Szokjad meg, ha nekem kell döntenem az kimutatásodról nyugodtan elsunnyoghadsz vele! Van akiknek nagy szüksége van a portfolion terjesztett makrogazdasági adatokra! Na nem a te tényeknek nevezett statisztikádra! Ez egy gazdasági fórum és hazudsz mint a vízfolyás! Perelj be, hogy ezen a gazdasági oldalon nem fogadom el a hazugságaidat, csomagoljad azt bármilyen formában!
Kibaszott gyenge a műsor amit előadsz. Nem elsősorban felém, persze az se piskóta, de amit pny cáfolatának próbálkozása alatt csinálsz, az miatt szerintem lesütik szemüket szégyenükben a legdurvább narancshuszárok is.
Mitől konkrétumok a bányász adataid? Azért mert te mondod, éppen azért hazug adatoknak veszem a a feltételezéseidet!Teljesen felesleges filléreskedni azzal, amihez semmi közöd! Ajánlom vitapartnernek Varga Mihályt! Annak szurkolok, hogy úgy kezelje az adataidat, ahogy te az én válaszomat a makrogazdasági feltételezéseiddel. Ezek az adatok nem a te tényeid, hiába akarod magadnak tulajdonítani! Értelmes emberek nem a portfolion döntenek az ország teljesítményéről!
“Ha ettől a választól azt hiszed okosabb lettél, nagy tévedésben leszel!” . Megnyugtatlak: a te válaszaidtól soha nem hiszem azt és nem is lettem okosabb. És senki más se.
Teljesen lényegtelen, hogy 9,2%, vagy éppen 10,1%. A lenti leírás NAGYSÁGRENDI összefoglaló volt, nem a tized%-pontokon múlik a következtetése (mint ahogy az adósságszinteknél se írtam tized%-okat). . Ez egy rém gyenge mellébeszélés.
Válassz: 2011 kb. 28 ezer milliárd 2012 kb. 28 ezer milliárd 2013 kb. 30 ezer milliárd 2014 kb. 32 ezer milliárd (ekkor már nem volt meg az MNYP vagyon)
Ha azt hiszed te vagy a pénzügyminiszter abban tévedsz! Amit leírsz az mind hazugság, mert nincs, aki bizonyítsa hitelesen! Engem a feltételezésed mosolygásra késztetnek! Statisztikát sem neked sem a hozzád hasonló elvekkel kimutatott kimutatásokat mélységes megvetéssel veszem tudomásul! Nem tudom megváltoztatni és nem hazudozok légből kapott számokkal! Ha ettől a választól azt hiszed okosabb lettél, nagy tévedésben leszel!
Nézzük GDP arányosan is: . - A kimutatott államadóság 80%-ról 75%-ra csökkent. Hurrá. A Fidesz propaganda és a buta Fidesz hívek eddig jutnak. DE: . - Elment a teljes MNYP: Ez igaz! Ez meg nem igaz: GDP 10%. . - Csökkent a devizatartalék: Ez nem igaz, túlzás. Ez sem igaz!:GDP 10-12%. . Már 80%-ról közel 100%-ra növekedésnél járunk... Mindezt úgy, hogy:Ez sem igaz adat. . - Kaptunk GDP 25-30%-nyi EU-s pénzt. Lehet, hogy igaz, de nem vontad le belőle mennyit fizettünk az UNIO költségvetésébe! . - Nincs benne a fentiben az Eximbank korrekció: Feltételezés, tehát nem igaz: GDP 2-3%. . - Paks 2.: Ez meg több mint hazugság! GDP 15%. - Mehetsz a "tényeiddel" házalni!
Nagyon pontos a diagnózis. Ez a helyzet. Minden számadat igaz, egyetértek. Mi lesz itt ha esetleg újabb válság lesz 10 év után újra. Ingatlan, Bank ,Kriptopénz.....
Nézzük GDP arányosan is: . - A kimutatott államadóság 80%-ról 75%-ra csökkent. Hurrá. A Fidesz propaganda és a buta Fidesz hívek eddig jutnak. DE: . - Elment a teljes MNYP: GDP 10%. . - Csökkent a devizatartalék: GDP 10-12%. . Már 80%-ról közel 100%-ra növekedésnél járunk... Mindezt úgy, hogy: . - Kaptunk GDP 25-30%-nyi EU-s pénzt. . - Nincs benne a fentiben az Eximbank korrekció: GDP 2-3%. . - Paks 2.: GDP 15%.
Az államadósság tényadatai: 2010. ápr. 19.323 mrd, 2017. nov. 26.934 mrd. És ebben még nincs benne a gyászos december. . Forrás: ÁKK . http://akk.hu/hu/oldal/statisztika#a-kozponti-koltsegvetes-adossaga . A Fidesz tehát úgy növelte 7 és fél alatt 8.000 mrd Ft-al az adósságot, hogy közben 3.200 mrd Ft-nyi MNYP pénzt is elköltöttek és 12 mrd euróval (ami nagyságrendileg 3.500-4.000 mrd Ft) csökkent a devizatartalék. A gazdálkodásuk valós hiánynövelése tehát a kb. 8.000 mrd Ft-nak is közel duplája, 15.000 mrd Ft nagyságrend. . Ja és mindeközben beérkezett vagy 8.000-10.000 mrd Ft-nyi EU-s pénz is... És mindezt hihetetlenül kedvező globál környezetben, nullás kamatszintek közelében művelték. . Hát így könnyű látszat jólétet produkálni kádári módra, osztogatni és ezzel szavazatot vásárolni alacsony SZJA-val, családi kedvezményekkel, CSOK-kal és aprópénzen, pardon aprópénznyi Erzsébet utalvánnyal megvásárolt nyugdíjasokkal. Mindeközben az egészségügy minden korábbinál rosszabb, az oktatás (ami a jövőt jelenti) minden korábbinál alulfinanszírozottabb és rosszabb és van egy biztosan fenntarthatatlan nyugdíjrendszerünk. És akkor a lopásokról, a szétvert jogállamiságról és a megmérgezett társadalomról nem is beszéltünk. Ez Orbánék egyenlege. Minden idők legkártékonyabb kormánya. . És a fentiben nincs még benne: . - Eximbank trükközés miatti korrekció: kb. 500-1.000 mrd Ft (GDP 2-3%). Az EU már elmeszelte, de ez a csoda kormány "véletlenül" csak a választások után hajtja végre a korrekciót. . - Paksi hazaárulás: kb. 4-5.000 mrd Ft (ill. akár ennek a duplája, hiszen tudjuk, hogy az ilyen beruházásoknál hogy megy ez - még örülhetünk is, ha egy 2-es szorzóval megússzuk).
Mészáros Lőrincet Miniszterelnöknek!