Topiknyitó: Portfolio 2013. 10. 15. 23:22

Megkapta a figyelmeztetést Amerika!  

Ugrás a cikkhez
A Fitch Ratings az amerikai piacok zárását követően jelentette be: negatív figyelőlistára helyezte az Egyesült Államok legjobb, AAA adósbesorolását. A hitelminősítő magyarázata nem meglepő: az adósságplafon megemelése körüli elhúzódó viták állnak a...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=190521
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 10. 16. 01:00
Törölt hozzászólás
evazeller 2013. 10. 16. 00:24
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2013. 10. 16. 00:16
Előzmény: törölt hozzászólás
Én a kenyeret köszönöm, megkeresem magamnak itt a tőzsdén a cirkusszal, csak legyek oda-vissza jó irányban:)

Egyelőre jó irányba vagyok...
evazeller 2013. 10. 16. 00:08
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2013. 10. 15. 23:55
Előzmény: #1  portfolio
\"A Fitch külön kiemeli a lehetséges tényezőket, amelyek befolyásolhatják jövőbeli döntését:

- nagy súllyal mérlegelik a hitelminősítőnél, hogy az amerikai hatóságoknak nem sikerült megállapodniuk a kellő időben az adósságplafon megemeléséről még az előtt, hogy a pénzügyminisztérium kimerítené a rendkívüli intézkedéseit.\"

Ez alapján tehát még ha most meg is egyeznek végül, akkor is sanszos a leminősítés önmagában azért, hogy ennyire a végletekig elmentek egy ilyen helyzetben. És akkor kerülik el a leminősítést, ha valamilyen hosszú távra szóló megegyezés születik a felek között.

Ez mondjuk abszolút logikus és érthető. Szerintem már hamarabb meg kellett volna tennie ezt a figyelmeztetést a minősítőknek.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek