Topiknyitó: Portfolio 2012. 04. 04. 18:24

Megszólalt az IMF: még nincsenek hivatalos tárgyalások Magyarországgal  

Ugrás a cikkhez
Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter informális megbeszéléseken találkozik Washingtonban az IMF küldöttség vezetőjével, Cristoph Rosenberggel, de hivatalos tárgyalások az új hitelkeretről ebben a fázisban nem várhatók - közölte a Nemzetközi...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=165313
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 13:59
Előzmény: #170  Törölt felhasználó
"...a rendszerből teljesen eltűnik a visszacsatolás."

Szerinted mi történhet egy FIDESZ, FIDELITAS gyűlésen?

Általában mi szokott lenni az utolsó napirendi pont?

A meghallgatások mire valók?

Légy nyugodt figyelnek erre!
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 13:40
Előzmény: #172  signal2
"majd szilveszterkor elfogadtunk egy olyan MNB-törvényt, amelyről az összes kormánytag és képviselő tudta, hogy EU-jogot sért, és útjában állhat a hitelkeret-kérelem további folyamatának."

+ Nyíltan meg is mondták előre, hogy ezt ne fogadjuk el, mert akadálya lehet a hitelkeres-kérelem további folyamatának.
signal2
signal2 2012. 04. 06. 13:38
Előzmény: #156  szivacs
Renben, meggyőztél, akkor zsarolnak minket. Hívjuk így. Meg is adtuk a kezükbe az eszközt: előbb novemberben bejelentjük, hogy EU-IMF hitelkeretért folyamodunk, majd szilveszterkor elfogadtunk egy olyan MNB-törvényt, amelyről az összes kormánytag és képviselő tudta, hogy EU-jogot sért, és útjában állhat a hitelkeret-kérelem további folyamatának.
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 13:36
Előzmény: #167  Törölt felhasználó
Birom a gondolataidat!

Én csak olvasok és hallok ezt azt. S közben lefordítom a magam egyszerű eszközeivel, úgy puritánosan.

Amikor írok, azzal provokállak is!
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 13:35
Előzmény: #169  marslako2
"Nagyon rosszak a fidesz tanácsadók!
belterjesek nem látják az emberek hangulatát!"

Ez amúgy igaz, persze nem ebben a formában. Az ilyen autokrata jegyeket mutató, vagy finomabban fogalmazva erősen centralizált, arrogáns, hatalomittas rendszereknek mindig az a buktatója, hogy egy idő után maguk is elhiszik, hogy mindent megtehetnek. És mivel mindenhol nagyon biztos saját emberrel veszik körül magukat, a rendszerből teljesen eltűnik a visszacsatolás. És ez egy szint után már nem csak a demokráciának, az országnak fáj. Hanem majd nekik is.
marslako2
marslako2 2012. 04. 06. 13:30
Előzmény: #165  Peter_21
Normál helyzetben nem mennek szavazni de itt csodavárás volt, nos ehhez képest akkora pofont kaptak az emberek amilyen még nem volt a rendszerváltás óta!

most félidőben még lehetne rajta talán változtatni de jövőre már késő,

az a 20% aki most nem válaszol a kutatóknak az megy az MSZPre szavazni,

Nagyon rosszak a fidesz tanácsadók!
belterjesek nem látják az emberek hangulatát!

már ott tartunk hogy lassan DK sírják vissza az emberek.
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 13:16
Előzmény: #155  signal2
Valamelyest ismerem.

Figyelmedbe ajánlom, hogy amikor az MSZP és a FIDESZ egymásra mutogat a választói akaratok kifürkészésekor, akkor egyiknek se higyj!
Már a jobbiknak is van, de a pontossághoz elengedhetetlen a tapasztalat, vagyis a FIDESZ, MSZP jelentős előnyben van.
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 13:15
Előzmény: #163  Törölt felhasználó
Puritan max. egy önavanzsált, szorgalmas pártaktivista, aki rendszeresen jár FIDESZ rendezvényekre, valószínűleg párttag is.
Peter_21 2012. 04. 06. 13:14
Előzmény: #162  marslako2
Sajnos sokan nem mennek el, így viszont a "mag" 800e + kb. 1,5 mill (aki nem szereti, de inkább ez mint az MSZP) simán eldönti.
Peter_21 2012. 04. 06. 13:14
Előzmény: #162  marslako2
Sajnos sokan nem mennek el, így viszont a "mag" 800e + kb. 1,5 mill (aki nem szereti, de inkább ez mint az MSZP) simán eldönti.
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 13:13
Előzmény: #152  Törölt felhasználó
Puritan, ez jó nagy öngól amúgy:

"Azt minek neveznéd, hogy a 106 egyéni választókerületből kb.102-104-ben a mai állás szerint FIDESZ jelölt nyerne?"

Ezzel kiválóan alátámasztottad az a vádat, hogy a Fidesz SAJÁT MAGA ÉRDEKÉBEN alakította át a választási rendszert...
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 13:12
Előzmény: #155  signal2
Signal, puritan tuti nem pártember. Egyrészt túl naiv és buta ahhoz, másrészt folyamatosan zsidózik. A Fidesz ennél sokkal profibb.
marslako2
marslako2 2012. 04. 06. 13:09
Előzmény: #159  Törölt felhasználó
De azok között sok fideszes volt,
én úgy gondolom hogy van kb 150.0000fidesz tag pártkatona és azok családtagjai, ők mennek a gyűlésre és egyéb fidesz rendezvényre,
kb:800.000emberük van.

nem tudom hogy ez mire lesz elég a választáson de szerintem nincs több.
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 13:09
Puritan, veled csak így lehet:

Megismétlem: Először azt állítottad, hogy az emberek "túlnyomó többsége" a Fideszre szavazna. Ez nem igaz. Leírtam a tényeket.

Most azt állítod, hogy de a Fidesz nyerne... Ezt vitattam? Nem, ezt nem vitattam. Sőt, kurva sokszor én magam írtam le, hogy még mindig tartom, hogy 2014-től is ők kormányoznak.
szivacs
szivacs 2012. 04. 06. 13:08
Előzmény: #153  signal2
"Egy biztos, amíg nem lesznek elfogadott törvénymódosítások, szóba sem jöhetnek a hivatalos találkozók - nyilatkozta a lapnak (népszabi) egyik forrásuk, aki ezzel a kötelezettségszegési eljárásokban nyitott kérdésekre utalt."
Nos ez a zsarolás: minden tagállamnak joga van az eu bíróságára menni a kötelezettségszegési eljárások ügyében, de ha megtesszük, akkor blokkolják az imf hiteltárgyalások megkezdését akár évekig - vagyis megakadályozzák, hogy egy tagállam éljen az eu jogrend által biztosított jogával.
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 13:03
Előzmény: #146  marslako2
Szerinted a Békemenetben, március 15-én nem volt 1 FIDESZ-es sem?

Ellenben valahol hallottam, vagy olvastam, hogy a FIDESZ, FIDELITAS gyűléseken egyre kevesebb a tagfelvételi kérelem.

Erre reagálva a párton belüli programokat megsokszorozták, kirándulásokat szerveznek, "érdekes" jobboldali ismert személyiségeket hívnak meg, az idősebbeknek kirándulás megszervezése templomokba, kegyhelyekre, a fiataloknak bowling, kirándulás, billiárd, közös piálás, stb.

Tehát dolgoznak a meglévő csapaton.
Újak - mostanában nem igen jönnek, illetve kevesen - ez igaz.

Nem értem a 8-ot?
Peter_21 2012. 04. 06. 13:00
Hali !

Ti most a Szijjártóval közösen nyomjátok itt a fórumon ?
Honnan tudsz ilyen "bizalmas" adatokról ?
marslako2
marslako2 2012. 04. 06. 12:59
Nem kellet volna az évi 100mlliós keresetűek meg még ennél magasabb fizetésűek adóját drasztikusan lejjebb vinni és akkor nem volna gond az államháztartással és akkor nem kellene a havi 100.000ftot keresőket 27% ÁFÁVAL terhelni!
szivacs
szivacs 2012. 04. 06. 12:56
Ha tényleg úgy gondolod, hogy azért zsarolnak, akkor tévedsz és kutyául fogod érezni magad, amikor megtapasztalod, hogy tévedtél. :-(
signal2
signal2 2012. 04. 06. 12:52
Az utóbbi hozzászólásaidból legalább kiderült, hogy jól ismered a párt belső anyagait...
szivacs
szivacs 2012. 04. 06. 12:51
Előzmény: #144  bigyula
De szét lehet választani, szét is kell választani (az eu jogrendje szerint is) és szét is szokták választani.
Az óvodás szint, hogy nem játszunk veled, mert barna a szemed és ízesen beszélsz.

Minden ország ellen minden időpontban folyik több kötelezettség szegési eljárás.
Ezen az alapon egyik tagállam sem kaphatott volna soha eu hozzájárulást imf hitelről folytatandó tárgyalások megkezdéséhez. Pl. az euros görögök sem!
Az a gyanúm, hogy volt arra példa, hogy a tárgyalások megkezdéséhez nem is kaptak, nem is kértek és az imf sem hiányolta ezt.
signal2
signal2 2012. 04. 06. 12:49
Előzmény: #139  szivacs
És azért zsarolnak minket a szemetek, hogy kisebb legyen az államháztartási hiányunk, csökkenjen az ország finanszírozási költsége, és mindezek fenntartható módon.
Ez tűrhetetlen! Mi ezt nem akarjuk! hajrá FIDESZ!
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 12:49
Előzmény: #151  Törölt felhasználó
Kedves Pénznyelő!

Azt minek neveznéd, hogy a 106 egyéni választókerületből kb.102-104-ben a mai állás szerint FIDESZ jelölt nyerne?

Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 12:36
Előzmény: #143  Törölt felhasználó
Puritan, össze-vissza beszélsz.

Először azt állítottad, hogy az emberek "túlnyomó többsége" a Fideszre szavazna. Ez nem igaz. Leírtam a tényeket.

Most azt állítod, hogy de a Fidesz nyerne... Ezt vitattam? Nem, ezt nem vitattam. Sőt, kurva sokszor én magam írtam le, hogy még mindig tartom, hogy 2014-től is ők kormányoznak. Ennek okai:
1. Nincs alternatíva. Még mindig nincs. A szocik Mesterházyval kevesek, a pártnak meg kéne újulnia. Jobbik szélsőséges. LMP erőtlen. Gyurcsány DK-ja hiteltelen Gyurcsány miatt.
2. Az ellenfelek politikai mozgástere sokkal kisebb. A két legerősebb ellenzéki pártnak (szocik, Jobbik) egyedül kellene 50%-ot szereznie.
3. Még mindig nagyon vezet a Fidesz és ilyen támogatottsági előny nem tűnik el gyorsan.
4. Felelőtlen gazdaságpolitikájukkal elfedik a valós folyamatokat. Az MNYP kiváló példa erre. Így nincs mindenki tisztában a helyzettel.
5. Médiauralom.
6. Kontroll rendszerek irányítása is a kezükben van.
7. Választási rendszer átszabása. Ez egyértelműen nekik kedvez.
8. Határon túli szavazatok.
9. 2/3-uk van, így sokmindent tehetnek váratlan helyzetekben is.
marslako2
marslako2 2012. 04. 06. 12:36
Előzmény: #141  Törölt felhasználó
Ez a független szabadságharcos ha sürgősen nem kér bocsánatot a Magyar néptől és nem fordít 180fokot a politikán akkorát bukik 2014ben amilyet Európában még nem láttak,

ez az én véleményem.
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 12:34
Előzmény: #147  bigyula
A legtöbbet a vereségből lehet tanulni. Valóban a FIDESZ hibázott 2002-ben, s óriásit hibázott 2006-ban.

Nem tudom mennyire ismered a FIDESZ-t, de azóta nagyot változott a világ számukra is.
A pártok szerint könyörtelenek, számítók lettek.

2014-ben a választások előtti napokban, hetekben a FIDESZ már pontosan tudni fogja, hogy hány képviselője fog az Országgyűlésben helyet foglalni. Persze azt sem szabad közzétenni, ha nagyon vezetnek, mert nem mennek el a biztos győzelem tudatában, s borul a számítás.
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 12:28
Előzmény: #141  Törölt felhasználó
Hát ez az Kedves Pénznyelő!

Ahogy mondani szoktátok - poziban vagy!

Fel sem fogod, fel sem akarod fogni, hogy a magyarok túlnyomó többsége hogyan is él ma!

Hagyd az agymosottságot!

Figyelj inkább arra amit írok!!! (március elején olvastam)

MO-gon az Élelmiszerbank szerint évente mintegy 100 ezren - köztük 10 ezer gyerek - nem jutnak elég ennivalóhoz.

És tudod mi az, hogy minőségi éhezés?

Az amikor egy ember asztalára nem kerül elegendő hús, húskészítmény, vagy az ezeket helyettesítő fehérje.

Mit gondolsz hány magyar embert érint ez ?

Kb. 1-2 millió embert

Én csak azokat a zsidó embereket szeretem, tisztelem, akik elsősorban magyarok, s csak másodsorban zsidók!!!
bigyula 2012. 04. 06. 12:28
Minden párt a választások előestéjén azt hiszi, hogy győzni fog. Aztán a választók döntenek. 2002-ben sem a Fideszt választották, de 2006-ban sem. Pedig, a számok, az előzetes felmérések szerint a Fidesznek kellett volna győznie mindkét esetben...
marslako2
marslako2 2012. 04. 06. 12:24
Te nem tudom hol élsz? én elég sok emberel beszélek a munkámból kifolyólag de már most kormány váltó hangulat van az emberek között,

egész pontosan az utóbbi 6 hónapban 1db fidesz szavazóval nem találkoztam!
sokan mondják hogy ők rá szavaztak de legközelebb elenne mennek szavazni,

szerintem a fidesznek valamit csinálni kell mert ez akár 8% is lehet!

komolyan beszélek!
marslako2
marslako2 2012. 04. 06. 12:23
Te nem tudom hol élsz? én elég sok emberel beszélek a munkámból kifolyólag de már most kormány váltó hangulat van az emberek között,

egész pontosan az utóbbi 6 hónapban 1db fidesz szavazóval nem találkoztam!
sokan mondják hogy ők rá szavaztak de legközelebb elenne mennek szavazni,

szerintem a fidesznek valamit csinálni kell mert ez akár 8% is lehet!

komolyan beszélek!
bigyula 2012. 04. 06. 12:18
Az EU egy gazdasági és politikai tömörülés. Nem lehet szétválasztani a kettőt. A kormány politikai, jogi irányból feszegeti a határokat, huzogatja a bajuszt, és közben elvárná, hogy a másik fél ezt ne vegye figyelembe a gazdasági kérdések esetén. Szerinted ez mennyire "életszerű", normális viselkedés?
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 12:14
Előzmény: #135  Törölt felhasználó
Kedvesem!

Az új választási rendszer szerint a kb. 106 egyéni helyből biztosan kettőt tudna megnyerni az MSZP. A többi párt semmit.

Tudod, már a nagyobbacska pártoknál is vannak olyan csoportok, ahol kizárólag a Parlamenti helyek eloszlásával foglalkoznak napi 8 órában.

Amiről Te írsz az a nép számára készített kutatásokat mutatja be. Ennél sokkal részletesebb, kutatásokat is végeztetnek, de ez a megrendelő tulajdona. (persze, ha van a pártnak pénze rá)
Olyan szinten vannak ezek a csapatok (főleg a FIDESZ) hogy már önkormányzati szintekre lebontva meg tudják mondani, hogy éppen hogyan is áll a pártjuk. És azután jön az okok elemzése.

Az egyéni és az általad említett kb. 30 százalék körüli eredmény az azt jelenti, hogy a 2/3-ad ma is meglenne!
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 12:13
Köznapi nyelven szólva ostobaság, amit írtál.
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 12:12
Előzmény: #136  Törölt felhasználó
"Pl. a pénznyelő 300 Ft/alkalom vizitdíjára gondolok."

Bizony, micsoda teher az. Most hogy 27% lett az ÁFA, ugyanezt kifizeted 2-3 néhány kisebb, vagy egy nagyobb bevásárlás során. Vagy egyetlen gázszámlával. Azaz összességében sokkal többet fizet ki minden család. De az egyik az népnyomorgató, hazaárulás volt, ami ellen 5 milliárdos költséggel még népszavazni is kellett. A másik igazi magyar érdek egy független, szabadságharcos nemzeti kormánytól.

Na ez a teljes agymosottság állapota. Szerintem már a kezelhetetlen szint.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek