saru
4
3
1
2007. február 03. | 08:30
#1

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
augusztus 12. | 11:04
előzmény: #61211  hatosa
#61213
A szülőket kell rávenni, hogy megértsék, azok a szakmák megszűntek, amikből évszázadokon át megéltek. A gyerekeknek tanulniuk kell, más út nincs. Ráadásul nem mindegy, hogy mit. Az oktatásért felelős embereknek kellene ezt figyelniük és segítséget nyújtaniuk. Ez a munkájuk. Fehérváron például már beindult a duális képzés. Az iskolák kapcsolatot tartanak a cégekkel. Ez egy nagyon jó dolog.
augusztus 12. | 08:29
előzmény: #61211  hatosa
#61212
Egy üzemen kívüli étteremben lakik a cigánykirályVízhordófiúként kezdte annak idején a frissen megválasztott cigánykirály, aki először engedett be tévéseket a házába. Megmutatta azt a kriptát is, amit a szüleinek épített. Azt mondja: ő nem a fényűzést keresi, hanem rendet akar tenni a társadalomban.Július közepén nem mindennapi esemény zajlott le Gyöngyös városközpontjában: cigánykirályt választottak. A korona Kanalas Sándor fejére került, akit a helyiek csak Pati Gyusziként ismernek. A férfi a Heti Napló stábját engedte be először az otthonába, ami nem egy palota, hanem egy jelenleg üzemen kívüli étterem.A frissen megválasztott király vízhordóként kezdte a pályafutását egy bányában, volt étteremtulajdonos, majd 2007-ben lett Heves megye vajdája. Gyuszinak nagy tervei vannak: egyetemeket akar, és a legnagyobb álma, hogy felzárkóztassa a cigányságot.
augusztus 11. | 15:08
előzmény: #61209  Phylaxa
#61211
A motivációt most is kapják a pedagógusoktól. Ők többet nem tehetnek a jelenlegi keretek között. Ami hiányzik az a szülői - háttér motivációként - meghatározható rész.A szülők nem támasztanak semmilyen elvárást a gyermekükkel szemben, max annyit,hogy járjon be mert máskülönben elveszik a csp-ot. Érdekes, de az élet más területén jelentkező -elvárásoknak- meg tudnak felelni minden tanári instrukció nélkül! Had ne soroljam fel azokat a tevékenységeket,remélem sejted mire gondolok. Ahogyan az illegális migráció megállításának, a roma integrációnak sincsen össztársadalmi megoldása. Eredményt csak az érintettek tudnak elérni,ha akarnak.
ts3
augusztus 11. | 13:57
előzmény: #61209  Phylaxa
#61210
Szerintem a finn modell itt is működne, de ennek is az átfutása 10-20 év.Finnországban az egyik legjobban megfizetett szakma a tanár.Ha ez nálunk is így lenne akkor a tanarak színvonala is stabilan elkezdene emelkedni, ami persze hozná magával a diákok tudásának emelkedését.Mondjuk az alaptantervvel is órási gondok vannak ez a tegnap belinkelt erdélyi magyar tankönyv elemzésénél is látszott. "Legnagyobb előnye, ahogy arra a könyv elején közölt román alaptanterv alapvetései is utalnak, hogy kompetenciaalapú megközelítéssel él, ellentétben a magyar tanterv lexikális tudásra építő felfogásával. Arató szerint az is előremutató a román tankönyvben, hogy integráltan közelíti meg a nyelvtan, az irodalom és a kommunikáció területeit. "link
augusztus 11. | 13:35
előzmény: #61206  ts3
#61209
Nem tudom, hogy ebben mi a szakmai, de biztosan jó szociális érzékkel rendelkező emberekre van szükség, hogy ezt megértessék a szülőkkel. Eddig csak nagyon kis mértékben sikerült.
ts3
augusztus 11. | 13:30
előzmény: #61207  Vazsmegyei
#61208
Ha én nem a magyar oktatási rendszerben nevelkedtem, akkor bayer zsóti sem.Köszönjük az újabb felesleges fidesz védőbeszédet.
augusztus 11. | 13:27
előzmény: #61206  ts3
#61207
Én meg csak azt látom, hogy nem a magyar oktatásban nevelkedtél, mert fogalmad szincs a magyar oktatás jelenlegi és múltbeli fogyatékosságairól! Ha nem lenne egy fidesz nevezetű társaság akkor is találnál ugyanolyant mint a fidesz! Kódolva vagy erre!
ts3
augusztus 11. | 13:23
előzmény: #61205  Phylaxa
#61206
"A legnagyobb probléma, hogyan magyarázod meg a szüleinek, hogy a gyermekük jövője egyedül a tanulástól és az ezáltal megszerzett tudástól függ." Szerintem ez kőkemény szakmai kérdés. A jó megoldást senki nem fogja kapásból kitalálni. Több módszert kell párhuzamosan elindítani és a tapasztalatok elemezni. A fidesz alatt persze kár az oktatás színvonalának emelésén elmélkedni. Ez a fő probléma.
augusztus 11. | 13:17
előzmény: #61204  ts3
#61205
Szerintem nem kell minden kis faluba iskola. Nem vagyok ellene természetesen, de még ahol tényleg áldoznak erre, ott sincs mindenütt. Iskolabusszal oldják meg. A nagyobb problémát én is abban látom, hogy a cigány gyermekek lemaradnak, tisztelet a kivételnek. Márpedig ők születnek többen már egy jó ideje. A legnagyobb probléma, hogyan magyarázod meg a szüleinek, hogy a gyermekük jövője egyedül a tanulástól és az ezáltal megszerzett tudástól függ. Erre nincs ezideig megoldás. Erről kellene párbeszédet folytatni. "-Most azt akarja mondani, hogyha a gyermekem nem tanul, akkor nem tudja majd eltartani a családját?"-Igen, pontosan ezt állítom.
ts3
augusztus 11. | 13:04
előzmény: #61203  Phylaxa
#61204
Az a baj, hogy a hónapról hónapra élésnek megoldása az oktatás szintjének javítása az utolsó kis faluban is.De mivel ehhez sok idő (15-20 év múlva jönnek az első eredmények) és pénz kell, ezért a fidesz esetében ezt ki is zárhatod, mivel a pénz a maffia szerű rendszerűk működtetésérhez kell. Ebből is látszik, hogy nagy sz@rban van az ország.Akkor azokról a megyékről nem is beszéltünk ahol diákok 30%-a már kisebbségi, onnan magyarok le fognak lépni.
augusztus 11. | 12:57
előzmény: #61202  ts3
#61203
Én úgy látom, hogy a hónapról hónapra élést kellene megszűntetni már végre. Ebben egyik kormány sem tudott érdemlegeset tenni. Toldoztak, foltoztak. Most, hogy nincs munkaerő a cégek lépéskényszerben vannak. Ez javíthat kicsit. De vajon mekkorát? Mindenképpen a piaci jövedelemnek kellene vinni a prímet, mert ő tud adót előállítani.
ts3
augusztus 11. | 12:45
előzmény: #61201  Phylaxa
#61202
"Inkább leírom, amit díjazok egy választott kormánynál: amit épít. Oktatás, egészségügy, rendvédelem. "Pont ezeket tette tönkre a fidesz, szerintem.És szerinted?De erről nem fogsz kapni bírósági ítéletet, és egy fideszes politikus sem fogja neked elismerni, sőt pont az ellenkezőjét fogod hallani tőlük.
augusztus 11. | 12:34
előzmény: #61200  sanka
#61201
Igen? Melyik bíróság mondta ki? A Feriről sem állapították meg. Tőle tudom csak, amit egyébként díjaztam. Csak azt nem értem, hogy mi a fenének folytatja, ha megértette, hogy csak így megy? Van sokkal több értelmesebb dolog. :) De ha ez megnyugtat, akkor én is ezt hallottam. :) Inkább leírom, amit díjazok egy választott kormánynál: amit épít. Oktatás, egészségügy, rendvédelem. Emellett ha olyasmit támogat, amivel az emberek munkához jutnak. Háááát ebben elég vegyes volt a kép, de talán én voltam az egyetlen itt a portfolión, aki a plusszt is említette a mínuszok mellett. Mert azért sok minden épült a rendszerváltás óta.
augusztus 11. | 12:19
előzmény: #61199  Phylaxa
#61200
A jelenlegi kurmány a legnagyobb tolvaj, egyetértesz?!
augusztus 11. | 12:08
előzmény: #61198  -pny
#61199
Azt állítottam, hogy ha jól hallottam. Nem ártana az egész mondattal foglalkozni és nem az én állításomnak beállítani, mert az valóban "ordas nagy hazugság" lenne. Ha valamit hivatalos közleményként olvasok, akkor megmondom, hogy ki mondta. Az ügyben még senki sem nyilatkozott, teljes a hírzárlat, tehát nem írhattam ilyet. Egyébként nem vagyok elfogult semmilyen irányba, a véleményemet leírom, ha van. Ha pedig valamit nem értek, akkor kérdezek. Az zavart meg téged, hogy "ha jól hallottam akkor a szocik lenyúlták a diákok pénzét". Ok, szerinted nem. Megértettem. Már megint nagyobb sztorit kanyarítottál, mint ami benne van. :)
augusztus 11. | 11:46
előzmény: #61197  Phylaxa
#61198
Ezt állítottad: "Ha jól hallottam, akkor a kormány elkezdett azzal foglalkozni, hogyan lehetne kifzetni a diákokat, akiket lenyúltak a szoci politikusok." Ebben az állítások:1. Kormány elkezdett foglalkozni... Kik, mikor, konkrétan mit tettek a kormányban ezért?2. Szocik politikusok... Konkrétan kik? Nincs szó egyetlen szoci politikusról sem az ügyben.3. Lenyúlás (=lopás)... Hol van itt szó bűncselekményről, lopásról? Szó nincs erről, egy piaci cég tönkrement. Ami előfordul egy gazdaságban, attól még nem lopás és nem lenyúlás. Régebben nem voltál te kamus, csak kissé elfogult a jobboldal irányába.
augusztus 11. | 11:39
előzmény: #61191  -pny
#61197
Ebben a mondatban egyetlen hazugság sincs, nemhogy több. De én megértem, hogy senki sem hibás, mindig így volt, az egészből az érdekel, hogy a valamilyen formában mégis megkapják a diákok az elmaradt fizetésüket.
augusztus 11. | 11:37
előzmény: #61190  -pny
#61196
1. Azt majd meglátjuk, szerintem vannak, de a bíróság majd megállapítja.2. Az MSZP-hez köthető ügyvéd miatt teljes zárlat van a pártnál és sorban veszik őrizetbe az embereket. Gondolom a "Mókus örs" párt embereiről van szó és semmi közük az MSZP-hez.3. Ki beszélt csalós bűnügyről? Azt állítottam, hogy néhány szoci lenyúlta a diákok pénzét. :)4. Egy vállalkozás fizetésképtelenné vált. Pontosan. Ezért nem tudja kifizetni a diákok jogos keresetét. :) Te miről beszélsz? :)
augusztus 11. | 00:07
előzmény: #61193  Oszo
#61195
Én is. Utáltam is. (Mire gondolhatott? Amire az aktuális tanár éppen.) Nem úgy jött le, én csak segíteni akartam, ha már linket nem adott a kolléga.
augusztus 10. | 23:53
előzmény: #61193  Oszo
#61194
Ja, és nem is mszp-s, hanem az Éljen Szombathely- Együtt-MSZP-Dk frakció tagja.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE