Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Anna055 2019. 01. 09. 14:01
#6040
Jó napot, a lakosság nagy és fontos szerepet játszik az életünkben, most már világszerte nagyon nagy sebességgel változik. A világ különböző városaiban, régióiban, régióiban és országaiban különböző embereket egyesít egy, a népesség nevű jellemző. Ez egy nagyon érdekes és lenyűgöző dolog, megnézheti, jobban megértheti, majd egy új, csodálatos világ nyílik meg előtted, amelyről még soha nem hallottál. Különböző gráfok, tsyforki és számítások találhatók itt pontosan, jó szerencsét kívánok, remélem, hogy az én információim hasznosak lettek.
https://worldpopulationprospects.info/
pampa 2019. 01. 09. 13:26
Előzmény: törölt hozzászólás
#6039
Az angolok is vittek el a gyarmataikról bőven kincseket.
A spanyol hódítók sem voltak angyalok.
Az USA katonák is vittek haza hadizsákmányt.
Egyiptomot is kifosztották rendesen.
stb.
hosszasan lehetne sorolni.....
hatosa 2019. 01. 09. 13:23
Törölt hozzászólás
#6038
pampa 2019. 01. 09. 13:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#6037
"Az ügyben a családot képviselő ügyvéd Sheron Korpus, a Kasowitz Benson Torres iroda kollégája a Napi.hu kérdésére elmondta, hogy a magyar sajtó tévesen idézte az eredeti forrás, az Associated Press hírügynökség beszámolóját. A magyar állam ugyanis továbbra is alperes az Egyesült Államok Columbia kerületének (District of Columbia) bírósága előtt folyamatban lévő eljárásban. Amint azt a fellebbviteli bíróság is megerősítette, a Szépművészeti Múzeum szintén alperes marad az ügyben. Mindez azt jelenti, hogy a legfelsőbb Bíróság hétfői állásfoglalása csak a magyar állam perelhetőségét zárta ki, a műkincsekkel rendelkező múzeumokét egyáltalán nem.
Írásban megkerestük Ronald S. Laudert, a Zsidó Világkongresszus és a Commission for Art Recovery (CAR) elnökét is - ez utóbbi szervezet a restitúció, vagyis az elrabolt műkincsek visszaadását szorgalmazza és jogi segítséget ad a kárvallott családoknak a világszerte folyó perekben. Lauder válaszában a következőkre mutatott rá:
"A közelmúltban, Berlinben megemlékeztünk a Washingtoni Konferencia 20. évfordulójáról, amelyet 40 másik országgal együtt elvben Magyarország is elfogadott. Rendkívül kiábrándító, hogy 20 év elteltével Magyarország, eljárástechnikai kifogásokra hivatkozva még mindig nem tartja be ezeket az elveket, és továbbra is megtagadja, hogy visszaszolgáltassa a jogos tulajdonosoknak azokat a műalkotásokat, amelyeket a holokauszt során jogtalanul és embertelen körülmények között koboztak el a magyar zsidóktól" - magyarázta Lauder."
.
Azért végigmoziznék egy pert az USA-ban amit egy palesztin jogvédő csoport indítana a 67-es háborúban elkergetett palesztin civilek tulajdonának visszaszerzése végett indítanának Izrael ellen.
hatosa 2019. 01. 09. 12:45
Törölt hozzászólás
#6036
hatosa 2019. 01. 09. 12:42
Törölt hozzászólás
#6035
pampa 2019. 01. 09. 11:59
Előzmény: #6033  pampa
#6034
"Segev, aki még az 1990-es évek második felében szolgált energia- és infrastruktúra ügyi miniszterként a büntetést enyhítéséért cserébe beismerte bűnösségét. Az izraeli belbiztonsági szervezet, a Sin Bet szerint Segevet 2012-ben szervezte be Irán és a volt kormánytag az izraeli energiaiparról, a különféle titkos objektumokról, valamint izraeli politikusokról adott át információkat Teheránnak. Eleinte tagadta bűnösségét, egy ideig azt állította, be akarta csapni az irániakat, és hősként kívánt visszatérni hazájába.
Segev az utóbbi években főként Nigériában élt, ahova az után költözött, hogy hazájában megvonták tőle az orvosként való praktizálás jogát. Ennek hátterében az állt, hogy Segevet rajtakapták azon, hogy 2004-ben 32 ezer, csokoládéval bevont ecstasy-tablettát próbált meg Hollandiából Izraelbe csempészni. Mindezt úgy próbálta meg, hogy meghamisította már érvénytelen diplomata útlevelének a lejárati idejét. Ez után még hitelkártyával is próbált csalni, de ezzel is lebukott.
Segev pere az után kezdődhetett el, hogy az Egyenlítő Guinea-i hatóságok 2018 májusában kadátk őt Izraelnek. A Dw német hírportál értesülései szerint a vádalku alapján meghozott ítéletet hivatalosan februárban hirdetik ki."
.
.
:)
pampa 2019. 01. 07. 12:39
Előzmény: #6032  pampa
#6033
"A Barnes család öt tagja, Jazmine Barnes, édesanyja és három testvére szilveszter előtt ült egy autóban Houstonban, amikor a szemtanúk és a túlélők elmondása alapján, egy Ford kisteherautóból tüzet nyitottak rájuk. A hét éves Jazmine azonnal szörnyethalt, a lövedék fejen találta.
A kislány testvérei tudtak személyleírást adni a támadókról, akik egy másik kocsiban ültek. Harmincas-negyvenes éveiben járó, fehér férfi, egy kapucnis pulcsiban. A gyerekek és más szemtanúk szerint is ő adta le a lövéseket.A rendőrség hamar elkészített egy fantomképet a leírás alapján és a lakosság segítségét kérték a gyilkos azonosításában. – Senki se féljen attól, hogy nevén nevezze a dolgot. Ez egy faji gyűlöletbűncselekmény volt – mondta Sheila Jackson Lee houstoni demokrata párti képviselő egy kampányrendezvényen nem sokkal az eset után.Az ügyet felkarolta a Black Lives Matter és számos, rasszizmus és szegregációellenes szervezet. Aztán a nyomozás hirtelen nagy fordulatot vett.
Hiába a leírás, szemtanúi beszámolók és fantomkép, a rendőrség megtalálta a tettest, aki távol állt az eredeti elképzeléstől. A húsz éves Eric Black Jr. ugyanis színesbőrű, és elfogásakor be is ismerte tettét, valamint azt is, hogy tévedés volt, nem Jazmine és családja voltak a kiszemelt célpontok."
.
.
Kemény!   
pampa 2019. 01. 05. 11:30
Előzmény: törölt hozzászólás
#6032
A változás sebessége a gond nem az, hogy megtörténik.
.
Ezt nem értik meg a politikusok és az emberek.
AIDA64 2019. 01. 05. 11:11
Törölt hozzászólás
#6031
AIDA64 2019. 01. 05. 11:10
Törölt hozzászólás
#6030
AIDA64 2019. 01. 05. 11:10
Törölt hozzászólás
#6029
pampa 2019. 01. 05. 10:33
Előzmény: #6027  pampa
#6028
"Mintegy nyolcvan fős katonai személyzetet küldött Gabonba Donald Trump arra az eshetőségre való tekintettel, hogy vigyázzanak a Kongói Demokratikus Köztársaságban tartózkodó amerikaiak biztonságára - írta az MTI.Erről a Fehér Ház abban a pénteken nyilvánosságra hozott levelében adott tájékoztatást, amelyet a kongresszusi tagokhoz intézett. Az intézkedést azzal összefüggésben hozta az elnök, hogy a Kongói Demokratikus Köztársaságban lezajlott - meglehetősen vitatott - választások nyomán erőszakos cselekményekre, zavargásokra lehet számítani.A levél szerint mintegy nyolcvan fős katonai személyzetet irányítottak Gabonba a Kongói Demokratikus Köztársaságban lévő amerikai állampolgárok és a diplomáciai létesítmények védelmére. A levél szerint január 2-án érkeztek a katonák megfelelő hadifelszereléssel együtt, a katonai légierő támogatásával."Ezeket a pótlólagos erőket be lehet vetni Gabonban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban vagy a Kongói Köztársaságban, ha ez elengedhetetlen az említett cél szempontjából" - olvasható a levélben, amely szerint a katonák addig maradnak a térségben, amíg a a Kongói Demokratikus Köztársaságban a biztonsági helyzet megköveteli."
.
.
.
Ez az ami nem "megszállás" más országok "belügyeibe való beavatkozás."....
.
Ez csak akkor fog annak minősülni, ha pl. Kína, Oroszország, Észak-Korea teszi?
pampa 2018. 12. 28. 09:30
Előzmény: #6026  pampa
#6027
"Donald Trump szintén előre be nem jelentett szerdai látogatását egyes síita és Irán-barát politikusok, s az ország szuverenitásának megsértésével vádolták az amerikai elnököt. Trump az Egyesült Államok hadseregének Irakban állomásozó katonáit a Bagdad melletti el-Aszad légi támaszponton látogatta meg. "
pampa 2018. 12. 22. 09:17
Előzmény: #6025  pampa
#6026
Három palesztint, köztük egy tizenévest öltek meg izraeli katonák a Gázai övezet határánál tartott erőszakos tüntetések oszlatásakor pénteken - közölte a gázai igazságügyi minisztérium.Az összetűzésekkor negyvenhét ember sebesült lőfegyver által. Köztük van két palesztin újságíró és a mentőszolgálat négy alkalmazottja, aki azért érkezett a helyszínre, hogy ellássa a sebesülteket. Többtucatnyian könnygázmérgezést szenvedtek.A tárca szerint az izraeli katonák többször is tüzet nyitottak a tüntetőkre, és könnygázgránátokat vetettek be ellenük.
Az igazságügyi tárca korábbi közlése szerint halálos találat ért a nyakán egy 16 éves palesztin fiút: Mohamed Jahjúhnak izraeli mesterlövészek oltották ki az életét. Később két palesztin kórházban halt bele sebesüléseibe.
A gázaiak március vége óta tüntetnek az övezet izraeli blokádja ellen, és azt is követelik, hogy visszatérhessenek azokra a területekre, ahonnan felmenőiknek el kellett menekülniük a zsidó állam 1948-as megalakulásakor. A legnagyobb tiltakozások rendszerint pénteken vannak, mivel a muszlim országokban a péntek munkaszüneti nap.
Az izraeli hadsereg közölte: mintegy nyolcezer palesztin gyűlt össze a határkerítésnél, többségük biztonságos távolságot tartott, de többen - a korábbi tiltakozásokhoz hasonlóan - gumiabroncsokat égettek és robbanószerkezeteket kíséreltek meg átdobni izraeli területre. A biztonsági erők közölték: a katonák tömegoszlató módszerekkel, a megszokott eljárásoknak megfelelően léptek fel a palesztin tömeg ellen.
Palesztin egészségügyi tisztviselők összesítése szerint március óta több mint kétszázhúsz tüntető vesztette életét és több ezren sebesültek meg.
pampa 2018. 12. 21. 08:08
Előzmény: #6024  pampa
#6025
"A katonai közlemény szerint felszámolásuk idején nem ajánlatos azok közelében tartózkodni. Noha a műveleteket csakis izraeli területen végzik, a földalatti járatok libanoni szakaszát sem lehet majd tovább használni. A hadsereg képviselője ismételten hangsúlyozta, hogy az alagutak ásásával Libanon megsértette az ENSZ 1701-es határozatát és Izrael szuverenitását."
.
Izrael a Golan "használatával" nem sért semmit sem?
pampa 2018. 12. 20. 12:51
Előzmény: #6023  pampa
#6024
"Az izraeli elemzők Izrael váratlan arculcsapásának látják az amerikai csapatok szerdán bejelentett kivonását Szíriából, mivel ezzel szerintük Washington magára hagyta Jeruzsálemet Irán közel-keleti terjeszkedése ellen folytatott harcában.
Hami Selo a Háárec című újságban egyenesen "Izrael arculköpésének" nevezi Donald Trump amerikai elnök lépését, mert az teljes hegemóniát biztosít Oroszországnak Szíriában, és azt üzeni a közel-keleti országoknak, hogy oldják meg maguk a bajaikat.
A szerző szerint az amerikai elnök cserbenhagyta Izraelt, elárulta a kurdokat, és tőrt döfött Bassár el-Aszad szíriai elnök ellenzékének hátába, megerősítette Iránt, elsöprő győzelmet adott az oroszoknak, és mentőövet dobott az Iszlám Államnak, valamint bátorítja a radikális iszlámot."
pampa 2018. 12. 20. 08:57
Előzmény: #6022  pampa
#6023
"Kivonulnak Szíriából az amerikai csapatok
2018. december 19., szerda  Európán kívül, Veszélyzónák
A CNN hírcsatorna, a The Wall Street Journal című lap és a Reuters hírügynökség is arról adott hírt, hogy az Egyesült Államok a Szíriában állomásozó mintegy kétezer amerikai katona gyors kivonására készül. A CNN szerint Trump már meghozta a döntést."
.
.
Mikor üzent hadat az USA Szíriának?
Amennyiben ez nem tette meg akkor nem megszállás ha USA katonák egy szuverén állam területére behatolnak?
pampa 2018. 12. 19. 12:06
Előzmény: #6021  pampa
#6022
"Őrizetbe vettek egy harmadik kanadai állampolgárt is Kínában – jelentette szerdán a National Post (NP) című kanadai lap a külügyi tárcára hivatkozva. Hua Csun-jing kínai külügyi szóvivő pekingi sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: nincs tudomása ilyen intézkedésről.
Kínában két kanadai állampolgárt – Michael Kovrig volt diplomatát és Michael Spavor üzletembert – vettek őrizetbe azóta, hogy a kanadai rendőrség az amerikai hatóságok kérésére december 1-jén letartóztatta a Huawei cég globális pénzügyi igazgatóját, Meng Van-csout, a kínai távközlési óriásvállalat alapítójának lányát.
A kanadai külügyminisztérium egyik meg nem nevezett szóvivője arról tájékoztatta az NP-t, hogy tudomásuk van egy újabb őrizetbe vételről, de nem szolgált részletekkel, mindazonáltal nem kapcsolta össze az esetet Meng letartóztatásával.
A kanadai kormány szerint nincs egyértelmű kapcsolat Meng letartóztatása és Kovrig, valamint Spavor őrizetbe vétele között.
A lapnak egy forrás – amely beszélt az őrizetbe vett ember családjával – elmondta, hogy az illető nem diplomata és nem üzletember.
Kína kanadai nagykövetsége nem reagált a megkeresésekre.
A Reuters hírügynökség szerint Pekingben állomásozó nyugati diplomaták és kanadai volt külképviseleti alkalmazottak azt mondták, hogy véleményük szerint a kanadai állampolgárok őrizetbe vétele a kínai „adok-kapok” megtorló politika része, válasz Meng letartóztatására.Az Egyesült Államok ügyészsége szerint Meng a Skycom nevű hongkongi fedőcégen keresztül Iránnal üzletelt 2009 és 2014 között, és ezzel megsértette a Washington, illetve Brüsszel által elrendelt Irán-ellenes szankciókat.
Washington az igazgató kiadatását követeli. Az ügyben illetékes vancouveri bíróság a múlt héten döntött Meng óvadék ellenében történő szabadlábra helyezéséről. A nő ártatlannak vallja magát.
Kínában állambiztonság veszélyeztetése gyanújával folytatnak nyomozást Kovrig és Spavor ellen."
pampa 2018. 11. 23. 17:29
Előzmény: #6020  pampa
#6021
"A négy évvel ezelőtt Kelet-Ukrajna felett lelőtt maláj utasszállító repülőgép 55 áldozatának családjai beperelték Hágában Oroszországot, mert nem működik együtt a katasztrófa okainak kivizsgálásában.
Sajtóinformációk szerint a hozzátartozók ügyvédje arról tájékoztatott, hogy az elmúlt évek folyamán Oroszország nem nyújtott elegendő információt a nemzetközi nyomozócsoport munkájához, továbbra is akadályozza a vizsgálatokat, és mindezzel alapvető jogokat sért.
A hónap elején az MH17-es lajstromszámú repülőgép utasainak 30 hozzátartozója arra szólította fel Donald Trump amerikai elnököt, hogy követeljen választ Vlagyimir Putyin orosz elnöktől a tragédiával kapcsolatos nyitott kérdésekre.
Az amerikai elnök Párizsban az első világháborút lezáró tűzszünet 1918. november 11-i aláírásának 100. évfordulója alkalmából találkozott Putyinnal, akivel a hónap végén a G20-ak argentínai csúcstalálkozóján is tanácskozik majd.
2014. július 17-én Kelet-Ukrajna felett rakétatalálat érte a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó repülőgépét. A pilótafülke mellett felrobbant rakéta szilánkjainak ezrei fúrták át a Boeinget, amely a levegőben darabokra tört és lezuhant. A gépen utazó mind a 298 ember meghalt, köztük 196 holland állampolgár."
pampa 2018. 11. 23. 17:28
Előzmény: #6019  pampa
#6020
"Az izraeli hadsereg egyik tengeralattjárója tévedésből  elsüllyesztett egy civil menekülőket szállító hajót 1982-ben, az első libanoni háború idején, írja az MTI a tízes kereskedelmi tévére hivatkozva. A hajó 56 civilt szállított, közülük 25-en vesztették életüket, 
 A  televízió szerint a tengeralattjáró parancsnoka  azt hitte, hogy terroristák utaznak a Tripoliból kihajózó személyszállító hajón, és ezért két torpedó rakétával felrobbantotta, és elsüllyesztette azt. A hajó azonban Libanonból a háború elől menekülő ötvenhat civilt szállított, köztük külföldieket, nőket és gyermekeket is. 
Az 1982 júniusában megtörtént tragikus tévedés ügyében a kilencvenes évek végén a hadsereg három évig tartó belső vizsgálatot indított, amelynek végén a haditengerészet vezetője úgy határozott, hogy nem történt bűnügyi eljárást követelő mulasztás. 
A hajó elsüllyesztésének ügyében korábban hírzárlatot rendeltek el, a tízes tévé a legfelsőbb bírósághoz fordult az eset nyilvánosságra hozása érdekében, és ennek határozata alapján készülhetett el róla a beszámoló. 
A beszámoló szerint az izraeli tengeralattjáró a végzetes rakéták kilövése után elhagyta a libanoni partokat, és Libanonban a mai napig nem tudták, hogy mi okozta a civileket szállító hajó felrobbanását."
pampa 2018. 11. 22. 12:23
Előzmény: #6018  pampa
#6019
"A The Washington Post című amerikai lap pénteken azt írta: a CIA arra a következtetésre jutott, hogy a szaúdi trónörökös rendelte el a szaúdi ellenzéki újságíró meggyilkolását. Nem kifejezetten arra adott utasítást, hogy öljék meg az újságírót, de a CIA szerint meggyilkolása az ő jóváhagyásával történt - írta akkor a The Washington Post."
atv.hu
pampa 2018. 11. 21. 10:08
Előzmény: #6017  pampa
#6018
"Körülbelül 85 ezerre tehető azoknak az öt éven aluli gyerekeknek a száma, akik 2015 óta éhezésben vagy betegségben haltak meg a polgárháború dúlta Jemenben – áll a Save the Children nemzetközi gyermekvédő szervezet szerdán közzétett jelentésében.
„Minden gyerekre, akivel bomba vagy golyó végzett, egy tucat másik jut, aki az éhezésbe hal bele, pedig mindezt meg lehetne akadályozni” – idézi a jelentés Támer Kirolosz, a szervezet jemeni irodavezetőjének szavait. „Azok a gyermekek, akik így halnak meg, elképzelhetetlen szenvedéseken mennek keresztül. A létfontosságú szerveik fokozatosan állnak le. Az immunrendszerük gyengesége miatt sokkal jobban ki vannak téve a fertőzésveszélynek, néhányuk olyan gyenge, hogy sírni sem tud. A szülőknek pedig mindezt végig kell nézniük, és nem tudnak tenni ellene semmit” – folytatja a jelentés, amely hozzáteszi, hogy a szervezet a krízis kirobbanása óta 140 ezer gyereknek biztosított élelmet.A háború és a Rijád vezette arab koalíció blokádja a világ jelenlegi legsúlyosabb humanitárius válságához vezetett. Az ENSZ adatai szerint az ország mintegy 28 millió lakosa közül legkevesebb 22 millió szorul segítségnyújtásra, és csaknem 18 milliót fenyeget az élelmiszerellátás bizonytalansága."
pampa 2018. 11. 21. 08:57
Előzmény: #6016  pampa
#6017
"Egy férfi a Facebookon keresztül elvette egy kislányt, miután 500 tehenet, három autót és összesen 10 000 dollárt ajánlott az apjának.
Kiderült, hogy a Facebook két héten keresztül nem távolított el egy olyan posztot, amiben egy dél-szudáni lányt árvereztek el a legtöbbet ígérő férjjelöltek között – írja a CNN.
A 16 éves gyermekért összesen öt férfi jelentkezett, és a gyerekek jogaiért küzdő Plan International szervezet szerint többen közülük a dél-szudáni kormányzat magas rangú tisztségviselői.
A CNN-nek küldött közleményében a Facebook elismerte, hogy
az október 25-én posztolt aukciós bejegyzés legalább 15 napig elérhető volt, mielőtt a közösségi oldal végleg eltávolította volna.

Az egyik licitáló férfi november 3-án elvette a lányt, miután 500 tehenet, három autót és összesen 10 000 dollárt ajánlott az apjának.
George Otim, a Plan International dél-szudáni igazgatója felfoghatatlannak nevezte, hogy napjainkban valaki eladható a világ legnagyobb közösségi oldalán, és felszólította a kormányt, hogy vizsgálják ki az esetet."
pampa 2018. 11. 21. 07:55
Előzmény: #6015  pampa
#6016
A Fehér Ház kedden közleményt adott ki, amelyben Donald Trump leszögezte, hogy az Egyesült Államok “rendíthetetlen partnere” kíván maradni Szaúd-Arábiának, még akkor is, ha – mint fogalmazott – “nagyon is előfordulhat”, hogy a szaúdi koronahercegnek tudomása volt Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolásáról.Az elnök jelezte azt is, hogy nem áll szándékában felmondani a Rijáddal kötött fegyvereladási megállapodásokat, mert – mint hangoztatta – “ha őrült módon felmondanánk ezeket a szerződéseket, Oroszország és Kína óriási hasznot húzna belőle”.A nyilatkozat utalt arra: az amerikai hírszerzés változatlanul tanulmányozza az október 2-án Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán elkövetett gyilkosságról rendelkezésre álló bizonyítékokat. “Hírszerző ügynökségeink továbbra is tanulmányoznak minden rendelkezésre álló információt, de nagyon is könnyen előfordulhat, hogy a koronahercegnek tudomása volt e tragikus eseményről, talán tudott róla, talán nem” – olvasható a közleményben.A közleményben, amely bevezetőjében leszögezi, hogy “a világ nagyon veszélyes hely”, Donald Trump méltatta Szaúd-Arábia Washingtonnak nyújtott segítségét az Iránnal kapcsolatos politikájában.A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) múlt hét végén kiszivárogtatott elemzése szerint Dzsamál Hasogdzsit Mohamed bin Szalmán, szaúdi koronaherceg utasítására gyilkolták meg a törökországi Isztambulban. A szaúdi ualkodó és a koronaherceg egyaránt határozottan cáfolta, hogy tudomása lett volna a gyilkosság tervéről és végrehajtásáról. "(MTI)
pampa 2018. 11. 20. 08:46
Előzmény: törölt hozzászólás
#6015
Négyen haltak meg egy lövöldözésben Chicagóban. A támadó egy kórháznál lőtt agyon egy orvosnőt, majd további 2 személlyel, köztük egy rendőrrel is végzett, aki próbálta megfékezni a támadót. Az akcióban az ámokfutó is meghalt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi magával végzett-e, vagy a tűzharcban veszítette az életét. Sajtójelentések szerint a férfi az orvosnő korábbi vőlegénye volt, és egy tanú azt állította, hogy a jegygyűrűt követelte vissza. Chicagóban tavaly 2700 lövöldözés történt, ezekben 675-en haltak meg."
.
Ez lassan már az USA mindennapok része lesz.....
AIDA64 2018. 11. 19. 21:16
Törölt hozzászólás
#6014
AIDA64 2018. 11. 19. 21:14
Törölt hozzászólás
#6013
pampa 2018. 10. 26. 09:17
Előzmény: #6011  pampa
#6012
"Mindent számításba vesznek
A fegyvereladásokból ugyan lehet következtetni, hogy melyik állam milyen mértékben erősíti a haderejét, de pontos összehasonlító elemzésekbe nehezebb belefutni. A Global Firepower katonai rangsora ezt igyekezett orvosolni, azzal, hogy megalkották a több mint 50 tényezőből összeálló hatalmi mutatót (Power Index). Ezáltal összemérhető egy nagyobb méretű, de fejletlenebb hadsereg, egy kisebb ország fejlett haderejével.A mutatót többek között olyan komponensek alkotják, mint az adott ország gazdasági teljesítőképessége, a rendelkezésére álló fegyverek, nyersanyagok, emberi erőforrások, valamint az ország földrajzi lehetőségei és logisztikai háttere, de az elismert atomhatalmi státusz is pluszpontot ér – a felhalmozott nukleáris arzenál mértéke azonban már nem képezi az összehasonlítás részét. Így készült el a GFP 2018-as összeállítása is, ami három újabb állammal bővült 2017-hez képest, nevesül Írország, Montenegró és Libéria is felkerült a térképre.Természetesen senkit nem ér meglepetésként a lista eleje, ahol sorrendben az USA, Oroszország és Kína alkotja a top hármat, majd India, Franciaország és Nagy-Britannia következik. Azt viszont, ha nem is meglepetésként, de érdekességként mindenképpen érdemes kiemelni, hogy Észak-Koreát – annak ellenére, hogy 25 milliós lakosságának mintegy negyede a hadseregét erősíti – csak a 23. helyre rangsorolták, pedig a katonák létszámában még Oroszországot és az USA-t is nagyságrendekkel megelőzi.
  • A Top 25:
25. Algéria
24. Szaúd-Arábia
23. Észak-Korea
22. Ausztrália
21. Irán
20. Thaiföld
19. Lengyelország
18. Tajvan
17. Brazília
16. Vietnam
15. Izrael
14. Indonézia
13. Pakisztán
12. Dél-Korea
11. Olaszország
10. Egyiptom
9. Németország
8. Törökország
7. Japán
6. Egyesült Királyság
5. Franciaország
4. India
3. Kína
2. Oroszország
1. Egyesült Államok
.
.
Megtanultuk már az irodalomból, ha színpadon a faló lóg egy puska.... azzal előbb vagy utóbb LŐNI fognak!
pampa 2018. 10. 21. 08:59
Előzmény: #6010  pampa
#6011
"Trump nem elégedett a szaúdi magyarázattalAz amerikai elnök nem elégedett a Dzsamál Hasogdzsi újságíró halálának körülményeit illető szaúdi magyarázattal, Donald Trump maga jelentette ki ezt szombaton a nevadai Elkóban tett kampánykörútja után.
Egy újságírói kérdésre válaszolva hangoztatta, hogy korántsem elégedett az arról szóló szaúdi magyarázattal, miszerint az ellenzéki szaúdi újságíró dulakodás közben vesztette életét hazája isztambuli főkonzulátusán.
A Reuters hírügynökség ezzel kapcsolatosan emlékeztet, hogy a szaúdi beismerés után az elnök még hihetőnek nevezte a rijádi hivatalos változatot. E beismerést egyébként “jó első lépésnek” minősítette, de Elkóban hozzátette: számos kérdés vár még tisztázásra, a szaúdi fél még adós a teljes magyarázattal.
Azt egyébként lehetségesnek nevezte, hogy Mohamed bin Szalmán trónörökös valóban nem tudott arról, milyen körülmények között vesztette életét az ellenzéki újságíró. A Reuters korábban a “nyomozás részleteit ismerő” egyik személyre hivatkozva írta, hogy a trónörökös herceg nem tudott a “konkrét műveletről”, amely Hasogdzsi halálához vezetett. Az említett forrás szerint nem volt semmiféle parancs arra vonatkozóan, hogy öljék meg vagy rabolják el az újságírót, a herceg csupán azt az általános rendelkezést ismerte, hogy a királyságot bírálókat vissza kell juttatni az országba.
Trump megállapította: úgy tűnik, jelen pillanatban senki sem tudja, hol van Hasogdzsi holtteste. Amerikai kormányberkekben senki nem látott olyan videofelvételt vagy leiratot, amelyből kiderülne, mi is történt valójában Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán – fűzte hozzá.
Az elnök ugyanakkor jelezte: nem híve annak, hogy Hasogdzsi halála miatti büntetőintézkedésként felfüggesszék a Szaúd-Arábiának szánt fegyverszállításokat. Egy ilyen lépés több kárt okozna az amerikai gazdaságnak, mint Rijádnak – mondta."
.
.
Amikor Európának szankcionálnia kellett az oroszt... nem volt ennyire gazdaságilag érzékeny az USA!  
Az a fránya csalán esete......
pampa 2018. 10. 21. 08:53
Előzmény: #6008  pampa
#6010
"Gavin Williamson brit hadügyminiszter közölte, hogy kormánya teljes mértékben támogatja az USA döntését, az INF-szerződés felbontásáról – írja a Guardian.
A szerződés felbontását szombaton jelentette be Donald Trump amerikai elnök. Az INF-et még 1987-ben kötötte Ronald Reagan és Mihail Gorbacsov, és a 480-5500 kilométer hatótávolságú, földről indítható, nukleáris robbanófejjel felszerelt rakéták telepítésének tiltásáról, és az addig rendszerbe állított fegyverek felszámolásáról szólt.
2007-ben Oroszország már bejelentette, hogy felmondja a szerződést, mert az USA rakétavédelmi rendszert kezdett telepíteni Csehországba és Lengyelországba. Végül azonban az oroszok akkor egy másik szerződést, a CFE-t mondták fel, ami a hagyományos fegyverzetek telepítését korlátozta. 
Az amerikai kormány azt állítja, hogy az oroszok évek óta megszegik az INF-t, ezért semmi értelme, hogy ők meg korlátozzák magukat. A brit kormány teljes mértékben egyetért ezzel. 
A Guardian szerint a szerződés felmondásának következtében Európában újra megjelenhetnek a kisebb hatótávolságú nukleáris fegyverek, amelyekkel egy kontinensen belüli atomháborút is lehetne vívni.
Oroszország is már korábban kilátásba helyezett „válaszlépéseket”, számítva az amerikai kihátrálásra. Éppen egy évvel ezelőtt Vlagyimir Putyin orosz elnök Szocsiban már jelezte: országa „haladéktalanul és szimmetrikus módon” reagál majd, ha az Egyesült Államok felmondja a szerződést."
.
.
Az USA-nak semmi sem drága.....
Európa már megért két Világháborút ami a területén zajlott!
.
Az USA pedig szépen kimarad belőle....és a többi háborúból is amit a Világban kirobbantott ! Egy sem érintette a területét!
maxhell 2018. 10. 21. 08:30
#6009
Semmi jó...
pampa 2018. 10. 20. 09:04
Előzmény: #6007  pampa
#6008
"A The New York Times című napilap értesülései szerint John Bolton Moszkvában várhatóan bejelenti majd orosz partnereinek, hogy Washington felmondja a közepes hatótávolságú nukleáris rakétákról kötött megállapodást (INF). A lap emlékeztetett arra: a Trump-kormányzat régi szándéka a kilépés e szerződésből, részben mert Oroszország szerinte megsérti az egyezményt, részben pedig azért, mert az egyezmény betartása megakadályozza Washingtont olyan új fegyverzetek telepítésében, amelyekkel ellensúlyozhatja Kína közepes hatótávolságú fegyverzetének növekvő arzenálját."
.
Elérkezett az idő az ATOMSOROMPÓ egyezmény megszüntetésére is!
Értelemtelen ,hogy hatályba maradjon!
Senki sem tarja be a nagyok közül.... a kicsiket pedig ütni lehet ..elég csak rájuk fogni, hogy megszegik!
Mindenki had építsen szabadon atombombát! Esetleg vásároljon egyet mint bármilyen más FEGYVERT!
.
Akkor talán megértik az erősek, hogy ez NAGYON ROSSZ ÉS VESZÉLYES !
.
ha pedig nem... akkor elpusztul az ami pusztulásra van ítélve......
pampa 2018. 10. 20. 08:08
Előzmény: #6006  pampa
#6007
"Szaúd-Arábia szombaton elismerte, hogy Dzsmál Hasogdzsi (Jamal Khashoggi) meghalt az isztambuli szaúdi főkonzulátuson - jelentette az SPA szaúdi állami hírügynökség, hozzátéve, hogy az újságíró dulakodás következtében vesztette életét. Ennek nyomán eltávolították posztjáról a titkosszolgálat helyettes vezetőjét, Szaúd-Arábia pedig "mélységes sajnálatát" fejezte ki a történtek miatt.
Donald Trump amerikai elnök elfogadhatatlannak nevezte a történteteket, de egyben hozzátette, hogy Szaúd-Arábia egy jelentős szövetségese az Egyesült Államoknak, és a most bejelentett vizsgálat eredményét az első fontos lépésnek nevezte az ügyben. Egy rendezvényen beszélve elmondta, hogy az esetleges szankciók kérdése még mindig nem került le az asztalról, ugyanakkor kitért arra is, hogy egy ilyen lépésnek hatása lenne az amerikai gazdaságra is, ráadásul szükségük van a szövetségesükre, hogy ellensúlyozza a régióban Iránt. Újságírók kérdésére, hogy hitelesnek tartja-e a szaúdiak verzióját a történtekről, Trump elmondta, hogy igen. "
.
Amikor az EU-nak szankcionálnia kellett az oroszt..... nem érdekelte az USA-t a gazdasági hatása......
Ilyen az amikor már a magát kell használni a csalánosban.....
pampa 2018. 10. 17. 07:40
Előzmény: #6005  pampa
#6006
"Donald Trump bírálta a Szaúd-Arábia ellen világszerte megfogalmazott, és szerinte elsietett vádakat, és azokat a Brett Kavanaugh amerikai főbíró ellen felhozott korábbi vádakhoz hasonlította. Hangsúlyozta, hogy mind Szalmán bin Abdul-Aziz Al Szaúd király, mind Mohamed bin Szalmán koronaherceg határozottan cáfolta neki, hogy bármit is tudna arról, mi történt Dzsamál Hasogdzsival, miután belépett hazája isztambuli konzulátusára.Szaúd-Arábiát okolni az újságíró eltűnéséért újabb példa a "bűnös, amíg nem bizonyította ártatlanságát" elvre- nyilatkozta Trump, "
.
.,
-.Akaratlanul is a londoni mérgezés ugrik be elsőre.....
pampa 2018. 10. 16. 08:02
Előzmény: #6004  pampa
#6005
"A CNN úgy értesült, hogy a szaúdi kormány már dolgozik egy közleményen, amelyben elismernék Dzsamál Hasogdzsi halálát.
Nem sokkal az után, hogy hétfőn egy török-szaúdi küldöttség járt Szaúd-Arábia isztambuli követségén, a szaúdi kormány közlemény kiadását tervezte, hogy ott halt meg Dzsamál Hasogdzsi – értesült a CNN. Két, egymástól független forrásból is úgy tudják: azt ismerhetik be, hogy a kormánykritikus szaúdi újságíró egy „rosszul sikerült vallatás” közben halt meg. Az egyik forrás szerint a vallatást felsőbb utasítás nélkül cselekvő hírszerzők hajtották végre."
.
Elvitetik a balhét a "takarítónővel"  ?.......  
Az oroszok csak gyanú miatt súlyos szankciót kaptak hasonló esetért.....
pampa 2018. 10. 09. 09:43
Előzmény: #6003  pampa
#6004
Vége az Amerika által dominált világrendnek?
2018. október 9. 09:13
Írta: Veszprémy László Bernát
.
"A világháború utáni nyugati liberális világrend összeomlani készül, de ez nem meglepő, mert mindig is egy történelmi anomália volt – írja Robert Kagan neokonzervatív történész a Wall Street Journalban. Kagan szerint olyan régóta élünk liberális burokban, hogy már elfelejtettük, ez mit is jelent. Ugyanakkor felteszi a kérdést: mégis milyen korszakot szeretnénk az eddigi világrend helyett?"
.
http://mandiner.hu/cikk/20181009_vege_az_amerika_altal_dominalt_vilagrendnek
pampa 2018. 10. 09. 08:07
Előzmény: #6002  pampa
#6003
"Az új főbíró leszögezte: a meghallgatás próbára tette őt, de nem változtatta meg. Közölte azt is, hogy a munkáját segítő jogászcsapat mind a négy munkatársa nő lesz."
pampa 2018. 10. 08. 15:35
Előzmény: #5999  pampa
#6002
"azonnali, messzire ható és példa nélküli változásokat kellene életbe léptetnie, ha el akarjuk kerülni a globális felmelegedés katasztrofális következményeit.Az ENSZ nemzetközi, klímaváltozással foglalkozó szakemberei szerint már a másfél Celsius-fokos hőmérséklet-emelkedés 2030 körül is visszafordíthatatlan folyamatokat fog okozni. Aszályok, áradások, tűzvész és éhinség sújthat milliókat. Az üvegházhatás miatt nagyjából egy évtizedünk van, mert jelenleg is már 1 C-fokkal magasabb a mért érték a kívánatosnál."
https://nuus.hu/kulfold/1008/az-ensz-szerint-2030-az-uj-vilagvege-es-ez-most-sajnos-nem-vicc/
HPeter76 2018. 10. 06. 11:45
Előzmény: #6000  HPeter76
#6001
Még a végén fajgyűlölő leszek..::))) nem kell  minoszolni..

Topik gazda

pampa
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek