A 2003-ban gyökeres fordulatot vett befektetői történet ellenére az elmúlt másfél év rallyjából gyakorlatilag teljesen kimaradt a Graphisoft. Írásunkban kísérletet teszünk a társaság tevékenységeinek különálló értékelésére, és ebből a teljes részvényérték meghatározására.
Az alábbiakban részletezett feltételezések mellett számításaink szerint a jelenlegi részvény árfolyam mintegy 25%-kal marad el a reális szinttől. Megkísérlünk választ adni az alulértékeltség okaira is.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=57717
Nem lehet, hogy inkább veszik. Láthatóan eladók is vannak rendesen, de nem menne fel, ha a vevők kevesebben lennének. Meg egyáltalán végre elindult benne valami trend. A 1700 feletti vétellel sokat nem nagyon lehetett vele kockáztatni, max 50-70 forintot, viszont a bázisból tud menni rendesen, amit majd a piac eldönt, hogy meddig. Az meg lényegtelen, hogy ki veszi, a lényeg, hogy megy és lehet vele keresni, és a stop szintet is elég szűkre lehetett venni. Kockázat/hozam arány tehát megfelelő: 50-70Ft/300-400Ft minimum. Hinni meg nem a piacon kell, hanem a templomban, ezt tisztán lehetett látni, hogy 1700 felett automatikusan venni kellett.
Ez rossz helyre ment, Bocs! Hajrá Graphi (az több van :))
Törölt felhasználó2005. 08. 26. 09:45
Sziasztok! Laurion, nézegeted a forrást? Van még? Üdv
Törölt felhasználó2005. 08. 26. 09:45
Szvsz. az idén legalább alulról megnyalja a 2000-et. Lemaradó volt, Én úgy látom most kezd a piac után menni, amikor már senki sem hisz benne. Kivételek mindig vannak, momentán Én reményteljesebbnek tartom mint mondjuk a RABA-t és az ECO-t.
Nyilván komolyabb esés lehet, ha abbahagyja a vételt, vagy csak pihenteti. Szerintem ha már ennyit dolgozott az áron és 1700 fölé tornászta logikátlan lenne, ha hagyná visszahullani. Valamint szerintem nagyon kevés a kis speki a graphi piacán, aki volt már 1700 körül eladta és ezen az áron már nagyon parázik belevenni. A brokik meg látják a nagy vevőt, nem szórják mostmár szét olcsóért a papírt.
akkor lehet csak saját maguknak adogatják, nem? Vagy mire tippelsz?
Törölt felhasználó2005. 08. 25. 16:37
Ez a sablon szöveg: felrántják és visszaadják. Kinek? Ekkora tételt? Érdemes visszanézni a nagy graphi visszaadásokat, úgy esett mint a kő. A graphival kevesen spekiznek. Ezt nem tudják visszaadni! Itt valami más van.
Persze Spade, minden megtörténhet, az is, hogy fejemre esik egy tégla. Lehet pesszimistán állni a világhoz, van amikor bejön. De engem azért nem győztél meg
Mennyit ér a Graphisoft? - Félreáraz-e a piac?
Ugrás a cikkhezAz alábbiakban részletezett feltételezések mellett számításaink szerint a jelenlegi részvény árfolyam mintegy 25%-kal marad el a reális szinttől. Megkísérlünk választ adni az alulértékeltség okaira is.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=57717