy 400 ezer zsidó telepes él. A telepek létrehozása ugyanakkor a nemzetközi jog, a genfi egyezmény alapján nem jogszerű, ezért nemzetközi megítélésük is vitatott."
MTI
pampa 2019. 04. 04. 14:12
Előzmény: #6171  AIDA64
#6172
"Ahogyan Chas Freeman, korábbi Pekingbe rendelt amerikai nagykövet kifejtette: miközben a kínai Selyemutat (BRI) Washingtonban katonai-stratégiai kihívásnak fogják fel, addig az EU alapvetően „gazdasági kérdésnek tartja, amellyel óvatosan kell bánni”.
Valóban, Washington hidegháborús mentalitással áll a világ második legnagyobb gazdaságához – amely egyben sok ország számára az első számú kereskedelmi partner –, és ez az attitűd önbeteljesítő jóslattá válhat, azaz a konfliktus végül katonai jelleget ölthet. Ennek elképesztően veszélyes dimenziójával kapcsolatban legyen elég csupán annyit megjegyezni, hogy amerikai szakértők becslése szerint Kína mintegy 280 nukleáris robbanófejjel rendelkezik - az Egyesült Államok 6550-nel -, amelyeket 120-130 földi, 48 tengeri telepítésű ballisztikus rakétával és 20 bombázóval juttathatnak célba.
A januárban nyilvánosságra hozott átfogó amerikai hírszerzési jelentés a globális veszélyforrásokról leszögezi: Kína képessé vált arra, hogy esetleges kibertámadásaival lebénítsa az USA elektronikus infrastruktúráját.  A szintén akkor napvilágot látott katonai hírszerzési (DIA) jelentés a kínai néphadseregről (PLA) pedig kiemeli Peking gyors előrehaladását a hiperszonikus rakéták és az 5G technológia területén."
AIDA64
AIDA64 2019. 04. 02. 12:56
Előzmény: #6170  pampa
#6171
igy van remélem ,több bálna nem születik,ezért szülessenek hogy legyilkplják öket,nem elég a sok gyilkosságbol,de jön a csösz és minden embert kisöpör innen csak azokat hagyja az övéiket.
pampa 2019. 04. 02. 12:18
Előzmény: #6169  pampa
#6170
"A japán Halászati Hivatal közleménye szerint az állatokat tudományos céllal vadászták le. A japán kormány a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság (IWC) moratóriumával összhangban a kereskedelmi célú bálnavadászatot 1988-ban betiltotta, “kutatási célú” bálnavadászatot viszont azóta is folytatnak.
Pénteken újabb bálnavadász flotta indult útnak, hogy a Japán vizeken 127 csukabálnát ejtsen el. A kormány szerint ez lesz az utolsó ilyen misszió, mielőtt az ország kilépne az IWC-ből, és júliusban ismét megkezdené a kereskedelmi célú bálnavadászatot."
.
.
 Így kell ezt csinálni!   :(
Ki kell lépni miden országnak az egyezményből és elindulni bálnára vadászni!
Egy két év év és meg fog oldódni a bálnavadászat problémája.....
pampa 2019. 03. 27. 11:57
Előzmény: #6168  pampa
#6169
"Donald Trump amerikai elnök hétfőn a Fehér Házban aláírta azt a nyilatkozatot, amellyel az Egyesült Államok hivatalosan elismerte Izrael fennhatóságát a Golán-fennsík felett. Ez ellen egyként tiltakoztak a muzulmán országok, arra figyelmeztetve, hogy a washingtoni döntés megingathatja a Közel-Keletet. Az Európai Unió és Oroszország is nemtetszéssel fogadta a bejelentést, és továbbra is Szíria részének tekinti a Golán-fennsíkot. António Guterres, az ENSZ főtitkára is azt mondta, hogy a washingtoni döntés után sem változik a fennsík jogállása.
A Golán nyugati részét Izrael 1967-ben foglalta el Szíriától, és 1981-ben egyoldalúan kiterjesztette rá törvénykezését is. Ezzel lényegében magához csatolta a területet. Ezt a lépést a nemzetközi közösség mindeddig nem ismerte el, és a fennsík hovatartozása korábban az Izrael és szomszédjai közötti béketárgyalások egyik sarkalatos kérdése volt.Az ENSZ BT által 1981-ben egyhangúlag elfogadott határozat leszögezte, hogy Izrael „a törvényeinek, igazságszolgáltatásának és közigazgatásának a megszállt szíriai Golán-fennsíkra történő kényszerítése semmis, és semmilyen nemzetközi jogi hatálya nincsen”. A határozat felszólította Izraelt, vonja vissza a döntését, de ez azóta sem történt meg."
pampa 2019. 03. 25. 13:41
Előzmény: #6166  pampa
#6168
"Tíz gyerek és három felnőtt civil halt meg egy amerikai légicsapásban Afganisztán északi részén - derült ki az ENSZ afganisztáni missziójának (UNAMA) hétfőn kiadott jelentéséből. A szombaton végrehajtott légitámadásban meghalt gyermekek a vizsgálat szerint ugyanazon család tagjai voltak. Az UNAMA közlése szerint a család korábban már elmenekült az ország egy másik, harcok sújtotta térségéből. A jelentés hozzáteszi, hogy a műveletnek három sebesültje is van, akik szintén civilek.
Az amerikai repülőgépek az észak-afganisztáni Kunduz tartomány ugyanilyen nevű fővárosa mellett a kormányerők és a tálibok közt kirobbant összetűzés miatt siettek a helyszínre, hogy a levegőből támogassák az előbbieket. A tűzharc mintegy 30 órán át tartott.
Debra Richardson őrmester, a dél-ázsiai országban működő Resolute Support fedőnevű NATO-misszió gerincét adó amerikai kontingens szóvivője a hétvégén megerősítette a csapások hírét. Hozzáfűzte, hogy a műveletek során igyekeznek szem előtt tartani a civilek biztonságát, a tálibok azonban szándékosan bújnak meg köztük.Az UNAMA februári jelentése szerint tavaly minden eddiginél több civil esett áldozatául légicsapásoknak és öngyilkos merényleteknek, 2014 óta pedig a gyermekkorú áldozatok száma évről évre nő. Noha a tálibok képviselői az elmúlt hónapokban már többször tárgyalóasztalhoz ültek az amerikai küldöttséggel az afganisztáni helyzet rendezésének érdekében, továbbra is rendszeresen hajtanak végre támadásokat a nemzetközi erők és az általuk támogatott kabuli kormányzat ellen.
Afganisztánban jelenleg mintegy 14 ezer tagú amerikai kontingens szolgál, ennek ellenére a tálibok - médiajelentések szerint - az ország területének jelentős részét ellenőrzésük alatt tartják. (MTI)"
zotlan 2019. 03. 24. 20:33
#6167

Az orosz légierő két repülőgépe érkezett szombaton a venezuelai fővárosba, Caracasba, fedélzetén az orosz védelmi tárca egy magas rangú tisztviselőjével és csaknem száz katonával.A Reuters a Flightradar24 repülőjáratokat nyomon követő honlapra hivatkozva azt közölte: pénteken két repülő hagyott el egy orosz katonai légi támaszpontot. Egy másik honlap, az Adsbexchange adatai szerint egy harmadik repülő pedig vasárnap indult Caracasba. Javier Mayorca venezuelai riporter Twitter-bejegyzésére hivatkozva a Reuters azt írta, hogy az első, IL-62 típusú utasszállító repülőn Vaszilij Tonkoskurov vezérezredes, az orosz szárazföldi erők vezérkari főnöke utazott. A másik, AN-124 típusú teherszállító gép pedig 35 tonna rakománnyal ért földet Venezuelában.
Az egyelőre nem világos, hogy a rakomány mit tartalmaz.A szombaton landolt két repülő a Cskalovszkij légi támaszpontról szállt fel, útközben pedig megálltak Szíriában.Az illetékes orosz hatóságok nem válaszoltak a Reuters megkeresésére.Nicolás Maduro hivatalban lévő venezuelai elnök szerdán közölte: Oroszország gyógyszersegélyt küld a dél-amerikai országnak a jövő héten. Azt nem részletezte, hogy Moszkva milyen úton küldi a segélyt, de hozzátette: februárban 300 tonna orosz humanitárius segélyt küldött.
Tavaly decemberben két, atomfegyverek hordozására is alkalmas Tu-160-as hadászati bombázó szállt le a latin-amerikai országban, hogy bekapcsolódjon az akkor tartott orosz-venezuelai hadgyakorlatba. A Reuters szerint ez az erődemonstráció azt a célt szolgálta, hogy Moszkva kifejezésre juttassa elkötelezettségét a Maduro-rezsim mellett.
A Reuters januárban orosz forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a Kremlhez közeli, Szíriában és Délkelet-Ukrajnában is aktív Wagner orosz zsoldoshadsereg több száz tagja érkezett charter járatokkal Venezuelába, hogy megerősítsék Maduro védelmét.Jurij Boriszov hadiiparért felelős orosz miniszterelnök-helyettes akkor cáfolta a Reuters értesüléseit, és kijelentette: nincsenek orosz katonák Venezuelában. Megfigyelők szerint Oroszország dollármilliárdokkal érdekelt a Maduro-rendszer hatalomban tartásában. (MTI)
pampa 2019. 03. 23. 08:10
Előzmény: #6164  pampa
#6166
"Egy fegyverzetellenőrzésért felelős magas rangú amerikai tisztségviselő nemrég azt vetette a teheráni vezetés szemére, hogy rakétákkal látja el a többi közt a jemeni fegyveres csoportokat. Az Egyesült Államok ugyanakkor fegyvereket ad el és támogatást nyújt a Szaúd-Arábia vezette arab koalíciónak.
Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi síita lázadók, valamint a Szaúd-Arábia és egyéb arab országok által támogatott, a nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz – a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz – hű erők között.
A felkelők ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormányerőket támogató arab koalíció, miután a húszi lázadók elfoglalták az ország északi részének nagy részét és a fővárost, Szanaát is, elűzve a nemzetközileg elismert kormányt."
.
.
,Jement ki kell cserélni a hírben "SZÍRIÁRA" a z USA-t Oroszországra és egyből más lesz az értelme.....
AIDA64
AIDA64 2019. 03. 20. 14:28
Előzmény: #6164  pampa
#6165
amerikaiak kinyirták vietnámot japánt irak afganisztán sziria hidegháboru,venezuela,mittudomén még kiket indiánokat,satöbbi
pampa 2019. 03. 20. 14:19
Előzmény: #6163  pampa
#6164
"Háborús bűntettel vádolja az Amnesty International (AI) az Egyesült Államokat: a nemzetközi jogvédő szervezet állítása szerint bizonyítékai vannak arra, hogy az amerikaiak drónokkal civileket öltek meg Szomáliában az utóbbi években.
Az AI szerdán közölte, dokumentálni tudja, hogy öt dróntámadás során 14 polgári személy vesztette életét. A szervezet megjegyzi, hogy az öt támadás csupán töredéke annak a több mint száznak, amelyet az Egyesült Államok 2017 óta végrehajtott Szomáliában. Az AI az amerikai védelmi minisztériumot azzal is vádolja, hogy nem vizsgálta ki kellő alapossággal, hány áldozatuk lehetett a támadásoknak.
Az Egyesült Államok hadseregének afrikai parancsnoksága azonnal vitatta a vádakat leszögezve: 2017 óta mintegy 800 terrorista harcossal végeztek amerikai légi csapások, de egyetlen civilnek sem esett bántódása. 18 esetben vizsgálták meg, hogy civil áldozatai is voltak-e támadásaiknak, ám egyszer sem igazolódtak be a polgári személyek haláláról szóló állítások.
Az AI a jelentésében közöli, hogy műholdfelvételekre és – szemtanúkkal, továbbá az áldozatok rokonaival készült – másfélszáz interjúra alapozza állításait."
pampa 2019. 03. 19. 17:51
Előzmény: #6162  pampa
#6163
"A South China Morning Post szerint az amerikai kormány bátorítására több amerikai egyetem is úgy döntött, megszakítja intézményi kapcsolatait a Huawei kínai telekommunikációs céggel és a Konfuciusz Intézettel. Utóbbi egy olyan, nonprofit intézményekből álló globális rendszer, amit a Kínai Népköztársaság támogat, és feladata a kínai kultúra és nyelv népszerűsítése és bemutatása a világ országaiban. Ilyen intézet egyébként Magyarországon is működik."
.

Beszédes.....
pampa 2019. 03. 18. 13:25
Előzmény: #6161  pampa
#6162
"HASOGDZSI-ÜGY – NYT: 
A SZAÚDI TRÓNÖRÖKÖS ADOTT FELHATALMAZÁST A MÁSKÉNT GONDOLKODÓK ELHALLGATTATÁSÁRA
A szaúdi trónörökös, Mohamed bin Szalmán adott felhatalmazást a másként gondolkodók elhallgattatására – írta a The New York Times című napilap vasárnap olyan amerikai tisztviselőkre hivatkozva, akik betekintettek az erről szóló titkosszolgálati jelentésekbe.A lap úgy tudja, hogy Mohamed bin Szalmán több mint egy évvel Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró tavaly októberi meggyilkolása előtt engedélyezte a titkos műveletek végrehajtását. Ezek során a hatóságok megfigyeltek, elraboltak, őrizetben tartottak és kínvallatásnak vetettek alá szaúdi állampolgárokat.Több szaúdi titkos küldetést ugyanaz a csoport hajtott végre, amely Isztambulban meggyilkolta, majd feldarabolta Hasogdzsit. Az újságírót megölő csoport legalább tucatnyi műveletben vett részt 2017 óta – értesült a The New York Times.Amerikai titkosszolgálati jelentések és más források szerint egy szaúdi tanárnő, aki a nők helyzetéről írt blogot, tavaly öngyilkosságot kísérelt meg, miután pszichológiai kínvallatásnak vetették alá."
pampa 2019. 03. 13. 11:51
Előzmény: #6159  Peterbond
#6161
Fordítsuk le ezt is érthetőre.....
.
Két USA állampolgár bűnöző grúz bűnözőkkel üzletel Magyarországon. Az orosz  biztonsági szolgálat segítségével a magyar hatóságok elfogják őket.
A grúzok nem kérik a kiadatásukat, az USA kér, az oroszok kérik, nekünk nem kellenek!

akkor kinek kell kiadnunk?

Topik gazda

pampa
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek