Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Bocs, de könnyebbet kérdezz! Itt a Portolio.hu-n mind a két név megjelenik. Úgy tudom, már megtörtént az egyesülés, tehát nincs Takarékbank, akkor bizonyára olyan részvény sincs. Az utolsó kérdést nálam illetékesebbtől kérdezd!
Közben rájöttem,hogy nincsfajta részvény más csak ez. (és az MBH Jelzálogbank) 319 millió db részvény van és 280.2 Ft volt az első negyedéves EPS. A BV pedig kerekítve 2510 Ft
Kérdéseim : 1.) Az MKB részvény-ként kereskedett termék már 100%-ban MBH részvény ? 2.) Ha igen,akkor miért nem MBH néven fut ? 3.) Ma már csak és kizárólag MBH részvények vannak,vagy léteznek Takarék és MKB részvények is ? 4.) Milyen arányban cserélték például az MKB részvényeket MBH-ra ? (Hány db MKB részvényt kellet adni 1 db MBH részvényért ?)
a szivárványosozóknak mit számít a közkézhányad, és a nerhitelezés, ez az ország 2. bankja (most még) egy bazi nagy jachttal ami most kötött ki Montecarlo-ban, 240 db vevő majd megtartja az árfolyamot, norbi is csak kineveti ezt a forgalmat. :))
Ez olyan, provokatív kérdés, amiből - ha válaszolsz - a szivárványos,
másokat provokáló hívőknél nem jössz ki jól, ezért én nem is reagálnék rá,
de Te tudod!
Ez olyan, provokatív kérdés, amiből - ha válaszolsz - a szivárványos, másokat prokáló hívőknél nem jössz ki jól, ezért én nem is reagálnék rá, de Te tudod!
A neresek is visszafizetik. Nem itt van a baj hogy nem fizetnének, hanem az a baj hogy úgy kapnak hitelt cég vásárlásra ahogy. Úgy én is tudok milliárdos lenni hogy minden alap nélkül kapok mondjuk 50milliárdot egy jó cég megvásárlásáramajd majd a nyereségből törlesztek.
Ner tulajdon de attól még bank. A banki szabályok szerint működik. Az ország 2. legnagyobb bankja. Ha a kihelyezett hiteleket nem fizetik vissza akkor csőd.
Az OPT az milyen bank? Azok, a nem magyar tulajdonú bankok ugye a jó bankok, amelyek kilapátolják az anyabankjuk székhelye szerinti ország államkasszájába a profitot? . Ez nem az a Princz-féle bank, ahol a vissza nem fizetett hitelek által okozott csődhelyzetből a risztovi törpe, Horn Nyuszi húzogatta ki a Postabankot. Azóta visszafizetik a hiteleket, mert akinél ez nem történik meg, az megy a levesbe. Úgy 6-8 éve több kisbank került felszámolás alá, vagy olvadt be a másikba. . Azért ez a bank az ország második legnagyobb bankja, és ráadásul hazai bank, nincs szingapúri alap, stb. Én ezért preferálom.
"Az MBH Bank jelenleg mintegy kétmillió lakossági és vállalati ügyfelet
szolgál ki. Jogelődjeinek köszönhetően pedig már az indulásakor
piacvezető számos területen, többek között a vállalati szegmensben, azon
belül is a mikro-, kis- és középvállalati hitelezésben, a lízingpiacon,
az agrár- és élelmiszeripari üzletágakban. Tavaly a 419 milliárd
forintos nettó kamatbevétele 6 milliárd forinttal még az OTP magyar
bankjáét is meghaladta." Jó lesz ez. Nem nevezném norbi kategóriásnak. Az más kérdés hogy ez is NER papír.
Ezt olvastam az Általad belinkelt cikkben: "Egy részvényre
jutó korrigált negyedéves nettó nyeresége pedig 1139 forint volt,
amihez képest rendkívül alacsonynak tűnik a 6000 vagy 6600 forintos
kurzus is .... " Remélhetőleg, aki ennyiért megvette, jól jár majd vele, ha beindul a verkli.
Az azonban már a vicc kategória, hogy kettőezer-néhány-száz forintos vételi ajánlat is szerepel az ajánlati könyvben. Persze, a 10 ezer feletti ár az is túlárazott volt.
Itt részvénykibocsátás kellene, vagy valami módszer (pl masszív munkavállalói részvényjuttatási program), ami segítene bővíteni a közkezet. Ebből tényleg lehetne egy új blue, viszont ahhoz, mint már korábban is írtam nem esz elég a mostani 1,13%-os közkéz.
Úgy látszik - az ajánlati könyv szerint -, hogy az eladók magasabb árfolyamon szeretnének eladni, a vevők pedig alacsonyabb árfolyamomon szeretnének vásárolni, és a kettő nem ér össze. Pedig ugye az ország második legnagyobb bankjáról van szó. Én sem értem az 1-1 db.-os tranzakciókat.
Lehet. Ez pl időtáv kérdése, vagy olyan is előállhat, hogy a fundamentumoktól jelentős eltérést fog mutatni a kapitalizáció. A hogyant, illetve a jelenlegi tulajdonost nem firtatva maggában örömteli, hogy megjelenik egy új és értelmezhető méretű magyar központú cég a BÉT-en, de hogy ebből blue legyen kell egy minimum 15-20%-os közkéz arány, akkora mennyiséget pedig ilyen árfolyamon nem fognak tudni értékesíteni. Az MBH fair értéke valahol 600-1000 mliiárd forint körül lehet. (Rendesen nem néztem meg a számokat, de alahogy ez a angyságrend és nem ez a 3000 milliárd körüli. Aki most vesz annak jó spekázást és gratula ha nyer, de ha beragad, akkor ne okoljon mást.)
Ez mindenképp a tőzsde történetébe be-(le) írodik. Nos sok szemfüles volt, vagy egy két bennfentes azt mindenki eldöntheti, S közben érdemes számolni, érdemeseknek milyen "" extra hozam""" jutott. A fenti gondolatokat ne olvassák a vágyakozó, érzelemmel teli állapotban, mert az maradandó károsódást okozhat, hidegvérrel kell számolni csak utólag, hiszen minden csoda csak 1 napig ( sem) tart. A fenti gondolatok alkalmasak az irigység felkeltésére, ám abszolúte nem ilyen célból írodott, a szerzőnek nem volt és ma sincs ( sajnos) MBH bank rv e
Rendkívüli tájékoztatásrészvények tőzsdei bevezetésérőlAz MBH Bank Nyrt. (székhely: 1056 Budapest, Váci u. 38., cégjegyzékszám: Cg.01-10-040952;a továbbiakban: „Kibocsátó”) tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy a Kibocsátó által 2022.december 09. napján elhatározott, a Kibocsátó mint átvevő társaság, valamint a TakarékbankZrt. (székhely: 1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 9. G. épület; cégjegyzékszám: Cg. 01-10-140275), mint beolvadó társaság egyesülése eredményeképp a Kibocsátó által kibocsátott830.667 darab, a korábbiakban kibocsátott törzsrészvényekkel mindenben azonos jogokatbiztosító „A” sorozatú, egyenként 1.000,- Ft névértékű névre szóló, dematerializálttörzsrészvényeknek (ISIN azonosító: HU0000139761) („Új Részvények”) a BudapestiÉrtéktőzsde („BÉT”) Részvények „Standard” kategóriájába történő bevezetése 2023.augusztus 1. napján a Budapesti Értéktőzsde Zrt. 215/2023. számú határozata alapjánmegtörtént.Budapest, 2023. augusztus 2.MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
MBH Bank Nyrt