Egy rész MTEL-t becseréltem 4igre! Egyre nehezebb szívvel veszek bele, de ezen a szinten például már Otp-t se szívesen vennék... Mtel nagyon bika, App készül már a kövi hegymenetre?
Én próbálok egyszerűsíteni, mert nem vagyok egy konyhatündér! A natúr csirkemell párolt zöldségekkel szerencsére mindenkinek megfelel! A császármorzsát meghagyom az iskolai menzának, ott időnként belefutnak a gyerekek.
a császármorzsát is régebben liszttel csináltam, de ez a búzadarás változat sokkal könnyedebb és finomabb mint a túrógombóc, az is sokkal könnyedebb búzadarával, mint liszttel a kedvencem egyébként a krumplis alapú szilvalekváros gombóc, de a család inkább a búzadarás-túrós gombócokat szereti, nem ellenzem, szeretem azt is
csirkemellbe töltöttem a zöldséges-gombás-tojásos tölteléket, azt göngyöltem fel, aztán vágtam szeletekre sütés után de a dagadós kép nagyon jól nézett ki, csak írtam, nem dagadó lett, hanem csirkemell, töltött húsokat vadásztam, és ez a dagadós recept volt olyan, ahol a töltelék nagyon tetszett alapvetően :) ha vadászok jó receptek után, mindig változtatok a saját ízlésünk szerint , nem kell dagadó, hogy egy nagyon finom töltött csirkemell tekercs legyen, de kell az ötlet :)
Basszus, valamiért csak most láttam, hogy írtál szombaton! Meggyógyult a kis focista, de a hétfői edzés megrázó élmény volt neki 4-5 nap kornyadozás után.
nagyon egyszerű és nagyon finom császármorzsa recept: https://www.nosalty.hu/recept/klasszikus-csaszarmorzsa semmit nem változtattam rajta, csak felszoroztam 4 adagra és darált diót szórtam rá a csipkebogyó -homoktövis lekvár mellé, és egy kis felvert tejszínhabot sárkányoztam a tetejére a kicsi boldog volt, csak még neki kellett egy kevés csokiöntet:)
szia stayerke, ez a telekom nem akarja a 830-at:) egyelőre a kicsi most azon búslakodik, hogy kinőtte a 35-ös kedvenc cipőjét és most mi lesz, 47-es lába lesz, mint a bátyjának? :) remélem, a fiad már meggyógyult csináltam egy "hamis dagadót ", kiklopfolt csirkemellbe töltöttem be a tölteléket, szóval csak a töltelék hasonlít a fotóra, és a töltelékbe is tettem a sárgarépán és gombán kívül még kukoricát, 3 főtt tojást apróra vágva, és zöldborsót, hadd szóljanak a zöldségek :) a köret egy nagyon jó tört krumpli lett a hús kisűlt szaftjával meglocsolva https://cookpad.com/hu/receptek/12053425-sargarepas-gombaval-toltott-dagado?ref=search&search_term=t%C3%B6lt%C3%B6tt%20dagad%C3%B3 barátnőm ma mondta a telefonban, hogy kipróbált egy nagyon finom receptet, csirkecsíkok fokhagymás sós görög joghurtba beforgatva , egy éjszaka a hűtőben, és aztán nagyon sűrű palacsintatésztában kisütni, ezt biztos, hogy kipróbálom:)
Minden oké! Kicsit kavartam a portfoliómon, tegnap adtam egy kevés otpt és vettem belőle tkomot. Minden hétvégén focitorna vagy munka, szóval zajlik az élet! Kislány jól van? Fiam nagyon ritkán beteg, de most belenézett egy láz, torokfájás kombóba, bár két nap után már egész jó bőrben van!
szia, minden rendben , csak a köret nem lett olyan jó, mint gondoltam, sok vaj és tejszín a lényegében semmiért, legközelebb egy jó vajas krumplipüré is elég lesz , nem kell túlcifrázni a köretet te is jól vagy?
ez nem könnyen elkészíthető, de nagyon finom köret : https://www.nosalty.hu/recept/gyors-toltelek-husok-melle a zellerszár máshoz kellett, azt kihagytam helyette sárgarépakrém és édesburgonya került a köretbe , a sokféle hagyma és több fűszer " vitte a köretet ", finom lett a hús egyszerűen finom, omlós lett a sütőben és a sok fokhagymától a végén a szafttal egy csodálatos mártás lett
német, angol, amerikai, francia, olasz, sokan vannak, akik vagy ide nősültek, vagy ide jöttek férjhez :) van olyan is, aki a munkája miatt maradt itt elsősorban, de aztán magyar párja lett, és elkezdett tanulni, ma már majdnem tökéletesen beszél magyarul az alanyi és tárgyas ragozást még mindig keveri, de az nem baj, érthető, mit akar mondani
keno beriasztottam a magyarországon élő régi diákjaimat, hogy ajánljanak, ha tudnak valakit, aki a környezetükben magyarul akar tanulni még nem próbáltam az online tanítást, de készen állok rá
tegnap este nem tudtam belépni a fórumra a szokásos módon de nem is volt túl fontos, csak annyi, hogy kevesebbet leszek, mert egyrészt nyertem egy nagyobb összeget nem a tőzsdén, másrészt megpróbálkozom az online tanítással, mert nem elégít ki, hogy naphosszat itt nézzem a számokat
Molról mindig az a véleményem, hogy kb 3200-300nál betonfal van és odáig is csak az osztalék hajthatja fel! Pedig szigorúan piaci alapon sokkal több is lehetne, csak hát a politika megfertőzte! Szerintem nem a Mol a legjobb sztori a Béten, de nem is a második legjobb...
Jövő héttől egy jó darabig nem fogok tudni napközben aktívan figyelni, szóval át kell állnom "befektetői" szemléletre! Olyan papírokban szeretnék ülni, ami akkor is megnyugtató számomra, ha hetekig nem tudok foglalkozni a tőzsdével! Appot dobtam 584en, 4ig 790est(szintén nem sok) eladtam 808nál és helyettük vettem MTELt 774en. Most az Otp-4ig-MTEL trióra szavazók!
Minden életkornak meg vannak a maga szépségei, igyekszem arra koncentrálni, néha szoktam látni nőket, akik láthatóan nem képesek elfogadni, hogy már nem 20 évesek és emiatt megmosolyogtató dolgokat csinálnak a külsejükkel! Én elfogadom, hogy nem fiatalodok, igyekszem jól karbantartani magam, bár ebben besegít a férjem is!😄
stayerke, 47 évesen már nagymama voltam:) ez úgy jött össze, hogy egyetem alatt szültem 22 évesen és a lányom 25 évesen szülte a nagyunokám szóval a nagymamaságot már régóta "gyakorlom"
ma a gyerekek főztek, láblógathattam tükörtojás, petrezselymes krumpli és natur sült husi uborkasalátával kitettek magukért a torta rendelt, profi cukrásztól, csokitorta marcipánnnal a kicsi a tegnap összeépített tortájából az összes csokit visszaszerezte:) tőzsde: ez a telekom nem megy egyelőre nem baj, majd megy
éljen a krumplitekercs:) a holnapi szülinapomra ma a kicsi kirakott egy "genga tortát" ez egy emeletes torta gyerekkéz építette, cukrok, csokik, nápolyik, meghatódtam:) holnap lebontjuk:)
Hú, ez a krumplitekercs kezd átmenni a haladóknak ajánlott kategóriába! Telekommal kapcsolatban az jutott eszembe, hogy nagyon sűrűn leírod, miért kellene felmennie! Kicsit már túltolod szerintem és több benne a vágy, mint a realitás! Nem azt mondom, hogy ne mehetne fel, csak a napi mantra szerintem ezen nem segít! Miért gond, hogy nem 1-2 nap alatt éri el a célárad? Múltkor említetted a 830at. Odaér, eladod, örülsz a nyerőnek és keresel valami mást. Akkor már nem lenne alulértékelt, vagy csak ha már nem vagy poziban, akkor nem érdekel? Itt a fórumon másoknál már megfigyeltem, hogy aki akár csak pár napra is beragad(de lehet, hogy szándékosan beleül hónapokra egy papírba), az szinte már lúzer!?!? Sokan drámáznak egy nagyobb zakónál, aztán közlik a bánatukat, hogy világvége van, mert buktak 100000et!!!!! Mennyit? Ahhoz képest mekkora cirkuszt csinálnak, kiderül, hogy játékpénzzel erőlködnek! De inkább leválok erről a témáról, mert kényes. Amúgy drukkolok neked, biztos lesz még feljebb a telkó, csak az utóbbi hónapok hegymenete kicsit kifárasztotta! Lehet, hogy most más papírok lesznek soron!?
a rudacskákat bármilyen töltelékkel sütőpapírra tenni tepsiben és huss :) 180 fokon 20-30 perc alatt kész, a töltelék mennyiségétől és a rudacskák vastagságától függően
a krumplitekercs tésztája: fele főtt krumpli összetörve, pürének, ha kihűlt, majdnem fele liszt és só, kinyújtva, lisztezni sem kell a nyújtáshoz én tettem bele a liszthez kicsi sütőport és egy késhegynyi szódabikarbonát, hogy "szellősebb" legyen a tészta és bármilyen töltelékkel működik, csak ha a töltelék levet ereszt -- pl. cukkini--- akkor ki kell facsarni a levet belőle krumplitekercs különböző zöldségekkel töltve és reszelt sajttal, görög joghurtos alapú mártogatóssal, ott is bármiféle ízesítés lehet, ehhez még főzni sem kell tudni:)
csodafinom a krumplitekercs is:) egyszerű és nagyszerű :) pizzakrém, sok reszelt sajt, fokhagyma, hagymatöltelékkel , mártogatósnak sós görög joghurt ízesítve zöld fűszerekkel a csokimennyiség megvolt:) csak nem a krumplitekercsbe tettük bele:) ó-ó-ó-ó-ó:)
Lehet, hogy ez most nem hiúsági kérdés. Nehéz lesz a forájdzsinak lépést tartani az elkövetkező időkben az mtellel. Ellenben a telekommal a cég előtt most nem egyszerű időszak áll. Működnie kell: szervezetten, összehangoltan, profitábilisan.
ma semmi nem történt a tőzsdén, várok 800 fölötti telekomot a kicsivel kitaláltunk egy nagyon érdekes krumplitekercset, lehet, hogy már más is kitalálta, de mi magunktól készítettük: fele krumpli, főve, összetörve pürének, fele liszt, + só , ezt a "tésztát" kinyújtottuk , beletöltöttünk pizzás ízesítésű krémet, és reszelt sajtot, feltekertük a felvágott tésztákat, sütőpapíron tepsiben megsütöttük, kb virslinél vastagabb "rudak" lettek, mártogatós szósszal ettük, ezt meg fogjuk csinálni máskor is, nagyon egyszerű és finom :) persze egy komolyabb ételt is csináltam, ezer éve nem volt lasagne, 3 színű lett, besameles-sajtos, húsos pörköltes és parajos --- a kicsi kockáiba nem került paraj:)
Ami nem érint, de nagyon szép: App 600 felett, Richter mindjárt 10k, Tkom közel a 800hoz! Ami érint: Otp 17150! 4ig szokásos 800 körüli szappanopera. Van minek örülni!
És ezért Én tegnap mindent el is eladtam ... MTEL & OTP. Persze nem gondoltam hogy azon az áron még 15:30 után elviszik. Szóval egy kicsit bánom is hogy kiszálltam ... záráskor okosabbak leszünk ... short-ot azért még nem merek nyitni ... oldalazunk ma ez a tipp.
hát... tegnap este nem tettem volna a fejemet rá, hogy ma átmegy a telekom a 770-en , de átment az otp sem úgy kezdett reggel, hogy haj de széttépik , de széttépték már csak az a kérdés, marad-e konc a kispapíroknak eddig szinte mindegyik esett
én is fekete csokit szeretem inkább, de ez a háromféle krém nagyon finom most kiderül, mik az igazán jó papírok, gondolom, a telekom átmegy a 800-on, nemrég érintette majdnem , a hurráhangulatban talán sikerül átlendülnie
Általában csak étcsokit eszem, de sütiben a háromféle együtt nagyon finom! Gondolom a kiscsaj is imádja! Tkom 800? Oké, de remélem a vezérlőben azért van annyi hiúság, hogy a 4ig is lépjen egy szintet(kezdetnek elég a 900 is)!
leves