Magyarország a csőd szélén áll, miközben a kormány nem akar az IMF játékszabályai szerint játszani - olvasható a MarketWatch amerikai hírportál címlapján megjelent véleményírásban. A szerző szélesebb kontextusba helyezi az aktuális magyar...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=161232
Bemutatózik!
Milyen is lenne, ha a Jobbik "álljunk meg a saját lábunkon" programjába belekezdene.
Így már most elveszik az emberek kedvét a következő választásokra a szélsőjobbtól. Nem hiszem, hogy a miniszterelnök és bandája irányítaná a folyamatokat. Az élet összetetebb annál mint hogy négy-nyolc évente jobbra-ballra irányítgatnának minket. De ha Te úgy gondolod, higyj a demokráciában, nekem mindegy!
Érdekes, hogy a mostani színjáték kapcsán szinte már olyan hangulat alakult ki, hogy megváltás lenne az IMF hitel. Lévén az emberek már torkig vannak az adóssággal. És légyszíves most ne gyere a gazdaság fejlődése mantrával, mert ez egy blőd duma. Annyira átlátszó, hogy egyik hitelt vesszük fel a másik után, aztán csak annyit tudnak felhozni mellette, hogy ebből épül nekem az autópálya, meg ebből van egészségügyi ellátás és nyugdíj.
Egy nagy túróst! Azért vannak itt egy páran akik termelnek és adóznak!!! Az én autópályám, egészségügyi ellátásom ebből van! Többek között az általam befizetett adóból. A hitel meg egy túrós!
Ujonc, elfelejtettél viszont válaszolni. Én megtettem neked. Tedd meg te is, hogy válaszolsz. Köszi.
"Valamelyik Fidesz hívő válaszoljon már: mi a francért kell ez az egész? Komolyan. Mi a franc értelme volt nekimenni az EU-nek, bóvliba vágatni magunkat, 10% fölé ugrasztani a hozamokat és 320-as eurót előidézni?
Árulja el már valaki, mert én tényleg nem értem, hogy ez az egész őrültség mi célt is szolgál."
2001-ben lejtőre kerültünk. Megyó nyerni akart, ígért. Nyert és kurva hülye volt és betartotta. Ekkor kezdtünk mélyrepülni (csak még nem tudtuk).
Aztán jött Gyurcsány. Koncepciója nem volt sok és a kevés ideje volt, így csak a nyerés érdekelte. Nyerni akart és nyert. Ígért. De ő nem tartotta be, mert nem akart Megyó lenni. Szerencsére nem tartotta be. Pechére ezzel a politikushazugság emblémája lett. Politikusként megrogyott. A zuhanó államháztartást menteni próbálta, de támogatottság nélkül nem ment. A cél érthető volt. A hatalomhoz ragaszkodás hiba. Aztán jött a válság és visszahozhatatlanná tett mindent. Megbukott. Bajnainál a cél és a megvalósítás is egyértelmű: volt 1 éve válságkezelni. Meg is tette.
Orbánék első évében még látszott valami koncepció, valami cél. Persze szembe is ment egy csomó ígérettel, de az engem nem érdekel. Meg nem értettem egyet sokmindennel, de látszott valami cél. Majd sorban lépték meg az egyre durvább piac- és demokráciaellenes lépéseket. És lassan a cél nem eltűnt, és csak csak egy öncélú önhatalmaskodás látszik. Pedig a hatalom meglenne, valósi reformokra is.
Ahogy múltkor írtam: Gyurcsány elk..rta, Orbán szétb..ssza. Pont ez a különbség a kettő között, a szándékosság és a súlyosság mértéke.
DD Jobban mozognak a papirjaink,kicsit volatilisebb lett a piac,szarrá kereshetik az agyukat,de nem utolsósorban az egész hercehurca rávílágít arra hogy a nyugat diktál,független attol hogy a köv.választáson mi lessz?ha fidesz most elkúrja akkor egyértelmű a válasz mi megcsináűltuk volna ha hagyták volna!ha megcsinálják akkor mellveregetés lessz ,és OV mehet a Sándorpalotába nyugdijasnak S.P helycsere azt leköszön,az őőőrség már készen áll!!!!DD
a végtörlesztés és minden egyéb őrület az egyenes folyománya volt a visszamenőleges jogalkotás normává válásának. ez majd visszatekintve évek múlva nyilvánvalóvá lesz mindenki számára. nem volt véletlen, hogy egy "ártalmatlan" témában, a "pofátlan" végkielégítések ügyében vezették be a visszamenőleges jogalkotást a gyakorlatba. Senki nem mert ellentmondani, pedig ez küldte lejtőre a jogállamot. nem volt véletlen, hogy egy ilyen népszerű, jól eladható ügyben vezették be. Utólag nehéz vitatni, hogy megvolt a terv. sajnos csak erre vonatkozóan. a gazdaságra nem.
"Az egész a 180-as végtörlesztővel durrant el, a szektoradókat még lenyelték (helyesen). Helyette az egyoldalú szerződésmódosítást kellett volna vizsgálni és ami abból jogtalan, azt bevasalni"
Pontosan ezt írtam én is. Még szeptemberben!! Pontosan leírtam azt is, hogy a végtörlesztés súlyos következményeket generálhat, melynek jelentős Ft esés, hozamemelkedés, leminősítés a vége.
És pontosan ez történik.
A sok elvakult nem elég, hogy szeptemberben nem hitte el, hogy ez lesz. Hanem most sem akarja észrevenni, hogy EZ VAN.
az jó, dallamos, szereti a nép...ezért mind a 4 parlamenti párt csak ezt gyakorolta be, ennyi a repertoár...holott Wagner-t kellene játszani, csak az túl durva, nem olyan egynyári kis sláger! Ettől függetlenül lehet ragaszkodni a Marseilles-hez, csak éhenhalsz az asztalnál...hiába lennél amúgy Paganini (mint ahogy orbán közel sem az)
Nem vok fideszhívő de valójában nem sok.
Az egész a 180-as végtörlesztővel durrant el, a szektoradókat még lenyelték (helyesen). Helyette az egyoldalú szerződésmódosítást kellett volna vizsgálni és ami abból jogtalan, azt bevasalni. Amiatt még Brüsszel sem ágált volna. Lenne kb 290-en most az euro. Max.
A többi már az elindult lavina hozadéka volt, pl jegybank törvény.
De a többi része szerinted jól van így? Hogy a jelenlegi mozgástér elég ahhoz, h kezdjünk valamit? Azok a kártyák, amit leosztottak nekünk mire elég?
Törölt felhasználó2012. 01. 11. 15:48
Valamelyik Fidesz hívő válaszoljon már: mi a francért kell ez az egész? Komolyan. Mi a franc értelme volt nekimenni az EU-nek, bóvliba vágatni magunkat, 10% fölé ugrasztani a hozamokat és 320-as eurót előidézni?
Árulja el már valaki, mert én tényleg nem értem, hogy ez az egész őrültség mi célt is szolgál.
ez nem könnyű játék és ész, ravaszság kellene hozzá, nem nagy pofa a semmire, hőbörgés, meg elszántság, verbális agresszivitás.
Ha hülye vagy, beleverhetik az orrodat a saját sz.rodba, ha nagyon hülye vagy lehet, h. ezt meg is teszik...de alapvetően azért, mert hülye vagy!
Senki nem mondta, h. egyenlőek vagyunk, a kotta adott ebből kell játszani és a legtöbbet kihozni, nehéz, de egyáltalán nem lehetetlen...ha viszont hisztizünk, anyázunk és okoskodunk úgy, h. közben mindenki számára nyilvánvaló, h. hülyék vagyunk, mert semmi teljesítmény nincs mögöttünk.
Ez egyáltalán nem aktuálpolitikai, oldalhoz köthető kérdés, de ez a zenekar azt mondta, h. ő tud játszani és akar is és majd jó lesz! Nosza, lássuk!
Hagyták volna inkább a libást, az legalább értette, h. mi a feladat és mik a lehetőségek!
nincs canossa-járás , és tök szuverének is leszünk , belügyeink 100 %-ban a mienké lesznek ..
semmilyen elvet nem kell így megtanulnunk és nem is érvényesítenek velünk szemben , és akkor csak a saját értékeinkbe mélyedhetünk bele alaposan , ráadásul a saját képességeink szerint is élhetünk
"Mindenki magát és a saját érdekeit menedzselje és tárgyaljon a legjobb képességei alapján."
Egyetértek veled ebben.
Mivel ezt a korábbi időszakokkal ellentétben ezúttal megpróbáltuk, az erőviszonyok-béli nagyságrendi különbséget most érvényesítik és azért járatnak velünk canossát, hogy megtanuljuk: az elveket, értékeket nekünk tisztelni kell nem pedig azt várni, hogy ők is betartják azokat velünk szemben ha nem elkerülhetetlenül muszáj.
"Az imf és az eu is a saját érdekeinek és céljainak megfelelően jár el - nem Magyarország érdekeinek és céljainak megfelelően.
Mindenki tudja megfogalmazni, h. mi is a saját érdeke, mi ebből a reális és elérhető, erre legyen egy CBA-ja, eztán döntsön, h. ebből mit kíván/tud megvalósítani és tárgyaljon a legjobb képességei alapján.
Mindenki magát és a saját érdekeit menedzselje, ne a másiktól várd, h. találja ki neked mi a jó....eztán az érdekérvényestő képességeknek megfelelően megegyeztek...utána már nem illik visszamenni, h. hülye voltam, átbasztak, mégse így legyen, jobb ötletem van, nekem máshogy jobb lenne, stb!
A kormányok nem tudják/ták mi az érdekük, nem tudják azt hogyan kellene megvalósítani, de ez a mostani gárda az elmúlt éves teljesítményével sokat tett azért, h. még ha tudná is mit akar, akkor se legyen könnyű azt kiharcolni!
Milyen elméletre gondolsz, hogy Roswellben lezuhant egy ufo? Az csak kacsa! Illetve kutya -vau!
Ezt olvastad:
"Az imf és az eu is a saját érdekeinek és céljainak megfelelően jár el - nem Magyarország érdekeinek és céljainak megfelelően.
Ezek pedig sosem estek és most sem esnek teljesen egybe. Enyhénszólva."
Vannak az imf-nek egyáltalán saját érdekei szerinted?
de így már értem, azt hittem azt mondod, amit a fideszes manipuláció, h. az EU/IMF megállapodásnak ez az egyik feltétele (+ free Gyurcsi, Suez)...mégcsak véletlenül sem a jogi garanciák és a deficit elvárások...ááá nem! megegyszer bocs, továbbgondoltam!
Hát bakker sötét itt a kép.
Bármilyen protekcionista intézkedést szeretnél bevezetni egyből jön a duma az eu-ról meg a jogállamiságról.
Amiben ugye nekünk leosztották azt a szerepet, h menj be a francia gyárba droidkodni. Ezt engedi meg a jogállamiság. Javítani akkor hogyan tudsz rajta? H még jobban droidkodsz a gyárban? Mert a keretekbe ez fér bele? Láthatjuk, h ettől még nem lesz jobb nekünk.
Ennyit meg igazán engedhetne Sárközy is. Az orra elé kéne rakni az általuk Magyarországról és az általunk Franciaországból kivont tőke egyenlegét. Vagy erről szól nekünk az Unió, h gyarmatok vagyunk?
Pontosan.
Az sem világos, hogy a budapesti vezetőknek mi volt az érdekük abban, hogy egy francia állami vállalatnak milliárdos menedzsment díjat fizessünk azért, hogy a saját vizünket a saját csőhálózatunkon megkapjuk, pont úgy mint előtte csak drágábban?!
A jogállamisággal és a magántulajdon szentségével sem tudom igazán összeegyeztetni, hogy azt a csatornát, amit mi építtettünk az utcában sokszázezerért fejenként, INGYEN oda kellett ajándékozni annak a cégnek, amelyik részvényeinek eladásakor egy petákot sem kaptunk az árból és ezt a független jogállami bíróság rendjén valónak találta.
Párizsban viszont nem tudnak a megfáradt turisták leülni a padokra a Tüllériák kertjében hétköznap munkaidőben, mert tele van munkaképes korú franciákkal akiknek marhára nincs más dolguk a hattyúk etetésén kívül...
Magyarország a következő pénzügyi vihar kellős közepén találhatja magát
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=161232