a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
De melyek azok az egyidejűleg fennálló körülmények – a vadászterületre behatolás mellett – amikor a vadász úgy dönthet, rálő egy kutyára? „A
vadász a vadállomány védelme érdekében elfoghatja vagy elejtheti a
vadat űző vagy a vadat elejtő kutyát… ha a vad sérelme másként nem
hárítható el… valamint akár meg is ölheti fertőzés továbbterjedése… vagy
másként el nem hárítható támadás megakadályozása céljából a kutyát
(vagy a macskát).” Továbbá „…ha az állat tulajdonosának felderítésére nincs közvetlen lehetőség.”
Tehát kutyát lelőnie csak akkor szabad, ha az vadat űz vagy vadat ejt
el. Vagy járványveszély esetén, tehát a vadásznak joga(!) van
megítélni, hogy a célkeresztjébe tévedő eb fertőzött (lehet) vagy sem…
Adott esetben természetesen a vadászt is büntetőjogi felelősség terheli,
hiszen, ha egy háziállatot indokolatlanul ejt el, a törvény – a joggal
felháborodott – tulajdonos mellé áll.
Nem tudom, pontosan hogy szól a törvény, de az biztos, hogy a vadász nekem pontosan azt mondta, hogy lelőhetné a kutyámat. Biztosan vannak esetek, amikor lelőheti a kutyát.
Nekem is tele van a hócipőm fidesz-rezsimmel és a hatóságokkal. A hatóságoktól például elvártam volna, hogy 2015-ben ne gázoljon át rajtunk négyszázezer illegális migráns. 2006-ba is elvártam, hogy ne folytasson utcai harcászatot a bennszülöttek ellen a rendőrség. Egyetértek veled abban, hogy minden rendőr mellé kellene egy kutyasétáltatót állítani, aki a hatóság körmére néz.
azért mer fidesz van hatalmom,de ha gyurcsány lenne ugyanezt irnám,maffia ország és az a baj orbán nem csinál semmit se pintér,nem is fog,jo ez nekik,a gazemberek terepe,aztán jön a csösz és mindenki repül
az én közvetlen környezetemben már történ parkban kutyatámadás! a gazda azzal magyarázkodott, hogy soha senkit sem támadott még meg...... . egyszer megtette! :(((((((((( . ha nekem a kocsiban KÖTELEZŐ a SAJÁT biztonságom érdekében használni az övet.... akkor KÖZTERÜLETEN a biztonságom érdekében elvárnám a hatóságtól, hogy KÖTELEZŐEN betartassa a kutyasétáltatás szabályát!!!!!!
A saját birtokod közelében, a helyi viszonyokat, szokásokat, embereket ismerve sokkal életszerűbb, hogy szabadon engedték a kutyát. Szerinted a fidesz nem lophat, nem lehet korrupt, hiszen ezt a törvények tiltják? A pesthidegkúti vitorlázó reptéren én is elengedtem a kutyámat. Szólt egy vadász, hogy lelőhetné a kutyámat. Pedig ismertem a környéket és rendszeresen azt láttam, hogy mások is szabadon engedik a kutyájukat.
Közterületen, ráadásul erdőben!!!!!! hogyan lehetne másképp kutyát sétáltatni? Pórázon és ha nagyobb testű akkor szájkosárral. . Ezért ha ebből ügy, és így cikk lett teljesen logikus, hogy a vadász a PÓRÁZ !!! végétől lőtte le az ebet! Hiszen egy erdőben egy vadászterületen kóborló ebet miért nem lehetne lelőni????
A te általad idézett leírásban egy szó sem esik pórázról. Te emlegetted a pórázt, nekem meg erős kételyeim vannak afelől, hogy a kutya pórázon lett volna. Engem az izgat, hogyan hergelted be magad abba, hogy pórázon volt a kutya. Ha kiderül, hogy pórázon volt, akkor meg az fog izgatni, hogy miért volt nekem gyanús, hogy pórázon volt. Az eset önmagában is döbbenetes és pórázzal még döbbenetesebb.
akkor hogyan történt az eset? . egy vadászterületen az épített lőállásból egy vadász akinek van vadászengedélye lelőtt egy kutyát ami a szóróterületre ment? . ez történt? nem a gyermek kezében lévő póráz másik végén sétáló kutyát lőtte le?
De. Ezért érthetetlen az, hogy a gyerek magához akarta hívni a kutyát ahelyett, hogy a tetemét húzta volna magához a pórázzal. Báror vadásznak kell ahhoz lenni, hogy a póráznak a kutyás végére célozzon és ne a póráz gazdás végét találja el.
Azt részt ecseteld, amikor a gyerek próbálta magához hívni a pórázon(!) sétáltatott kutyát! Egyébként a vadásznak a lövés előtt pontosan kell tudnia, hogy mire lő. A vadászok kedvvel szokták kilőni a hajtókat és vadásztársaikat is. Az országnak nem ez a legnagyobb gondja, de lakosság jobban el tud képzelni egy lelőtt kutyát, mint a jogállamot vagy Paks2-őt, vagy egy sokmilliárdos vagyont.
Mi lesz veled Magyarország?