Topiknyitó: Portfolio 2012. 01. 18. 13:17

Megmenekültek a pénztártagok - Pofonegyszerű a megoldás  

Ugrás a cikkhez
Újra megmozdult a föld a nyugdíjpénztáraknál, a kötelező járulékok elvétele miatt joggal merül fel a kérdés, hogy mi lesz a szektor sorsa. Még a fennmaradás is kérdéses, hiszen a kormány által felállított adminisztratív keretek a versenyt...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=161457
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 01. 18. 16:43
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Ezt a kérdést nem lehet kizárólagosan közgazdasági szempontból szemlélni. A javaslatodhoz is a kormány együttműködése kellene, náluk pedig közgazdasági szempont tabu.
Törölt felhasználó 2012. 01. 18. 16:23
Előzmény: #3  sasa44
Kedves sasa44,

félreértés ne essék, nem kívántam agitálni.
Nem értek egyet ezzel a döntéssel, annyira nem, hogy magam is a kevesek táborába tartozom. Megjegyzésemet kizárólag közgazdasági szempontok vezérelték.
Ha te viszont a magánba fizeted be, amit eddig az önkéntesbe fizettél, akkor az önkéntes pénztár fog likviditási problémába kerülni...
Szerintem költséghatékonyabb egy alapkezelőt, egy ügyfélszolgálatot egy infrastruktúrát fenntartani.

Tisztelettel:
sasa44 2012. 01. 18. 14:29
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
"Miért nem lehet ezt a kettőt összevonni? "
Azért nem lehet, mert a maradék pénz is kéne Orbánnak. Punktum.
sasa44 2012. 01. 18. 14:27
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Én ,meg úgy gondolom kedves agitátor, hogy azt a pénzt amit eddig az önkéntesbe fizettem be, most befizetem a magánnyugdíj-pénztáram fennmaradása érdekében és a pénzem is az enyém marad. kezicsókolom...
Törölt felhasználó 2012. 01. 18. 14:11
Előzmény: #1  portfolio
Tisztelt érintettek!

A nyugdíj rendszer magánnyugdíj pénztári lába megszűnt. A kormány kinyilatkoztatta a szándékát, az emberek nagy része ezt elfogadta.

Azok, akik tagok maradtak, az eredeti megállapodás szerint erre az időszakra megkapják az államtól a 75%-ot. Ez így helyes.

Felesleges fenntartani egy nem működő intézmény rendszert. Ez pazarlás, akár adományból akár tagdíjból tartaná fenn magát.

Továbbra is létezik viszont az Önkéntes nyugdíjpénztári rendszer a maga intézményeivel. Miért nem lehet ezt a kettőt összevonni? Az elkülönített nyílvántartás egy alszámlával egyszerűen megoldható lenne.

Üdv

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek