nekem is volt richterem 4580-tól 5160.ig gyűjtve, de én eladtam a végét 5330-on mindből nyereséggel jöttem ki, de akkor átcseréltem kicsikre és nem bántam meg, mert akkor vettem set-et 95-től 102-ig nem számoltam ki pontosan, de a 120-ig emelkedés set-ben szerintem többet hozott, mintha bent maradok richterben , de semmiképp sem kevesebbet viszont az érdekes, hogy van wallisod 153-ról és ott fundásan ítélted meg, hogy legyen ez azt jelenti számomra, hogy újra kell gondolnom a wallis vételeket és eladásokat ugyanis azt terveztem, hogy 120-nál kidobbantok wallisból de most úgy gondolom, nem ez a te hatásod
de ráér, nem kenyérre kell, bevallom, fundásan néztem, korrektnek tűnt, aztán látod... a funda nélküli estben meg arányait tekintve "hülyére" kerestem magam, szóval ennyit arról, mivel lehet pénzt keresni... k.rvára szerencse függő.
persze hogy van :) 153-ról :) viszont a teljes portfóliómnak csak kb 10%-át szavaztam meg "kispapír játszósnak", van, amben hozzád hasonlóan sikerült ki-be ugrálni, ezzel a pakkal elaludtam.
a harmadik menetet nem tudtam adni 129.2-től kaptam 127.8-ig, de akkor leálltam 126-ra és 125.2-re venni, de ott nem kaptam 125.4-től 125-ig kb 200K vevő állt ma meglátjuk holnap, tényleg leadják-e 120-ig ... a mai zárás ronda lett
Mit szólsz Est-hez Éva? Nagyon adták ma, azt hittem a 130 megtartja. Vetted ma? Én még 130-nál igen, de mikor az elesett már nem mertem, nem tudtam nem szakad-e be 120 alá...
ja, most látom, hogy két vezér is kb. heti fizu nagyságrendben vett részvényt :) na most, ha van valami "story" a láthatáron, akkor nem ennyiért vesznek ;) az egyik régebben is vett 165-ért...
a régi kedvencedet a ricsit most adtam el 5870-n. Kiböjtöltem az 5k környéki vételeimet:) ezt a célárat meg már régen betettem eladásra (kíváncsi vagyok psze meddig megy, ez eddigi maxa 5875 volt)
est második kör: 2019.11.18 11:24:12ESTMEDIA Vétel 3000 db 130.2 Ft áron teljesült (szerződésszám: 5745747 2019.11.18 11:47:29ESTMEDIA Eladás 3000 db 132.8 Ft áron teljesült (szerződésszám: 5745955
2019.11.15 09:36:55SET Group Vétel 1000 db 115.8 Ft áron teljesült (szerződésszám: 5742909 2019.11.18 10:31:30SET Group Eladás 1000 db 119.4 Ft áron teljesült (szerződésszám: 5745556, ja, és ez is sikerült ma, nem nagy tétel, nem is mai vétel volt, de sok kicsi sokra megy alapon
wallist én is tudtam adni 106-os vételt 110-en, 3300 darabot: 2019.11.18 09:07:11AutoWallis Eladás 2118 db 110 Ft áron teljesült (szerződésszám: 573836 2019.11.18 09:08:06AutoWallis Eladás 1182 db 110 Ft áron teljesült (szerződésszám: 5738364 és sikerült est is
Mára van vmi megérzésed, Éva? :) CIG-ünk megy vissza 200ra? :/ Most már Futur tényleg emelkedhetne egy kicsit, mindenhol volt egy kis megugrás, csak ő maradt ki. Lehet már a keletkeztetett részvényeket várják, hogy akkor indul a szórás?
Akkor még decemberben lesz vmi komolyabb akció, mert januárban jó/rossz hír jön. . Azt nem hiszem, hogy vmit felrántanának az égbe és onnan tömnék, mert ahhoz kevés most a pénz, a zöm részvényben ül. Meg sok a rossz tapasztalat. Tömegével nem fognak venni rv-t ötszörözés után lecsorgásban -20 -30%-ban. Az egyébként is egy hosszabb folyamat. . De valaminek leverni az árát és ott milliószámra szedni össze napokon át, tudva, hogy januárban jó hír jön, na azt igen! Arra inkább fogékony a piac mint arra, hogy vegyen. Venni nincs miből, de eldobálni van mit.
visszatérve a péntekhez nem minden hsz-ed töröltem, hanem egyet nem azért, AMIT írtál, hanem AHOGY bár az AMIT-hez is lenne véleményem, mert a fingod sincs" azt jelenti, nem tudok semmit ez lenézés szerintem a tartós siker a tőzsdén nem szerencse kérdése, és nem is stop-tudás kérdése 2. szövegértelmezés: a nyom ingert két szóban írtam le, nem véletlenül bár a slengben a nyominger nyomozót is jelent, de én az illetőnél azért tettem két szóba, mert a nyomokra adandó ingerre gondoltam nála fél évig nem szállt le lastdepositról, mert szerinte last berántotta őt nord-vételbe, holott last 27 óta írta, hogy beszállt, gondolom ez a gyorskezű -gyorsagyú cowboy meg 65-nél szállt be azonkívül arra is kíváncsi lennék, hogy nála a naponta ötször beírt HP jelző rám hülye picsát jelent-e , ezt sosem tudjuk meg, mert ahhoz gyáva, hogy felvállalja a véleményét 3. nem általában a stop-ról írtam, hanem az egész új rendszerről te kiemelted a stopot, amit nem használok, mert már leírtam, miért nem, és erre írtad a totál lenéző dumád ha kulturáltan teszed, azt az egyetlen hsz-ed sem töröltem volna
"A szélsőséges dolgokat eddig sem a kisbüfik okozták." - ezt magyaráztam tegnap este Évának, hogy tök mindegy, hogy itt a fórumon este a kis- és közepesebb büfik mit beszélnek át, meg hogy van idő gondolkodni.... mondjuk a lelkek megnyugtatására én két lépcsőben vezettem volna be, elsőben megtartva a napi max %-ot de emelve mondjuk +/- 30%-ra. Aztán ha nincsenek nagy balhék, akkor második lépcsőben bevezetem a most tervezettet.
Senkinek nem érdeke lefagyasztani a kereskedést,hiszen sokan ebből élnek .Ha a világ fejlettebb régióiban ez a rendszer jól működik,nálunk is működőképes lesz,mert rugalmas,tanulékony és kreatív a mi népünk,megmondta eztet bölcs Vezérünk is.Dec 2.-n meglátjuk hogy debütál a rendszer.Csak nem kapkodni,nyugisan,hideg fejjel kell gondolkodni,mint tettük eddig is.Ha végkép nem megy a hazai rv-el,még mindig át lehet lovagolni kis többletköltséggel a DAX vagy egyéb papírokra,ahol a magyar SI faktor nem jelentkezik.likvid,jó eredménytermelő platform az is azoknak akik nem 1 hónap alatt akarnak csiliárdossá válni a tőzsdén.Én bízom benne,hogy a kezdeti ökörködés,cápáskodás,kivagyiság bemutatása után minden a megszokott helyes úton megy tovább.A szélsőséges dolgokat eddig sem a kisbüfik okozták.A PIAC minden körülmények között működik,nekünk kell alkalmazkodni hozzá. HS!!!
A vola szakaszok azért megmaradnak. Egyből nem esik ennyit semmi úgyse. Kivéve ha tényleg olyan hír jön pl mint egy vajna halál. De ott is bármelyik vola vagy extra vola szakasz fordithatja. Egy nap gondolkozási idő valóban nem lesz.
aztaqrva . Hát kb ennyi amit erről mondani lehet röviden. . Hosszabban meg: írtátok lent, hogy a kispapírok többnapos limites esésénél nem tudtál kiszállni és most csak annyi változik majd, hogy napon belül lejátszódik egy eddig akár többnapos folyamat. (Ill ugyenez felfelé) Ez nem teljesen igaz, mert ha zárás után a lehető leghamarabb beadtad az ajánlatot a másnapi limitre, akkor nagyon jó eséllyel az elsők közt voltál és a napon belüli limites alj vételével próbálkozók kiszedtek. És akkor megúsztad a további esést. (Vagy verted a fejed a falba, hogy lokális mélyponton szálltál ki...) Tehát volt esélyed, komoly esélyed kilépni, igaz nem biztos, hogy megérte, de épp kiléphettél. Sőt meg lehetett többször csinálni azt is, hogy hullott vmi 15-20%-t, beálltál a limitre venni. Megkaptad, ha láttad, hogy gyűlik az eladói oldal, 1-2-néhány percen belül még beállhattál mögéjük és így jó eséllyel aznap ki is szedtek, visszadobtad nullában a rv-t. Vagy felgyűlt sok-sok eladó limiten, de elkezdték őket venni, az eladó mennyiség fele/kétharmada ha elfogyott, még be lehetett lépni, igaz néha csak másodperceken múlt, hogy tud -e venni az ember vagy sem és akkor ott jött egy előre látható felpattanás. Az eladó mennyiség ütemes fogyása figyelmeztetett, hogy hamarosan robban a papír - na ilyen akkor többet nem lesz. Pedig ezek majdnem kockázatmentes boltok voltak. (Mert ha nem úgy sült, akkor az esetek zömében vissza tudtad dobni nullában.) . Mivel nincs korlát, sokkal nagyobb lesz a kilengés. Pl az Est amikor meghalt Vajna, hullott két napot limittel, de a második nap már megvették és fordult. Ha ez napon belül van - ami a világvégét jelentette akkor és ott az Estben - akkor lehet, hogy esik 60%-t vagy 80-t, mert hirtelen nulla lett a rv értékére a várakozás. Vagy most a Cig. Nincs idő átgondolni mi-miért van, ki-kivel van, és itt nem mi leszünk akik különösebben befolyásolják az árat, hanem a nagyok erre még rá fognak külön játszani. Kipusztítják innen aki kevésbé jól tűri a kockázatot, levágják mint a barmot, elszedik a pénzét egy pillantás alatt. De ők azért eddig adtak egy többé-kevésbé biztos keresletet-kínálatot, ha tényleg így lesz ahogy írom, akkor a bluek kivételével csak a hiénák szaggatják majd egymás húsát miután a kicsiket felfalták. Aztán persze ezt megunják és vmi állati érdektelenségbe és apátiába fullad(hat) az egész. . Ennek a megnövekvő volatilitásnak - ha tényleg így működik majd - lesz egy olyan hatása is, hogy egy egység nyereséget nagyobb kockázattal lehet elérni mint eddig. Azt pedig nem szereti senki, ezért egy egység nyereségért (vagy nyereség várakozásért ha még csak az van) átlagosan kevesebbet fognak fizetni - áresés. Olyan fasza csapkodós, fel le, de inkább le, megnyugvás. Aztán a következő döccenőnél újra, meg újra, de ahogy kopnak ki majd a kicsik, egyre alacsonyabb árakon. Mondjuk ez a bluek értékeltségét emelheti, oda átáramlik idővel aki most grízesebb kispapírokban van és sose próbálkozik velük többet. Azoknak talán külön jót fog tenni, hogy egy kicsit csapkodósabbak lesznek. Olyanban lehet majd pénzt keresni ami alatt fundamentum van. Ez épp egy pozitív hatás lehet. . Előre berakott stop az nem tudom mennyire lesz ezután értelmes, nekem most is csak fejben van mindig, (és még sokszor van, hogy halogatom, de azért nem sokat) igyekszem követni a pozíciót amíg a veszélyzónában mozog. Persze innentől minden veszélyzóna, hiába ülök vmiben akár 500% pluszban, ha napon belül eshet 80%-t... . Mondjuk már lesz is hamarosan egy alkalom, amikor keményen lefelé hat majd egy előre tudott tényező, ami az utóbbi néhány évben azért kiszámítható volt, amelyik rv-t megütötte az esett kicsit/sokat majd pattant. Rohadt kíváncsi leszek mi lesz majd most - szerencsés esetben csak annyi, hogy nagyobbat lehet rajta fogni - mit fogni, szakítani... De meglátjuk hamarosan... Nekem ebből csak annyi világos egyelőre, hogy KISEBB_TÉTTEL . (Már ez csak egy ilyen kitekintés: remek írások vannak amcsiban arról, hogyan terelik a népet mint a vágómarhát. Hogyan veszik rá, hogy lent adjon, fent vegyen, ütemesen, sokan és sokat. Hogy játszanak az agyával, de úgy, hogy még janinak is érezze magát, hogy nem az esés 100%-t bukta be, csak 70-t, meg mégsem a tetőn vett, hanem 5% kedvezménnyel sikerült "megcsípni" a papírt... Hogy John Doe örökké büszke legyen magára, hogy 1.500, 700, 3.200, 70, 17.000 dollárért milyen nagyszerű tőzsdei tudással lett gazdagabb, hogy büszkén mondhassa, hogy a tudását - ami persze még akkor is olyan gyenge kettes - élesben szerezte, soksok pénzért, merthogy ezt tanulni nem lehet, csak az a tuti amit élesben megtapasztal. Ami esetenként úgy is van, csak 70 dollárral és nem 17.000-l... . De azért mindezt a manipulációt persze úgy művelik, hogy kívülállóként sose tudhasd, hol az alja, hol a teteje. Biztos ez hiányzik nekünk. Kis szerencsével hátha kitapasztaljuk... Shortosparadicsom leszünk. Mostanában hanyagoltam, pedig egy időben minden egyes nap legalább egy shortot indítottam, hogy lássam milyen - vissza kell szokni rá.)
😂😂 Hát igen viccesnek tűnik ,de halálosan komoly!! Ezentúl a remegők, hezitálók, fórum által befolyásolhatók világa letűnik!!! A hidegvérű ,gyors döntéshozók terepe lesz a tőzsde!! Éva hazaértél 😄😄 No meg elsősorban bennfenteseké!!!!
Nekem sem tetszik a no limit, de alkalmazkodni kell hozzá és változtatni az eddig bevett kereskedési stratégián!! Eddig is nálam volt a teló állandóan ,most már a budira is vinnem kell😄😄
Hát a te döntésed lesz hogy megszereted a stoppot vagy sem. Ha nem akkor úgy választasz majd papírt hogy tudod hoyy vállalod a negatív részét is nem csak a pozitívat. Én azért azt tanácsolom neked hogy inkább szeresd meg a stopot :)
Stoppot én is használtam régebben mikor nem tudtam állandóan figyelni a folyamatot ,mostanában nem használom. Amúgy valóban több haszna van mint hátránya!!!
Ez nagyon gaz. Beszarik a palir olyan 30% ot nézhetsz...stopp...hagyuk. en sem szeretem. De ez igy nagyon nem oké. Mondjuk bluekban eddig sem nagyon lattam (kopkopkop) limites napokat. Jjajnn opika a kis kivétel. Tudtommal ez a szutyok is blue már :)
A blueknál több mint valószínű nem lesznek napon belüli húsz- harminc százalékos eltérések ,viszont a kis közepes papírokba lehet kaszálni ,de kurvara megszívni is 😉
Szia. 1. Igen röviden erről van szó. 2. Bármilyen árfolyamra rakhatsz be eztán aznapi megbízást, nem dobja vissza hogy limiten kívül esik. Eddig ugye nem lehetett ilyet.
Törölt felhasználó2019. 11. 15. 23:08
Valaki primitiv módon elmondaná mi lesz a lényegi változás? Én elolvastam de nem teljesen tiszta előttem. 1.Nem lesz ilyen hogy max -10% alsó felső limit? (Melyik papirnál mennyi jelenleg ugye). Magyarul eshet egy nap 100% is elméletileg? 2. Fogok tudni berakni limit árás vételt pl -20% ra? Köszönöm
Neked az a sértő. Bocsánatot kértem. Nekem leirtam mi. Te meg nem kértél és továbbra is a saját sértettsegeden rugozol, direkt nem kérsz bocsánatot. Megvolt a szellemi és jellemi mérlegelés már pontosan látom kivel beszélgetek. Ha meg akartalak volna serteni hidd el nem így teszem, sokkal egyértelműbben. A jövőben ne kérj tőlem tanácsot. A fiatalok akkor tisztelnek bárkit amikor az öregek is adnak rá okot. Jobban mondva: addig tisztelnek bárkit amíg azok el nem érik az ellenkezőjét. Ez történt most. Jó éjszakát.
tudod, ha valakinek azt írod vitában "fingod nincs" --és az történetesen nálad egy jóval idősebb nő, akkor ne követeld a bocsánatkérést, hanem szégyelld magad vitatkozni lehet kulturáltan, de te nem tetted ezért töröltem a hozzászólásod mert sértett, amit írtál "fingod nincs" még egyszer megkérlek, gondold át, hogy kivel hogy beszélsz, milyen stílusban
megkérlek, ne keltsd tovább a felesleges feszültséget a "fingod nincs" -kitételed felém durva és sértő számomra leírhatod a véleményed, de ne légy durva és primitív köszi
Ott van lentebb leirtam, hogy sajnálom hogy félreertetted. Ellenben neked látom rangon felüli kinyogni azt hogy "én is elnézést kérek hogy lehulyesegeztem amit írtál." Idősebbeket tisztelem de ők a fiatalokat úgy tűnik nem..
szerintem te sokkal fiatalabb vagy nálam és nekem nem tetszett, hogy azt írtad" fingod nincs" szerintem nemcsak az anyáddal, de más idősebb nőkkel sem beszélhetsz ilyen stílusban a haverjaid közt megengedett gondolom ez a stílus de nekem nem tetszik
Nem a haverom és ne hozd be ide mert semmi köze a kettőnk párbeszédehez. Ez lett volna a bocsánatkérésed tőlem? Én megtettem. (mellékesen arról írsz hogy ne sertsd meg a másikat előtte egy mondattal lenyomizod de ez a kettotok balheja)
leves