Topiknyitó: szivacs 2011. 01. 17. 16:33

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
capaeledel 2016. 06. 25. 08:50
Előzmény: #1039  pampa
#1040
Nem tudom.
Orbánt azért nem tartom alkalmasnak, mert jelenleg mindenhez az ő engedélye kell.
Gondolj csak a vasárnapi boltzárásra (Semjén: Orbán beleegyezett) vagy Adert nem fogja engedni újraválasztani stb.
Ezt nem lehet megcsinálni olyan országok mint Németország, Franciaország vezetőivel (bárki is az).

pampa 2016. 06. 25. 08:45
Előzmény: #1038  capaeledel
#1039
és kit tartaná alkalmasnak a most aktívak közül?
capaeledel 2016. 06. 25. 08:43
Előzmény: #1033  szivacs
#1038
"Idézőjelet láttad?
és tudod mit jelent? "

Nem volt mondanivalód, de kellett hsz-t gyártani?

"Akkor most olvasd el a cikk tartalmát is és vonatkoztass el attól, hogy utálod OV-t!"

Megtettem (tegnap is).
Megpróbálom a válaszom számodra is érthetően leírni:

„Az EU élén határozott vezetőre van szükség, olyanra, mint például Orbán Viktor,"

A válaszom továbbra is:

Orbán Viktort alkalmatlannak tartom ilyen feladatra.

pampa 2016. 06. 25. 08:33
#1037
"07:30 | A csalódott londoniak külön állammá válnának és az EU-ban maradnának"

a csalódott székelyek....
a csalódott katalának.....
a csalódott vallonok....
a csalódott flamandok....
a csalódott erdélyiek.....
a csalódott felvidékiek....
a csalódott délvidékiek...
a csalódott kárpátaljaiak....

stb....

mindenkinek külön államot?
szivacs
szivacs 2016. 06. 24. 16:07
Előzmény: #1035  szivacs
#1036
"A volt elnök szerint Hitler után Brüsszeltől is megvédtek minket a britek
CsehországminiszterelnökBrexit
Nagy-Britannia nem az európai integrációt választotta, de ez a súlyos és visszavonhatatlan döntés nem jelenti a világ, de még az unió végét sem - írta Facebook bejegyzésében Bohuslav Sobotka cseh kormányfő. Václav Klaus cseh exállamfő úgy vélte, a demokrácia és a kapitalizmus bölcsőjének tartott Nagy-Britannia az elmúlt két évszázad alatt már harmadszor védi meg Európát.

A politikus megjegyezte, hogy az EU-ban gyors és alapvető változásokra van szükség a következmények enyhítése, s még inkább a rugalmasabb és a polgárok elvárásait az eddiginél sokkal jobban figyelembe vevő uniós közösség megteremtése érdekében.

Andrej Babis minisztreelnök-helyettes lapunknak nyilatkozva a népszavazás végeredményét nagy pofonnak minősítette, amelyből az uniónak minél előbb fel kell tápászkodnia, mert a brit voksolásokat továbbiak is követhetik, amelyek akár az unió végét is jelenthetik. „Ezt a folyamatot az EU csak a polgárok által is érzékelhető reformokkal, többek között a brüsszeli bürokrácia felszámolásával lehet megakadályozni. Végzetes hiba lenne, ha az EU alapító tagjai a többi tagországot még átfogóbb integrációra kényszerítenék" - szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

Lubos Zaorálek a CTK hírügynökségnek kifejtette: a Brexit egyik tanulsága mindenképpen az, hogy Brüsszel nem szakadhat el a tagállamoktól, a jelenleginél sokkal naprakészebben kell reagálnia a polgárok hétköznapi gondjaira.

Az ellenzéki cseh pártok vezetői felszólították a kabinetet, hogy mielőbb álljon elő olyan konkrét javaslatokkal, amelyek az EU reformjához szükségesek."
szivacs
szivacs 2016. 06. 24. 15:10
Előzmény: #1023  szivacs
#1035
"Kaczynski: új európai alapszerződésre van szükség 2016.06.24 14:57

A Brexitre adandó pozitív válasz az lenne, ha megreformálnák az Európai Uniót - jelentette ki pénteki varsói sajtóértekezletén Jaroslaw Kaczynski, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke, hozzátéve: új európai alapszerződés kidolgozására van szükség.

A PiS elnöke szerint az EU-ban szükséges reformok bevezetése - mely sokéves folyamat lenne - "egyfajta ajánlatot jelenthetne az Egyesült Királyság számára is".

A reformok után az uniós intézmények "nem önkényes módon működnének", újradefiniálnák az EU és a nemzetállamok közötti hatáskörmegosztást, szem előtt tartva mindenekelőtt a szubszidiaritás, vagyis az ügyközeli döntéshozatal elvét.

A PiS elnöke hangsúlyozta:
Lengyelországban nem merült fel az EU-ból távozás gondolata. Franciaországban azonban már igen, és beszélnek róla Hollandiában is - folytatta, rámutatva az Ausztriában és Csehországban is észlelhető nagyon erős unióellenes hangulatokra.

"Mindez a válság nagyon radikális elmélyüléséhez vezethet" - figyelmeztetett. (MTI)"
szivacs
szivacs 2016. 06. 24. 15:08
Előzmény: #1023  szivacs
#1034
"Ciprasz: Válságban van Európa 2016.06.24 14:55

Nagyobb társadalmi igazságosságot követelt pénteken az Európai Uniótól a görög kormányfő az előző napi brit népszavazás eredményére, vagyis az EU-ból való kilépést (Brexit) pártolók győzelmére reagálva.
Az Egyesült Európának új vízióra és újrakezdésre van szüksége

- vélekedett Alekszisz Ciprasz. Szerinte a cél egy társadalmilag igazságos és demokratikus Európa létrehozása.

A görög kormányfő rámutatott, hogy a brit választók döntése nem "derült égből villámcsapás" volt, hanem "az unió szerkezetében felfedezhető demokratikus hiányosságoknak", a kemény megszorító programoknak és a "lusta déliek - szorgos észak-európaiak" jellegű előítéleteknek a következménye.

"Az északi és déli országok közötti egyenlőtlenséget szélesítő rendkívüli megszorítások, a kerítések és a lezárt határok, valamint az adósságteher megosztásának elutasítása és a menekültválság mind azt jelzik, hogy kiterjedt válság van Európában" - mondta a baloldali politikus az állami televíziónak adott nyilatkozatában.

Ciprasz szerint a brit referendum eredménye csapás az európai egységre nézve, és "vagy felébreszti Európa alvajáróit, vagy pedig egy nagyon veszélyes folyamat kezdetét" jelenti. Ciprasz úgy véli, hogy sürgős "irányváltásra" és egy olyan haladó szövetségre van szükség, amely megfékezi az euroszkepticizmust és a szélsőjobbot.

A péntek reggeli hivatalos adatok szerint a brit népszavazáson a kilépésre több mint 17,4 millióan, a bennmaradásra 16,1 millióan voksoltak. (MTI)"
szivacs
szivacs 2016. 06. 24. 14:56
Előzmény: #1031  capaeledel
#1033
Idézőjelet láttad?
és tudod mit jelent?

Amint megláttad OV nevét, azonnal el is akadtál az olvasásban?
Akkor most olvasd el a cikk tartalmát is és vonatkoztass el attól, hogy utálod OV-t!
Törölt felhasználó 2016. 06. 24. 14:51
Előzmény: #1031  capaeledel
#1032
))))
capaeledel 2016. 06. 24. 14:50
Előzmény: #1030  szivacs
#1031
"Te is mindent anti-OV szemüvegen át nézel? "

Ez volt az első mondat az írásodban, amire válaszoltam:

"Brexit: Orbán kell, nem Merkel "

szivacs
szivacs 2016. 06. 24. 13:46
Előzmény: #1028  capaeledel
#1030
Te is mindent anti-OV szemüvegen át nézel?
Az eu problémáiról, amit felvetett, azokról van-e véleményed? (mert azok attól függetlenül is léteznek, hogy ő éppen kit javasol a megoldásukra)
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 06. 24. 13:03
Előzmény: #1025  szivacs
#1029
"Orbán kell, nem Merkel"

Halleluja, vigyék a faszba.
capaeledel 2016. 06. 24. 12:35
Előzmény: #1027  szivacs
#1028
Igen, hibásnak tartom. Orbán Viktort alkalmatlannak tartom ilyen feladatra.
Számomra már az is negatívum (az országra nézve), hogy ilyen beállítottságú kormány ilyesmit javasol.
Általában az jellemző hogy hasonló gondolkodású emberekre szavazunk.
szivacs
szivacs 2016. 06. 24. 12:26
Előzmény: #1026  capaeledel
#1027
Az.
és a most leírt véleményükről is van véleményed?
capaeledel 2016. 06. 24. 12:20
Előzmény: #1025  szivacs
#1026
Ugye jól tudom hogy ez ugyanaz a párt, aki hontalannak nyilvánította a Szlovákiában élő magyarokat?
szivacs
szivacs 2016. 06. 24. 12:09
Előzmény: #1024  szivacs
#1025
"Brexit: Orbán kell, nem Merkel

Egy szlovák kormánypárti politikus véleménye

Jean-Claud Junckernek, az Európai Bizottság elnökének le kellene mondani a nagy-britanniai népszavazás fatális következményei miatt – véli Ján Podmanický, a Robert Fico vezette legnagyobb szlovák kormánypárt, a Smer-SD parlamenti képviselője.

A syzlovák kormánypárti képviselő szerint Juncker tevékenysége hozzájárult ahhoz, hogy az Európai Unió elveszítette komolyságát.

„Az EU elhajlott az alapító atyák szándékától, akik ráadásul keresztény politikusok voltak, sőt, a keresztény hagyományoktól is elhajlott, amelyeken Európa létrejött. Az EU, éppen olyan embereknek köszönhetően, mint Juncker, a végtelen bürokrácia, és az emberek valós problémáitól való elszakadás szimbóluma lett, amely gátlástalanul szórja a pénzt kétséges projektekre” – nyilatkozta a SITA hirügynökségnek a kormánypárti honatya.

Podmanický szerint az uniót csak úgy lehet megmenteni, ha visszatér az alapjaihoz. „Az EU élén határozott vezetőre van szükség, olyanra, mint például Orbán Viktor, mert Angela Merkel tanácstalan arcának nézése, vagy az olyan sajnálatra méltó figurácska, mint Francois Hollande, inkább csak frusztráltságot kelt” – véli Ján Podmanický.

A britek a képviselő szerint racionális viselkednek. „ Gyorsan kiléptek abból a projektből, mely megszünt müködni. Ha meg akarjuk előzni hogy lavina-efektus induljon el más államokban új embereket kell juttatni az EÚ élére és sürgösen reformálni kel l az úniót – mondta a szlovák parlamenti képviselő a SITA hirügynökségnek."
szivacs
szivacs 2016. 06. 24. 12:07
Előzmény: #1023  szivacs
#1024
"Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint tiszteletben kell tartani és nem kell kommentálni a brit népszavazás eredményét.
Fotó: AFP

A szlovák kormányfő a britek kilépésével kapcsolatban elmondta, hogy a Brexit nem tragédia, hanem olyan valóság, amire az unió többi országnak gyorsan reagálnia kell.

Robert Fico leszögezte, hogy óriási hiba lenne, ha az Európai Unió „maradó” 27 tagállamának a népszavazásra adott reakciója olyan lenne, mint az unió eddigi politikája. A szlovák miniszterelnök szerint az EU lakosságának óriási része elutasítja az unió migrációs politikáját, és nagy az elégedetlenség az Európai Unió gazdaságpolitikájával is.

Ezért csak rajtunk, az unió többi tagországán áll, találunk-e elég erőt annak kimondásához, hogy az EU politikájának alapvető változásokon kell átmennie.”

– tette hozzá Robert Fico, aki szerint a szlovák elnökségre hatalmas feladat hárul:

Attraktívabb hozzáállást kell tanúsítanunk azokhoz a témákhoz, amelyeket az állampolgárok negatívnak tartanak.”

(Új Szó)
"
szivacs
szivacs 2016. 06. 24. 11:59
Előzmény: #1021  _pampa
#1023
Tanulságos, hogy szinte mindegyik a saját nézeteivel összhangba hozható következtetést igyekszik levonni belőle a valós népakarat figyelembevétele helyett.
Most láthatjuk meg, mennyire is van demokrácia az eu-ban valójában.
_bamba 2016. 06. 24. 11:30
Törölt hozzászólás
#1022
_pampa 2016. 06. 24. 11:26
Előzmény: #1020  szivacs
#1021
Ez egy nagyon egyértelmű figyelmeztetés volt az EU vezető politikusai számára!

Topik gazda

szivacs
szivacs
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek